-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αν όσοι προτείνουμε εδω μέσα αγοράζαμε σύμφωνα μ' αυτά το μισό forum θα είχε Mazda 3 και το άλλο μισό Mazda 6 και Accord
Προσωπικά προσπάθησα αρκετά για να το αποκτήσω μέχρι που βαρέθηκα να παρακαλάω για να το κάνω test-drive.
(accord?) Δε σου το δίνανε? Που στα κεντρικά? Για λέγε, για λέγε
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για να απαντήσεις πρέπει να έχεις τα στοιχεία στα 2000 cc. Το 95% αυτών των 6 που βλέπεις ειναι 1,8.Αρα η συγκριση δε μπορεί να γίνει...
Το ίδιο και με το passat. Ειναι 1600.
Το accord ειναι μόνο 2000 cc και γι αυτό ειναι λιγότερα,
Αλήθεια έχω δεί πολλές φορές στα περιοδικά να δίνουν αυτά τα στοιχεία...
Σε εμάς δεν είναι διαθέσιμα? Ποιος τα βγάζει, ο σεαα?Σωστό αυτό, τα περισσότερα Mazda 6 και Passat είναι 1.8 και 1.6 αντίστοιχα.Ο ΣΕΕΑ βγάζει γενικές πωλήσεις ανά μοντέλο δεν διαχωρίζει τα κυβικά τους. στο http://www.seea.gr
@meco
Δεν θα διαφωνήσω σ' αυτά που λές αφου μάλιστα τα κρίνεις από πρώτο χέρι.Γι αυτό με προβληματίζει η χαμηλή για VW τιμή του Passat και επιμένω ότι έχουν γίνει εκπτώσεις σε υλικά και ποιότητα συναρμογής στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο(ιδιαίτερα αν το συγκρίνει κανείς με το Golf) -
[quote='meco']Tα έχω ξαναπεί και σε παλαιότερο topic.
Αν εξαιρέσουμε την τετρακίνηση τον καλύτερο κινητήρα και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημείο που να είναι τουλάχιστον εξίσου καλό (για καλύτερο δεν το συζητάμε καν) αυτοκίνητο το RAV4 σε σχέση με το Golf.
Σε όποιον τομέα θέλεις, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, εργονομία, το πως είναι κολλημένα τα μέταλλα μεταξύ τους, η ανύπαρκτη αντισκωριακή προστασία στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μέχρι και τα ηχεία από το ηχοσύστημα συγκρινόμενα με αυτα στο golf ειναι για γέλια.
Eίμαι πεπεισμένος πλέον ότι αν το RAV4 ήταν κατασκευασμένο με τα υλικά του Golf, και τόσο προσεκτικά όσο αυτό, αποκλείεται να κόστιζε φθηνότερα από 45΄000 -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ επειδή είχα VW και αγόρασα ΤΟΥΟΤΑ, κατάλαβα μερικά πράγματα οπότε και θα πω ότι η επιλογή είναι ΜΙΑ.
Passat...Δηλαδή ;
Tα έχω ξαναπεί και σε παλαιότερο topic.
Αν εξαιρέσουμε την τετρακίνηση τον καλύτερο κινητήρα και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημείο που να είναι τουλάχιστον εξίσου καλό (για καλύτερο δεν το συζητάμε καν) αυτοκίνητο το RAV4 σε σχέση με το Golf.
Σε όποιον τομέα θέλεις, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, εργονομία, το πως είναι κολλημένα τα μέταλλα μεταξύ τους, η ανύπαρκτη αντισκωριακή προστασία στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μέχρι και τα ηχεία από το ηχοσύστημα συγκρινόμενα με αυτα στο golf ειναι για γέλια.
Eίμαι πεπεισμένος πλέον ότι αν το RAV4 ήταν κατασκευασμένο με τα υλικά του Golf, και τόσο προσεκτικά όσο αυτό, αποκλείεται να κόστιζε φθηνότερα από 45΄000 -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγώ επειδή είχα VW και αγόρασα ΤΟΥΟΤΑ, κατάλαβα μερικά πράγματα οπότε και θα πω ότι η επιλογή είναι ΜΙΑ.
Passat...Δηλαδή ;
Tα έχω ξαναπεί και σε παλαιότερο topic.
