-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι φταίνε οι γονείς αν κάποιος βιάσει την κόρη τους?να τη μαθαίνουν να 'μην προκαλεί', να 'μην τα θέλει' και λοιπά που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες
-
ililias
απλα τα πραγματα.
λες οτι υπαρχει ενημερωση δηλαδη;
εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει και αιτιολογησα γιατι.
ποτε μα ποτε στους σχολικους χωρους δεν ειχε πεσει στα χερια μου φυλλαδιο.
ποτε μα ποτε δε μας ειχε μιλησει κανεις για κατι τετοιο.
πινακας ανακοινωσεων δεν υπηρχε καν.τωρα απο φιλους φιλων κλπ που λες οτι ολο και καποιος θα'χει ακουσει συγνωμη αλλα δε μπορω να το παρω στα σοβαρα.
ξαναλεω, ενημερωση δεν υπαρχει για μενα πρωτα απ'ολα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φίλε skye, μάλλον απ' το 'να αυτί σου μπήκε κι απ' τ' άλλο σου βγήκε.Σοβαρά, δεν μου φαίνεται απίθανο. Στο κωλοχωριό μου έχω ακούσει δεκάδες φορές πχ για το ΧτΠ, τον επιμελητή ανηλίκων έτυχε να τον γνωρίσω κάποια στιγμή. Ειδικά το ΧτΠ ακούγεται ακόμα και σε ... κηδείες, αφού όλο και κάποιος καταθέτει εκεί χρήματα αντί στεφάνου. Άρα, είναι εύκολο να ακούσεις. Το δύσκολο φαίνεται ότι είναι το να καταλάβεις, πραγματικά τα περισσότερα παιδιά ενώ το ακούσανε και πήραν στα χέρια τους κάποια στιγμή τα φυλλάδια, δεν ξέρουν να σου πουν ούτε τι είναι. Όπως και οι περισσότεροι γονείς, δεν αμφιβάλω καθόλου.
Με τον επιμελητή ανηλίκων έχω μιλήσει πάμπολλες φορές πχ για την παιδική εγκληματικότητα, ενώ γνωρίζω φίλους του που δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι δουλειά κάνει...Οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται να μη γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να μην πιπιλίζουν το μυαλό των παιδιών λέγοντάς τους τι και πως να κάνουν αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εγώ τα παιδιά μου τα βλέπω καθημερινά λιγότερες ώρες απ' ότι οι δάσκαλοί τους, το σκέπτεσαι; Εκεί είναι και η διαφορά στα 'προβλήματα της παιδείας': Άλλοι ζητάνε περισσότερα χρήματα, άλλοι περισσότερη γνώση. Εγώ απαιτώ εκπαίδευση...
τώρα βέβαια να μη σου πω τι παίρνω - ξέρεις.
-
Όσον αφορά την επαρχία... οι περισσότερες περιπτώσεις βιασμού ή έντονης σεξουαλικής παρενόχησης δεν μαθεύονται.
Βλέπετε έχουμε τον ρατσισμό όσον αφορά τα θύματα βιασμού και των οικογενειών τους...Τι εννοώ... Έστω οτι κάποια ανήλικη κατηγορήσει κάποιον για βιασμό και έστω ότι διακαιωθεί (παίρνω την 'καλή' περίπτωση όπου δικαιώνετε, την άλλη δεν το συζητάω, απλά μετακομίζεις σε ένα βράδυ μετά την απόφαση αθώωσης)...μετά τι...θα συνεχίσει να διαμένει στην ίδια περιοχή? Αν ναι δεν υπάρχει περίπτωση τα ψυχολογικά προβλήματα που της άφησε ο βιασμός να μην πολλαπλασιαστούν. Από τι?...Από συμπεριφορά συμμαθητών, από το γεγονός οτι συχνά θα έρχεται αντιμέτωπη με τους συγγενείς του βιαστή της (βαλτε την φαντασία σας να δουλέψει), ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς της πολλές φορές, οι οποίοι μπορεί άθελα να 'κατηγορήσουν' (αυτό εκφράζεται με πολλούς τρόπους) την ίδια τους την κόρη για το γεγονός οτι όλο το χωριό τους συζητάει και τους 'κοιτάει' παράξενα...
