-
Πρόσφατα ήρθε ο αδερφός μου απο Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές του μαζί μου και μου έδωση πλήρη αναφορά για τις αλλαγές στον τομέα του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Συγκεκριμένα μου ενέφερε τα εξής:-
Μετά την κατάργηση των τεκμηρίων άρχισαν να ξεπροβάλλουν πολλά 'ακριβά' αμάξια στους Ελληνικούς δρόμους
-
Οι Porsche Cayeene έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται εκθετικώς
-
Έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν αμάξια τα οποιά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των Ελληνικών δρόμων όπως Hummer, Escalade και γενικά ότι πιο 'Μαζοχιστικό' τετράχρονο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποιος στα στενά του Κολωνακίου.
-
Μετά τις νυχτερινές ώρες του Σαββατοκύριακου αρκετοί επικύνδινοι κάγκουρες με ακριβά και επικύνδινα αμάξια οδηγούνε προκλητικά και παρενοχλούνε οδηγούς που γυρνάνε απο νυχτερινές βόλτες. Για παράδειγμα μου είπε οτι πριν κανα δυο μήνες καθώς ανέβαινε την Κηφησίας μετά απο μία νυχτερινή εξώρμηση με φίλους ένας τυπάς με H2 ανέβαινε πλακωμένος με 140 και 'κόλλησε' τον προφυλακτήρα του στο Huyndai του αδερφού για να τον φοβήσει με αποτέλεσμα να αναγκασει τον αδερφό μου να σταματήσει στην άκρη του δρόμου..και ο τύπος να γίνει καπνός.
Μα καλά ρε παιδία τι στα κομμάτια συμβαίνει στην Ελλάδα και 'καποιοι' έχουν αρχίσει και γίνονται τόσο προκλητικοί απο την στιγμή που αρκετός κόσμος μετα δυσκολίας καταφέρνει να συντηρησει ένα μικρομεσαίο αμάξι.
Αυτο μου λέει 2 πράγματα....
α) Κάποιoι κάνουν το σκ@τό παξιμάδι για να κάνουν φιγούρα η
β) Υπάρχει .....>Τι απο τα δύο συμβαίνει τελικά;
-
-
Πρόσφατα ήρθε ο αδερφός μου απο Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές του μαζί μου και μου έδωση πλήρη αναφορά για τις αλλαγές στον τομέα του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Μετά την κατάργηση των τεκμηρίων άρχισαν να ξεπροβάλλουν πολλά 'ακριβά' αμάξια στους Ελληνικούς δρόμους
-
-
Έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν αμάξια τα οποιά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των Ελληνικών δρόμων όπως Hummer, Escalade και γενικά ότι πιο 'Μαζοχιστικό' τετράχρονο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποιος στα στενά του Κολωνακίου.
-
Μετά τις νυχτερινές ώρες του Σαββατοκύριακου αρκετοί επικύνδινοι κάγκουρες με ακριβά και επικύνδινα αμάξια οδηγούνε προκλητικά και παρενοχλούνε οδηγούς που γυρνάνε απο νυχτερινές βόλτες. Για παράδειγμα μου είπε οτι πριν κανα δυο μήνες καθώς ανέβαινε την Κηφησίας μετά απο μία νυχτερινή εξώρμηση με φίλους ένας τυπάς με H2 ανέβαινε πλακωμένος με 140 και 'κόλλησε' τον προφυλακτήρα του στο Huyndai του αδερφού για να τον φοβήσει με αποτέλεσμα να αναγκασει τον αδερφό μου να σταματήσει στην άκρη του δρόμου..και ο τύπος να γίνει καπνός.
Μα καλά ρε παιδία τι στα κομμάτια συμβαίνει στην Ελλάδα και 'καποιοι' έχουν αρχίσει και γίνονται τόσο προκλητικοί απο την στιγμή που αρκετός κόσμος μετα δυσκολίας καταφέρνει να συντηρησει ένα μικρομεσαίο αμάξι.
-
-
-
-
-
-
-
Δεν πολυκατάλαβα τη σύνδεση για να είμαι ειλικρινής.Όσοι είναι προκλητικοί(τώρα,τότε,πάντα ,εδώ,στην Ευρώπη,στο Νιου Τζέρσει )έχουν τελείως διαφορετικά βιώματα από τους υπόλοιπους φουκαράδες.
