-
Μετά το θέμα που άνοιξε ο φίλος amstrad 'ζήλεψα' και εγώ οπότε να ένα καινούριο θέμα για διαδρομές κοντινές στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικά στην Βορεια Ελλάδα...
Για πείτε λοιπόν γιατί θελω να πάω και πουθενα αλλού εκτός απο Χορτιάτη... -
Μετά το θέμα που άνοιξε ο φίλος amstrad 'ζήλεψα' και εγώ οπότε να ένα καινούριο θέμα για διαδρομές κοντινές στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικά στην Βορεια Ελλάδα...
ΔΕΣ ΕΔΩ http://www.off-road.gr στο forum ενοτητα για βορρεια ελλαδα
Πάντως και εγώ άρχισα να τον βαριέμαι το Χορτιάτη
-
Ο χρήστης kyr1 έγραψε:
ΔΕΣ ΕΔΩ http://www.off-road.gr στο forum ενοτητα για βορρεια ελλαδαΠάντως και εγώ άρχισα να τον βαριέμαι το Χορτιάτη
Γράψτε σε μένα για Χορτιάτη - Χολομώντα που τους ανακάλυψα φέτος ....
-
Φίλε dea@735 μην φανταστεις πως έχω τρομερές εμπειρίες απλά νομίζω πως μπορώ να σου πω κάποια πράγματα που ίσως να τα ήξερες έτσι κι αλλιώς.
Λοιπόν, ανεβαίνεις κανονικά στο Χορτιάτη και φτάνεις μέχρι τις κεραίες(πιο πάνω δεν πάει!!) ή εναλλακτικά (και για προθέμανση κάνεις κάτι άλλο λίγο πιο σύνθετο): Μόλις βγεις απο τον κεντρικό του Πανοράματος (μετά δηλαδή το χαρακτηριστικό Sακι που κάνει ο δρόμος ) στρίβεις δεξιά πριν το γερμανικό εστιατόριο (πρέπει να έχει και πινακίδα Πλατανάκια). Πηγαίνεις όπου σε πάει ο δρόμος (προσοχή σε πέτρες και κατολισθήσεις!!) μέχρι να φτάσεις στην περιοχή του Κισσού(μοιάζει με λαβύρινθο). Συνεχίζεις ευθεία μέχρι να βρεις πινακίδα που να λέει 'Χορτιάτης' προς τα αριστερά(περίπου 800 μέτρα αφού μπεις στον 'οικισμό'). Απο εκεί και μετά έχει μια διαδρομή 2 χλμ που σε βγάζει στον δρόμο για Χορτιάτη, αρκετά πάνω απ το χωριο βεβαια. Συνεχίζεις την αναβαση σε ασφαλτο πλέον μέχρι να βρεις τις κεραίες(περίπου 1,5 χλμ). Εκεί δεν μπορείς να πας πουθενά παρα μόνο αριστερά. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές διαδρομές (όχι δύσκολο στο να τις απομνημονεύσεις). Αν το πάρεις όλο ευθεία θα βρεις το καταφυγιο.
Ε δεν στα λέω και όλα ... θα το χαλάσω!! -
Πολύ καλά τα είπε ο rocsta . Πες μας τώρα και σε έμάς καμμιά διαδρομή κοντά στη Βέροια . Είναι ωραία να συνδυάζεις το σκί σε Σέλι - Πηγάδια με μια οφφ-ροαδ διαδρομή .
-
Τους παρακάτω οδηγούς τους εμπιστεύομαι και τους χρησιμοποιώ για να σχεδιάσω κάποιες διαδρομές κτλ. Οι χάρτες τους δεν είναι καλοί και μέχρι στιγμής σε δυο περιπτώσεις με ανάγκασαν να κάνω πολλά χλμ extra. Παρόλα αυτά σαν ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι αξιόπιστοι και σε οδηγούν σε μέρη που αλλιώς δεν θα έβλεπες. Είναι λίγο απ'όλα.
Λίγο ιστορία, λίγο εξερεύνηση, λίγο τουρισμός αλλά κυρίως τα βιβλία εμπεριέχουν μια στάση ζωής που μου αρέσει.http://www.road.gr/odigoi/odigoi.htm
υγ.
Δεν έχω καμμία σχέση με τον εκδοτικό οίκο, απλά είμαι ένα ικανοποιημένος 'πελάτης' τους και έχω χρησιμοποιήσει κατα καιρούς σχεδόν όλα τα βιβλία της σειράς ... -
Μπραβο ρε παιδα πειτε και καμμια διαδρομη για τα βορεια γιατι σε λιγο μου τελειωνουν τα βουνα που εχουμε εδω γυρω! Τα ατιμα με το ζορι περνανε τα 1000 μετρα και παντου βαζουν φραχτες και στρατιωτικες εγκαταστασεις! Γκρουμφ!