Στην επαρχία τέτοια περιστατικά δεν ξεχνιούνται...Ακόμα και μετά από 10-15 χρόνια οι περισσότεροι το θυμούνται...μετά η συγκεκριμένη κοπέλα πως σκ@τ@ κάνει οικογένεια?Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το εξής: Τις περισσότερες φορές τα άτομα που διαπράττουν βιασμό είναι άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος...δηλαδή...πατέρας, αδελφός, θείος, παπούς, ξάδερφος...
Σας φέρνω τώρα πάλι ενα παράδειγμα, έστω οτι ανήλικη πέφτει θύμα εντονης σεξουαλικής παρενόχλησης (φέρνω αυτό το παράδειγμα το οποίο είναι το πιο διαδεδομένο μιας δεν είναι βιασμός και έχει τρομερά παράλλογη αντιμετώπιση από την οικογένεια στην επαρχία) από τον θείο της. Πρώτη κίνηση το λέει στους γονείς της από τους οποίους περιμένει προστασία. Η αντίδραση ποιά είναι...συνήθως ναι μεν να στεναχωρηθούν οι γονείς και ίσως να 'μιλήσουν' στον θείο ή να κόψουν επαφές (το οποίο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο μιας και στην επαρχία πολλά αδέλφια είναι συνέταιροι) αλλά σπανιώς το καταγγέλλουν. Γιατί? Γιατί στην επαρχία η ισχύς του ονόματος είναι μεγάλη, γιατί αν μαθευτεί κάτι τέτοιο για την οικογένεια τους (εννοώ το 'σόι') θα πέσουν θύματα ρατσισμού από τους συγχωριανούς τους...Ο ρατσισμός αυτός εκδηλώνεται με πολλές μορφές, είτε όταν κυκλοφορείς στο χωριό να παρατηρείς 'περίεργα' κοιτάγματα και 'αθόρυβες συζητήσεις', είτε με το να εξαφανιστούν οι φίλοι και συγγενείς σου μιας και κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση είτε ακόμα και με το να σε οδηγησουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση αν έχεις μια επιχείρηση (π.χ. ελαιοτριβείο), εαν η οικογένεια του κατηγορούμενου έχει την δύναμη να επηρεάσει τους πελάτες σου...
Τώρα άντε βγάλε άκρη...
Όποιος κατάγεται από επαρχεία θα καταλάβει απόλυτα το τι λέω... -
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Όσον αφορά την επαρχία... οι περισσότερες περιπτώσεις βιασμού ή έντονης σεξουαλικής παρενόχησης δεν μαθεύονται.
Βλέπετε έχουμε τον ρατσισμό όσον αφορά τα θύματα βιασμού και των οικογενειών τους...Τι εννοώ... Έστω οτι κάποια ανήλικη κατηγορήσει κάποιον για βιασμό και έστω ότι διακαιωθεί (παίρνω την 'καλή' περίπτωση όπου δικαιώνετε, την άλλη δεν το συζητάω, απλά μετακομίζεις σε ένα βράδυ μετά την απόφαση αθώωσης)...μετά τι...θα συνεχίσει να διαμένει στην ίδια περιοχή? Αν ναι δεν υπάρχει περίπτωση τα ψυχολογικά προβλήματα που της άφησε ο βιασμός να μην πολλαπλασιαστούν. Από τι?...Από συμπεριφορά συμμαθητών, από το γεγονός οτι συχνά θα έρχεται αντιμέτωπη με τους συγγενείς του βιαστή της (βαλτε την φαντασία σας να δουλέψει), ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς της πολλές φορές, οι οποίοι μπορεί άθελα να 'κατηγορήσουν' (αυτό εκφράζεται με πολλούς τρόπους) την ίδια τους την κόρη για το γεγονός οτι όλο το χωριό τους συζητάει και τους 'κοιτάει' παράξενα...
Στην επαρχία τέτοια περιστατικά δεν ξεχνιούνται...Ακόμα και μετά από 10-15 χρόνια οι περισσότεροι το θυμούνται...μετά η συγκεκριμένη κοπέλα πως σκ@τ@ κάνει οικογένεια?Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το εξής: Τις περισσότερες φορές τα άτομα που διαπράττουν βιασμό είναι άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος...δηλαδή...πατέρας, αδελφός, θείος, παπούς, ξάδερφος...
