-
Το πρόβλημα εικόνας που απέκτησαν τα σαξόραλλα (αν και νομίζω ότι το Saxo VTS το είχε απ'τη μάνα του) δεν πιστεύω ότι θα το έχει.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το πρόβλημα εικόνας που απέκτησαν τα σαξόραλλα (αν και νομίζω ότι το Saxo VTS το είχε απ'τη μάνα του) δεν πιστεύω ότι θα το έχει.Δε λέω για την εικόνα (και ποσώς με ενδιαφέρει). Αναφέρομαι στην πανάλαφρη αίσθηση που σε άλλους αρέσει πολύ αλλά σε μένα δεν κάνει το τρικ...
-
Τώρα πια, και να ήθελε, δεν μπορεί κανένα σημερινό αμάξι να σου τη δώσει αυτήν την αίσθηση. Εκτός ίσως από κανένα KilledInAction Picanto ή YouDie Patos.
-
Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει και στις παραπάνω γραμμές αναφέρεται ότι το μοντέλο ΘΑ απευθύνεται σε όσους είχαν saxoralla και λοιπά μικρά γρήγορα γαλλικά μοντέλα του παρελθόντος. Πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα για ένα μοντέλο που:
- Ακόμα είναι στο στάδιο των δοκιμών
- Επίσημα η εταιρεία δεν έχει αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο
- Το μοντέλο δεν έχει καν οδηγηθεί από κάποιον εκπρόσωπο του ειδικού τύπου, να υπάρχει έστω ένα άρθρο για την οδική του συμπεριφορά και τη γενική του εικόνα
- Με βάση ποια κριτήρια συγκρίνεται με γαλλικά μοντέλα του παρελθόντος και πως βγαίνει το συμπέρασμα πως το τότε αντίστοιχο κοινό, σήμερα θα προτιμήσει την Mito;
-
Όταν ακούς για δυνατούς κινητήρες και για σπορ στήσιμο, σε ποιο κοινό νομίζεις ότι απευθύνεται; Στους 'ανήσυχους' ή στη γιαγιάκα που θέλει κάτι για να πάει στο σούπερ-μάρκετ με 30 χ.α.ω.;
-
Mα αν ειναι για το τοτε κοινο των σαξοραλλων....θα πρεπει και αυτο εμ την σειρα του να εχει προβλημα εικονας.....οπως και εκεινα....πωε να το κανουμε οι παλιες συνηθειες δεν ξεχνιουντε
-
Τα σαξόραλλα και τα υπόλοιπα βασιζόντουσαν σε άλλη φιλοσοφία που δεν υπάρχει στα σημερινά μοντέλα στα οποία κυριαρχεί το βάρος και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Θεωρώ ότι είναι λάθος ο συλλογισμός σου.
-
Για να την προσεγγίσουμε αυτήν την φιλοσοφία...
- Συμμαζεμένο σε διαστάσεις (ή μικρό)
- Δυνατό μοτέρ
- Σπορ στήσιμο
- Μικρό βάρος (αυτό μας τελείωσε, ελέω ασφαλιστικών εταιρειών και γερμανικού μάρκετινγκ περί παθητικής ασφάλειας)
3 στα 4 δεν είναι άσχημα.
-
Εδώ ούτε το νέο 207'rallye' δεν προσεγγίζει την φιλοσοφία των παλαιότερων γαλλικών μοντέλων και ισχυρίζεσαι εσύ ότι θα το καταφέρει αυτό η Mito;
-
To 207 'rallye' δεν είναι καν εργοστασιακή έκδοση. Είναι η βασική έκδοση του 207 GT με αυτοκόλλητα Rallye, που τα έβαλε η ελληνική αντιπροσωπεία... Δεν προσφέρεται ιδιαίτερα αυτό το παράδειγμα που ανέφερες. Πιο καλά θα ήταν να ανέφερες το Cio RS. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι τα πάντα ρει. Δείξε μου σήμερα έναν που θα αγόραζε ένα σαξόραλλο, αν παραγόταν ακριβώς όπως ήταν τότε.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εδώ ούτε το νέο 207'rallye' δεν προσεγγίζει την φιλοσοφία των παλαιότερων γαλλικών μοντέλων και ισχυρίζεσαι εσύ ότι θα το καταφέρει αυτό η Mito;+1
-
To 207 'rallye' δεν είναι καν εργοστασιακή έκδοση. Είναι η βασική έκδοση του 207 GT με αυτοκόλλητα Rallye... Δεν προσφέρεται ιδιαίτερα αυτό το παράδειγμα που ανέφερες. Πιο καλά θα ήταν να ανέφερες το Cio RS. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι τα πάντα ρει. Δείξε μου σήμερα έναν που θα αγόραζε ένα σαξόραλλο, αν παραγόταν ακριβώς όπως ήταν τότε.εδω εδω κυριε εγω εγώ
-
Ναι, και μετά θα σε πρήζανε η στεφάνωσον ή η γκόμενα σου και ΣΙΓΟΥΡΑ η μάνα σου για τον κουβά που πήρες αντί να πάρεις κάτι μεγαλύτερο, βαρύτερο και ασφαλέστερο... Θα σ'αρχίζανε στη μουρμούρα μέχρι που θα το ανατίναζες μ'αυτές μέσα απ'τα νεύρα σου!