Οταν καταφερω να ερθω προς τα μερη σας θα τιμησω οσα βουνα προλαβω! Αυτη η 2μηνη αδεια μετ'αποδοχων μαλλον θα αργησει να ερθει! -
Μια και αναφέρεστε σε διαδρομές, γενικός κανόνας δεν πάμε μόνοι μας. Ο Χορτιάτης είναι ένα ωραίο κοντινό μέρος αλλά θα πας 2-3-5-10 φορές και θα τα μάθεις. Υπάρχουν και διαδρομές όπως αυτή από Κισσό, στην οποία αντί να στρίψεις προς Χορτιάτη πας προς Τριάδι και από εκεί μπορείς να βγείς Περιστερά, Τριάδι κλπ. Σε όλες βρίσκουμε ταμπελάκια κόκκινα με τις κατευθήνσεις.
Επίσης στον Χολωμόντα υπάρχουν πάρα πολλά δρομάκια προς εξερεύνηση.
Οι οδηγοί της Road όπως ειπε κι ο vasdaris είναι πολύ καλοί,αναλυτικοί και ακριβείς.
Επίσης όπως είπε ο kyr1 στο http://www.off-road.gr στο forum ενοτητα για βορεια ελλαδα διοργανώνουμε συχνα συναντήσεις-εξορμήσεις στα γύρω μέρη και μπορεί να έρθει ο καθένας -
Καλησπέρα σας... Μόλις γράφτηκα στο forum και με χαρά συναντώ κι εδώ παλιούς και νέους φίλους και τους χαιρετώ...
Οσον αφορά κάποια γραφόμενα απο τους προλαλήσαντες, έχω μιά μικρή διαφωνία.... Ο Χορτιάτης και η ευρύτερη περιοχή, είναι πιστεύω ένα ανεξάντλητο βουνό με πάρα πολλές διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας και το σημαντικότερο για τους Θεσσαλονικείς.... κοντά στα σπίτια μας !!!
-
Διαβάστε-ή μάλλον αποκτήστε-τη φανταστική σειρά των εκδόσεων ROAD με θέμα την Ανεξερεύνητη Χώρα μας,π.χ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Ο πολύ καλός Στέφανος Ψημένος(ή καλύτερα...Ψαγμένος),μας ξεναγεί στην ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ της μικρής-φαινιμενικά-χώρας μας,μέσα από διαδρομές απίστευτου φυσικού κάλλους,με όπλο του μια on-off B.M.W... -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Τους παρακάτω οδηγούς τους εμπιστεύομαι και τους χρησιμοποιώ για να σχεδιάσω κάποιες διαδρομές κτλ. Οι χάρτες τους δεν είναι καλοί και μέχρι στιγμής σε δυο περιπτώσεις με ανάγκασαν να κάνω πολλά χλμ extra. Παρόλα αυτά σαν ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι αξιόπιστοι και σε οδηγούν σε μέρη που αλλιώς δεν θα έβλεπες. Είναι λίγο απ'όλα.
Λίγο ιστορία, λίγο εξερεύνηση, λίγο τουρισμός αλλά κυρίως τα βιβλία εμπεριέχουν μια στάση ζωής που μου αρέσει.http://www.road.gr/odigoi/odigoi.htm
υγ.
Δεν έχω καμμία σχέση με τον εκδοτικό οίκο, απλά είμαι ένα ικανοποιημένος 'πελάτης' τους και έχω χρησιμοποιήσει κατα καιρούς σχεδόν όλα τα βιβλία της σειράς ...Θα συμφωνήσω με το φίλο για τα υπέροχα βιβλία,όπως προανέφερα.Για χάρτες όμως αγαπητοί φίλοι,επειδή ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την ορειβασία,μόνο χάρτες ΑΝΑΒΑΣΗ.Και μια και το έφερε η κουβέντα,αφήστε τα σούπερ-ντούπερ 4χ4 χαμηλά και ανεβείτε με τα πόδια στα βουνά μας,για να απολαύσετε την ορεινή Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.Φανταστείτε πως ακόμη και με mountain bike χάνουμε πολλά επεισόδια,επειδή συγκεντρωνόμαστε στην οδήγηση.Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά υπόστεγα που εγκλωβιζόμαστε...
Διαβάστε π.χ το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και το περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ και θα καταλάβετε τί εννοώ,σε θεωρητικό πάντα επίπεδο -
Καλησπέρα σας... Μόλις γράφτηκα στο forum και με χαρά συναντώ κι εδώ παλιούς και νέους φίλους και τους χαιρετώ...
Οσον αφορά κάποια γραφόμενα απο τους προλαλήσαντες, έχω μιά μικρή διαφωνία.... Ο Χορτιάτης και η ευρύτερη περιοχή, είναι πιστεύω ένα ανεξάντλητο βουνό με πάρα πολλές διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας και το σημαντικότερο για τους Θεσσαλονικείς.... κοντά στα σπίτια μας !!!
ΚΑΛΩΣΤΟΝΕ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ
Διαδρομές στην Β. Ελλάδα