Σας φέρνω τώρα πάλι ενα παράδειγμα, έστω οτι ανήλικη πέφτει θύμα εντονης σεξουαλικής παρενόχλησης (φέρνω αυτό το παράδειγμα το οποίο είναι το πιο διαδεδομένο μιας δεν είναι βιασμός και έχει τρομερά παράλλογη αντιμετώπιση από την οικογένεια στην επαρχία) από τον θείο της. Πρώτη κίνηση το λέει στους γονείς της από τους οποίους περιμένει προστασία. Η αντίδραση ποιά είναι...συνήθως ναι μεν να στεναχωρηθούν οι γονείς και ίσως να 'μιλήσουν' στον θείο ή να κόψουν επαφές (το οποίο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο μιας και στην επαρχία πολλά αδέλφια είναι συνέταιροι) αλλά σπανιώς το καταγγέλλουν. Γιατί? Γιατί στην επαρχία η ισχύς του ονόματος είναι μεγάλη, γιατί αν μαθευτεί κάτι τέτοιο για την οικογένεια τους (εννοώ το 'σόι') θα πέσουν θύματα ρατσισμού από τους συγχωριανούς τους...Ο ρατσισμός αυτός εκδηλώνεται με πολλές μορφές, είτε όταν κυκλοφορείς στο χωριό να παρατηρείς 'περίεργα' κοιτάγματα και 'αθόρυβες συζητήσεις', είτε με το να εξαφανιστούν οι φίλοι και συγγενείς σου μιας και κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση είτε ακόμα και με το να σε οδηγησουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση αν έχεις μια επιχείρηση (π.χ. ελαιοτριβείο), εαν η οικογένεια του κατηγορούμενου έχει την δύναμη να επηρεάσει τους πελάτες σου...
Τώρα άντε βγάλε άκρη...
Όποιος κατάγεται από επαρχεία θα καταλάβει απόλυτα το τι λέω...+1 με τα χίλια δυστυχώς...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ililiasαπλα τα πραγματα.
λες οτι υπαρχει ενημερωση δηλαδη;
εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει και αιτιολογησα γιατι.
ποτε μα ποτε στους σχολικους χωρους δεν ειχε πεσει στα χερια μου φυλλαδιο.
πινακας ανακοινωσεων δεν υπηρχε καν.τωρα απο φιλους φιλων κλπ που λες οτι ολο και καποιος θα'χει ακουσει συγνωμη αλλα δε μπορω να το παρω στα σοβαρα.
ξαναλεω, ενημερωση δεν υπαρχει για μενα πρωτα απ'ολα.3χρόνια έχω τελειώσει το σχολείο,και ενημέρωση δν είχα ποτέ,όπως και σχετικά φυλλάδια δν είδα ποτέ
-
Ο χρήστης mecano έγραψε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=71019Mε ύβρεις εναντίον της δεκαεξάχρονης και προσπαθώντας να δικαιώσουν τον βιασμό της, υποστηρίζοντας ότι έγινε με τη συναίνεσή της, προτρέποντας δε ακόμη και για επανάληψή του, ομάδα συγγενών των τεσσάρων μαθητών που κατηγορούνται ότι βίασαν συμμαθήτριά τους στην κατάληψη του Eνιαίου Λυκείου Aμαρύνθου Eυβοίας συγκεντρώθηκε χθες έξω από τα δικαστήρια της Xαλκίδας
Και μετά με λένε ρατσιστή που λέω ότι τέτοια υποκείμενα θέλουν σφάξιμο.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
τα κινητά των 'μαρτύρων' βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας;
Μα δεν ειπώθηκε πως σβήστηκαν τα βίντεο από όλα τα κινητά; Το οποίο είναι βέβαια λίγο παράξενο... Γιατί να σβήσει κάποιος από το κινητό του ένα βιντεάκι που έχει αυτήν που τον κατηγορεί πως τη βίασε (χοντρή κατηγορία), να τον παρακαλάει να τελειώσει στη μούρη της και στον κώλο της;