Το ότι αρκετός κόσμος είναι μεροκαματιάρης και μετα βίας συντηρεί ένα αυτοκίνητο,δεν σημαίνει ότι μερικοί μάτσο κωλοχαρακτήρες θα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν ποοοολλά χρήματα και να τα διαθέτουν όπως γουστάρουν εκείνοι.Ο καθένας κοιτάζει τη δουλίτσα του και προσπαθεί με αυτά που έχει να περνάει καλά.
Όσο για αυτά που σου περιέγραψε ο αδερφός σου δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα.Στην Αμερική για παράδειγμα που βρίσκεσαι,δεν σου κάνει εντύπωση ο άστεγος από τη μια που κωλοσούρνεται στο πεζοδρόμιο και η αστραφτερή 6μετρη λιμουζίνα που περνάει από δίπλα του;
Όποιος δεν έχει μυαλό και αγοράζει χρήματα για να εντυπωσιάσει τους αλλους(μάλλον τον ίδιο του τον εαυτό )ΠΡΟΒΛΗΜΑ του.
Πάντως δεν είναι πρόβλημα made in GREECE αυτό που περιγράφεις.Το αντίθετο θα έλεγα.Αντιγράφουμε τα ωραία της ελεύθερης αγοράς του Αμέρικα.Να του πεις του αδερφού σου να επιστρέψει(αν έφυγε γι'αυτό.. )Εγώ προχθές κατέβηκα από Κηφισιά Κορυδαλλό και γύρισα σώος και αβλαβής.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Στην Αμερική για παράδειγμα που βρίσκεσαι,δεν σου κάνει εντύπωση ο άστεγος από τη μια που κωλοσούρνεται στο πεζοδρόμιο και η αστραφτερή 6μετρη λιμουζίνα που περνάει από δίπλα του;
Εμένα μου κάνει πιο πολύ εντύπωση αυτός με την Λιμουζίνα που παραπονίεται για τα $60 βετζίνη που θα βάλει στο βενζινάδικο εκεί που θα πλήρωνε $30
-
Υπαρχει χρημα.Εγω ποτε μου δεν γνωρισα φτωχομπινέ με mercedes κτλ
Σχεδόν όλες οι κατασχέσεις αφορούν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.
Οι λιγότερο οικονομημένοι παίρνουν μια μεταχειρισμένη BMW 1.6 για να κανουν την φιγούρα τους.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει χρημα.Εγω ποτε μου δεν γνωρισα φτωχομπινέ με mercedes κτλ
Σχεδόν όλες οι κατασχέσεις αφορούν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.
Οι λιγότερο οικονομημένοι παίρνουν μια μεταχειρισμένη BMW 1.6 για να κανουν την φιγούρα τους..Μέσες άκρες έτσι είναι τα πράγματα.Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα
-
Δεν άλλαξε τίποτα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά στον τρόπο οδήγησης μερικών. Ανέξαθεν τα Σαββατόβραδα κυκλοφορούσαν οι δημόσιοι κίνδυνοι.
Τώρα, για τα αυτοκίνητα πολυτελείας που είπες, ναι, έχουν αυξηθεί αρκετά τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτό οφείλεται μάλλον περισσότερο στο ότι οι μαντράδες φέρνουν πολλά τέτοια αυτοκίνητα από το εξωτερικό και τα πουλάνε με ευκολίες. Όχι ότι αυτοί που τα αγοράζουν δεν έχουν τα λεφτά. Φυσικά και τα έχουν. Απλώς εκεί που θα το σκέφτονταν μερικοί, τώρα δεν το σκέφτονται καθόλου.
Πάντως, κάπου υπήρχε μια τέτοια ψηφοφορία περί αγοράς για επίδειξη ακόμα και αν δεν έχεις τα λεφτά...
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Ìá êáëÜ ñå ðáéäßá ôé óôá êïììÜôéá óõìâáßíåé óôçí ÅëëÜäá êáé 'êáðïéïé' Ý÷ïõí áñ÷ßóåé êáé ãßíïíôáé ôüóï ðñïêëçôéêïß áðï ôçí óôéãìÞ ðïõ áñêåôüò êüóìïò ìåôá äõóêïëßáò êáôáöÝñíåé íá óõíôçñçóåé Ýíá ìéêñïìåóáßï áìÜîé.
