Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Κριτές Της Κόλασης. Ζωή ή Θάνατος..; (έκτρωση )
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Κριτές Της Κόλασης. Ζωή ή Θάνατος..; (έκτρωση )
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 8
    • 9
    • 2 / 9
    Αντίλογος
    39
    167
    843
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      krusenstern last edited by

Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
      παιδια το εμβρυο 6-12 εβδομαδων ειναι ζωη.
      εχει κ χερακια κ ποδαρακια κ φαινονται στον υπερηχο.
      απλα οι γιατροι λενε το πολυ εως εκει να γινει εκτρωση για να
      αποφυγουν τυχον επιπλοκες που μπορει να συμβουν στην κοπελλα
      κατα την διαρκεια της εκτρωσης.

Αν αφήσουμε το ιατρικό κατά μέρος? Ηθικά έθεσα το ερώτημα, νομίζω αυτός είναι και ο σκοπός του θέματος που άνοιξε ο skye.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • C
        charmak66 last edited by

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
        Κάπου εδώ Νάσο εύλογα μπαίνει το ερώτημα: το έμβρυο των 6-12 εβδομάδων, είναι ζωή?

Σπύρο, μπορούμε να ορίζουμε το τι είναι ζωή και δεν το' ξερα;

Πάντως, αν το δούμε ιατρικά το θέμα (που δεν θες), το μωρό αποκτάει 'ψυχή', δηλαδή φλοιό του εκγεφάλου (κατά τη γνωμη μου) τον 7ο μήνα, όπως λέει η κ.Λεοντίδου στον Ιό:

'Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο φλοιός του εγκεφάλου αποκτά την τελική του διαμόρφωση στον έβδομο μήνα και ότι η μυελίνωση (ή κάλυψη) του νωτιαίου μυελού πραγματοποιείται μεταξύ της εικοστής και της τεσσαρακοστής εβδομάδας.'

• T
          tiger last edited by

Υπαρχουν τρία στάδια :

Το απλό σπέρμα.
          Το εμβρυο ολίγων εβδομάδων.
          Το έμβρυο 7 μηνών όπως εύστοχα αναφέρθηκε.

Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να εξομοιώσουμε το έβρυο ολίγων εβδομάδων με το σπέρμα , ή για να το πω πιο light, εαν μπορούμε να τα βάλουμε στην ίδια κατηγορία,δηλαδή ας πουμε...απλά σωματικά υγρά και σίγουρα όχι έμβια ύλη εφόσον απουσιάζει η οποιαδήποτε νοημοσύνη.

Για την εκκλησία δεν υπάρχει δίλλημα αφού ο μοναδικός προορισμός του σπέρματος ειναι η τεκνοποίηση και καθε τι αλλο (αυνανισμός,σεξ για ευχαρίστηση) ειναι κατακριτέο και μη αποδεκτό.όπως και η χρήση προφυλακτικού(η ορθόδοξη εκκλησία σκόπιμα δεν στέκεται σε αυτό το θέμα όπως η σκληροπυρηνικη καθολική).

Κατ' εμέ η έκτρωση θα πρέπει οπωσδήποτε να επιτρέπεται,και ειδικότερα αν μιλάμε για έμβρυο ολίγων εβδομάδων δεν θα έπρεπε καν να τίθεται θέμα.Θελω να πιστευω ότι στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι εχουν συνείδηση και εφυία τέτοια ώστε να μην κάνουν κατάχρηση της έκτρωσης.

Και κατι σχετικο/ασχετο: Θα προτιμουσα περισσότερες εκτρωσεις,παρα το θλιβερό θεαμα των παιδιων που μεγαλωνουν στον αυτοματο πιλότο με μια γυναίκα αγνώστου ταυτότητος και πατρός...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • G
            gti_ last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Για την εκκλησία δεν υπάρχει δίλλημα αφού ο μοναδικός προορισμός του σπέρματος ειναι η τεκνοποίηση και καθε τι αλλο (αυνανισμός,σεξ για ευχαρίστηση) ειναι κατακριτέο και μη αποδεκτό.όπως και η χρήση προφυλακτικού(η ορθόδοξη εκκλησία σκόπιμα δεν στέκεται σε αυτό το θέμα όπως η σκληροπυρηνικη καθολική).