Μήπως τελικά δεν τον παρακαλούσε;
Εγώ πιστεύω πως έχει παραγίνει το κακό με τις τσόντες στο ίντερνετ, τα πιτσιρίκια κατεβάζουν ότι λάχει, βλέπουνε τα απίστευτα κι έχουνε χάσει κάπου τη μπάλα και την επαφή με τον κόσμο. Αυτοί που βιάσανε το κοριτσάκι παίζει να μην έχουνε καταλάβει και ακριβώς που είναι το πρόβλημα...Κι εμένα ύποπτο μου φαίνεται το σβήσιμο του βίντεο. Αν ΔΕΝ την είχανε βιάσει, θα το περιφέρανε το βιντεάκι παντού καμαρώνοντας 'να, κοίτα τι την έκανα, πόσο πολύ τα θέλει'.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μετά από λίγο μπήκαν στην αίθουσα οι άλλοι τρεις και μου πρότειναν να κάνω έρωτα μαζί τους. Αφού αρνήθηκα, με στρίμωξαν όλοι μαζί σε μια γωνία της αίθουσας προς τον τοίχο, απέναντι από τα παράθυρα και άρχισαν να με κτυπούν με σφαλιάρες και να με χαϊδεύουν βίαια. Εγώ αντιστάθηκα σθεναρά και έβαλα τις φωνές. Αυτοί για λίγο τα έχασαν και έτσι βρήκα την ευκαιρία να βγω από την αίθουσα. Έχοντας τρομοκρατηθεί πλήρως, αντί να βγω έξω προς το προαύλιο του σχολείου κατέβηκα στο ισόγειο και προσπάθησα να βρω καταφύγιο στις ίδιες τουαλέτες που είχε συμβεί το πρώτο περιστατικό που σας προανέφερα. Αμέσως μετά ήρθαν και τα τέσσερα αγόρια. Άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος μου και εγώ τους παρακαλούσα να μην μου κάνουν κακό βάζοντας τα κλάματα. Τότε ήρθε ο πρώτος και με σφαλιάρες και βρισιές με ανάγκασε να να ικανοποιήσω την επιθυμία του. Στη συνέχεια ασκώντας βία πάνω μου, πάλι με βρισιές και απειλές, με ανάγκασαν και οι άλλοι τρεις να κάνω το ίδιο. Πάνω στην ταραχή μου αντιλήφθηκα κάποιον από τους τρεις να τραβάει με το κινητό του τηλέφωνο βίντεο την όλη διαδικασία. Εγώ καθ' όλη τη διάρκεια έκλαιγα, τσίριζα και παρακαλούσα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι μου φέρονταν σαν κτήνη. Στη συνέχεια με έσυραν έξω από τη μικρή τουαλέτα, με έριξαν κάτω στο έδαφος και αφού μου έβγαλαν τα ρούχα, μου κράτησαν τα χέρια και τα πόδια και ο ένας από αυτούς μου έκανε έρωτα παρά τη θέλησή μου. Μόλις τελείωσε η πράξη άρχισαν όλοι μαζί να φωνάζουν και να με χλευάζουν ειρωνικά, νιώθοντας σαν νικητές. Προτού ακόμη ντυθώ, εκείνοι έφυγαν και εγώ κατάφερα καταρρακωμένη και εξουθενωμένη, με όση δύναμη μου είχε μείνει, να ανεβώ στην αίθουσά μου. Πήρα την τσάντα και τη ζακέτα μου και έφυγα ταπεινωμένη».
AN ισχυουν αυτα, εκεινα τα κωλοπαιδα και οι γονεις τους θελουν κρεμασμα.-
Είσαι ρατσιστής.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε παιδιά, είναι δυνατόν να υπάρχει τόση πόρωση σε 7 άτομα, που να είναι μάρτυρες βιασμού και να κάθονται να χαίρονται και να τραβούν βίντεο ψύχραιμα; Σε βιασμό;;;;;; Αν ισχύει αυτό...Γιατί σου κάνει εντύπωση; Υπάρχει και παραϋπάρχει. Μην αρχίσουμε τώρα να πέφτουμε απ'τα σύννεφα όπως τότε με τη 17Ν που έβρεχε Έλληνες.
