-
η τεχνολογια υπαρχει εδω και καιρο.
οπως γραφεις κι εσυ στο αρθρο σου υπηρχανε καποια προβληματα (αξιπιστια κινουμενων μερων, θερμοκρασιες κλπ) , τα οποια αργα ή γρηγορα θα ξεπερνιοντουσαν..ολο το κομματι ανηκει στην borg-wagner (μονιμο προμηθευτη του vag στα βενζινοκινητα αλλα και τελευταια της mercedes)
η garret εχει αντιστοιχο συστημα στην αγορα, αλλα δεν θυμαμαι να το φοραει καποιο βενζινοκινητο απο τη μανα του...
οπως και να ειναι, ειτε με twin turbo, ειτε με variable turbo, ειτε με compressor/turbo,
η τεχνολογια θα μας φερει χαρές στο μελλον...
μονο αυτη η audi με προβληματιζει λιγακι που παει και φτιαχνει ατμοσφαιρικα για να παει κοντρα στην bmw...μα ρε κορόιδα, μολις φτιαξετε εφαμιλα/καλυτερα ατμοσφαιρικα απο την bmw, τοτε εκεινη θα παει στην υπερτροφοδοτηση!!!
ε κοροιδα!!! -
-
η τεχνολογια υπαρχει εδω και καιρο.
οπως γραφεις κι εσυ στο αρθρο σου υπηρχανε καποια προβληματα (αξιπιστια κινουμενων μερων, θερμοκρασιες κλπ) , τα οποια αργα ή γρηγορα θα ξεπερνιοντουσαν..ολο το κομματι ανηκει στην borg-wagner (μονιμο προμηθευτη του vag στα βενζινοκινητα αλλα και τελευταια της mercedes)
η garret εχει αντιστοιχο συστημα στην αγορα, αλλα δεν θυμαμαι να το φοραει καποιο βενζινοκινητο απο τη μανα του...
οπως και να ειναι, ειτε με twin turbo, ειτε με variable turbo, ειτε με compressor/turbo,
η τεχνολογια θα μας φερει χαρές στο μελλον...
μονο αυτη η audi με προβληματιζει λιγακι που παει και φτιαχνει ατμοσφαιρικα για να παει κοντρα στην bmw...μα ρε κορόιδα, μολις φτιαξετε εφαμιλα/καλυτερα ατμοσφαιρικα απο την bmw, τοτε εκεινη θα παει στην υπερτροφοδοτηση!!!
ε κοροιδα!!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μονο αυτη η audi με προβληματιζει λιγακι που παει και φτιαχνει ατμοσφαιρικα για να παει κοντρα στην bmw...
Nαι, όπως ο TSI
-
o tsi μονο της audi δεν ειναι...
ειναι συστημα που εξελιχτηκε απο την eaton και αγοραστηκε απο την VW
αν αργουσε λιγο η vw ή αν πχ ειχε λεφτα (και μυαλο) η alfa romeo, τοτε θα ειχαμε a whole new ball game.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
o tsi μονο της audi δεν ειναι...ειναι συστημα που εξελιχτηκε απο την eaton και αγοραστηκε απο την VW
αν αργουσε λιγο η vw ή αν πχ ειχε λεφτα (και μυαλο) η alfa romeo, τοτε θα ειχαμε a whole new ball game..Nαι, αγορασμένη τεχνολογία είναι, τη χρησιμοποιεί (μάλλον θα) στα αυτοκίνητά της.
Αυτό εννοούσα, όχι οτι την επινόησε/έφτιαξε.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
άξιζε στο φινάλε να βγάλει στην παραγωγή την Cayenne και να φέρει λεφτάκια στα ταμεία της και οπότε να είναι πιο ελεύθερη να πειραματισθεί με ό, τι γουστάρει ή όχι;.Φυσικά και αξίζει... εταιρία είναι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα που επιζεί με δωρεές! Αλίμονο αν επικρίνεται μια εταιρία επειδή διασφάλισε την επιβίωση της!
Αν δεν υπήρχει η boxster και η cayenne, ίσως να μην υπήρχε και η GT. Ή να είχε γίνει το 5ο μέλος του VAG!
-
νικ η σχεση porsche-vag ειναι πολυ πιο βαθεια απ'οσο νομιζεις..
