-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το S3 εχει το πάτωμα του Golf. Επίσης είναι πολύ ακριβότερο από το Golf.
Αρα κι εδώ κάποιος πιάστηκε κοροϊδο;Σοβαρότερα τώρα: αν το αυτοκίνητο είναι καλό, ας βασίζεται και στο πάτωμα του Panda ή του...Fox !
To VAG μια χαρά κάνει. Το ίδιο πάνε να κάνουν όλοι πλέον και πραγματικά δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα!Tο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν βαμμένοι με ποδοσφαιρικό τρόπο οπαδοί και εχθροί για κάποιες μάρκες αυτοκινήτων.
Aς αναφωνήσωμεν λοιπόν:
@@@@ η Alfa και το Mιλάνο
VAG- μπορείς μπορείς να προκριθείς
Eνα-Δύο-Tρία @@@@ η Iαπωνία... -
Στο auto bild διάβασα ότι η Alfa προσανατολίζεται σε χρήση διαφορετικών αναρτήσεων και διαφορετικού συστήματος διεύθυνσης από το υπόλοιπο group. Αν αυτό ισχύσει αρχής γενομένης με την Junior θα είναι μεγάλη ήττα για το φαουβίστικο group καθώς η μόνη διαφοροποίηση εκεί είναι τα πλαστικά...
Εμένα πάντως εξακολουθεί να με ξενερώνει η κοινή χρήση κινητήρων ΑΝ ΚΑΙ διάβασα επίσης για την υιοθέτηση του multiair που θα δίνει 10-20 ίππους ανά έκδοση περισσότερους από τους αντίστοιχους των FIAT.
Και βέβαια ανυπομονώ για συγκρητικό Junior GTA με S3... -
[grammar nazi]
συγκριτικό.
[/grammar nazi] -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στο auto bild διάβασα ότι η Alfa προσανατολίζεται σε χρήση διαφορετικών αναρτήσεων και διαφορετικού συστήματος διεύθυνσης από το υπόλοιπο group. Αν αυτό ισχύσει αρχής γενομένης με την Junior θα είναι μεγάλη ήττα για το φαουβίστικο group καθώς η μόνη διαφοροποίηση εκεί είναι τα πλαστικά...
Εμένα πάντως εξακολουθεί να με ξενερώνει η κοινή χρήση κινητήρων ΑΝ ΚΑΙ διάβασα επίσης για την υιοθέτηση του multiair που θα δίνει 10-20 ίππους ανά έκδοση περισσότερους από τους αντίστοιχους των FIAT.
Και βέβαια ανυπομονώ για συγκρητικό Junior GTA με S3...μάλλον ήττα για το γκρουπο fiat που έχει αυτα τα ανεκδιήγητα τιμόνια σε όλα τα καινούργια μοντέλα της και τις state of the art πίσω αναρτήσεις. Για σασμάν δεν είπαν τίποτα; γιατί και αυτά σκ@#τα είναι
Πάντως απορώ προς τί οι αλλαγές... εδώ δεν λέμε ότι μια καλή υλοποίηση πίσω ημιάκαμτου είναι μια χαρά; -
Μια χαρά μπορεί να είναι, αλλά μια καλή υλοποίηση ανεξάρτητης πίσω είναι μιάμιση και βάλε.
Για τα τιμόνια κι εγώ συμφωνώ. ΓΤΠ είναι τα ηλεκτρικά τους και μου τη σπάνε.
-
σε χρήση διαφορετικών αναρτήσεων και διαφορετικού συστήματος διεύθυνσης από το υπόλοιπο group
Να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά ε;
Όπως και αυτό.Αν αυτό ισχύσει αρχής γενομένης με την Junior
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
σε χρήση διαφορετικών αναρτήσεων και διαφορετικού συστήματος διεύθυνσης από το υπόλοιπο group
Να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά ε;
Όπως και αυτό.Αν αυτό ισχύσει αρχής γενομένης με την Junior
το ξαναδιάβασα.
Πάλι χάλια τα τιμόνια του γκρουπ fiat, πάλι ημιάκαμτος, πάλι χάλια το σασμάν. Ακόμα κορυφαία τα αντίστοιχα της vw κα πες μου ένα λόγο να τα αλλάξει ενδοεταιρικά! Δηλαδή αν στη σκόντα έδινε πίσω ημιάκαμπτο θα ήταν καλύτερα;
Α! Κατάλαβα. Ακόμα πιο ξεφτίλα του γκρουπ που σκέφτεται ΜΗΠΩΣ τα αλλάξει.
Σοβαρά τώρα, αν οι καινούργιες άλφα έχουν τα σασμάν και τα τιμόνια των φιατ (που προσωπικά δεν το πιστεύω) θα έχουν πρόβλημα. Για τις αναρτήσεις άραγε υπάρχουν περιθώρια λόγω δαπέδου; -
Alfa με τιμόνι, μοτέρ, ανάρτηση FIAT...δεν είναι Alfa...παραμόνο στον σχεδιασμό...έτσι ξέρω να βγάζω κι γω αυτοκίνητο.
