-
Ο χρήστης c0n έγραψε:
ρε παιδια ωραια τα λετε....θα μου απαντησει και μενα κανενας ομως??:DMini Cooper ή Alfa Romeo Mito 135hp MultiAir turbo?
mito
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οταν ακουω αυτην την καραμελα οτι το μινι εχει καλυτερο στησιμο ,μου γυρνανε ταντερα αναποδα.καλα αφου εχει τοσο καλο στησιμο γιατι δεν τα παιρνει κανεις να τρεξει σε αγωνες;
Ε αφού από τη Mito έχει!!! Τι να κάνουμε τώρα?? Συγκριτικά με τη mito είναι η κουβέντα!! Δεν είπαμε είναι ανώτερο από Nissan GTR! Και καλύτερο τιμόνι έχει και πιο ρυθμίσιμο είναι και τις αναπηδήσεις του ημιάκαμπτου δεν έχει! Όλα αυτά σε οριακή χρήση! Σε καθημερινή χρήση είναι και τα 2 ωραιότατα, ευχάριστα αμαξάκια!
απο θεμα ποιοτητας κατασκευης????
απο τη μια BMW (?) και απο την αλλη Alfa Romeo?.... απο θέμα υλικων στο σαλονι?
Μικρές διαφορές...η μεν Mito πολύ καλά υλικά με κάποιες παραχωρήσεις στη συναρμολόγηση και το φινίρισμα, το δε Mini αρκετά 'πλαστικό' για τα (πολλά) λεφτά του και με τριγμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα! Το Mini Οne μιας πρώην μου πάνω στο μήνα έτριζε παντού...
-
Ο χρήστης c0n έγραψε:
απο θεμα ποιοτητας κατασκευης????απο τη μια BMW (?) και απο την αλλη Alfa Romeo?.... απο θέμα υλικων στο σαλονι?
κανενα δεν αξιζει τα λεφτα του, το μινι κατα την αποψη μου ειναι πιο ομορφο
επισης η μιτο ειναι σημαντικα πιο ευρυχωρη σε ανεκτα πιο μεγαλο μηκος
θα παρεις μιτο για το μοτερ..το 1600αρι ατμοσφαιρα του μινι ειναι για τα μπαζα συγκριτικα ακομα και με το 120 t jet το multiair θα ειναι ακομα καλυτερο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τα δικα μου:
Απο σταση:
Corsa GSI: 2 αμαξια πισω μεχρι τα 170 ,μετα ανοιγει η διαφορα.
Swift Sport 1 αμαξι πισω(λογω μακριας 3ης και κοντης 2ερας,μεχρι να κουμπωσω 3η ειμαι ενα αμαξι μπροστα) μεχρι τα 130 , μετα η διαφορα γινεται πολυ μεγαλη υπερ μου.
Υαρις ΤS: οπως και το Swift αλλα μετα τα 130 δεν εφευγα τοσο ευκολα οσο το Swift.Ρεμπριζ:
Με 3η:
Ισα ισα με Corsa GSI Μεχρι τα 130 , μετα μου ανοιγει σταδιακα αλλα αργα.
1-2 αμαξια πισω με Polo GTI μεχρι τα 130 και μετα ανοιγει πιο γρηγοραΜε 2ερα:
Μισο αμαξι μπροστα απο Golf TSI 140 μεχρι τα 150-160 , μετα μου ανοιγει αλλα πολυ αργα.Αυτα τα λιγα...
Σε σχέση με το 207 rallye/gt ,πως είσαι...?
