-
Βρε δεν τσουλάει καθόλου... Δεν μπορώ να 'λύσω' το χειρόφρενο. Είναι ηλεκτρονικό και δεν απενεργοποιείται αν δεν πάρει εμπρός. Εντωμεταξύ, μίλησα με την οδική της περιοχής(σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει με τη 2η κάρτα). Μου είπε ότι δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση που σπάσει κάτι με το σύρσιμο. Γιατί η μοναδική περίπτωση να ανέβει πάνω είναι να συρθεί.
Κ@λοάμαξα....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Βρε δεν τσουλάει καθόλου... Δεν μπορώ να 'λύσω' το χειρόφρενο. Είναι ηλεκτρονικό και δεν απενεργοποιείται αν δεν πάρει εμπρός. Εντωμεταξύ, μίλησα με την οδική της περιοχής(σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει με τη 2η κάρτα). Μου είπε ότι δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση που σπάσει κάτι με το σύρσιμο. Γιατί η μοναδική περίπτωση να ανέβει πάνω είναι να συρθεί.Κ@λοάμαξα....
Μπορούνε να το σηκώσουν και με παπαγαλάκι δηλαδή να το δέσουν απο κάτω και να το σηκώσουν, αλλά δεν νομίζω η οδική ασφάλεια να έχει τέτοιο γερανό.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να κάνω μια αφελή ερώτηση?
Αντικατάσταση κάρτας/υποδοχής με ένα κανονικό ανθρώπινο κλειδί και μια μίζα παίζει?Μπα
Είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις στα μοντέλα που υπάρχει αυτού του είδους η κάρτα?
Όχι μόνο σε Fluence θεωρητικά πρέπει να μπορείς να βάλεις καθώς υπάρχει και έκδοση με κλειδί.Στα άλλα(εκτός Clio και Twingo)είναι στάνταρ από την βασική.
Είναι πολλές οι διαφορές μεταξύ των ίδιων αυτοκινήτων (της RENAULT πάντα) που έχουν κάρτα από αυτά που έχουν κλειδί εκτός του ηλεκτρονικού κομματιού. Η βασική διαφορά είναι ό,τι είναι διαφορετική η κολώνα του τιμονιού.
Στα CLIO III αν κάποιος ήθελε να αγοράσει τηλεσκοπική ρύθμιση τιμονιού (πάνω-κάτω, μέσα-έξω) έπρεπε να αγοράσει έκδοση με κάρτα καθώς οι εκδόσεις με κλειδί δεν είχαν τηλεσκοπικό τιμόνι αλλά μόνο ρύθμιση πάνω- κάτω λόγω διαφορετικής κολώνας τιμονιού.
Στα CLIO III φάση 2 δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά δεν νομίζω υπάρχει αλλαγή στο κομμάτι αυτό. -
Πήρε μπρος τελικά η μλκια με 4 ρόδες....
Πάει για νέα κάρτα μάλλον....
Το μόνο που δεν είχε χαλάσει μέχρι τώρα....
Ξανά από τη ρενώ, δεν παίρνω ούτε φτυάρι -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Κουκλι!! Να το χαιρεσαι... Εχουμε ιδιο κινητηρα σε διαφορετικο σκαρι Τι μεση καταναλωση εχεις..? αν το εχεις στρωσει
Ευχαριστώ πολύ.
Έχω κάνει 5000 km από τα τέλη Ιουνίου. Κατανάλωση εμπειρικά (δυστυχώς μετρητή δεν έχει), περίπου στα 6,8 με 7,2 λίτρα μέσα στην πόλη, αναλόγως πόσο θα πατήσεις το γκάζι (έχω φτάσει μέχρι 130 ταχύτητα).
EDIT: Διόρθωσα την κατανάλωση, από 7,0 σε 7,2, γιατί βιαζόμουν να φύγω από τη δουλειά! Φίλε rafi, βλέποντας το τελευταίο smiley, εννοείται πως μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις (και οποιοσδήποτε άλλος).
