-
Τι το λιβανίζετε το θέμα? Αν κάποιος θέλει Alfa ντε και καλά, ας πάρει την 75. Βγαίνει και δίλιτρη τούρμπο
-
Νικο και εγω εγω γενικα μιλαω...δν μιλαω συγκεκριμενα..
Και συμφωνω οτι στην Ελλαδα ολα μας φταινε και εχω μαλωσει γιαυτο το θεμα εδω μεσα απειρες φορες...
Αλλα καποια πραγματα ειναι καλως η κακως γνωστα
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
[
Με την ιδια εννοια και σαφως προβαλλοντας τον λογο του επαγγελματια vs ερασιτεχνη,
για εμενα ειναι προβλημα το υπερ του δεοντος 'χτυπητο' θετικο ή ουδετερο απεναντι στο
αρνητικο σχολιο-διαπιστωση του οποιουδηποτε κατοχου ακομα και 'χερα', την στιγμη που δεν εχει την αντιστοιχη ποικιλια δοκιμων, αλλα και εμπειρια-τεχνικη καταρτιση μαζι, ωστε να κρινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αντικειμενικα σε σχεση με εναν καλο δοκιμαστη.Δηλαδή αν δοκιμάσω 100 κρασιά θα γίνω γευσιγνώστης ???
Aν παραλληλα συμβουλευτεις ανθρωπους εμπειρους στον χωρο, μαθεις σε ενα βαθμο,
μερικες παραμετρους που διαχωριζουν τις ποιοτητες-χαρακτηριστικα αυτων, τοτε ναι,
αν δεν εισαι γευσιγνωστης, θα εισαι πολυ κοντα ωστε στα επομενα 100 να εχεις μια αποψη σεβαστη ως καποιου γευσιγνωστη.¨Οχι φίλε μου γιατί για μενα όλα τα κρασιά είναι τα ίδια.Γιατί η γλώσσα μου είναι αναίσθητη ....
Τώρα αν κάποιου είναι και τα χέρια και τα πόδια κτλ ....Το πολύ να διαλέξω ένα καλό κρασί για μένα.Δεν θα βγω όμως να το συγκρίνω δημόσια με άλλα.
Kι ομως εφοσον συνεχισεις να δοκιμαζεις, εχεις μαθει να διαχωριζεις καποια πραγματα, και σου αρεσει, αλλα δεν εχεις αναισθητη γλωσσα, μπορεις να γινεις.
Η 'αναισθητη γλωσσα' αποτελει εξαιρεση. Απο εκει και περα ειναι θεμα γνωσεων, εμπειριας
και πρακτικης. Τοσο απλα. -
Καλα εσύ Κικιζα μην ζορίζεσαι πολύ γιατί τότε με το Πορσικό σου έφυγαν μερικά σκατουλάκια
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Α γεια σου.Με εβγαλες απ τη δυσκολη θεση να γραψω σεντονι παλι.
Εκει ειναι η διαφορα μας (μεταξυ εμου και εσενα αλλα και των περισσοτερων και εσενα).Οτι δεν ψαχνουμε ολοι να συμμεριστουμε την αποψη καποιου που πλασαρεται (κατα 90&δεν ειναι) πιο..ειδικος απο μας.Οταν το...συμμεριστεις κι αυτο,θα συμφωνουμε γενικα..Ποιος σου ειπε οτι 'ψαχνω να συμμεριστω...'. Ψαχνω για να ΜΑΘΩ, και στο τελος
θα συμμεριστω πραγματα οταν συγκλινουν απο αρκετες πηγες, πολλες απο τις οποιες
ξερω οτι δεν γραφουν οτι να ναι, επειδη τις παρακολουθω αρκετα χρονια, εχοντας παραλληλα ΗΔΗ προσωπικες εμπειριες στο περασμα των χρονων κατα διαστηματα με αρκετα αυτοκινητα.
Το εχω ξαναπει, οσον αφορα τουλαχιστον τις δικες μου πεποιθησεις, ειναι συνδυασμος αρκετων παραμετρων, δεν ειναι αποκλειστικα η γνωμη του ενος ή του αλλου. -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Πάντως αντικειμενικά κάποιοι που σαν δουλειά τους, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αυτοκινήτων λογικά κάαατι πρέπει να ξέρουν περισσότερο από εμάς.
Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για δημοσιογράφους. Οπότε το τι ξέρουν είναι χαρακτηριστικό του πάθους και της τρέλας που κουβαλάνε για το αντικείμενο.**Γιατί να τα έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από μένα και από σένα ?**Γιατί να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα το πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο ?
Και στην τελική γιατί να μην έχουν προσωπική άποψη διαφορετική από τη δική μου ??Γιατι πολυ απλα εχουν οδηγησει πολλαπλασια περισσοτερα αυτοκινητα απο εσενα,
οι περισσοτεροι απο αυτους των οποιων διαβαζω με προσοχη και ενιοτε συμμεριζομαι
αποψεις, εχουν πιστοποιημενες σπουδες-γνωσεις στο αντικειμενο, και συναναστρεφονται γενικοτερα σε εναν κυκλο στον οποιο εμπλεκονται ακομα και οδηγοι αγωνων.
Αν, και οταν εχεις εσυ ολα αυτα τα κριτηρια συγκεντρωμενα, θα συμμεριστω με μεγαλυτερη ευκολια τις δικες σου αποψεις, και οχι ενος απλου οδηγου.
Κανεις δεν ειπε οτι δεν μπορεις να εχεις διαφορετικη αποψη. Απλα αυτων, εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο την δικη σου, ειτε το αποδεχεσαι, ειτε οχι. -
Ο χρήστης varotsos έγραψε:
Καλα εσύ Κικιζα μην ζορίζεσαι πολύ γιατί τότε με το Πορσικό σου έφυγαν μερικά σκατουλάκιαKαταρχας δεν γνωριζομαστε απο χτες, και να μιλας πιο κοσμια, τουλαχιστον οταν απευθυνεσαι σε εμενα.
Κατα δευτερον δεν γνωριζεις ουτε καν το περιεχομενο του π.μ που εστειλα, οταν προκληθηκε το συγκεκριμενο περιστατικο, συν το γεγονος οτι ποτε δεν μετανιωσα για αυτα που ειπα, ουτε εκανα πισω, κατι το οποιο στην δημοσια συζητηση που ακολουθησε μπορει
να το διαπιστωσει ο οποιοσδηποτε εφοσον ανατρεξει στα συγκεκριμενα δημοσιευματα. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
το μόνο σίγουρο είναι ότι για κάποιο λόγο βρίσκονται στη θέση του δοκιμαστή/δημοσιογράφου. Αν δεν μας αρέσει τι γράφουν, είναι άλλο θέμα...αλλά προφανώς και κάποιο δίκιο έχουν γιαυτό που γράφουν...κάπου το βασίζουν, από κάπου το έχουν κρίνει βάση της εμπειρίας τους.Ας αφήσουμε λοιπόν μερικούς να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ είναι να οδηγούν αυτοκίνητα.
Νικο... μην εισαι τοσο σιγουρος φιλε. Πολυ ευκολα μπορεις να βρεθεις προ εκπληξεων σχετικα με το ποιος πιανει πενα και τι πρεσβευει, τι κολληματα κουβαλαει η γκλαβα του...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πάντως αντικειμενικά κάποιοι που σαν δουλειά τους, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αυτοκινήτων λογικά κάαατι πρέπει να ξέρουν περισσότερο από εμάς.
Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για δημοσιογράφους. Οπότε το τι ξέρουν είναι χαρακτηριστικό του πάθους και της τρέλας που κουβαλάνε για το αντικείμενο.**Γιατί να τα έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από μένα και από σένα ?**Γιατί να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα το πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο ?
Και στην τελική γιατί να μην έχουν προσωπική άποψη διαφορετική από τη δική μου ??Γιατι πολυ απλα εχουν οδηγησει πολλαπλασια περισσοτερα αυτοκινητα απο εσενα,
οι περισσοτεροι απο αυτους των οποιων διαβαζω με προσοχη και ενιοτε συμμεριζομαι
αποψεις, εχουν πιστοποιημενες σπουδες-γνωσεις στο αντικειμενο, και συναναστρεφονται γενικοτερα σε εναν κυκλο στον οποιο εμπλεκονται ακομα και οδηγοι αγωνων.
