-
Μαλιστα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εννοείται ότι δεν τα αγοράζω... Αλλά φροντίζω να είμαι συνεπής: αυτά που μου αρέσουν, αυτά αγοράζω ή επιδιώκω να αγοράσω. Δεν αραδιάζω σελίδες επί σελίδων εκθειάζοντας αυτοκίνητα, τα οποία τελικά ΔΕΝ επιλέγω (είναι, λ.χ. γελοίο κάποιος να εκθειάζει τα γαλλικά, να πασχίζει να τα βγάλει καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο, και μετά να πάει και να αγοράζει... κορεάτικο).
Φυσικα και αγοραζουμε ολοι αυτα που μας αρεσουν.
Ομως οι σελιδιες που 'αραδιαζοντε' τι σχεση εχουν με το τι αγοραζει κανεις? Συζητηση κανουμε ως auto enthusiasts.
Οτι πολλοι ανθρωποι τα βλεπουν λιγακι ασπρα/μαυρα. Η μας αρεσει η οχι.
Εγω προσωπικα κοιταω πιο κοντα αν το αυτοκινητο εχει 500 αλογα. 500 αλογα ειναι 500 αλογα (ιππορφοβειο ) ειτε ειναι καντιλακ ειτε φορτηγο. Και φυσικα δεν εννοω οτι ειναι ιδια και ομοια.Νομιζω οτι ειναι πιο πολυ νοοτροπια και συνηθεια. Για τον μεσο Ελληνα η συζητηση για το Καντιλακ ειναι οσο εξωπραγματικη οσο η συζητηση για το Φεραρρι Ενζο. Και να πουμε την αληθεια να και εγω ειχα τα λεφτα να παρω τετοιο επιπεδο αυτοκινητο στην Ελλαδα δεν θα επερνα Καντιλακ. Θα επερνα Μ5
-
Επίσης, θα παρατηρήσω κάτι ακόμα. Έστω ότι έχω ένα ετήσιο εισόδημα (μετά τους φόρους) της τάξεως των 150.000 ευρώ (που δεν το βλέπω να'ρχεται σύντομα, αλλά τέλος πάντων) και ένα καλό κομπόδεμα στην τράπεζα και κεφάλαιο σε κερδοφόρες επενδύσεις. Μ'αυτό το εισόδημα, προφανώς είμαι σε θέση ν'αγοράσω 'at the drop of a hat' οποιοδήποτε αυτοκίνητο μέχρι π.χ. το ποσόν των 80.000 ευρώ - για να μιλήσω συντηρητικά. Άρα, έχω δυνατότητες επιλογής και δεν τίθεται θέμα να πω 'μ'αρέσει το Α, αλλά αγόρασα το Τ γιατί δεν έβγαινα οικονομικά': αγοράζω ό,τι μ'αρέσει και όχι ό,τι μου επιβάλει ο συνδυασμός ενός ψιλοάδειου πορτοφολιού, των χρεών σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια, λογαριασμών που έρχονται μαζεμένοι και των εξόδων διαβίωσης, περίθαλψης και εκπαίδευσης των παιδιών.
Δεν είναι λογικό τότε να αναμένει κάποιος να αγοράσω αυτό που εκθειάζω και να εκπλήσσεται (τουλάχιστον) αν με δει τελικά να προτιμώ κάτι εντελώς διαφορετικό, για το οποίο δεν αφιερώνω σελίδες επί σελίδων γεμάτες επαίνους;
-
ΟΚ ρε Κωνσταντίνε αλλά γιατί πρέπει να αφιερώνεις και σελίδες επί σελίδων σε κατάρες και θάψιμο για οτι δεν σου αρέσει? Νομίζω οτι όλοι ξέρουμε οτι τα Αμερικάνικα τα απορρίπτεις συνολικά. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται αυτό και μάλιστα με τόσο έντονο τρόπο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εννοείται ότι δεν τα αγοράζω... Αλλά φροντίζω να είμαι συνεπής: αυτά που μου αρέσουν, αυτά αγοράζω ή επιδιώκω να αγοράσω. Δεν αραδιάζω σελίδες επί σελίδων εκθειάζοντας αυτοκίνητα, τα οποία τελικά ΔΕΝ επιλέγω (είναι, λ.χ. γελοίο κάποιος να εκθειάζει τα γαλλικά, να πασχίζει να τα βγάλει καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο, και μετά να πάει και να αγοράζει... κορεάτικο).
Φυσικα και αγοραζουμε ολοι αυτα που μας αρεσουν.
Ομως οι σελιδιες που 'αραδιαζοντε' τι σχεση εχουν με το τι αγοραζει κανεις? Συζητηση κανουμε ως auto enthusiasts.
Οτι πολλοι ανθρωποι τα βλεπουν λιγακι ασπρα/μαυρα. Η μας αρεσει η οχι.