Íïìßæåéò...
á) ÊÜðïéoé êÜíïõí ôï óê@ôü ðáîéìÜäé ãéá íá êÜíïõí öéãïýñá ç
Íá ðñïóÝ÷åéò ðùò ìéëÜò ãéá ôïõò (íåï)¸ëëçíåò...ï Ðáíïýóçò åßóáé?
â) ÕðÜñ÷åé .....>
ÖõóéêÜ ...ôçò ãéáãéÜò , ôïõ ðáððïý...åõôõ÷þò áõôïß æÞóáí êáôï÷Þ êáé ìáò ìáæÝøáí!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Õðáñ÷åé ÷ñçìá.Åãù ðïôå ìïõ äåí ãíùñéóá öôù÷ïìðéíÝ ìå mercedes êôë
Ó÷åäüí üëåò ïé êáôáó÷Ýóåéò áöïñïýí áõôïêßíçôá ìéêñïý êõâéóìïý.
Ïé ëéãüôåñï ïéêïíïìçìÝíïé ðáßñíïõí ìéá ìåôá÷åéñéóìÝíç BMW 1.6 ãéá íá êáíïõí ôçí öéãïýñá ôïõò..ÖõóéêÜ êáé éó÷ýåé áõôü áëëÜ áðïôåëïýí ôçí åîáßñåóç...
Ç ðëåéïøçößá êÜíåé ôï áíôßèåôï äëä. öôù÷ïìðéíåäéÜ ìå Merc...èÝëåéò áðüäåéîç ...ïé áóöÜëåéåò!!!
Ï ¸ëëçíáò åíäéáöÝñåôáé ãéá üôé öáßíåôáé (áõôïêßíçôï,êéíçôü êëð.) êáé üôé êõêëïöïñåß óå ìáéìïý ('åðþíõìá' ñïý÷á,'åðþíõìá' Ýðéðëá êëð.)
Ç áóöÜëåéá üìùò ...ÄÅÍ ÖÁÉÍÅÔÁÉ!!! (ðåñÞöáíïò êÜôï÷ïò ìéêôÞò óôçí ÅÈÍÉÊÇ ìå ôï óðáíéüôáôï ãíþñéóìá íá Ý÷ù ôï ßäéï áìÜîé 6,5 ÷ñüíéá -ó÷åäüí ÏËÏÉ ïé 'ãíùóôïß' ìïõ Ý÷ïõí áëëÜîåé- åíþ Ý÷ù êáé ôï ßäéï êéíçôü 3,5 ÷ñüíéá ï öôù÷ïìðéíÝò)
Åêåß ðÝöôåé ôï ãÝëéï ìå ôïõò 'ãíùóôïýò' ìïõ!
Ðñüóöáôá 'ãíùóôüò' ìïõ óìðáñÜëéáóå óôçí êõñéïëåîßá íÝá SLK áîßáò 50.000 euro (ìÜëëïí ðÝñáí åðéóêåõÞò) êáé äåí åß÷å ìéêôÞ ...äçëáäÞ äåí åß÷å 2000 (ÔÏ ÐÏËÕ-ÐÏËÕ-ÐÏËÕ) íá '÷áñßóåé'?
Ôþñá üìùò?Áêüìá êáé 200.000 êáèáñÜ(ìåôÜ öüñùí) êáé ìüíéìá íá âãÜæåé ôïí ÷ñüíï ôï ðïóü åßíáé ðïëý...óåâáóôü!
Xtra bonus áðüäåéîç ôï ìÝ÷ñé ðüôå ï ¸ëëçíáò(ìå ôï áìÜîé...) ìÝíåé ìå ôïí ÌÐ-ÌÐÁÌÐ-ÌÐÁ êáé ôçí Ì-ÌÁÌ-ÌÁ!!!
Ðñüóöáôá ðáñáäåßãìáôá 'ãíùóôþí' ìïõ...
-Ìçíéáßá Ýóïäá 1000 ìå ôï æüñé (åôþí 30) êáé áãïñÜ ìåôá÷åéñéóìÝíïõ Cherokee 3.7 72 x 400 euro (...óõëëõðçôÞñéá êáé êáëçíý÷ôá!)