H εκκλησία(θου Κύριε..) ''τρέφεται''από τη δυστυχία των ανθρώπων.Αν ο κόσμος ζούσε καλύτερα θα έβλεπες που θα πήγαιναν όλοι αυτοί οι ρασοφόροι..
            Η εκκλησία ακόμα και σε περιπτώσεις καραμπινάτες(παιδάκια με ιατρικά προβλήματα,καθηλωμένα σε κρεβάτια,καρότσια για μια ζωή)δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις.
            Γιατί άραγε;;;;;
            Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

• I
              ililias last edited by

Μιλάμε για ένα ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα, όχι για μερικά ατυχήματα. Οκ, ένας δεν πρόσεξε, του άλλου του σκίστηκε το προφυλακτικό, η τρίτη ξέχασε να πάρει το χάπι, ο τέταρτος είναι μ@λ@κ@ς. Οι άλλοι 100.000;
              Γιατί και αυτό το κακό δεν μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του; Γιατί ζητάμε να νομιμοποιηθούν οι 100.000 αμβλώσεις κι όχι να αποφευχθούν οι 100.000 συλλήψεις;
              Πόσο παίρνει ο γιατρός; κάνα 300αράκι, δεν θα παίρνει; Επί (ας πούμε) 100.000, τζίρος 30.000.000 € !!! Καλά λες, φίλε μου, είναι πολλά τα λεφτά...
              Γυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου το τραγουδάκι: 'Ποσό μαλάκας είσαι.....'

• kubiak
                kubiak last edited by

.

IMHO, πρέπει να γίνεται (και να επιτρέπεται), και για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους...

.

• S
                  skullone last edited by

Υπέρ όσο δεν παίρνει.

Πρώτα απ'όλα: κρατώντας την άμβλωση νόμιμη, επιτρέπουμε στη γυναίκα να έχει σωστή περίθαλψη σε τέτοια περίπτωση. Αυτό δεν το σκέφτεται κανένας απ'όσους είναι κατά των αμβλώσεων.

Ένα παιδί που γεννιέται χωρίς να το θέλει κανένας τι ζωή θα ζήσει; Σε ορφανοτροφείο κρατικό ή της εκκληcίας (στη δεύτερη περίπτωση θα γίνει γιουσουφάκι του κάθε βρωμόπαπα ); Με ποια μητρική στοργή; Πώς θα νιώσει όταν μάθει πως η βιολογική του μάνα, ο βιολογικός του πατέρας δεν το θέλανε; Το σκέφτεται αυτό κανένας απ'τους πολέμιους της άμβλωσης; Τι ψυχικά τραύματα θ'αποκτήσει;

Η τεκνοποίηση, κύριοι, δεν είναι ατύχημα, αλλά επιλογή και απόφαση συνειδητή. Λες 'είμαι έτοιμος/η να κάνω παιδί και αποφασισμένος/η να του δώσω αγάπη και στοργή'. Ούτε είμαι υπέρ του να γεννιούνται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ παιδιά και μετά να προωθούνται από'δω κι από'κει. Γιατί; Γιατί το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να γίνει ΟΔΔΥ παιδιών ούτε έμπορος παιδιών.