Εγω προσωπικα κοιταω πιο κοντα αν το αυτοκινητο εχει 500 αλογα. 500 αλογα ειναι 500 αλογα (ιππορφοβειο ) ειτε ειναι καντιλακ ειτε φορτηγο. Και φυσικα δεν εννοω οτι ειναι ιδια και ομοια.Νομιζω οτι ειναι πιο πολυ νοοτροπια και συνηθεια. Για τον μεσο Ελληνα η συζητηση για το Καντιλακ ειναι οσο εξωπραγματικη οσο η συζητηση για το Φεραρρι Ενζο. Και να πουμε την αληθεια να και εγω ειχα τα λεφτα να παρω τετοιο επιπεδο αυτοκινητο στην Ελλαδα δεν θα επερνα Καντιλακ. Θα επερνα Μ5
550 αλογα κανει. Και 550 lb/ft ροπη.
Εγω παλι θα επερνα το Καντι. Νομιζω οτι θα ειναι καλυτερο του Μ5 σχεδον παντου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επίσης, θα παρατηρήσω κάτι ακόμα. Έστω ότι έχω ένα ετήσιο εισόδημα (μετά τους φόρους) της τάξεως των 150.000 ευρώ (που δεν το βλέπω να'ρχεται σύντομα, αλλά τέλος πάντων) και ένα καλό κομπόδεμα στην τράπεζα και κεφάλαιο σε κερδοφόρες επενδύσεις. Μ'αυτό το εισόδημα, προφανώς είμαι σε θέση ν'αγοράσω 'at the drop of a hat' οποιοδήποτε αυτοκίνητο μέχρι π.χ. το ποσόν των 80.000 ευρώ - για να μιλήσω συντηρητικά. Άρα, έχω δυνατότητες επιλογής και δεν τίθεται θέμα να πω 'μ'αρέσει το Α, αλλά αγόρασα το Τ γιατί δεν έβγαινα οικονομικά': αγοράζω ό,τι μ'αρέσει και όχι ό,τι μου επιβάλει ο συνδυασμός ενός ψιλοάδειου πορτοφολιού, των χρεών σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια, λογαριασμών που έρχονται μαζεμένοι και των εξόδων διαβίωσης, περίθαλψης και εκπαίδευσης των παιδιών.Δεν είναι λογικό τότε να αναμένει κάποιος να αγοράσω αυτό που εκθειάζω και να εκπλήσσεται (τουλάχιστον) αν με δει τελικά να προτιμώ κάτι εντελώς διαφορετικό, για το οποίο δεν αφιερώνω σελίδες επί σελίδων γεμάτες επαίνους;
Για τις σελιδες γεματους επαινους μιλας για ποιον?
Παντως εγω οποτε πουληθηκα σε ενα οχημα απο τα περιοδικα και απο τα σπεκς, γειωθηκα οταν πηγα και το τεσταρα. Στο τελος τα πολυ ακριβα οχηματα δεν αξιζουν τα λεφτα τους.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΟΚ ρε Κωνσταντίνε αλλά γιατί πρέπει να αφιερώνεις και σελίδες επί σελίδων σε κατάρες και θάψιμο για οτι δεν σου αρέσει? Νομίζω οτι όλοι ξέρουμε οτι τα Αμερικάνικα τα απορρίπτεις συνολικά. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται αυτό και μάλιστα με τόσο έντονο τρόπο.Ομως κανει νοημα για καποιον να απορριπτει ΟΛΑ τα Αμερικανικα αυτοκινητα? Αρα υπαρχει αλλη ατζεντα και ειναι οφθαλμοφανες.
-
Φυσικά και υπάρχει ατζέντα:
-
OΚ το σκίσατε το θέμα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
@Κrusenstern: Αν δεν ξέρει η καντιλακ απο ξυλο,δερμα και πολυτέλεια,ποιος ξέρει; η λεχους;
Οφτόπικ, αλλά...
Εκτός του ότι μια Κάντιλακ δεν υπερτερεί σε πολυτέλεια μιας Λέξους, σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρα πίσω. Σε ποιότητα κατασκευής και συναρμογής δε, η Λέξους είναι Νο1 παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα τους άλλους. Απλώς, οι Ιάπωνες τα κατάφεραν καλύτερα.
Καλό για όλους τους 'luxury' κατασκευαστές είναι αυτό. Πάντα πρέπει κάποιος να ξεφεύγει μπροστά, για να προσπαθούν να βελτιώνονται οι υπόλοιποι
Εγω μια φορα το 80's ψηφιακό ρολογάκι του Starlet που είδα στο LS δεν το έχω δει σε καμία Cadillac ουτε σε Mercedes. Και φυσικά και διατηρώ τις παραπάνω απόψεις περι ''γνωστες του αντικειμένου''. Το έχω ξαναπει και έχω δεχτεί αντιδράσεις αλλα τουλάχιστον στην αυτοκίνηση όταν μια εταιρεια έχει ιστορία,έχει και μέλλον...
-
Και φυσικά την ποιότητα του LS την έχεις κρίνει από τις φωτογραφίες, έτσι;;;;
Επομενη γενια Cadillac CTS