Φιλε..! Ο κινητηρας στα 5000χλμ δεν εχει ανοιξει καθολου.. Εγω μετα τα 15.000χλμ τον καταλαβα να σταθεροποιειται σε μια αποδωση, και εκει αρχισε να ακουγεται και η τουρμπινα επι τελους
Η καταναλωση σου θα πεσει αρκετα ακομα.. Εγω εχω αυτη τη στιγμη 7,6 μεσα στα Χανια, αλλα επειδη δεν το οδηγαω πλεον πολυ λογω βενζινης το παταω συνεχεια.. Πιο παλια που πηγαινα νορμαλ ειχα 7,2.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Κουκλι!! Να το χαιρεσαι... Εχουμε ιδιο κινητηρα σε διαφορετικο σκαρι Τι μεση καταναλωση εχεις..? αν το εχεις στρωσει
Ευχαριστώ πολύ.
Έχω κάνει 5000 km από τα τέλη Ιουνίου. Κατανάλωση εμπειρικά (δυστυχώς μετρητή δεν έχει), περίπου στα 6,8 με 7,2 λίτρα μέσα στην πόλη, αναλόγως πόσο θα πατήσεις το γκάζι (έχω φτάσει μέχρι 130 ταχύτητα).
EDIT: Διόρθωσα την κατανάλωση, από 7,0 σε 7,2, γιατί βιαζόμουν να φύγω από τη δουλειά! Φίλε rafi, βλέποντας το τελευταίο smiley, εννοείται πως μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις (και οποιοσδήποτε άλλος).
Φιλε..! Ο κινητηρας στα 5000χλμ δεν εχει ανοιξει καθολου.. Εγω μετα τα 15.000χλμ τον καταλαβα να σταθεροποιειται σε μια αποδωση, και εκει αρχισε να ακουγεται και η τουρμπινα επι τελους
Η καταναλωση σου θα πεσει αρκετα ακομα.. Εγω εχω αυτη τη στιγμη 7,6 μεσα στα Χανια, αλλα επειδη δεν το οδηγαω πλεον πολυ λογω βενζινης το παταω συνεχεια.. Πιο παλια που πηγαινα νορμαλ ειχα 7,2..Άρα δεν τρελάθηκα ακόμα. Είναι φανερό ότι θέλει αρκετά χιλιόμετρα ακόμα για να φτάσει στην επιθυμητή απόδοση. Βέβαια, λόγω μειωμένου βάρους, το μικρό έχει ξεσπάσματα.
Χρήσιμη η πληροφορία σου σχετικά με τα χιλιόμετρα. Κι εγώ που πίστευα ότι ήθελε λιγότερα.
Χαιρετίσματα στα πανέμορφα Χανιά (been there twice)!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
χάλασε το μπουρδελ@κι μου...
η θάλασσα είναι κοντά....
Μαμιέται ο Σαρκοζί και η Γαλλία....
Μπανιέρα με ρόδες...
Κ@λοάμαξα....
Ξανά από τη ρενώ, δεν παίρνω ούτε φτυάριAν έσβηναν τα μπιπ, θα ορκιζόμουν ότι μιλούσε ...η μάνα μου
Συγνώμη που γελώ με τον πόνο σου, αλλά αν μη τι άλλο με 3 εκφράσεις τα είπες όλα.
Συμβαίνουν και αυτά, απορία πώς, αλλά είναι κάτι αυτοκίνητα που έχουν πάνω τους όλα τα κακά της μοίρας του, λες και τη νύχτα που συναρμολογούνταν κοιμήθηκαν τα ρομπότ. Τέσπα.Καλά ξεμπερδέματα!
(Αυτή η 'σοφία' με την κάρτα πώς τους ήρθε ρε παιδί μου... Αλλά μη με παρεξηγείτε, εδώ δεν έχω χωνέψει ακόμα τα ηλεκτρικά παράθυρα των αυτοκινήτων! Πρακτικότητα ΜΗΔΕΝ!)Σκοπός της RENAULT με την κάρτα που ήρθε με την LAGUNA II είναι να έχει συγκεντρωμένη σε αυτό το πραγματάκι ολόκληρη την ταυτότητα και το ιστορικό του κάθε αυτοκινήτου. Δηλαδή σε καθε κάρτα θα υπήρχαν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονταν για το αυτοκίνητο.