Ένα παιδί στο psclub που έχει και τα 2 λέει οτι είναι πολύ κοντά μεταξύ τουςΔυστυχως δεν εχω γνωρισει καποιο παιδι που να εχει 207 Rallye/GT για να δουμε διαφορες.Λογικα οι διαφορες θα ειναι περιπου σαν του Corsa GSI.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα παρεις μιτο για το μοτερ..το 1600αρι ατμοσφαιρα του μινι ειναι για τα μπαζα συγκριτικα ακομα και με το 120 t jet το multiair θα ειναι ακομα καλυτερο
ποπο κατσει να δεις που θα περιμενω μεχρι του χρονου να βγει το Αudi A1 sportback που θα τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω
-
Ο χρήστης c0n έγραψε:
ποπο κατσει να δεις που θα περιμενω μεχρι του χρονου να βγει το Αudi A1 sportback που θα τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω
Σωστά! Μιας και τα Audi φημίζονται για το value for money τους!
-
Ο χρήστης c0n έγραψε:
γιατί θα τα αξίζει??
Άλλο ένα υπερτιμημένο ibiza με σήμα audi θα είναι... -
Ο χρήστης c0n έγραψε:
απο θεμα ποιοτητας κατασκευης????απο τη μια BMW (?) και απο την αλλη Alfa Romeo?.... απο θέμα υλικων στο σαλονι?
από την μια φιατ σε τιμή άλφα ρομέο , από την άλλη ροβερ σε τιμή bmw....
-
γιατί θα τα αξίζει??
Άλλο ένα υπερτιμημένο ibiza με σήμα audi θα είναι...καλα κατσε να το δουμε πρωτα..
αν ηταν ολοι θα επαιρναν ibiza , leon και συ punto
βεβαια για αυτο που ειπα πριν, αν σκεφτουμε απο πού ξεκιναει μια μιτο (ασχετα αν ολοι μιλαμε κυριως για την 155) μια χαρα ποιοτητα εχει
-
από την μια φιατ σε τιμή άλφα ρομέο , από την άλλη ροβερ σε τιμή bmw....
δεν εχει σχεση με bmw το mini, περα απο το ομορφο εσωτερικο θα δεις πολλες φθηνιες ποθ ειναι λογικες για την κατηγορια, αλλα οχι για την τιμη
Σωστά! Μιας και τα Audi φημίζονται για το value for money τους!
μπορω να σκεφτω αρκετα μοντελα που ειναι value for money
το 1.4 tsi A3 ισως οχι, πιο ψηλα ομως τα πραγματα αλλαζουν..
-
Ποιοτικα παντως ειναι καλυτερο το Mini αλλα εχει αυτο το προβλημα με τους τριγμους οπως ειπαν τα παιδια.Τωρα σε ευκολια χρησης , καθημερινες μετακινησεις κλπ , ο T-jet Μ ειναι πολυ καλυτερος ενω σε καταναλωση ,αν προσεχεις την οδηγηση σου , θα παθεις πλακα απο το ποσο καλη καταναλωση μπορει να εχει.Αν το πατας ομως κατι 11αρια ερχονται για πλακα.Το Cooper απο την αλλη δεν ειναι σε καμια περιπτωση αργο.Ισα ισα απο σταση δεν θα εχει μεγαλες διαφορες απο την Mito.Στα πολλα χιλιομετρα ομως η διαφορα θα ειναι αρκετα μεγαλη.Με ενα Test Drive θα αποφασισεις αμεσως πιο αυτοκινητο σου ταιριαζει.
-
στη 1η και 2α εχει και παραεχει νοημα (επειδη η ροπη πολλαπλασιαζεται παρα πολυ στις 2-3 πρωτες σχεσεις), απο 3η και βαλε ισως οχιπαντως σε καποιο αλλο θρεντ ο νεος ειχε σωστα πει το οτι πεφτει η ροπη μπορει να σου δινει μια αισθηση 'ψοφου' , ομως αυτο δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα..
