-
Ψάχνω για ένα αυτοκίνητο αξιόπιστο και όμορφο για οδήγηση όχι μόνο στην πόλη. Κοιτώ ανάμεσα σε Volvo S40 1.6, Peugeot 407 1.8 και ΜΒ Α 150. Ποιο θα μου προτείνατε;
-
Ψάχνω για ένα αυτοκίνητο αξιόπιστο και όμορφο για οδήγηση όχι μόνο στην πόλη. Κοιτώ ανάμεσα σε Volvo S40 1.6, Peugeot 407 1.8 και ΜΒ Α 150. Ποιο θα μου προτείνατε;
-
-
.
Γιατί μόνο αυτά;
Σε τι κατηγορία τιμής;.
-
Παναγια μου!!!! Γυναικα εδω μεσα!!! Ειπαμε θα βρεξει αλλα οχι οτι να'ναι!!!! Λοιπον, αστειευομαι επειδη ειχα καιρο να διαβασω γυναικειο post εδω μεσα! Πρεπει να συγκεκριμενοποιησεις τη ακριβως ζητας... Μια μας λες ενα μικρομεσαιο(η μεσαιο κατα μερικους) σενταν 1.6, μετα ενα μεσαιο 1.8 και μετα ενα αρκετα μικροτερο μικρομεσαιο 5πορτο 1.5. Αν η χρηση του αυτοκινητου σου θα ειναι περισσοτερο στην πολη και αν δεν εχεις οικογενεια κτλ θα σε πω χαζη αν παρεις μεγαλυτερο . Οποτε εστω οτι μενουμε στο μικρομεσαιο που ειναι υπεραρκετο αν δεν εχεις παιδια-σκυλια κτλ και αρκετο ισως και για ολκληρη οικογενεια σε καμια σενταν εκδοχη κιολας. Μετα ζητας ομορφο για οδηγηση και λες Α 150 . Σε αυτην την κατηγορια θα σου προτεινα στα 1.6 mazda 3(περιμενατε να πω τιποτα αλλο; popolare ελα να ενισχυσεις!!!), focus, c4, astra και θα σου βγουν πιο οικονομικα απο τα αλλα που προτεινες και θα μπορεις να ανεβεις και κυβικα κιολας. Περιμενω να επανελθεις με διευκρινησεις...
Υ.Γ.:Εισαι απο Αθηνα και εισαι ελευθερη;
Προφανως ρωταω για να σε βοηθησω στην επιλογη αυτοκινητου! -
Δε μας λες βέβαια πόσα
-
[quote='ast']Δε μας λες βέβαια πόσα
-
volvo......
-
Αναστασία, έχω οδηγήσει το volvo s40 εδώ στην Σουηδία, διστυχώς μόνο την έκδοση Τ5. Το αυτοκίνητο είναι βαρύ, μην περιμένεις επιδόσεις, με τον 1.6 θα κινείται οριακά. Αν μπορείς πήγαινε για τον 1.8 ταιριάζει καλύτερα στο βαρύ αμάξωμα.
Ποιότητα και αξιοπιστία είναι δεδομένα για την volvo, και μπορώ να πω πως το s40 έχει και κάποιο στύλ. -
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. Αρχίζω να το σκέφτομαι για S40 1.8. Μόνο που δεν ξέρω το κόστος του...Χμ!
-
Mercedes Α150.
Τα αυτοκίνητα που προτείνεις είναι άσχετα μεταξύ τους (το 407 με το S40 ικανοποιόυν τις ίδιες περίπου απαιτήσεις, αλλά η Α150 είναι κάτι διαφορετικό). Θα σου πρότεινα την A150, μιας και έχει ικανοποιητικό μέγεθος (για το ταξίδι, χωρίς να είναι μεγάλο) και άνετο αμάξι είναι και καλή ποιότητα κύλισης έχει. Επιπρόσθετα είναι ποιοτικό και μάλλον αξιόπιστο. Επίσης το βρίσκω όμορφο και κομψό (το νέο μοντέλο). Μην το πάρεις με πολλά ηλεκτρονικά πάνω. Πάρε την απλή έκδοση, αφού τα επιπλέον ηλεκτρονικά και πολύ υπερκοστολογημένα είναι και άχρηστα πολλές φορές είναι, αλλά κυρίως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αξιοπιστίας.
Νομίζω ότι αυτό θα σε βολέψει περισσότερο απ' όλα.Από κόστος χρήσης, φαντάζομαι ότι το 407 έχει τα μικρότερα έξοδα συντήρησης, αφού η αντιπροσωπεία της Peugeot διακρίνεται για τις λογικές τιμές (εγώ που έχω Peugeot βέβαια, κινούμαι στο ελεύθερο εμπόριο και βρίσκω εξαιρετικά ανταλλακτικά/αναλώσιμα σε πάρα πολύ καλές τιμές!).
Από την άλλη είναι 1,8, οπότε θα έχει ακριβά τέλη, ίσως και ακριβότερα ασφάλιστρα.
Κατά την άποψή μου πάρε την A150, αλλά ψάξε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο για να το συντηρείς και να το φροντίζεις. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
volvo......nai ποπολαρε, Volvo άντε να γεμίσει ο τόπος 1.6άρια να δω πώς θα πουληθεί το ρημάδι μου μετά
(συγγνώμη για το off)
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. Αρχίζω να το σκέφτομαι για S40 1.8. Μόνο που δεν ξέρω το κόστος του...Χμ!