Πχ.
Ιστορικό των σερβις, βλάβες και επισκευές στα πλαίσια των εγγυήσεων, διανυθέντα χιλιόμετρα, και πολλά πολλά άλλα.
Φυσικά σε ένα ιδιώτη που θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο και θα ήξερε από μόνος του το τι και πως δεν θα ήταν και πολύ χρήσιμο.
Αλλά φανταστείτε από την άλλη εταιρείες που να διαθέτουν στόλους από RENAULT να ξέρουν χωρίς να μπλέκουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και χαμένο χρόνο, πότε τα αυτοκίνητα τους θέλουν λάδια, σέρβις και όλες τις άλλες τεχνικές εργασίες τοποθετώντας μόνο την κάρτα σε κάποιο ειδικό reader που θα υπήρχε στο δίκτυο της RENAULT.
Φανταστείτε ακόμα πόσο καλό θα ήταν για ένα υποψήφιο αγοραστή μεταχειρισμένου RENAULT η δυνατότητα να μπορεί με την κάρτα να επισκεφθεί ένα επίσημο μαγαζί RENAULT και να μάθει τα πάντα για αυτό (από συνέπεια στα σερβις μέχρι και πιθανά τρακαρίσματα κλπ).
Αυτό θα ήταν η κάρτα, ένα μέρος που θα υπήρχε η ιστορία του αυτοκινήτου που θα της αντιστοιχούσε.Στην πορεία όμως αυτό το πρόγραμμα δεν συνεχίστηκε, δεν γνωρίζω τον λόγο.
-
Σκοπός της Ρενώ, ήταν να μου τα κάνουν τούμπανο... Τα έχουν καταφέρει...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Σκοπός της RENAULT [...] να έχει συγκεντρωμένη σε αυτό το πραγματάκι ολόκληρη την ταυτότητα και το ιστορικό του κάθε αυτοκινήτου. Δηλαδή σε καθε κάρτα θα υπήρχαν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονταν για το αυτοκίνητο.
Πχ.
[...]
Αυτό θα ήταν η κάρτα, ένα μέρος που θα υπήρχε η ιστορία του αυτοκινήτου που θα της αντιστοιχούσε.
Στην πορεία όμως αυτό το πρόγραμμα δεν συνεχίστηκε, δεν γνωρίζω τον λόγο.Χε, κι όμως, δεν σταμάτησε... συνεχίζεται τώρα σε άλλο μετερίζι....
Αχαχαχα, μην είναι και η Renault όργανο της παγκόσμιας τάξης; -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ρε παιδιά το clio f ποιό είναι χρονολογία clio 1 ή 2 ;Εννοείς τον κινητήρα F? Νομίζω στο clio I, αλλά ίσως κάποιος φίλος γνωρίζει καλύτερα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ρε παιδιά το clio f ποιό είναι χρονολογία clio 1 ή 2 ;
Εννοείς τον κινητήρα F? Νομίζω στο clio I, αλλά ίσως κάποιος φίλος γνωρίζει καλύτερα.
Από το wiki βλέπω ότι αφορά έκδοση κινητήρα , εννοώ αν αφορά την έκδοση κάποιας γενιάς , ένας φίλος μου αγόρασε αμορτισέρ για το πρώτης γενιάς clio που έχει αλλά δεν ταιριάζουν στο αμάξι γιατί είναι για clio F
-
Εννοείς τον κινητήρα F? Νομίζω στο clio I, αλλά ίσως κάποιος φίλος γνωρίζει καλύτερα.
Από το wiki βλέπω ότι αφορά έκδοση κινητήρα , εννοώ αν αφορά την έκδοση κάποιας γενιάς , ένας φίλος μου αγόρασε αμορτισέρ για το πρώτης γενιάς clio που έχει αλλά δεν ταιριάζουν στο αμάξι γιατί είναι για clio F
Βλέπω στη wikipedia κάποιες διαφορές. Μήπως μιλάμε για Williams? Παραπάνω δεν γνωρίζω και υπάρχει περίπτωση να πω .