-Ìçíéáßá Ýóïäá 950 ÷ùñßò êáìßá ðåñáéôÝñù ðñïïðôéêÞ (28 ÷ñïíþí) êáé áðü öôù÷Þ ïéêïãÝíåéá êáé áãïñÜ S2000 (...èá óïõ öÝñíù ôóéãÜñá...)
...
Áíôßèåôá äåí ìðïñþ íá ðù ôá ßäéá ãéá 'ãíùóôü' ìïõ ìå ìçíéáßá Ýóïäá 3000 euro (34 ÷ñïíþí) , ðïëëÝò ðñïïðôéêÝò êáé äÜíåéï 25.000 euro ãéá áìÜîé (3 cabrio 2.2). -
κάγκουρες με ακριβά και επικύνδινα αμάξια οδηγούνε προκλητικά και παρενοχλούνε οδηγούς που γυρνάνε απο νυχτερινές βόλτες.δεν νομίζω να υπάρχει ακριβό αμάξι που να είναι επικίνδυνο! Επικίνδυνοι οδηγοί, ναι!
-
Óôçí ÁìåñéêÞ ãéá ðáñÜäåéãìá ðïõ âñßóêåóáé,äåí óïõ êÜíåé åíôýðùóç ï Üóôåãïò áðü ôç ìéá ðïõ êùëïóïýñíåôáé óôï ðåæïäñüìéï êáé ç áóôñáöôåñÞ 6ìåôñç ëéìïõæßíá ðïõ ðåñíÜåé áðü äßðëá ôïõ;
ÅìÝíá ìïõ êÜíåé ðéï ðïëý åíôýðùóç áõôüò ìå ôçí Ëéìïõæßíá ðïõ ðáñáðïíßåôáé ãéá ôá $60 âåôæßíç ðïõ èá âÜëåé óôï âåíæéíÜäéêï åêåß ðïõ èá ðëÞñùíå $30
Êáé êÜíåé ãåíéêü service óå êÜôé ìðáñïõôïìÜãáæá ôçò êáêéÜò þñáò, ãéá íá ìÞí ðëçñþóåé ï êáñìßñçò...
ÁõôÞ ç óõìðåñéöïñÜ ìïõ èõìßæåé ïñéóìÝíåò ãêüìåíåò, ðïõ áð ôçí ìéá öïñÜíå ôçí ìßíé-öïõóôßôóá ìÝ÷ñé ôïí áöáëü ãéá íá áíáäåßîïõí ôá åóùôåñéêÜ ôïõò ðñïóüíôá êáé áðï ôçí Üëëç ôçí îå÷åéëþíïõí (ôçí öïýóôá...) óôï ôñÜâçãìá...
-
Ψήφισα την πρώτη επιλογή. Το παν είναι η 'βιτρίνα', όχι τί είμαι αλλά τί δείχνω οτι είμαι.
Όπως και ο Spidey_TS, έχω πολλά ανάλογα παραδείγματα γνωστών και φίλων για να παραθέσω. Τα τελευταία χρόνια με τις χρηματοδοτήσεις, οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις κατάφεραν να αποκτήσουν μουράτο αυτοκίνητο, έστω κι αν τους πάρει χρόνια ολόκληρα για να το αποπληρώσουν.
Αυτή η κατάσταση παρέσυρε και τους οικονομικά ευρωστότερους, σαν αντίδραση και μόνο: Άν ο μεροκαματιάρης μπορεί και παίρνει πχ 206CC, εγώ που παίρνω τα διπλάσια γιατί να μην πάρω SLK;
Αλλά το ξεβράκωμα γίνεται αλλού: Ο βενζινάς έχει πάντα ρέστα δεκάευρα γιατί όλο τέτοια του δίνουν, αποταμιεύουν για το σέρβις τα λάστιχα και τις ασφάλειες ή τα περνάνε στην πιστωτική, και οποιαδήποτε μικροζημιά φέρνει την οικονομική καταστροφή.
Γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά μου: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους, ή όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σταματήσει δίπλα σας στο φανάρι καμμιά Boxster, σκεφτήτε το διπλά πρίν αναστενάξετε ή ζηλέψετε.