Λένε λοιπόν οι πολέμιοι της άμβλωσης πως είναι αμαρτία ενώπιον του 'θεού'. Ο 'θεός' τι θέλει λοιπόν; Να γεννηθεί στα κουτουρού ένα παιδί; Να το μεγαλώσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι απρόσωποι κρατικοί μηχανισμοί, να περιφέρεται από τη μία ανάδοχη οικογένεια στην άλλη; Να μην ξέρει ποιοι είναι οι γονείς του; Να ζει με την απάνθρωπη επίγνωση πως η μάνα του κι ο πατέρας του δεν το θέλουν ή δεν το ήθελαν;

Κόπτονται οι πολέμιοι της άμβλωσης υπέρ του δικαιώματος του εμβρύου να γεννηθεί. Αν όντως εμφορούνται από τόσο αλτρουιστικά αισθήματα, τόσο φιλάνθρωπα, είναι τόσο γεμάτοι αγάπη... Περιμένω να τους δω να κόπτονται υπέρ του δικαιώματος του παιδιού να μεγαλώσει με αγάπη, στοργή, τρυφερότητα, με την αφοσίωση των γονιών του σ'αυτό. Θα παίρνανε άραγε ένα παιδί-ατύχημα να το μεγαλώσουν, να του δοθούν ολοκληρωτικά όπως κάνουν δυο γονείς που φέρανε στον κόσμο ένα παιδί το οποίο το θέλανε και ζουν γι'αυτό;

• S
                    skye last edited by

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι πολύ θλιβερή μια έκτρωση.
                    Νιώθεις πάρα πολύ άσχημα,
                    Και ζωή ( ψυχή, όπως θέλετε πείτε το ) να μη θεωρείται ακόμα, ουσιαστικά εμποδίζεις μια ζωή να αναπτυχθεί.. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
                    Και οχι, δεν είναι το ίδιο με το σπέρμα.

Το κενό που σου αφήνει, εκτός αν είσαι τελείως αναίσθητος ή ηλίθιος, είναι πολύ μεγάλο. Αισθάνεσαι χάλια απ'ολες τις απόψεις, τύψεις για όλες τις επιλογές σε όλες τις φάσεις κτλ
                    Ειδικά αν έχεις περάσει το στάδιο της εξέτασης και έχεις δει ας πούμε και τον υπερηχο και είναι εντάξει όλα, μέχρι στιγμής.. Όλα τ'αλλα είναι ασήμαντα ν'ασχοληθείς.
                    Μόνο το κενό αισθάνεσαι.
                    Δε θέλω να ξέρω πόσο πιο άσχημα θα αισθάνεται η γυναίκα..

• A
                      adis4gr last edited by

υπερ γιατι δε θα θελα καμια ζωη να ταλαιπωρηθει επειδη οι γονεις δε ξερουν που πανε τα τεσσερα...

• I
                        ililias last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
                        Πρώτα απ'όλα: κρατώντας την άμβλωση νόμιμη, επιτρέπουμε στη γυναίκα να έχει σωστή περίθαλψη σε τέτοια περίπτωση.

Δεν έχουν σήμερα; Αυτό είναι το θέμα;

Ένα παιδί που γεννιέται χωρίς να το θέλει κανένας τι ζωή θα ζήσει;

υπερ γιατι δε θα θελα καμια ζωη να ταλαιπωρηθει επειδη οι γονεις δε ξερουν που πανε τα τεσσερα...

Κοντόφθαλμοι υποκριτές και - καλά - προοδευτικοί, να τι είμαστε. Όλα τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα είναι προϊόντα έρωτα, τα θέλουν όλοι κι ανατρέφονται σωστά;

skye : +1

Υπέρ είμαι. Με πόνο ψυχής όμως. Και τσαντίλας που όλοι τη βρίσκουμε να δολοφονούμε (έμβρυα, συνειδήσεις, όπως θέλετε πείτε το) και γράφουμε την πρόληψη στ' αρ........ Ίσα μωρή χαμούρα. 13 εκτρώσεις; Ποιά είσαι, κυρά μου; Κι αυτός ο μαλάκας; Δεν μπορεί, λέει, με το προφυλακτικό, ο Άντρακλας!