αυτό να πάρεις, αν δε μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο. Αντε να γίνουμε πολλοί (2-3 είμαστε μεχρι τωρα στο φόρουμ) μπας και τα πουλήσουμε μετά.
-
Ο χρήστης Αναστασία Μπάρδα έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. Αρχίζω να το σκέφτομαι για S40 1.8. Μόνο που δεν ξέρω το κόστος του...Χμ!1.6 Kinetic 100 N / 6 / Clima / RCD 22.270,00
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Mercedes Α150.Τα αυτοκίνητα που προτείνεις είναι άσχετα μεταξύ τους (το 407 με το S40 ικανοποιόυν τις ίδιες περίπου απαιτήσεις, αλλά η Α150 είναι κάτι διαφορετικό). Θα σου πρότεινα την A150, μιας και έχει ικανοποιητικό μέγεθος (για το ταξίδι, χωρίς να είναι μεγάλο) και άνετο αμάξι είναι και καλή ποιότητα κύλισης έχει. Επιπρόσθετα είναι ποιοτικό και μάλλον αξιόπιστο. Επίσης το βρίσκω όμορφο και κομψό (το νέο μοντέλο). Μην το πάρεις με πολλά ηλεκτρονικά πάνω. Πάρε την απλή έκδοση, αφού τα επιπλέον ηλεκτρονικά και πολύ υπερκοστολογημένα είναι και άχρηστα πολλές φορές είναι, αλλά κυρίως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αξιοπιστίας.
Νομίζω ότι αυτό θα σε βολέψει περισσότερο απ' όλα.Από κόστος χρήσης, φαντάζομαι ότι το 407 έχει τα μικρότερα έξοδα συντήρησης, αφού η αντιπροσωπεία της Peugeot διακρίνεται για τις λογικές τιμές (εγώ που έχω Peugeot βέβαια, κινούμαι στο ελεύθερο εμπόριο και βρίσκω εξαιρετικά ανταλλακτικά/αναλώσιμα σε πάρα πολύ καλές τιμές!).
Από την άλλη είναι 1,8, οπότε θα έχει ακριβά τέλη, ίσως και ακριβότερα ασφάλιστρα.
Κατά την άποψή μου πάρε την A150, αλλά ψάξε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο για να το συντηρείς και να το φροντίζεις.Βασικά η βασική 150 δεν έχει πολλά βασικά όπως κλιματισμό, R/CD και άλλα που θεωρούμε στάνταρ...Οπότε αν θές να αποκτήσεις μια 'βασική' πρέπει να τα πληρώσεις και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει έξτρα σε αστεράτο αμάξι...Από την άλλη συμφωνώ μαζί σου αν και θεωρώ το 1.5 ανεπαρκή. Για μένα η 170 είναι η συμβιβαστική λύση....
Εγώ θα σου πρότεινα το Volvo ( ίσως το 1.8 να ήταν η καλύτερη επιλογή ) αλλά για να την σπάσω στον popol@ro θα προτείνω ως ιδανική επιλογή το Mazda 3 sedan στα 2000cc μάλιστα. Ακούς Γιάννη? Άκου εκεί 'Volvo...'
Υ.Γ Tώρα θα μου την πεί το ξέρω -
ρε τραχανά , η κοπελα ρωτησε για τρια συγκεκριμενα αυτοκινητα....... δεν ειπε γενικως.....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ρε τραχανά , η κοπελα ρωτησε για τρια συγκεκριμενα αυτοκινητα....... δεν ειπε γενικως..... -
Φυσικά Volvo να πάρεις! Καλύτερα όμως δες τον 1.8 με λιγότερα extra παρά τον 1.6 με πολλά extra. Οχι οτι με τον 1.6 δεν πάει αλλά το 1.8 θα το χρειαστείς αν είσαι φορτωμένη για εκδρομή.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
αυτό να πάρεις, αν δε μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο. Αντε να γίνουμε πολλοί (2-3 είμαστε μεχρι τωρα στο φόρουμ) μπας και τα πουλήσουμε μετά.Ναι! Να γίνουμε 4 για να οργανώσουμε μετά και club! Nα κάνουμε και εκδρομές!
-
Δηλαδή μια Α150 με R/CD, Clima, ABS, 4+ αερόσακους (και τέρμα! Το πολύ πολύ κανένα ESP ακόμα) πόσο πάει;
Το Volvo 1,6 με παρόμοιο πακέτο εξοπλισμού πόσο πάει;Πιστεύω (χωρίς να ξέρω) ότι η Α150 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το Volvo 1,6.
Η κοπέλα είναι μόνη της, έχει σύζυγο, παιδιά; Πόσο χρονών είναι; (στο περίπου, ε; )
Υπάρχει άλλο αμάξι στον περίγυρό της (π.χ. οικογένεια); -
Γειά σου Αναστασία.
Μια χαρά θα σου είναι το S40.Όμως αξίζει ο κόπος να δώσεις άλλα 2500 ευρώ για να πάρεις περίπου 30 άλογα επιπλέον στο 1.8.Αυτό το αυτοκίνητο για μένα έχει μόνο ένα μειονέκτημα που είναι οι μικροί χώροι πίσω και το μικρό πορτ-μπαγκαζ εαν είναι κάποιος οικογενειάρχης.
+1 από μένα λοιπόν.
Επιλογή Σουηδού, Γάλλου, Γερμανού;;;