-
4) Μετά τις νυχτερινές ώρες του Σαββατοκύριακου αρκετοί επικύνδινοι κάγκουρες με ακριβά και επικύνδινα αμάξια οδηγούνε προκλητικά και παρενοχλούνε οδηγούς που γυρνάνε απο νυχτερινές βόλτες. Για παράδειγμα μου είπε οτι πριν κανα δυο μήνες καθώς ανέβαινε την Κηφησίας μετά απο μία νυχτερινή εξώρμηση με φίλους ένας τυπάς με H2 ανέβαινε πλακωμένος με 140 και 'κόλλησε' τον προφυλακτήρα του στο Huyndai του αδερφού για να τον φοβήσει με αποτέλεσμα να αναγκασει τον αδερφό μου να σταματήσει στην άκρη του δρόμου..και ο τύπος να γίνει καπνός.Μπορεί να ήταν ο ίδιος που με το μαύρο καλογυαλισμένο Η2 πάρκαρε και ΕΚΛΕΙΣΕ τον δρόμο στο κέντρο της Αράχωβας (όσοι ξέρουν το στενάκι της... μαρτυρικής κωμόπολης καταλαβαίνουν τι εννοώ), όπου και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος για μας τους διερχόμενους, μεσημέρι προπαραμονής Χριστουγέννων!
-
Πρόσφατα ήρθε ο αδερφός μου απο Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές του μαζί μου και μου έδωση πλήρη αναφορά για τις αλλαγές στον τομέα του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.Φόραγε κουκούλα όταν σου τα'λεγε;;;
Κι αν συμβαίνουν και τα δυο; Ή ακόμα και πολλά περισσότερα πράγματα από πίσω τα οποία να συντελούν σ'αυτή την άνθιση των πωλήσεων αυτοκινήτων που θεωρούντουσαν αδιανόητα να κατέχονται από έλληνες πολίτες μόνο και μόνο εξαιτίας ενός ηλίθιου φορολογικού κατεστημένου εδώ και 25-30 περίπου χρόνια, το οποίο και αναιρέθηκε (κατά μέρος) κατά την περίοδο που 'εξετάζεις' το θέμα
Επίσης, μιας και ζεις και στην χώρα που βασιλεύει η ακρότητα και οι έντονες αντιθέσεις σε οικονομικο-κοινωνικό επίπεδο, αν εσύ έχεις την δυνατότητα να πάρεις ένα Corvette C6 (μα τι λέω; $45k = 35.000 ευρώ κάνει μόνο εκεί!... ) θα σε νοιάξει αλήθεια τόσο πολύ που κάποιος 'μπλακμαν' ή Λατίνος μετά βίας μπορεί και βάζει τη παμφτηνή σας βενζίνη για να τσουλήσει τον πανάρχαιο καρμπυρατεράτο 'χάρο' και να πάει στη δουλειά του;;;
Απίθανο το κόβω, εξ ου και θεωρώ πως υποβάλλεις εκ προοιμίου αποτέλεσμα στη κουβέντα που ξεκίνησες, ορίζοντας μάλιστα τη βάση της κουβέντας σ'ένα δίπολο με το οποίο και επιχειρείς, πολύ επιφανειακά να αποτιμήσεις την υφιστάμενη κατάσταση της κοινωνίας και της οικονομίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία...
Ευχαρίστως να το συζητήσουμε, επαναπροσδιορίζοντας όμως και το σκοπό (μιας και μπερδεύεις την όποια φαινόμενη, αποκρύπτουσα, ή υπάρχουσα οικονομική ευρωστία, με την έμφυτη ματαιοδοξία των ανθρώπων [ναι, και των ελλήνων], την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή του έλληνα οδηγού και τη μη-αστυνόμευση, μιας και προτιμάται η easy-does-it εισπρακτική πολιτική από τα διοικούντα όργανα της Τάξης, παρά η ουσιαστική επιβολή του νόμου σε όλους ανεξαιρέτως.