-
Εκει περα βουλγαρα=ανατολικοευρωπαια=γεννημενη πορνη,καλη μονο για παρτουζες αντε το πολυ πολυ καθαριστρια.Γινεται τωρα αυτες να λενε για βιασμους?Ετσι εξηγειται ΙΜΟ η συμπεριφορα ειδικα των 3 κοριτσιων: δεν την ειδαν σαν συμμαθητρια/κοπελα άλλα σαν 'κατωτερο πλασμα' γιατι αυτη ειναι η νοοτροπια του κοινωνικου τους περιγυρου+γονεων
Η όλη ιστορία μου δίνει την εντύπωση ότι ήθελαν να την εξευτελίσουν/ταπεινώσουν (επειδή ειναι ανατολικοευρωπαία...) Πιστευω επαιξε ρολο και το οτι ειναι η καλυτερη μαθητρια (φθονος/ζηλια ειδικα απο τα κοριτσια) -
Δε θα με χάλαγε να έχει το χωριό αυτό την τύχη που είχε κάποτε η Θήβα... (καταστροφή, ανασκαφή εκ θεμελίων και εξανδραποδισμός των κατοίκων)
-
Φίλε skye, μάλλον απ' το 'να αυτί σου μπήκε κι απ' τ' άλλο σου βγήκε.Σοβαρά, δεν μου φαίνεται απίθανο. Στο κωλοχωριό μου έχω ακούσει δεκάδες φορές πχ για το ΧτΠ, τον επιμελητή ανηλίκων έτυχε να τον γνωρίσω κάποια στιγμή. Ειδικά το ΧτΠ ακούγεται ακόμα και σε ... κηδείες, αφού όλο και κάποιος καταθέτει εκεί χρήματα αντί στεφάνου. Άρα, είναι εύκολο να ακούσεις. Το δύσκολο φαίνεται ότι είναι το να καταλάβεις, πραγματικά τα περισσότερα παιδιά ενώ το ακούσανε και πήραν στα χέρια τους κάποια στιγμή τα φυλλάδια, δεν ξέρουν να σου πουν ούτε τι είναι. Όπως και οι περισσότεροι γονείς, δεν αμφιβάλω καθόλου.
Με τον επιμελητή ανηλίκων έχω μιλήσει πάμπολλες φορές πχ για την παιδική εγκληματικότητα, ενώ γνωρίζω φίλους του που δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι δουλειά κάνει...Οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται να μη γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να μην πιπιλίζουν το μυαλό των παιδιών λέγοντάς τους τι και πως να κάνουν αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εγώ τα παιδιά μου τα βλέπω καθημερινά λιγότερες ώρες απ' ότι οι δάσκαλοί τους, το σκέπτεσαι; Εκεί είναι και η διαφορά στα 'προβλήματα της παιδείας': Άλλοι ζητάνε περισσότερα χρήματα, άλλοι περισσότερη γνώση. Εγώ απαιτώ εκπαίδευση...
τώρα βέβαια να μη σου πω τι παίρνω - ξέρεις.
Ηλία, πολύ προχωρημένο το χωριό σου!
Εγώ που δεν έχει πολλα χρόνια που τέλειωσα το σχολείο, δεν είχα ιδέα. Ό,τι έμαθα ήταν απ' τη σχολή.
Απ' την άλλη μπορεί να είστε απ' τους τυχερούς που έχουν υπηρεσίες που δουλεύουν επειδή τυγχάνει να είναι στελεχωμένες. Οι περισσότερες δεν λειτουργούν επειδή δεν έχουν προσωπικό. Οι προϊστάμενοι πρέπει να είναι παιδοψυχίατροι και τους ψάχνουν με το τουφέκι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ρε παιδιά, είναι δυνατόν να υπάρχει τόση πόρωση σε 7 άτομα, που να είναι μάρτυρες βιασμού και να κάθονται να χαίρονται και να τραβούν βίντεο ψύχραιμα; Σε βιασμό;;;;;; Αν ισχύει αυτό...