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Με πρωτη ματια το passat φαινεται μονοδρομος ..... αλλα να πω την μαυρη αληθεια αν ημουν στην θεση του θειου σου θα διαλεγα το accord, οχι γιατι ειναι καλυτερο αλλα την VW δεν την εμπιστευομαι.Για το passat το κοστος συντηρησης με τρομαζει καθως και η αντιπροσωπεια.
Βεβαια αν ο ανθρωπος δινει βαρυτητα στην πολυτελεια και την ανεση το passat υπερτερει.
Οποιο και να παρει μεταξυ των 2 θα ειναι καλη επιλογη.
Τα αλλα 2 δεν παιζουν για μενα.
Η rover υπαρχει ακομα??Το 6 επεσε στα ματια μου μετα απο τα προβληματα ηχομονωσης και ανεσης που αποδεδειγμενα πια εχει, γι' αυτη την κατηγορια τα θεωρω απαραδεκτο.
Aν και συμφωνώ μαζι σου, δεν καταλαβαινω τι προβληματα 'ανεσης' εχει το 6άρι.. Ενταξει η ηχομονωση δεν ειναι τελεια αλλα προβληματα άνεσης ??
Εξαλλου στον τομεα ανεση το μονο τουτου που παιζει χωρις αντιπαλο ειναι η C5...
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Με πρωτη ματια το passat φαινεται μονοδρομος ..... αλλα να πω την μαυρη αληθεια αν ημουν στην θεση του θειου σου θα διαλεγα το accord, οχι γιατι ειναι καλυτερο αλλα την VW δεν την εμπιστευομαι.
Για το passat το κοστος συντηρησης με τρομαζει καθως και η αντιπροσωπεια.
Βεβαια αν ο ανθρωπος δινει βαρυτητα στην πολυτελεια και την ανεση το passat υπερτερει.
Η rover υπαρχει ακομα??Το 6 επεσε στα ματια μου μετα απο τα προβληματα ηχομονωσης και ανεσης που αποδεδειγμενα πια εχει, γι' αυτη την κατηγορια τα θεωρω απαραδεκτο.
Aν και συμφωνώ μαζι σου, δεν καταλαβαινω τι προβληματα 'ανεσης' εχει το 6άρι.. Ενταξει η ηχομονωση δεν ειναι τελεια αλλα προβληματα άνεσης ??
που επισσης δεν το παιρνει κανένας σαν παλτο.
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Με πρωτη ματια το passat φαινεται μονοδρομος ..... αλλα να πω την μαυρη αληθεια αν ημουν στην θεση του θειου σου θα διαλεγα το accord, οχι γιατι ειναι καλυτερο αλλα την VW δεν την εμπιστευομαι.
Για το passat το κοστος συντηρησης με τρομαζει καθως και η αντιπροσωπεια.
Το λεω με την εννοια οτι το αμαξι εχει καπως σπορτιφ αισθηση και η αναρτηση ειναι σφιχτη.....αυτο εχει ως συνεπεια η ανεση καπως να περιοριζεται και σε συνδιασμο με την κακη ηχομονωση δημιουργει ενα μετριο αποτελεσμα απραδεκτο για την κατηγορία.
Καποιος αλλος αυτο μπορει να το θεωρει , την σφιχτη αναρτηση, πλεονεκτημα .... γουστα ειναι αυτα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το εχουμε ξαναπει νομιζω αυτο , αλλα θεωρω οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα.Με την δικη σου λογικη ,αν συγκρινουμε το golf με το avensis το golf επρεπε να κανει 15000 ε
Γιώργο δεν συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς την άποψή μου η οποία βασίζεται στη δική μου εμπειρία και μόνο???
Τα έχω και τα δύο αυτοκίνητα και αν μη τι άλλο μπορώ να κρίνω με αντικειμενικότητα. Άλλωστε αν δεν μου άρεσαν τα Toyota δεν θα έπαιρνα το RAV4. Στο test drive μου άρεσε τα πλαστικά στην καμπίνα αν και χειρότερα από του golf δεν με ενοχλούσαν. Οι διαπιστώσεις μου αφορούν πράγματα που παρατηρείς αν έχεις το αυτοκίνητο πολύ καιρό στη διάθεσή σου όπως εγώ.Για την 'κόντρα' ανάμεσα σε Mazda6 και Αvensis έχω γράψει παλαιότερα ότι έτυχε και μπήκα σε δύο ΤΑΞΙ μέσα σε 2 μέρες. Το ένα ήταν Avensis και το άλλο 6. Στην άνεση το 6 ήταν προβληματικό. Καθόμουν στο πίσω κάθισμα και ρώτησα τον ταξιτζή αν είχε αλλάξει ανάρτηση με άλλη σκληρότερη. Τόσο έντονο ήταν το φαινόμενο. Επίσης ποιοτικά αν και είχαν παραπλήσια χιλιόμετρα το Avensis δεν έτριζε σχεδόν καθόλου και ήταν πολύ καλύτερα καλοφταγμένο, σε σχέση με το 6 πάντα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βρε Μιχάλη, πώς ορίζεται η ποιότητα κατασκευής σε ένα καινούριο αυτοκίνητο σαν το δικό σου? Από τα μαλακά ή μη υλικά στο ταμπλό? Αν δεν περάσει καιρός, να δεις τι θα χαλάσει και ΑΝ χαλάσει, πώς μπορείς να ξέρεις?