• A
                          asimov last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                          Υπέρ είμαι. Με πόνο ψυχής όμως. Και τσαντίλας που όλοι τη βρίσκουμε να δολοφονούμε (έμβρυα, συνειδήσεις, όπως θέλετε πείτε το) και γράφουμε την πρόληψη στ' αρ........ Ίσα μωρή χαμούρα. 13 εκτρώσεις; Ποιά είσαι, κυρά μου; Κι αυτός ο μαλάκας; Δεν μπορεί, λέει, με το προφυλακτικό, ο Άντρακλας!

Και το χειρότερο; Πολλές είναι κοριτσάκια 15-17 ετών που οι γονείς τους δεν είχαν χρόνο, διάθεση, γνώσεις, πείρα ή τυφλωμένοι από την προκατάληψη τις άφησαν από νωρίς μόνες στο παιχνίδι της ζωής. Πρόβατα σε σφαγή.

Ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο (οικονομικά και κοινωνικά ανεξάρτητη ευτυχώς) βρέθηκε κάποτε σε αντίστοιχο δίλημμα καθώς δεν ήταν σίγουρη για το σύντροφό της (εγώ δεν είμαι ακόμα...).
                          Όταν μου ζητήκε η γνώμη τάχθηκα απερίφραστα υπέρ της έκτρωσης.
                          Τώρα έχει ένα τρισχαριτωμένο παιδάκι που κάθε φορά που το κοιτάω χαίρομαι ειλικρινά που δε με άκουσε τότε...

Δυστυχώς οι περισσοτεροι απ' οσους θα κάνουν το λάθος και θα έρθουν σ' αυτή τη θέση νομοτελειακά θα κάνουν και τη λάθος επιλογή στο δίλημμα 'το κρατάω ή όχι' (όποια κι αν είναι αυτή)

• G
                            gti_ last edited by

Μα δεν ισχυρίστηκε κανείς το αντίθετο.Έκτρωση γίνεται για χίλιους δυο λόγους.Έχεις κολλήσει στην απουσία πρόληψης και την αδιαφορία που την προκαλεί.Κανείς δεν διαφωνεί.Ας μην μείνουμε μόνο εκεί.
                            Κανείς δεν αισθάνεται ωραία με τέτοιες καταστάσεις.Και για τα 300Ε που ανέφερες ότι τσεπώνει ο γιατρός,δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι οι γιατροί παρακινούν ή δεν ενημερώνουν σωστά τον κόσμο(αλήθεια τον γιατρό περιμένουμε να μας πει για το προφυλακτικό;;...)για να πλουτίσουν από τις εκτρώσεις.
                            Άλλωστε δεν νομίζβω ότι το θέμα όπως το θέτει ο skye έχει αντικειμενο τις εκτρώσεις που γίνονται για πλάκα και ελαφρά τη καρδία.
                            Όσο για τα περί υποκρισίας και ψευτοπροοδευτισμού που είπες δεν νομίζω ότι το να συμβουλεύσεις ένα 16 χρονο κοριτσάκι να μην κρατήσει ένα μωρό(το οποίο δεν είναι κούκλα )γιατί θα καταστρέψει και τη δική της ζωή και του μωρού(τί εξέλιξη θα έχει η συγκεκριμένη κοπέλα;)είναι υποκρισία.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Υποκρισία θα ήταν να την έπειθες να το κρατήσει και μετά να της γύριζες την πλάτη(όπως συμβαίνει πάντα )και να την άφηνες στην τύχη της/ατυχία της.