Πλέον έχω χάσει κάθε πίστη στη φίρμα...ειδικά από τις τελευταίες κινήσεις...αλλά περιμένω να κρίνω όμως...δε προδικάζω.
-
βρε eddie, βρε eddie
μην μπλεκεις την αλφα με τη φαουβε -ειδαν να ξεμπλεξουν οι ανθρωποι απο τους αμερικανοαυστραλους,μην εχουμε αλλα τωρα
και γενικα δεν καταλαβαινω τις υπερβολικες προσδοκιες των αλφιστι πυ θελουν κατι αλλο κατι καλυτερο πισω κινηση κτλ
μια χαρα δεν ειναι οι επιλογες της εταιρειας μεχρι τωρα?ή μηπως οχι?
-
Ποτέ δεν είχαν οι Αλφα τα ίδια τιμόνια με FIAT.... ελπίζω να μην γίνει αυτό με το Junior
To τελευταίο μοντέλο που είχε κοινές αναρτήσεις ήταν η 145
-
Omikrone3 δεν υπάρχει (δυστυχώς) περίπτωση η Alfa να επενδύσει χρήματα σε εξέλιξη ενός ΕΝΤΕΛΩΣ νέου πλαισίου με πίσω κίνηση για A/B/C-seg...δεν έχουν τα χρήματα για αυτό. Άλλες εταιρίες επιμένουν...και πολύ σωστά.
Αλλά τουλάχιστον δε ξεχνάς αυτά που κάνεις και που έχεις φέρει στην αυτοκίνηση...όπως τα διπλά ψαλίδια για παράδειγμα. Δε βάζεις McPherson, ημιάκαμπτο, ηλεκτρικό τιμόνι και μοτέρ FIAT και το βαφτίζεις Alfa!!!
Μετά λύπης μου βλέπω τη φίρμα να FIATοποιείται. Βέβαια δεν είναι πάντα κακό αυτό...το κακό είναι όταν το δίνεις σε τιμή premium...όταν σαφώς ΔΕΝ είναι...εκεί βέβαια 'μιλάει' η αγορά και τα νούμερά της
Υ.Γ. Το Α4 φοράει μπροστά διπλά ψαλίδια...καλό το VAG τελικά ε???
-
Για την Audi που ακόμα παραμένει VWοποιημένη δε γκρινιάζουμε ποτέ...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για την Audi που ακόμα παραμένει VWοποιημένη δε γκρινιάζουμε ποτέ...Κοίτα να δεις...η Audi παίρνει κάποια πραγματάκια...αλλά δίνει κιόλας...όπως το FSI τους 1.8ΤFSI, τους 2.0TFSI, το Quattro κ.α.. Μερικές φορές συμβαίνει το αντίθετο...τα VW είναι κατά κάποιο τρόπο Audi...αλλά σε ποιότητα (η Audi) είναι αλλού...ακόμα καλύτερη και από τη BMW.
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Audi, η VW, η BMW κλπ...προφανώς κάτι κάνουν καλά για να πουλάνε...η Alfa κάνει κάτι λάθος όμως με τις επιλογές της.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Audi, η VW...προφανώς κάτι κάνουν καλά για να πουλάνε...Το καλύτερο και πιο εκτεταμένο (αλλά και πιο εμετικό) badge engineering του κόσμου.
-
Αν η 147 είχε παραπάνω σχέση με το Fiat Stilo από το πάτωμα (προσοχή δεν μιλάω για ανάρτηση και στήσιμο) απλά δεν θα την αγόραζα.
Ο προφήτης πάντως είχε πει ότι η Alfa θα συνεχίσει να έχει ηλεκτροϋδραυλικά τιμόνια σε σχέση με τα 100% ηλεκτρικά του gruppo. -
EDDIE_147 ο 'προφήτης' μεταδίδει ότι διαβάζει στα άλλα φόρουμ (autopapperi, italiaspeed κλπ)...δεν είναι κανένα μεγάλο νέο αυτό.
Άλλο τι γράφεται στα φόρουμ...και άλλο τι γίνεται στη πραγματικότητα.
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Audi, η VW...προφανώς κάτι κάνουν καλά για να πουλάνε...
Το καλύτερο και πιο εκτεταμένο (αλλά και πιο εμετικό) badge engineering του κόσμου.
Γίνεσαι λίγο υπερβολικός...μερικά VW/Audi σχεδιαστικά δεν είναι κάτι το τρομερό...αλλά don't judge a book by its cover. Μηχανικά έχουν βάλει τα γυαλιά σε πολλά αυτοκινητάκια. Για παράδειγμα το A3/A4 2.0T-Q, S3, Golf GTI κλπ vs the rest.
Ας δούμε τι fight-back μπορεί να κάνει η Alfa Romeo...αλλά μας έχει προδιαθέσει άσχημα με της 159/Brera από άποψη βάρους και μοτέρ...γιαυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός.