Ποιότητα κύλισης ΟΚ, SUV πήρες.
Κολλημένα τα μέταλλα? Τι εννοείς? Σε ποια σημεία του αυτοκινήτου αναφέρεσαι?
Ανύπαρκτη αντισκωριακή προστασία? Κι όμως, τα Τογιότα δεν σκουριάζουν ΠΟΤΕ!
Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα υλικά που είναι φτιαγμένο το Golf είναι ακριβότερα από του RAV?
Η εργονομία, είναι θέμα συνήθειας. Εμένα πχ, με ξενίζει στα γερμανικά που ανάβουν τα φώτα από διακόπτη στο ταμπλό, και όχι από το λεβιεδάκι των φλας. Κατά γενική παραδοχή πάντως, τα ιαπωνικά υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα: λιγότεροι διακόπτες, απλούστερη κεντρική κονσόλα.
Για το ηχοσύστημα δεν γνωρίζω, ουδέν σχόλιο.Ποιότητα κατασκευής = να μην τρίζει. Το RAV4 μου (2'600χλμ) τρίζει περισσότερο από το golf μου (117'000χλμ)
Για το αν είναι τα πλαστικά σκληρά, ή όχι δεν με νοιάζει καθόλου.
Για την ποιότητα κύλισης θα μπορούσα να το δεχθώ για ένα jeep και όχι για ένα SUV με ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς. Άλλωστε Μaverick και Forester γιατί είναι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα?
Στα πλαίσια στις πόρτες εννοώ τα κολλημένα μέταλλα. Απαράδεκτη εικόνα για είναι αυτοκίνητο που στοιχίσει 30Κ -
δε θα παθει τίποτα
Αλλα μη περιμένεις να το πουλήσεις στο forum μετά από αυτά που γράφεις... (κακομεταχείριση κλπ...)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δε θα παθει τίποταΑλλα μη περιμένεις να το πουλήσεις στο forum μετά από αυτά που γράφεις... (κακομεταχείριση κλπ...)
Δεν το πουλάω.
edit#1:
ρε παιδια ο ανθρωπος δε ζητησε συγκρισεις ραβ4 και γκολφ!
γραψτε τα στο Αλφα 159 θρεντ!adis4gr είπα συγγνώμη... Μη με κάνεις να νιώθω περισσότερο άσχημα...
edit#2:
Όλα ξεκίνησαν από αυτό πάντωςΕγώ επειδή είχα VW και αγόρασα ΤΟΥΟΤΑ, κατάλαβα μερικά πράγματα οπότε και θα πω ότι η επιλογή είναι ΜΙΑ.
Passat... -
ρε παιδια ο ανθρωπος δε ζητησε συγκρισεις ραβ4 και γκολφ!
γραψτε τα στο Αλφα 159 θρεντ!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν όσοι προτείνουμε εδω μέσα αγοράζαμε σύμφωνα μ' αυτά το μισό forum θα είχε Mazda 3 και το άλλο μισό Mazda 6 και Accord
Προσωπικά προσπάθησα αρκετά για να το αποκτήσω μέχρι που βαρέθηκα να παρακαλάω για να το κάνω test-drive.
(accord?) Δε σου το δίνανε? Που στα κεντρικά? Για λέγε, για λέγε
Για την αντιπροσωπεία της Πάτρας λέω. Δεν είχε αυτοκίνητο.Μιλάω για πέρυσι τέτοια εποχή. Τι γίνεται τώρα δε γνωρίζω.
-
καρμίρης
Mazda 6 2.0vs Accord vs Passat 2.0vs Rover 75