Αν, και οταν εχεις εσυ ολα αυτα τα κριτηρια συγκεντρωμενα, θα συμμεριστω με μεγαλυτερη ευκολια τις δικες σου αποψεις, και οχι ενος απλου οδηγου.
Κανεις δεν ειπε οτι δεν μπορεις να εχεις διαφορετικη αποψη. Απλα αυτων, εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο την δικη σου, ειτε το αποδεχεσαι, ειτε οχι.Κι εγώ κάνω παρέα με οικοδόμους, θα με πάρεις να σου χτίσω το σπίτι ??
Για πες μου λίγο ποιες είναι οι πιστοποιημένες γνώσεις .Και μη μου πεις για γνώσεις μηχανολογίας γιατί αν είναι έτσι θα πρέπει να μην απαντάμε σε παιδιά που γράφουν εδώ μέσα και σπουδάζουν μηχανολογία.
Η διαφορά δεν είναι ποιανού γνώμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αλλά ποιανού πληρώνεις για να διαβάσεις.
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως για 1 εκατ λόγους δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί. Μπορούν να σου δώσουν μια ιδέα για ένα αυτοκίνητο αλλά για μένα τίποτα περισσότερο.Ερώτηση κρίσεως. Αν έχουμε ένα δοκιμαστή που μπορεί να καταλάβει και διαφορά 2 γραμμαρίων στο βάρος του αυτοκινήτου αλλά γράφει σαν παιδάκι 6ης δημοτικού κι ένα ψιλό αναίσθητο πίσω από το τιμόνι που γράφει σαν το Καβαφη , ποιον θα διαλέξουμε για το περιοδικό μας ??? -
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιους...ανεξάρτητα για το τι πιστεύουμε εμείς για ανθρώπους που δεν έχουμε γνωρίσει, μιλήσει, συζητήσει και συνοδηγήσει το μόνο σίγουρο είναι ότι για κάποιο λόγο βρίσκονται στη θέση του δοκιμαστή/δημοσιογράφου. Αν δεν μας αρέσει τι γράφουν, είναι άλλο θέμα...αλλά προφανώς και κάποιο δίκιο έχουν γιαυτό που γράφουν...κάπου το βασίζουν, από κάπου το έχουν κρίνει βάση της εμπειρίας τους.
Ας αφήσουμε λοιπόν μερικούς να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ είναι να οδηγούν αυτοκίνητα.
Το έγραψα πιο πάνω πως δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Σαφώς και κάπου βασίζονται αυτά που γράφουν. Αλλά όταν μιλάμε για συγκριτική δοκιμή,π.χ το τιμόνι της mito είναι θαυμάσιο σε σχέση με το kadett του παππού μου αλλά άθλιο σε σχέση με αυτό μιας ferrari, δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιους...ανεξάρτητα για το τι πιστεύουμε εμείς για ανθρώπους που δεν έχουμε γνωρίσει, μιλήσει, συζητήσει και συνοδηγήσει το μόνο σίγουρο είναι ότι για κάποιο λόγο βρίσκονται στη θέση του δοκιμαστή/δημοσιογράφου. Αν δεν μας αρέσει τι γράφουν, είναι άλλο θέμα...αλλά προφανώς και κάποιο δίκιο έχουν γιαυτό που γράφουν...κάπου το βασίζουν, από κάπου το έχουν κρίνει βάση της εμπειρίας τους.
Ας αφήσουμε λοιπόν μερικούς να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ είναι να οδηγούν αυτοκίνητα.
Το έγραψα πιο πάνω πως δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Σαφώς και κάπου βασίζονται αυτά που γράφουν. Αλλά όταν μιλάμε για συγκριτική δοκιμή,π.χ το τιμόνι της mito είναι θαυμάσιο σε σχέση με το kadett του παππού μου αλλά άθλιο σε σχέση με αυτό μιας ferrari, δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί.