• A
                              asimov last edited by

Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
                              Μα δεν ισχυρίστηκε κανείς το αντίθετο.Έκτρωση γίνεται για χίλιους δυο λόγους.Έχεις κολλήσει στην απουσία πρόληψης και την αδιαφορία που την προκαλεί.Κανείς δεν διαφωνεί.Ας μην μείνουμε μόνο εκεί.
                              Κανείς δεν αισθάνεται ωραία με τέτοιες καταστάσεις.Και για τα 300Ε που ανέφερες ότι τσεπώνει ο γιατρός,δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι οι γιατροί παρακινούν ή δεν ενημερώνουν σωστά τον κόσμο(αλήθεια τον γιατρό περιμένουμε να μας πει για το προφυλακτικό;;...)για να πλουτίσουν από τις εκτρώσεις.
                              Άλλωστε δεν νομίζβω ότι το θέμα όπως το θέτει ο skye έχει αντικειμενο τις εκτρώσεις που γίνονται για πλάκα και ελαφρά τη καρδία.
                              Όσο για τα περί υποκρισίας και ψευτοπροοδευτισμού που είπες δεν νομίζω ότι το να συμβουλεύσεις ένα 16 χρονο κοριτσάκι να μην κρατήσει ένα μωρό(το οποίο δεν είναι κούκλα )γιατί θα καταστρέψει και τη δική της ζωή και του μωρού(τί εξέλιξη θα έχει η συγκεκριμένη κοπέλα;)είναι υποκρισία.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Υποκρισία θα ήταν να την έπειθες να το κρατήσει και μετά να της γύριζες την πλάτη(όπως συμβαίνει πάντα )και να την άφηνες στην τύχη της/ατυχία της.

Μα κι ο Ηλίας δε λέει κάτι διαφορετικό

Τον 'πόνο ψυχής' που έγραψε τον καταλαβαίνω με βάση το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω.

Υπάρχουν, όμως, εκτός από τα 15χρονα και πολλές ενήλικες που από αδιαφορία, αμέλεια και κυρίως από σταρχιδισμό καταλήγουν στο χειρουργικό κρεβάτι. Νομίζω μάλιστα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτρώσεων αντιπροσωπεύει αυτές... Εγώ ξέρω μπόλικες...

Εννοειται πως δεν θα φορτωσω σ' ενα ανήλικο κοριτσακι την ανατροφή ενός μωρού κι εννοείται πως οι λόγοι υγείας προηγούνται κάθε αναστολής, ηθικής ή άλλης

• G
                                gti_ last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Μα κι ο Ηλίας δε λέει κάτι διαφορετικό

Τον 'πόνο ψυχής' που έγραψε τον καταλαβαίνω με βάση το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω.

Υπάρχουν, όμως, εκτός από τα 15χρονα και πολλές ενήλικες που από αδιαφορία, αμέλεια και κυρίως από σταρχιδισμό καταλήγουν στο χειρουργικό κρεβάτι. Νομίζω μάλιστα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτρώσεων αντιπροσωπεύει αυτές... Εγώ ξέρω μπόλικες...

Εννοειται πως δεν θα φορτωσω σ' ενα ανήλικο κοριτσακι την ανατροφή ενός μωρού κι εννοείται πως οι λόγοι υγείας προηγούνται κάθε αναστολής, ηθικής ή άλλης

Έγινε,απλά τον είδα που εμμένει λίγο στα περι αδιαφορίας,στα οποία έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
                                Τα κοριτσάκια που ανέφερες Χρήστο είναι να τα λυπασαι.Αν αυτά(με τι μυαλό τις περισσότερες φορές σε τέτοια ηλικία?)είναι υπόλογα για αμέλεια και αδιαφορία(την οποία πολλές πληρώνουν αργότερα,δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν,ανωμαλίες στον κύκλο τους κλπ κλπ),τα αγοράκια που τις ''τακτοποιούν''και συνήθως αυτά τις πιέζουν..θέλουν κρέμασμα (Τρόπος του λέγειν..)Για μένα τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν,να δούμε τότε ποιος μάγκας θα ξεπρόβαλε με την τσουτσού του στο χέρι...