Φιλικά,
Τέο
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
- Μετά τις νυχτερινές ώρες του Σαββατοκύριακου αρκετοί επικύνδινοι κάγκουρες με ακριβά και επικύνδινα αμάξια οδηγούνε προκλητικά και παρενοχλούνε οδηγούς που γυρνάνε απο νυχτερινές βόλτες. Για παράδειγμα μου είπε οτι πριν κανα δυο μήνες καθώς ανέβαινε την Κηφησίας μετά απο μία νυχτερινή εξώρμηση με φίλους ένας τυπάς με H2 ανέβαινε πλακωμένος με 140 και 'κόλλησε' τον προφυλακτήρα του στο Huyndai του αδερφού για να τον φοβήσει με αποτέλεσμα να αναγκασει τον αδερφό μου να σταματήσει στην άκρη του δρόμου..και ο τύπος να γίνει καπνός.
Μπορεί να ήταν ο ίδιος που με το μαύρο καλογυαλισμένο Η2 πάρκαρε και ΕΚΛΕΙΣΕ τον δρόμο στο κέντρο της Αράχωβας (όσοι ξέρουν το στενάκι της... μαρτυρικής κωμόπολης καταλαβαίνουν τι εννοώ), όπου και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος για μας τους διερχόμενους, μεσημέρι προπαραμονής Χριστουγέννων!
Α, τότε είναι τακτικός θαμώνας....
Τον είχα πετύχει και τον Απρίλιο (2 Απριλίου συγκεκριμένα) να έχει παρκάρει παρομοίως. Μάλλον το συνηθίζει! -
Ο χρήστης panark έγραψε:
¼ðùò êáé ï Spidey_TS, Ý÷ù ðïëëÜ áíÜëïãá ðáñáäåßãìáôá ãíùóôþí êáé ößëùí ãéá íá ðáñáèÝóù. Ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá ìå ôéò ÷ñçìáôïäïôÞóåéò, ïé áóèåíÝóôåñåò ïéêïíïìéêÜ ôÜîåéò êáôÜöåñáí íá áðïêôÞóïõí ìïõñÜôï áõôïêßíçôï, Ýóôù êé áí ôïõò ðÜñåé ÷ñüíéá ïëüêëçñá ãéá íá ôï áðïðëçñþóïõí.
Ößëå ìçí ðïëõóõìöùíåßò ìáæß ìïõ ãéáôß åìÝíá ìå 'êñÜæïõí' ðïõ ðïëý áðëÜ ...ÔÁ ËÅÙ ×ÕÌÁ...êáé äåí ìÝíù óå 'áãÜðåò êáé ëïõëïýäéá'!
XTRA bonus åñþôçóç...ôé êÜíåéò ôüóï øçëÜ?
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Φίλε μην πολυσυμφωνείς μαζί μου γιατί εμένα με 'κράζουν' που πολύ απλά ...ΤΑ ΛΕΩ ΧΥΜΑ...και δεν μένω σε 'αγάπες και λουλούδια'!Δέν ξέρω τί κάνουν οι άλλοι, για ΄μένα είναι δεκτές και αξιοσέβαστες όλες οι απόψεις, είτε συμφωνώ είτε όχι. Και δέν κράζω, όπως δεν θέλω να με κράζουν.
Πάντως το κακό έχει παραγίνει με αυτή την ιστορία. Έλεος πια, αντί το αυτοκίνητο να είναι εργαλείο ή μέσο διασκέδασης, έχουμε καταντήσει δούλοι του...
XTRA bonus ερώτηση...τι κάνεις τόσο ψηλά?
Παίρνω φόρα για να σκάσω με τα μούτρα!