Γιατί σου κάνει εντύπωση; Υπάρχει και παραϋπάρχει. Μην αρχίσουμε τώρα να πέφτουμε απ'τα σύννεφα όπως τότε με τη 17Ν που έβρεχε Έλληνες.
Εγώ προσωπικά δεν έχω ζήσει τέτοια κατάσταση. Όπως και αρκετοί εδώ μέσα, και πίστεψέ με, δεν ήρθα από τον Άρη (ούτε και από τον Σείριο όμως ).
-
Ο χρήστης skye (και άλλοι) έγραψε:
...ποτε μα ποτε στους σχολικους χωρους δεν ειχε πεσει στα χερια μου φυλλαδιο.
πινακας ανακοινωσεων δεν υπηρχε καν...Γι' αυτά, φίλε, δεν φταίει ο γονιός, η κυβέρνηση, η κακούργα η κοινωνία. Φταίνε αποκλειστικά οι εκπαιδευτικοί, που δεν κάνουν αυτό που θα υποτίθεται ότι είναι η κύρια υποχρέωσή τους. Το έχω ξαναγράψει, μια σωστή εκπαίδευση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζεται αποκλειστικά στους γονείς. Θα έπρεπε, μέσα από τα παιδιά, να τους εκπαιδεύει κι αυτούς.
Συγκεκριμέα, για το ΧτΠ είχατε ακούσει ως μαθητές; Από που; Τι ακριβώς; Ενδιαφερθήκατε καθόλου μα μάθετε ΕΣΕΙΣ, ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;
Ε, όχι πάντα και παντού κάποιοι άλλοι! Θέλουν τα «παιδιά» ελευθερίες, δικαιώματα - ας αποδεχθούν και καμιά υποχρέωση!Katerina K.
**-**1. Το κείμενό σου είναι άκρως ρατσιστικό και μακριά από την αλήθεια - τουλάχιστον όπως τη βιώνω εγώ. Είναι η δικαιολογία που βρίσκουν οι νέοι σήμερα, για να φύγουν από την 'επαρχία' σε αναζήτηση 'καλύτερης ζωής' στις μεγάλες πόλεις, όπου ο βιασμένος είναι άγνωστος, ανώνυμος - και μπορεί να λέει ό, τι θέλει.
Σ' ένα χωριό της περιοχής μου, μπούκαρε ένα βράδυ σ' ένα σπίτι ένα κάθαρμα, σκότωσε (με καραμπίνα) την κοπέλα που δεν ενέδιδε στον έρωτά του και τη μητέρα της, τραυμάτισε σοβαρά τον πατέρα της και βίασε την αδελφή της. Ολόκληρη η κοινωνία της περιοχής συμπαραστάθηκε στην κοπέλα η οποία σήμερα, 20+ χρόνια μετά, έχει τρία παιδιά, καλή δουλειά (ιδιωτική) μαζί με το σύζυγό της, είναι ενεργά μέλη και οι δυο της τοπικής κοινωνίας και κανείς (μα κανείς) δεν τους κοιτάζει στραβά.
Σε σχολείο της μεγαλούπολης (συζήτησή μου με ανίψια μου πριν από μια εβδομάδα) πρέπει να γίνει ΠΟΛΥ χονδρή για να γίνει καταγγελία. Ψιλοβιασμοί, ψιλοκλοπές, ψιλοξύλο κλπ περνάνε στο ντούκου, αφού ο φόβος των αντιποίνων για τυχόν καταγγελία κυριαρχεί. Για σεξουαλική παρενόχληση, ας μη μιλήσουμε καθόλου... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ που δεν έχει πολλα χρόνια που τέλειωσα το σχολείο, δεν είχα ιδέα. Ό,τι έμαθα ήταν απ' τη σχολή.Απ' την άλλη μπορεί να είστε απ' τους τυχερούς που έχουν υπηρεσίες που δουλεύουν επειδή τυγχάνει να είναι στελεχωμένες...