Με έπιασε και μένα τώρα

• S
                                  skye last edited by

ρε παιδιά δε μπορείς να κρεμάσεις ένα αγοράκι κ ένα κοριτσάκι πχ 17 χρονών επειδή οι ορμόνες τους είναι στα ύψη και συνέβη το μοιραίο.. Όσες ευθύνες αναλογούν στο αγοράκι 17 χρονων, άλλες τόσες και στο κοριτσάκι ( τυχαίες οι ηλικίες..)
                                  Και οι δύο ίδια ευθύνη έχουν. Όσο για την πίεση (μιλάμε για ίδια ηλικία και όχι να είναι κανά γομάρι 28 χρονών και να τα'χει με καμιά πιτσιρίκα ) αμά το κορίτσι είναι τόσο βλαμμένο και υποκύπτει σε τέτοιες πιέσεις.. τί να πω.
                                  Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.
                                  Δεν τίθεται θέμα να είσαι με την τσουτσου στο χέρι.
                                  Οι γυναίκες έχουν.. αλλάξει

• I
                                    ililias last edited by

Συμφωνώ με όλους.
                                    Μας κατηγορώ για ψευδοπροοδευτισμό γιατί λέμε ναι στην έκτρωση μόνον επειδή κάποιοι λένε όχι. Και μετά επιστρέφουμε στον ύπνο μας, βέβαιοι ότι κάναμε το καθήκον μας ενάντια στη συντήρηση ή την οπισθοδρόμηση. GTI δες, αν θέλεις, πάλι συνολικά τι έγραψα και σε τι απάντησα.
                                    Γύρω στα 20 είχα μια προσωπική εμπειρία: Η κοπελιά είχε (μεγάλη) καθυστέρηση, μάλλον από άγχος μετά από ένα 'μικροατύχημα' με το προφ/κό. Όλα καλά, τελικά, αλλά η αγωνία της τελευταίας εβδομάδας είναι ακόμα ζωντανή στη μνήμη μου, τέσσερα παιδιά και σχεδόν 20 χρόνια μετά! Τι θα είχα κάνει αν ήταν έγκυος, ακόμα δεν ξέρω. Θυμάμαι, όμως, να περνάνε σκέψεις από το μυαλό μου με καταιγιστικό ρυθμό, μια από τις οποίες ήταν 'κι αν το 'κανε επίτηδες;'
                                    Για τους γιατρούς: Ένας Ιατρικός Σύλλογος, δεν θα μπορούσε να βάλει (δωρεάν, σαν Κοινωνική προσφορά) ένα σποτάκι υπέρ της αντισύλληψης την ημέρα σε κάθε tv ή ραδιοσταθμό;
                                    Κι άλλα θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν τα κάνουμε, αλλά τα μόνα μηνύματα περί αντισύλληψης που παίρνουμε είναι οι διαφημίσεις της durex, είναι λογικό αυτό; Όταν μάλιστα το μήνυμα που στέλνει η tv & τα διάφορα περιοδικά είναι του τύπου 'πηδηχτείτε όπου κι όποτε μπορείτε';
                                    Πόσες, πχ, σκηνές με σεξ βλέπουμε κάθε μέρα στα σήριαλ; Σε πόσες απ’ αυτές ο ήρωάς μας βάζει το σκουφάκι του;

• A
                                      asimov last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                                      ....
                                      Οι γυναίκες έχουν.. αλλάξει

Έτσι είναι. Έγραψα και παραπάνω ότι για τα δεινα των ανήλικων φταίνε οι ενήλικοι. Οικογένεια, δάσκαλοι κλπ. Αν βρεθει το παιδί μας σε αυτή τη θεση πρέπει ν' αναρωτηθούμε για τις ευθύνες μας.

Οι γύναικες πάντως, ΝΑΙ, εχουν αλλάξει

• A
                                        asimov last edited by

...
                                        Όταν μάλιστα το μήνυμα που στέλνει η tv & τα διάφορα περιοδικά είναι του τύπου 'πηδηχτείτε όπου κι όποτε μπορείτε';
                                        Πόσες, πχ, σκηνές με σεξ βλέπουμε κάθε μέρα στα σήριαλ; Σε πόσες απ’ αυτές ο ήρωάς μας βάζει το σκουφάκι του;

Αν θεωρήσουμε δεδομένο τον παιδαγωγικό ρολο της TV εχεις δικιο. Δεν ξερω όμως αν ειναι δεδομενος και, κυρίως, αν πρεπει να είναι δεδομένος.