-
οποιος εχει κατω απο 130 ιππους στο λιτρο ας πατησει το λεκτικο της υπογραφης μου!!
τς τς... μεσαιωνες!! -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Περιμένω βέβαια από τους πολέμιους της να δώσουν μια απάντηση. Να δούμε...
Αυτά που λέγαμε στη 'λάντσια'. Δε νομίζω οτι είναι καμιά φοβερή καινοτομία, κάτι cdi MB την έχουν στα diesel καιρό, φυσικό και επόμενο ήταν να έρθουν, κάποια στιγμή και στα βενζινοκίνητα. Για το αν άξιζε ή δεν άξιζε το μπαούλο έχω να πω το εξής:
1000 φορές προτιμότερο θα ήταν να βγάλει μικρότερα αυτοκίνητα με ξεχωριστή προσωπικότητα, στην κατηγορία MX5, ΜR2, Alfa spider κλπ όπως πάντοτε έκανε με επιτυχία στο παρελθόν!Στο μέλλον δλδ να περιμένουμε και το νέο Pick-up φορτηγάκι ή πολυμορφικό πόλης (που κάνει 100Κ ευρώ) αν χειαστεί να βάλουν π.χ. επαναστατικό υδραυλικό διαφορικό στα carrera;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Δηλαδή να βγάλει Πόρσε με 25 χιλιάρικα??????Ξέφυγες τώρα φίλε... Αν είναι δυνατόν να λες τέτοια πράγματα. Και να το συγκρίνεις μάλιστα με το εγχείρημα Cayenne.
Όσο για το 'σιγά την καινοτομία'.... Νόου κόμεντ
Καλά, μην αρπάζεσαι, την άποψή μου λέω και πάντα σε σχέση με ότι έχει δείξει η Porsche στο παρελθόν. Porschάκι με 30-40Κ δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα. Μια ζωή τα Porsche ήταν μικροσκοπικά, με μικρά μοτεράκια και πανάλαφρα. Τι τους ήρθε τώρα να βγάλουν μπαούλα δεν ξέρω.
Μια αντίστοιχη Πορσοελίζ θα σε χαλούσε δηλαδής;
Εγώ θα προτιμούσα η ελίζ να ήταν της Porsche και η καγιέν της Lotus, πάντως! -
Πάμε στα 'Τεχνικά θέματα' παίδες
[moderator]
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δηλαδή να βγάλει Πόρσε με 25 χιλιάρικα??????
Ξέφυγες τώρα φίλε... Αν είναι δυνατόν να λες τέτοια πράγματα. Και να το συγκρίνεις μάλιστα με το εγχείρημα Cayenne.
Όσο για το 'σιγά την καινοτομία'.... Νόου κόμεντ
Καλά, μην αρπάζεσαι, την άποψή μου λέω και πάντα σε σχέση με ότι έχει δείξει η Porsche στο παρελθόν. Porschάκι με 30-40Κ δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα. Μια ζωή τα Porsche ήταν μικροσκοπικά, με μικρά μοτεράκια και πανάλαφρα. Τι τους ήρθε τώρα να βγάλουν μπαούλα δεν ξέρω.
Μια αντίστοιχη Πορσοελίζ θα σε χαλούσε δηλαδής;
Εγώ θα προτιμούσα η ελίζ να ήταν της Porsche και η καγιέν της Lotous, πάντως!Φαντάζεσαι τρίξιμο τα κόκκαλα του Chapman; Μέχρι εδώ θα έφτανε...
-
Λάθος στη μετάφραση (το είχα γράψει ελληνικά αρχικά και το διόρθωσα τσατραπάτρα)...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Λάθος στη μετάφραση (το είχα γράψει ελληνικά αρχικά και το διόρθωσα τσατραπάτρα)...Sorry, δεν εννούσα για το Lotous, αλλά για το Καγιέν. Τα κόκκαλα του Chapman θα έτριζαν πάρα πολύ περισσότερο από το δεύτερο παρά από το πρώτο.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
...Ξέρεις τι γίνεται; Δε θυμάμαι να είχα ξαναγράψει ποτέ στη ζωή μου 'Lotus'...
Συγγνώμη ρε παιδιά! Να το γράψω 100 φορές;
Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, Lotus, .....