Ακόμα και εκεί δεν έχει νόημα...η επιτάχυνση με 3.000σαλ με 2η είναι πολύ μεγαλύτερη από 1η και 5500+. Αν το έχεις οδηγήσει πρέπει να το έχεις καταλάβει. Επίσης αν στροφάρεις 1η μέχρι ~6500σαλ τότε σκάει η 2η πάνω από 3000σαλ αν δεν κάνω λάθος (νομίζω γύρω στις 3500σαλ-4000σαλ) οπότε και χάνεις το φάσμα 2500+ που έχεις τη μέγιστη ροπή.
-
Ο χρήστης Christobale έγραψε:
στη 1η και 2α εχει και παραεχει νοημα (επειδη η ροπη πολλαπλασιαζεται παρα πολυ στις 2-3 πρωτες σχεσεις), απο 3η και βαλε ισως οχι
παντως σε καποιο αλλο θρεντ ο νεος ειχε σωστα πει το οτι πεφτει η ροπη μπορει να σου δινει μια αισθηση 'ψοφου' , ομως αυτο δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα..
Ακόμα και εκεί δεν έχει νόημα...η επιτάχυνση με 3.000σαλ με 2η είναι πολύ μεγαλύτερη από 1η και 5500+. Αν το έχεις οδηγήσει πρέπει να το έχεις καταλάβει. Επίσης αν στροφάρεις 1η μέχρι ~6500σαλ τότε σκάει η 2η πάνω από 3000σαλ αν δεν κάνω λάθος (νομίζω γύρω στις 3500σαλ-4000σαλ) οπότε και χάνεις το φάσμα 2500+ που έχεις τη μέγιστη ροπή.
Λυπάμαι που το λέω:
Κάνεις λάθος.
//Για να μη γράφω πάλι τα ίδια μπορείς να διαβάσεις εδώ
viewtopic.php?f=15&t=34033&start=405#p1687857- διαφορά ροπής στον τροχό λόγω σχέσης μετάδοσης
-
εγω διαφωνω, νομιζω οτι ειχα δει το διαγραμμα της μιτο και δε χρειαζεται να αλλαζεις τοσο χαμηλα μου φαινονται υπερβολες αυτα που λενε οι μιτοβιοι
γενικα καταστρεφεσαι αν κανεις αλλαγες στις 5000 και στο θεμα 1ης 2ας ειμαι καθετος..οταν η ροπη ειναι επι 3.3 τι να σου κανει το οποιοδηποτε φασμα
ελπιζω οι multiair να μην κανουν παντως τα ιδια ψηλα γιατι οπως και να το κανουμε ειναι σπαστικο
ευτυχως υπαρχουν και τουρμπατα που τα δινουν ολα στις μεσαιες και ψηλες
-
εγω διαφωνω, νομιζω οτι ειχα δει το διαγραμμα της μιτο και δε χρειαζεται να αλλαζεις τοσο χαμηλα μου φαινονται υπερβολες αυτα που λενε οι μιτοβιοιγενικα καταστρεφεσαι αν κανεις αλλαγες στις 5000 και στο θεμα 1ης 2ας ειμαι καθετος..οταν η ροπη ειναι επι 3.3 τι να σου κανει το οποιοδηποτε φασμα
ελπιζω οι multiair να μην κανουν παντως τα ιδια ψηλα γιατι οπως και να το κανουμε ειναι σπαστικο
είπαμε να μην στροφάρουμε στον κόφτη , όχι να αλλάζουμε στις 5000...
1-2 αλλαγή μετά τις 6000
ποτέ κάτω από 5500 -
Δεν πρόκειται να γράψω ξανά τα ίδια, είναι μια παρανόηση που είναι πολύ συχνή τον τελευταίο καιρό με την πλύση εγκεφάλου περί ροπής που κάνουν τα περιοδικά με τρόπο τόσο παραπλανητικό με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των οδηγών να καταλαβαίνει λανθασμένα αυτά τα βασικά πράγματα.