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Φόραγε κουκούλα όταν σου τα'λεγε;;;
Κι αν συμβαίνουν και τα δυο; Ή ακόμα και πολλά περισσότερα πράγματα από πίσω τα οποία να συντελούν σ'αυτή την άνθιση των πωλήσεων αυτοκινήτων που θεωρούντουσαν αδιανόητα να κατέχονται από έλληνες πολίτες μόνο και μόνο εξαιτίας ενός ηλίθιου φορολογικού κατεστημένου εδώ και 25-30 περίπου χρόνια, το οποίο και αναιρέθηκε (κατά μέρος) κατά την περίοδο που 'εξετάζεις' το θέμα
Επίσης, μιας και ζεις και στην χώρα που βασιλεύει η ακρότητα και οι έντονες αντιθέσεις σε οικονομικο-κοινωνικό επίπεδο, αν εσύ έχεις την δυνατότητα να πάρεις ένα Corvette C6 (μα τι λέω; $45k = 35.000 ευρώ κάνει μόνο εκεί!... ) θα σε νοιάξει αλήθεια τόσο πολύ που κάποιος 'μπλακμαν' ή Λατίνος μετά βίας μπορεί και βάζει τη παμφτηνή σας βενζίνη για να τσουλήσει τον πανάρχαιο καρμπυρατεράτο 'χάρο' και να πάει στη δουλειά του;;;
Απίθανο το κόβω, εξ ου και θεωρώ πως υποβάλλεις εκ προοιμίου αποτέλεσμα στη κουβέντα που ξεκίνησες, ορίζοντας μάλιστα τη βάση της κουβέντας σ'ένα δίπολο με το οποίο και επιχειρείς, πολύ επιφανειακά να αποτιμήσεις την υφιστάμενη κατάσταση της κοινωνίας και της οικονομίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία...
Ευχαρίστως να το συζητήσουμε, επαναπροσδιορίζοντας όμως και το σκοπό (μιας και μπερδεύεις την όποια φαινόμενη, αποκρύπτουσα, ή υπάρχουσα οικονομική ευρωστία, με την έμφυτη ματαιοδοξία των ανθρώπων [ναι, και των ελλήνων], την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή του έλληνα οδηγού και τη μη-αστυνόμευση, μιας και προτιμάται η easy-does-it εισπρακτική πολιτική από τα διοικούντα όργανα της Τάξης, παρά η ουσιαστική επιβολή του νόμου σε όλους ανεξαιρέτως.
Φιλικά,
Τέο
Ο Λόγος που το ρωτάω αυτό ειναι οτι δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί ο 'κόσμος' στην Ελλάδα να παραπονιέται πως δεν τα βγάζει πέρα απο την μιά και απο την άλλη να σκάει 30-40Κ Ευρώ για ένα αμάξι που μετά βίας τα θα βγάζει πέρα τις βενζίνες. Αυτό μου θύμισε μια σκήνη απο δελτίο ειδήσεων πριν καμιά 10αρια χρόνια οπου πέρνανε συνέντεξη απο αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου για την...τότε... οικονομική πολιτική της...τότε.... κυβέρνησης και μια κυράστα με 'Designer' γιαλί και οδηγώντας Mercedes έλεγε...'Πεινάμε...δεν έχουμε να φάμε'
Όπως για παράδειγμα ένας παιδικός μου φίλος ο οποίος έσκασε 30K για ένα Mini...και μετά έπρεπε να τόν παρακαλάμε για να πάμε για καφέ διότι δεν τον βγάζανε τα λεφτά για βόλτες.
Αν θυμάσαι καλά 15-20 χρόνια πριν το αυτοκίνητο στην Ελληνική κοινωνία ηταν 'Status Symbol' πολύ περισσότερο απο την Αμερική όπου και η κουτσή 'Mary' έχει καλό αμάξι. Ακόμα και μετά απο τόσα χρόνια μετά υπάρχει 'ακόμα' αυτή η νοοτροπεία και μόλις τα 2-3 τελευταία χρόνια ο κόσμος πια δεν σκέφτεται το 'τεκμήριο' και θέλει επιτέλους να πάρει το Cherokee...που πάντα ονειρευόταν χωρίς να σκεφτεί:
. Που θα το παρκάρει
. Πόσο θα του στοιχίσει η συντήρηση και η βενζίνη
. Πόσο θα πληρώσει ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίαςΜε λίγα λόγια αρκετοί αυτή την στιγμή κάνουν την κ@υλα τους
Μου φένεται οτι σε 2-3 χρόνια αρκετά πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει για το που βαδίζουν
-
Θεωρω ακραιο καποιος να μην εχει να φαει και να αγορασει ακριβο αυτοκινητο,αλλα απο την αλλη δεν ειναι κακο καποιος να εχει παθος και να παλευει γι'αυτο...
Απο την στιγμη που ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του,δεν ειναι κακο να κανει θυσιες προκειμενου να πραγματοποιησει ενα ονειρο του...
Αυτοκίνηση της υπερβολής στην Ελλάδα