Κι εγώ σαν μαθητής (τόοοοοτε ) δεν είχα ακούσει τπτ! Σαν γονιός, σήμερα, βλέπω ότι πληροφόρηση υπάρχει. Βλέπω, επίσης, αδιαφορία από την μεριά των περισσότερων παιδιών, αλλά και των δασκάλων. Στο Δημοτικό ακόμα, γίνονται κάθε χρόνο μικρές εκδηλώσεις από το ΧτΠ και μοιράζονται φυλλάδια. Υπάρχει κέντρο πρόληψης για τα ναρκωτικά, 'παρεμβάσεις' λέγεται, νομίζω, το οποίο διοργανώνει κάνα - δυο ποδηλατοβόλτες το χρόνο.
Στελέχωση σοβαρή δεν υπάρχει, αλλά και ... δεν χρειάζεται! ΕΝΑΣ επιμελητής ανηλίκων υπάρχει και αν υπήρχε και δεύτερος δεν θα είχε τι να κάνει! Το 'πιασες το υπονοούμενο;
Όσον αφορά την ψυχολογική υποστήριξη, κάπου βρήκα, κράτησα και έχω μια λίστα με τηλέφωνα όπου μπορείς να καλέσεις ανώνυμα και να μιλήσεις για το πρόβλημά σου, είτε είσαι παιδί είτε μεγάλος. Επειδή χρειάστηκε κάποτε, το δοκίμασα. Πήρα δυο τηλέφωνα, απάντησαν άμεσα, ήσαν ευγενέστατοι, μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη κι ένας άνδρας στο ΧτΠ, ρε παιδί μου μπορούσες να μιλήσεις! Κι ενδιαφέρθηκαν, με παρακάλεσαν μάλιστα να τους ξαναπάρω να τους ενημερώνω για την πορεία του θέματος. Κι όταν δεν βρήκα μια φορά τον άνδρα στο ΧτΠ, μίλησα με μια κοπέλα, επίσης παιδοψυχολόγο, που ήταν πλήρως ενημερωμένη για την περίπτωση! -
...ποτε μα ποτε στους σχολικους χωρους δεν ειχε πεσει στα χερια μου φυλλαδιο.
πινακας ανακοινωσεων δεν υπηρχε καν...Γι' αυτά, φίλε, δεν φταίει ο γονιός, η κυβέρνηση, η κακούργα η κοινωνία. Φταίνε αποκλειστικά οι εκπαιδευτικοί, που δεν κάνουν αυτό που θα υποτίθεται ότι είναι η κύρια υποχρέωσή τους. Το έχω ξαναγράψει, μια σωστή εκπαίδευση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζεται αποκλειστικά στους γονείς. Θα έπρεπε, μέσα από τα παιδιά, να τους εκπαιδεύει κι αυτούς.
Συγκεκριμέα, για το ΧτΠ είχατε ακούσει ως μαθητές; Από που; Τι ακριβώς; Ενδιαφερθήκατε καθόλου μα μάθετε ΕΣΕΙΣ, ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;
Ε, όχι πάντα και παντού κάποιοι άλλοι! Θέλουν τα «παιδιά» ελευθερίες, δικαιώματα - ας αποδεχθούν και καμιά υποχρέωση!ναι, γι'αυτα φταιει ο γονιος, η κυβερνηση και η κακουργα κοινωνια, και οι εκπαιδευτικοι φυσικα αλλα οχι που δεν ενημερωνουν για το συγκεκριμενο. θα επρεπε να υπηρχε συγκεκριμενο ενημερωτικο τμημα προφανως οπως ειπα, φυλλαδια κλπ. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ.
φταιει η ανυπαρκτη οργανωση.
οταν εχεις ενα προβλημα ψυχολογικο στα 14 σου δεν παιζει να κατσεις να ψαχτεις και να ενδιαφερθεις τι υπαρχει. χρειαζεσαι ενα χερι να σε βοηθησει και να σε στηριξει, αν ειχες προφανως την κριτικη ικανοτητα να ψαχνεσαι σημαινει οτι βρισκεσαι σε ενα α λογικο επιπεδο που μαλλον δεν εχεις αναγκη καμια βοηθεια και σιγουρα δεν εισαι πανικοβλημενος.
επισης οι μαθητες μεχρι τα 17 εχουν καποιο κηδεμονα που ειναι υπευθυνος γι'αυτα, γι'αυτο και ασκειται και ποινικη διωξη παραμελησης εποπτειας ανηλικου κλπ κλπ.