Η ιπποδύναμη καθορίζει την επιτάχυνση. Ιπποδύναμη έχεις περισσότερη στις 5.500+ παρά στις 3000. Βάλε και την σχέση μετάδοσης που η 1η είναι πολύ πιο κοντή από 2α, η επιτάχυνση με 5500 στροφές και 1η είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι με 3000 και 2α.period
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν πρόκειται να γράψω ξανά τα ίδια, είναι μια παρανόηση που είναι πολύ συχνή τον τελευταίο καιρό με την πλύση εγκεφάλου περί ροπής που κάνουν τα περιοδικά με τρόπο τόσο παραπλανητικό με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των οδηγών να καταλαβαίνει λανθασμένα αυτά τα βασικά πράγματα.
Η ιπποδύναμη καθορίζει την επιτάχυνση. Ιπποδύναμη έχεις περισσότερη στις 5.500+ παρά στις 3000. Βάλε και την σχέση μετάδοσης που η 1η είναι πολύ πιο κοντή από 2α, η επιτάχυνση με 5500 στροφές και 1η είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι με 3000 και 2α.period
αδερφέ , μηχανικός είμαι , κάτι καταλαβαίνω και εγω
-
εγω διαφωνω, νομιζω οτι ειχα δει το διαγραμμα της μιτο και δε χρειαζεται να αλλαζεις τοσο χαμηλα μου φαινονται υπερβολες αυτα που λενε οι μιτοβιοι
γενικα καταστρεφεσαι αν κανεις αλλαγες στις 5000 και στο θεμα 1ης 2ας ειμαι καθετος..οταν η ροπη ειναι επι 3.3 τι να σου κανει το οποιοδηποτε φασμα
είπαμε να μην στροφάρουμε στον κόφτη , όχι να αλλάζουμε στις 5000...
1-2 αλλαγή μετά τις 6000
ποτέ κάτω από 5500οκ αν εισαι στις 6100 πχ εισαι καλα (αφου λεει οτι εχει μεγιστη ιπποδυναμη στις 5500)
αν και επιμενω οτι 1η 2α πρεπει να πας 6400την ιδια ιστορια την ειχα αναλυσει με φιλο μου με 1.8Τ που εχει ακριβως το ιδιο θεμα ψηλα..
-
αδερφέ , μηχανικός είμαι , κάτι καταλαβαίνω και εγω
ωραια αφου εισαι μηχανικος για πες μου 1η 2α πρεπει ή δεν πρεπει να πας κοφτη?
γιατι με συναδελφο σου εχω μιλησει κι εγω
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Λυπάμαι που το λέω:Κάνεις λάθος.
//Για να μη γράφω πάλι τα ίδια μπορείς να διαβάσεις εδώ
viewtopic.php?f=15&t=34033&start=405#p1687857- διαφορά ροπής στον τροχό λόγω σχέσης μετάδοσης
Και τι σχέση έχει η ισχύς με την επιτάχυνση????
Από φυσική μεριά a = F / m δηλαδή επιτάχυνση = δύναμη / μάζα. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου** η ροπή είναι F * l**, δηλαδή δύναμη επί μήκος, όπου μήκος το μήκος εμβόλου. Οπότε αναλογικά στο αμάξι όσο μεγαλύτερη ροπή έχεις τόσο μεγαλύτερη επιτάχυνση.
Το κιβώτιο κάνει μετατροπή ροπής ανάλογα το λόγο μετάδοσης. Η ισχύς είναι παράγωγο της ροπής επί τις στροφές αλλά δεν είναι η αιτία της επιτάχυνσης. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις για να έχει νόημα ο ισχυρισμός σου είναι να βρεις την επιτάχυνση = (λόγος μετατροπής λόγο κιβωτίου) * ροπή για συγκεκριμένες στροφές και να συγκρίνεις την τιμή επιτάχυνσης για παράδειγμα:
λόγος 2ης σχέσης * ροπή (@3000σαλ) με λόγος 2ης σχέσης * ροπή (@6000σαλ).
Alfa Romeo Mi.Τo 2008