Από άποψη design είμαι σίγουρος ότι θα είναι 100 χρόνια μπροστά...αλλά αυτό δεν έχει πάντα σημασία. Τι να το κάνεις αν δεν είναι ευέλικτο και δε μπορείς να κάνεις ασφαλείς προσπεράσεις (για παράδειγμα)? Ας δούμε λοιπόν τα McPherson/ημιάκαμπτος και ηλεκτρικά τιμόνια (που κάποιοι κράζανε στα VW ) τι δουλειά θα κάνουν...μαζί με το μοτέρ σε πάτωμα FIAT.
Βέβαια...η 1 μου τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει...αλλά σε αίσθηση και ακρίβεια είναι καλύτερο από το υδραυλικό. Είναι βαρύ, σκληρό στη κίνηση, γεμάτο αίσθηση και πούπουλο στα 0κμ/ω...αλλά καμία σχέση με το 'κενό' ηλεκτρικό του VAG (εκτός από Golf GTI) και των Opel.
Πιστεύω δηλαδή ότι η Alfa εάν το φτιάξει ΜΟΝΗ ΤΗΣ και **ΟΧΙ **με τη FIAT (ας ξεκολλήσουν επιτέλους) θα το κάνει καλό.
Ίδωμεν
-
κοιταξτε,εγω εγραψα ο,τι εγραψα κυριως για να προβοκαρω και να δω τι συζητηση μπορει να ξεκινησει γυρω απο αυτο το βασιμο κατα την αποψη μου επιχειρημα βεβαια αντι να παρω απαντησεις για το ποσο καλο ειναι το πατωμα tων punto/corsa(που ειναι) πηρα απαντησεις σχετικα με το οτι το αυτοκινητο μου ειναι απο κατω ενα gollf πραγμα για το οποιο δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα μιας και αν εξαιρεσουμε τη μηχανη που κρεμεται πολυ μπροστα ειναι ενα παρα πολυ καλο πλαισιο και αλλωστε το golf και η vw ειναι κατι πολυ συγγενικο με την audi και α3/golf εχουν ουσιαστικα παρομοιο χαρακτηρα..οσο για το αν πιαστηκα κοροιδο που ειπε ενας φιλος,θυμιζω οτι το 4κινητο golf με παρομοια αλογα(R32) κανει τα ιδια λεφτα και στα αλογα αυτα ο ανταγωνισμος (s2000,evo,350Z,130 κτλ) ειναι ολα ακριβοτερα με αξαιρεση τα leon cupra k mazda 3 mps τα οποια εχουν μπροστα κινηση και δεν τα ηθελα επισης και λογω σχηματος και του οτι ειναι αποκλειστικα 5θυρα..
Στο θεμα μας τωρα,το οτι σημερα γινονται συνεργασιες ειναι γεγονος και δυστυχως η ευτυχως δε μπορουμε να το αλλαξουμε,αλλο ομως ειναι να συνεργαζονται toyota psa να βγαλουν τα aygo και λοιπα,αλλο να δινεται το γκολφ στη seat για παραδειγμα(και οχι να το δινει η seat στη vw) και αλλο μια εταιρεια με καποια ιστορια σαν της alfa να παιρνει κινητηρες(o 1.8 της 159 ειναι παρμενος απευθειας απο vectra) και να κανει συνεργασιες με την opel!!!απο που κι ως που γινανε αδελφες εταιρειες αυτες οι δυο και κανουν συνεργασιες και απλα απορω πως το κοινο της το δεχεται αυτο???δε λεω το corsa ειναι μια χαρα ισως ο,τι καλυτερο εβγαλε τα τελευταια χρονια η opel αλλα εδω μιλαμε για την οπελ που βγαζει πολυμορφικα με 240 αλογα και τουρμποκινητηρες που γραφουν ecotech πανω και αυτοκινητα που πανε μονο ευθεια...δε νομιζω καποιος οπαδος της audi να νιωθει ντροπη που τα αυτοκινητα του κυριως τα μικρα προερχονται απο τη vw ,αλλα αναρωτιεμαι δε σας ενοχλει ο παραγοντας opel???και προσοχη δε μιλαω για τη fiat αλλα για την opel και κατα συνεπεια τη general motors αυτη με τα daewoo που τα μετονομασε chevrolet,αυτη που πηρε τα saturn sky kai pontiac soltice γελοια αμερικανικα αυτοκινητα και παρολο το μηδενικο κοστος εξελιξης τα παρουσιασε ως νεο σουπερ διθεσιο και σπορ αυτοκινητο που εφτασε να πωλειται 37,000 ευρω...εγω αυτου του ειδους τις συνεργασιες τις θεωρω ντροπιαστικες δεν ξερω για σας και δε λεω πως δεν ειναι κοροιδια ενα Α3 1,6 με 100 αλογα να καινει 24,000 ευρω αλλα ειναι πιο κοροιδια να παρουσιαζεται εναι CORSA ως ALFA
-
Πόσα κοινά εξαρτήματα έχει το Corsa με την Junior ;
Ξέρει κάνεις ή λέμε παπαρολογίες εδώ ;
-
κοινο σασι ειναι μολις ενα εξαρτημα!!!πως σου φαινεται???
Alfa Romeo Mi.Τo 2008