αυτο σημαινει οτι προφανως δεν ειναι ολοκληρωμενοι πολιτες αλλα υπο την προστασια καποιων αλλων για λογους προφανεις, γι'αυτο και δεν εχουν ισα δικαιωματα με καποιον ενηλικα.
και τελοσπαντων δεν καταλαβαινω τι θες να αποδειξεις..
οτι φταινε τα παιδια που δεν ενημερωνονται;
τα υπολοιπα δηλαδη ευρωπαιδακια κ αμερικανακια πως ενημερωνονται;
ειναι πιο εξυπνα;
μηπως επειδη οταν πηγα πρωτη φορα στην αμερικη σχολειο, μου δωσανε την πρωτη μερα δεκαδες φυλλαδια με αυτες τις υπηρεσιες;
μηπως επειδη εδω UK στο πανεπιστημιο γραφει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ το τηλεφωνο της night-line (ειναι ολη τη μερα), το οποιο κανει ολα αυτα που ειπα, συν αλλα? φαντασου οτι σου φερνουν δωρεαν μεχρι και τεστ εγκυμοσυνης αν ζητησεις..συνεχισε παντως, εχει πλακα να ριχνεις την ευθυνη σε παιδακια και στους εκπαιδευτικους --- κλασσικα πραγματα βγαζουμε την ευθυνη απο πανω μας..
τα φιλια μου
skye -
Εντάξει, είναι μια άποψη το να ρωτήσεις να μάθεις για κάτι που δεν ξέρεις ότι υπάρχει, ασχέτως αν είναι κάπως άτοπο.
skye, +10000, ειδικά όσον αφορά την αμερική.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
συνεχισε παντως, εχει πλακα να ριχνεις την ευθυνη σε παιδακια και στους εκπαιδευτικους --- κλασσικα πραγματα βγαζουμε την ευθυνη απο πανω μας..Δεν με κατάλαβες.
Λέω ότι υπάρχουν υπηρεσίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Λέω ότι στο σχολείο θα έπρεπε η ενημέρωση να προέρχεται από τους εκπαιδευτικούς.
Λέω ότι αν ένα 14άρικο έχει πρόβλημα, ο πρώτος που θα το πάρει χαμπάρι είναι ο διπλανός του.
Λέω ότι οι περισσότεροι γονείς είναι μακριά από τα παιδιά τους, τουλάχιστον τόσο μακριά που δεν μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημα στη γέννησή του - και είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.
Λέω, όμως, ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα έπρεπε να στηρίζεται στους γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών. Όταν, πχ, εγώ διαβάζω Ιστορία ή Μαθηματικά μέχρι τις 10 το βράδυ κι έχω τα νεύρα μου γιατί δεν καταλαβαίνει, πότε θα έχω επαφή με το παιδί μου, ώστε να κατανοήσω τα προβλήματά του;
Όλοι έχουμε ευθύνη - αυτό ρε φίλε το έχω γράψει πάμπολλες φορές. Στο θέμα εδώ άρχισα να γράφω όταν από τα γραφόμενα έβγαινε ότι η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει τους γονείς! Ε, δεν είναι έτσι, όσο κι αν βολεύει μερικούς. Έχει και το 14άρικο αρκετό μυαλό να καταλάβει τις ευθύνες του. Το 'είμαι παιδι' πρέπει να πάψει να είναι δικαιολογία για τα πάντα. Ο Μεγαλέξανδρος δεν ήταν παιδί στα 18 του, δλδ; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
...εδω UK στο πανεπιστημιο γραφει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ το τηλεφωνο της night-line (ειναι ολη τη μερα), το οποιο κανει ολα αυτα που ειπα, συν αλλα? φαντασου οτι σου φερνουν δωρεαν μεχρι και τεστ εγκυμοσυνης αν ζητησεις..Ε, τώρα αν σου πω ότι θα περίμενα από ανθρώπους 20+ χρόνων να μην χρειάζονται να τους φέρει κάποιος δωρεάν τεστ εγκυμοσύνης, θα με κακοχαρακτηρίσεις περισσότερο;
Ρατσισμός -όλων των ειδών-