Η TV ειναι το μικροτερο πρόβλημα. Ποσοι πατεραδες κανουνε μια καλή κουβεντα με την κόρη τους όταν φτασει στην κρίσιμη ηλικία; Ποσοι διαπαιδαγωγούν ανάλογα το αρσενικό βλαστάρι τους ωστε να χαλιναγωγησει τις (δεδομένες) ορμές του και ν' αφιερώσει 5 δευτερα πριν την πράξη να βάλει το προφυλακτικό.

Για τις γυναίκες που αλλάξανε. Προσωπική εμπειρία (ειναι ενα θεμα που οι προσωπικες εμπειριες, ως εκ θαυματος, αναγνωρίζονται ως συλλογικές!). Εγώ, τοτε, 28, η κοπελιά 29 (οικονομικά, επαγγελματικά ανεξάρτητη που λέγαμε...). Πρωτη φορά, και (πάω να) κάνω τα πρέποντα.
                                        Α(υτή): Τί κανεις;
                                        E(γώ):.......
                                        Α: Ξερεις δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει...!
                                        Ε: !!!! ....εεεε, ποτέ;
                                        A: ΠΟΤΕ!
                                        Ε: (emoticon 'προσγείωσης' υπάρχει; )

Χρηστάκη welcome to reality!

• G
                                          gti_ last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Ποσοι πατεραδες κανουνε μια καλή κουβεντα με την κόρη τους όταν φτασει στην κρίσιμη ηλικία; Ποσοι διαπαιδαγωγούν ανάλογα το αρσενικό βλαστάρι τους ωστε να χαλιναγωγησει τις (δεδομένες) ορμές του και ν' αφιερώσει 5 δευτερα πριν την πράξη να βάλει το προφυλακτικό.!

Αυτό ξαναπέστο

Για τις γυναίκες που αλλάξανε. Προσωπική εμπειρία (ειναι ενα θεμα που οι προσωπικες εμπειριες, ως εκ θαυματος, αναγνωρίζονται ως συλλογικές!). Εγώ, τοτε, 28, η κοπελιά 29 (οικονομικά, επαγγελματικά ανεξάρτητη που λέγαμε...). Πρωτη φορά, και (πάω να) κάνω τα πρέποντα.
                                          Α(υτή): Τί κανεις;
                                          E(γώ):.......
                                          Α: Ξερεις δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει...!
                                          Ε: !!!! ....εεεε, ποτέ;
                                          A: ΠΟΤΕ!
                                          Ε: (emoticon 'προσγείωσης' υπάρχει;)

Χρηστάκη welcome to reality!

18 θέλεις να πεις μάλλον
                                          27 δεν είσαι;

Για να βάλει ο ήρωας το σκουφάκι θα πρέπει η τιβι να δείξει και πού το βάζει.. Απο την εμπειρία μου ως τηλεθεατής δεν ξέρω και πολλές ταινίες με τέτοιες σκηνές Παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα το ΕΣΡ Ας μιλούσαν οι γονείς με τα παιδιά τους όπως είπε ο Χρήστος και τότε τα πράγματα θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα σε όλους τους τομείς.

• ?
                                            A Former User last edited by

Μια απο τις πιο δυσκολες απαντησεις.Δυστυχως εχω βρεθει μπροστα σε αυτο το διλλημα αλλα δεν προλαβα να το απαντησω.....εξωμητριος κυηση και .Οι σκεψεις που περναγαν απο το μυαλο μου τοτε ηταν πολυ μπερδεμενες και αλληλοσυγκρουομενες.Οσο σκεφτομαι οτι τωρα θα ειχα ενα μωρακι 8 μηνων ........αχχχ .

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 2 / 9
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