( ) -
Ειναι πολυ ενδιαφερον που τιθεται το θεμα ...εστω και λιγο σουρεαλιστικα(απο το τουρμπο στη τεχνολογια στη Καγιεν στις εταιρικες επιλογες κλπ.)αλλα κι αυτο μ΄αρεσει.
Το θεμα ειναι αν καταλαβα η ερωτηση του bruce αν εκανε καλα η Πορσε **ως εταιρεια **και εβγαλε τη Cayenne ?
Ως εταιρεια ναι, ως μυθος οχι.Κι εξηγουμαι
Απο τη στιγμη που γεννιεται το προτσεκτ της Καγιεν, το διοικιτικο συμβουλιο της εταιρειας προσδιορισε νεους στοχους κι ενα νεο target group.**θεωρω λοιπον οτι ο κοσμος -πελατες που θα απευθυνεται πλεον η Πορσε θα προσδιορισουν και την ιδια την Πορσε.**Αυτα ειναι συγκοινωνουντα δοχεια.Η αμφιδρομη αυτη σχεση εκφραζεται με τη ζητηση.Τι θα ζηταει ο μελλοντικος πελατης της Πορσε ?Μηπως ενα αυτοκινητο με ποιοτητα κυλισης ανεση, εξοπλισμο,επιδοσεις ενα αριστο προιον?Να βρασω τα ξηρα καρτερ και τις τουρμπινες.
Αν για καποιους το αυτοκινητο ειναι η υλικη υποσταση των ονειρων του(των) μηχανικου(ων) τοτε δε δεχομαι εκπτωσεις και αυτοκινητα- πλυντηρια(χρηματων?) απο κατασκευαστες σαν τη Πορσε , τους εφαγε η αλαζονεια.
Αλλωστε η Πορσε δε σωθηκε με τη Καγιεν αλλα ειχε προλαβει με τη Μποξτερ.
Ας παρεμενε μια εταιρεια ειδικη, ενας μικρος κατασκευαστης π.χ.Lotus ,Πιστευει κανεις οτι η Καγιεν δε θα οδηγησει σε μετασχηματισμο της ταυτοτητας της Πορσε?μηπως θα πειραματισθει και για κανενα σπορ πισωκινητο κεντρομηχανο 850κιλων με 6κυλινδρο σε σειρα εγκαρσια τοποθετειμενο 2.200κκ με αποδοση 250ιππων?Οχι, αφου δεν θα το απαιτει η αγορα καλυτερα να εξελιξουμε ενα 2.5 τονων φορτηγακι με 700ιππους με ταμπλω απο δερμα βισωνα για να τα παρουμε απο το σατραπη.Να ξελασπωσουμε και τη μαμα VW.Τι λοιπον χωριζει τη Πορσε απο τη Μερτσεντες?Τα αυτοκινητα τεχνολογικες βιτρινες?Τα μεκατρονικα συστηματα.?
Δειτε ποσο απεχει η σημερινη εικονα της Πορσε απο τον κατασκευαστη της 911 του 70, ποσο εχει πλησιασει τους λεγομενους premium class κατασκευαστες , δειτε και κλαψτε...οση διαφορα εχει η Λαμποργκινι Κουνταχ απο τη SL500.Επιτρεψτε μου αλλα αν δε μεινει κανενας κατασκευαστης με αλλη ηθικη στην τελικη σε τι θα ελπιζουμε , σε αυτοκινητα φτιαγμενα μετα απο ερευνα αγορας?Ε ωραια ας τελειωνει και η ρομαντικη ιστορια της αυτοκινησης ας παρουμε οι φτωχοι τα κορεατικα και οι πλουσιοι τα ομογενοποιημενα σπορ Audiporshe 9512 Sioux V16 με 4 τουρμο και 246 διαφορετικα προγραμματα(προπλυσης?) και ας κλεισουμε και το κομματι του επιθετικου μονοπωλειακου καπιταλισμου στις αυτοκινητοβιομηχανιες να παμε να διαβασουμε κανα περιοδικο για φριτεζες.
Υ.Γ.Δεν ειμαι ρομαντικος.Απλα πιστευω στο θεωρητικο-ποιητικο υποβαθρο της αυτοκινησης και νομιζω οτι αυτα δεν ειναι φρου-φρου και αρωματα σε αντιθεση με μια προβαλλομενη λογικη οτι η ηθικη της αγορας πρεπει να ειναι και δικη μας.Αρνουμαι.
VTG