-
'Σύγκριση' μεταξύ Renault Megane GT και Peugeot RCZ (έχει αγγλικούς υπότιτλους):
EDIT: Διόρθωσα τον τίτλο (έβαλα double quotes).
-
Σοβαρο διλλημα!!! Οποιο να 'ναι δεν με πειραζει!Ειληκρινα!!!
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Σοβαρο διλλημα!!! Οποιο να 'ναι δεν με πειραζει!Ειληκρινα!!!Συμφωνώ και επαυξάνω.
-
Που κολλανε αυτα τα 2 αμαξωματα σε συγκριση...να φερω και το tiguan γκολφωειδες ειναι...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Που κολλανε αυτα τα 2 αμαξωματα σε συγκριση...να φερω και το tiguan γκολφωειδες ειναι...Μικρομεσσαια με σπορ προσανατολισμο!
-
Μ 'αρέσει το Renault Megane GT
αλλά λίγο άτοπη δεν είναι αυτή η σύγκριση?
(αιθητικά πιστεύω ότι το RCZ αδικείται από το χαμόγελο και τη μύτη που έχει εγκατασταθεί σε όλα τα μοντέλα της Peugeot ). -
Που κολλανε αυτα τα 2 αμαξωματα σε συγκριση...να φερω και το tiguan γκολφωειδες ειναι...
Μικρομεσσαια με σπορ προσανατολισμο!
Μιρκομεσαιο το rc-z? Να βαζουμε και τις πωλησεις του μαζι με το 308?
Ακυρη απο εμενα η 'συγκριση'...
-
Αν δεν το δούμε στα στενά συγκριτικά όρια, ο τύπος που έχει φτιάξει το βίντεο έχει κάνει καλή δουλειά και νομίζω ότι είναι απολαυστικό να τα βλέπεις και τα δυο μαζί. Γι' αυτό το έβαλα.
-
Και το ένα αλλά και το άλλο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο θέμα πωλήσεων. Το megane GT φοράει ένα σπάταλο κινητήρα σχετικά παλιάς τεχνολογίας και η συμπεριφορά του είναι όπως την περιέγραψε ο τύπος. Ένα γρήγορο (και σπάταλο) hatchback. Δεν βλέπω το λόγο να προτιμήσει κανένας το megane GT σε σχέση με το TCe 130. Εκτός κι αν η Ρενό αποφασίσει να το εφοδιάσει με καμιά νέα μηχανή, είτε δικιά της είτε δανεισμένη από την Nissan. Υποστηρίζω ότι μια 1.6 με ισχύ >=160hp και στα γνωστά επίπεδα τιμών θα σβήσει τον ανταγωνισμό με συνοπτικές διαδικασίες (και δεν αναφέρομαι στην Πεζό αλλά και από Γερμανία μεριά).
Δεν σας κρύβω ότι περιμένω κάτι τέτοιο στα επόμενα 1-2 χρόνια αλλιώς θα είχα αλλάξει το coupe I με το νέο 130 TCe. Το RCZ από την άλλη δείχνει ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο, πιο κατάλληλο να φέρει το όνομα coupe από το megane, αλλά η Πεζό κρατάει την τιμή του αδικαιολόγητα ψηλή. Ίσως θέλει να κάνει απόσβεση των εξωτερικών σχεδιαστικών καινοτομιών, είτε θέλει να πείσει οτι είναι ανταγωνιστής του Audi TT. Στη δεύτερη περίπτωση θέλω να πω ότι μάλλον δεν την παίρνει (για πολλούς και διαφόρους λόγους), ειδικά όταν μπορείς να βρείς ένα σχεδόν αμεταχείριστο ΤΤ στην ίδια τιμή, από την κατηγορία των οδηγών που το αγοράζουν και μετά βλέπουν ότι δεν του κάνει (πχ χώροι) ή δεν τους βγαίνει οικονομικά να το συντηρήσουν. Φυσικά το ίδιο πρόβλημα μπορεί να έχει και ο νέος ιδιοκτήτης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ουσιαστικά λοιπόν σύγκριση δεν υπάρχει, ειδικά το Πεζό δεν θα πουλήσει στην Ελλάδα, εκτός κι αν δούμε διόρθωση στην τιμή της τάξης των 5000€ (έτσι για πλάκα). Τότε ίσως είναι συμφέρουσα η αγορά του RCZ με τους 200hp, καθώς αυτό του δίνει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αλλά ακόμα και τότε θέλει πολύ προσπάθεια να πείσει κάποιον να το αγοράσει (όταν πχ υπάρχει το scirocco 160 dsg). Το δε GT, που κυκλοφόρησε για λίγο σαν TCe 180, για την ώρα δεν έρχεται εδώ, άρα το εγγύς μέλλον θα δείξει αν και οι δύο εταιρίες έχουν κάποιο μέλλον στα φτηνά GT στην Ελλάδα. -
-
Ρε τι μας κανεις μεσημεριατικα...