-
Είναι ασαφής η περιγραφή σου. Clio F δεν υπήρχε ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να είνα ο κωδικός που του έχουν δώσει από την εταιρεία αμορτισέρ που αγόρασε ο φίλος σου. Επίσης υπάρχει περίπτωση σαν 'F' να περιγράφεται κάποια εξέλιξη (φάση) του μοντέλου. Το CLIO 1 είχε τρεις φάσεις.
-
Και εγώ κάτι σε Clio f/l (facelift) φαντάζομαι κάποιας γενιάς.
-
Από το κείμενο 'καταλαβαίνω' κάτι σε 1,6 diesel να φτιάχνει η Renault και να δίνει στην Mercedes και συνεργασία της Mercedes με την Renault για την κατασκευή νέων κινητήρων 1,2 έως 1,8!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/renault-devera-fornecer-motores-diesel-para-mercedes-benz/Ας ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με τους 1,2 (τέσσερις πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος) που ήδη έχουν απο Renault και Nissan. Σαν πολλοί να μαζεύονται!
-
Ελπίζω να δούμε στα megane, laguna κτλ κανένα σοβαρό κινητήρα και σύντομα γιατί ο ανταγωνισμός καλπάζει και η Renault έχει μείνει πίσω...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από το κείμενο 'καταλαβαίνω' κάτι σε 1,6 diesel να φτιάχνει η Renault και να δίνει στην Mercedes και συνεργασία της Mercedes με την Renault για την κατασκευή νέων κινητήρων 1,2 έως 1,8!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/renault-devera-fornecer-motores-diesel-para-mercedes-benz/Ας ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με τους 1,2 (τέσσερις πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος) που ήδη έχουν απο Renault και Nissan. Σαν πολλοί να μαζεύονται!
Λοιπόν ο 1.6 diesel έχει παρουσιαστεί από την Renault και θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της εταιρείας αλλά και σε μοντέλα της Mercedes.Τώρα με τους 1.2 μάλλον έχεις δίκιο
-
Ερώτηση, μπας και γνωρίζει κανείς. Έχω clio 3 με 16άρες ζάντες και επειδή τα λάστιχα που φοράει(195/50) είναι πανάκριβα, αποφάσισα να κατέβω στην αμέσως μικρότερη εργοστασιακή διάσταση που είναι 185/60 15. Βρήκα 15άρες σιδερένιες, και αυτό που θέλω να μάθω είναι αν τα μπουλόνια που έχει πάνω τώρα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις σιδερένιες, ή θα χρειαστεί να αγοράσω άλλα?
-
Στο ηχοσύστημα της BOSE, στο Twingo GT, αν συνδέσεις ένα ipod (classic, nano) στη θύρα USB και κατόπιν πας σε ένα album, σου δείχνει και παίζει τα τραγούδια αλφαβητικά και όχι με βάση το track number (1, 2, 3). Υπάρχει κάποια λύση, μου έχει ξεφύγει κάποια ρύθμιση?
Έχω αγοράσει ένα USB stick 32GB και έχω οργανώσει τα πάντα αλφαβητικά (στα τραγούδια έχω βάλει πρόθεμα 01, 02 κοκ), αλλά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και το ipod γιατί πολλά album τα έχω αγοράσει από το iTunes store (και με DRM και τα παίζει κανονικότατα).
Η λύση του AUX δεν μου κάνει, γιατί έχει χαμηλό gain (ακόμα και στο ipod classic).
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ερώτηση, μπας και γνωρίζει κανείς. Έχω clio 3 με 16άρες ζάντες και επειδή τα λάστιχα που φοράει(195/50) είναι πανάκριβα, αποφάσισα να κατέβω στην αμέσως μικρότερη εργοστασιακή διάσταση που είναι 185/60 15. Βρήκα 15άρες σιδερένιες, και αυτό που θέλω να μάθω είναι αν τα μπουλόνια που έχει πάνω τώρα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις σιδερένιες, ή θα χρειαστεί να αγοράσω άλλα?Δεν έχεις πρόβλημα, ταιριάζουν τα μπουλόνια. Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, μπουλόνια από σιδερένιες δεν κάνουν για αλουμινένιες. Πόσο σου ζητούσαν για τα 16αρια;
RENAULT FORUM