-
Ε..........αυτο το εκανα απο το 1995 μεχρι το 2003 που το πηρα.
Αν ακουγα τους αλλους αυτη τη στιγμη θα ειχα πολο 1400 (απο τη μανα μου) γκολφ 4 1600 (απο τον πατερα μου) το οποιο λιγο πριν κλεισουμε το 106 ειχε γινει γκολφ 4 1,8Τ, απ οοτι βλεπεις δεν μου καιγεται καρφι τι λεει ο καθεςνας.
Α, ειχα ακουσει και την τρελη ατακα απο μαι κοπελα που ειχα χρονια, οτι αν το παρω τελικα το 106 θα χωρισουμε γιατι δεν θελει να σκοτωθω....παλιοφυλλαδες ολο ψεματα γραφανε
-
To 207 'rallye' δεν είναι καν εργοστασιακή έκδοση. Είναι η βασική έκδοση του 207 GT με αυτοκόλλητα Rallye, που τα έβαλε η ελληνική αντιπροσωπεία... Δεν προσφέρεται ιδιαίτερα αυτό το παράδειγμα που ανέφερες. Πιο καλά θα ήταν να ανέφερες το Cio RS. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι τα πάντα ρει. Δείξε μου σήμερα έναν που θα αγόραζε ένα σαξόραλλο, αν παραγόταν ακριβώς όπως ήταν τότε.Ενα καλύτερο 207, με λίγο πιο σκληρό setup πιστεύω πως θα το προτιμούσαν πολλοί.
Αλλά και πάλι. Τότε τα μοντέλα αυτά ήταν ένα 'γυμνό' γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο να φέρνει όσο γίνεται περισσότερο στην ιδέα του αγωνιστικού σε έκδοση δρόμου. Σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας που να βασίζεται σε αυτή τη φιλοσοφία. 'Αρα είναι ατυχέστατη η σύγκριση τόσο του 207, όσο και της Mito και οποιοδήποτε άλλου σημερινού μοντέλου αυτής της κατηγορίας με τα παλαιότερα γαλλικά που αναφέρθηκαν.
-
Το 5 GT Turbo πάντως μόνο γυμνό δεν ήταν. Ομοίως και το Uno Turbo. Επίσης, το 106 GTI ήταν σημαντικά πολυτελέστερο του Rallye.
-
Είναι μάταιο να προσπαθεί να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση τη στιγμή που δεν έχει καν παρουσιαστεί και κυκλοφορήσει επίσημα το αυτοκίνητο.
Η όποια σύγκριση φυσικά θα μπορέσει να γίνει μόνο με σημερινά αυτοκίνητα της αντίστοιχης κατηγορίας.
-
ναι ειχε δερματινα καθισματα και τιμονι, ηλεκτρικους καθρεφτες ζαντες αλουμινιου και ABS, ολα αυτα αναλογα την χρονια γιατι πιο πριν το ABS δεν ηταν στανταρ, κλπ κλπ.
Μην συγκρινεις τις τοτε εποχες με τωρα, οσοι αγορασαν τοτε το GTI το αγορασαν η για το πιο δυνατο μοτερ (δεν τους αρεσε το σαξο) η για το abs και δερματινο σε συναρτηση με το δυνατο μοτερ.
1-2 οργια μπορει να το πηραν και για τις διαφορετικες επιλογες σε χρωμα
Ας ξαναγυρισουμε στο μιτο ομως
-
Εμ, το Saxo έβγαινε κι αυτό με το ίδιο μοτέρ των 106 Rallye/GTI (κι εκεί είχε και ABS και απ'όλα), απλά εδώ οι πιο πολλοί αγόραζαν το 1400άρι με τα 75 άτια.
-
Οχι το σαξο εβγαινε απο την αρχη με τα 122 οπως το GTI, δεν εβαλε στην Ελλαδα ποτε το μοτερ 1600 8ν με 105 αλογα. για αυτο σου ειπα δεν τους αρεσε το σαξο. το σαξο στην ακριβη του εκδοση ειχε οτι ακριβως το 106 GTI χωρις δερματινο σαλονι αλλα με 15ρες αντι για 14ρες, ο λογος που το σαξο εχει ομολογκασιον για 15ρες στην Ν.
Πραγματικα μην το συνεχισουμε
Alfa Romeo Mi.Τo 2008