Αν όλη η συζήτηση γίνεται για το τιμόνι της ΜΙΤΟ (δεν το έχω διαβάσει όλο από την αρχή ) τότε δε χρειάζεται παρά μόνο να κοιτάξεις/διαβάσεις και τον ξένο τύπο να δεις τι κράξιμο τρώει. Κι αυτοί είναι πληρωμένοι?
-
Αν όλη η συζήτηση γίνεται για το τιμόνι της ΜΙΤΟ (δεν το έχω διαβάσει όλο από την αρχή ) τότε δε χρειάζεται παρά μόνο να κοιτάξεις/διαβάσεις και τον ξένο τύπο να δεις τι κράξιμο τρώει. Κι αυτοί είναι πληρωμένοι?
τιμονι και μιτο - δυο ξεχασμενες εννοιες
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Και αποκομμένες
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
+τριγμοί
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
+τριγμοί
μην λες πολλα εσυ....
μας ακουει ο εχθρος..
-
530+ σελίδες για ένα αυτοκίνητο 4 μέτρων που δεν αρέσει σε κανέναν...
ρε παλικάρια, στα @@ μας τι πιστεύεται για το τιμόνι της μίτο...το είπατε μια δύο , γίνατε γραφικοί... και ακόμα συνεχίζεται...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
530+ σελίδες για ένα αυτοκίνητο 4 μέτρων που δεν αρέσει σε κανέναν...ρε παλικάρια, στα @@ μας τι πιστεύεται για το τιμόνι της μίτο...το είπατε μια δύο , γίνατε γραφικοί... και ακόμα συνεχίζεται...
Για τους δημοσιογράφους βασικά μιλάμε...
-
Ξανα διαβασέ το και πες μου που έγραψα εγώ ότι είναι πληρωμένοι.Έτσι κι αλλιώς περνάς αρκετό χρόνο στο τόπικ ενός αυτοκινήτου που δεν σ αρέσει
Και σε τι διαφέρουν οι ξένοι από τους Έλληνες ?? Εκτός του ότι πολλοί έγκριτοι υποστηρίζουν φανατικά τα εθνικά τους προιόντα ... -
530+ σελίδες για ένα αυτοκίνητο 4 μέτρων που δεν αρέσει σε κανέναν...
ρε παλικάρια, στα @@ μας τι πιστεύεται για το τιμόνι της μίτο...το είπατε μια δύο , γίνατε γραφικοί... και ακόμα συνεχίζεται...
Για τους δημοσιογράφους βασικά μιλάμε...
στα @@ μας και πάλι...
αν ξέρεις να διαβάζεις , το τοπικ λέεο 'alfa romeo mi.to 2008' ... -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ξανα διαβασέ το και πες μου που έγραψα εγώ ότι είναι πληρωμένοι.Έτσι κι αλλιώς περνάς αρκετό χρόνο στο τόπικ ενός αυτοκινήτου που δεν σ αρέσει
Και σε τι διαφέρουν οι ξένοι από τους Έλληνες ?? Εκτός του ότι πολλοί έγκριτοι υποστηρίζουν φανατικά τα εθνικά τους προιόντα ...Καταρχάς το που γράφω, πότε, τι και γιατί δεν αφορά κανένα ούτε θα μου υποδείξει κανείς (εντελώς φιλικά).
Δεύτερον, με τη λογική σας κανένας δεν είναι αντικειμενικός. Οι δε Έλληνες είναι διεφθαρμένοι (δεν το είπες εσύ, γενικώς μιλάω) και οι ξένοι υποστηρίζουν το εγχώριο προϊόν τους.
Δε μου είπες όμως...όλη η κουβέντα για το τιμόνι γίνεται?
Πάντως πέρα από το τι λένε τα περιοδικά, το θέμα είναι αν το κάθε αυτοκίνητο ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας...όλα τ'άλλα είναι για να γίνεται κουβέντα...καθαρά προσωπική άποψη...άλλωστε το έχω γράψει, όσο χάλια τιμόνι για Άλφα αν έχει η Μίτο (που αντικειμενικά ΕΧΕΙ) θα την αγόραζα.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008