-
Είμαι στη μέση διπλωματικής, κάπως πρέπει να παρηγορήσω τον εαυτό μου.
-
-
Οταν ονειρευονται οι ανθρωποι...
Δυστυχώς πλέον οι χαρτογιακάδες δεν αφήνουν τους μηχανικούς να το κάνουν
Α ρε Ernani καλά λέει ο Ζήσης.Μας τρέλανες μεσημεριάτικο -
Renault Clio 197 CUP και Mini Cooper S John Cooper works
Το βάζω για χαβαλέ και τίποτε παραπάνω.
-
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
4 εκατομύρια Renault Scenic από την έναρξη της παραγωγής του
Τουλαχιστον 4.000.000 δυστυχισμενοι ανθρωποι....
Δεν είναι όλοι δυστυχισμένοι
Απλά μερικοί ήταν άτυχοι(τρομακτικά άτυχοι θα μπορούσα να πω )Τρομακτικα επαναλαμβανόμενες συμπτωσεις
ενταξει τοτε 3.500.000 δυστυχισμένοι ιδιοκτητες
Κατ΄αρχήν δύσκολα θα βρεις δυσαρεστημένους ιδιοκτήτες Scenic I & III. Άρα μένουν αυτοί με τα Scenic II. Kαι από αυτούς οι περισσότεροι (όπως κι εγώ) δοξάζουν το Θεό που δεν πήραν Max C, οπότε ψάξε να βρεις αλλού 4 εκ. δυστυχισμένους ανθρώπους!
-
Εγώ δεν έχω γνώση για εκατομμύρια ιδιοκτήτες, αλλά γνωρίζω προσωπικά τρεις περιπτώσεις οικογενειαρχών με SCENIC II που ενεπλάκησαν σε άγρια τροχαία ατυχήματα (στην μία περίπτωση νταλίκα πέρασε από πάνω από το αυτοκίνητο) και επειδή δεν έπαθαν ούτε μια γρατζουνιά αυτοί και τα παιδιά τους ξαναγόρασαν αμέσως το ίδιο αυτοκίνητο.
Επίσης μου είχε κάνει εντύπωση που όταν ρωτούσα οικογενειάρχη με SCENIC (όλων των γενναιών) να μου πει την εντύπωση του για το αυτοκίνητο, όλοι (λες και ήταν συνεννοημένοι) απαντούσαν με το παράδειγμα-απάντηση.
Δηλαδή, σε όλους είχε κάνει εντύπωση το ό,τι μετά από ταξίδια πολλών χιλιομέτρων αυτοί και τα παιδιά τους ήταν ξεκούραστοι λες και είχαν κάνει λίγα χιλιόμετρα σε αντίθεση με την κούραση που είχαν νοιώσει 'οταν ταξίδεψαν με άλλα αυτοκίνητα (της ίδιας εποχής) συγγενών και φίλων.Και όλα αυτά χωρίς να παραβλέπω ό,τι δεν ήταν και τέρατα αξιοπιστίας.
-
Μέσα στους επόμενους μήνες η PGA θα εισάγει εκδόσεις με LPG εργοστασιακές.
-
Εννοείς ότι όλα τα Ρενό θα φοράνε μαμίσιο υγραέριο; Ενδιαφέρον!
RENAULT FORUM