-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η ιστορία της Renault σε 90 λεπτά .ναι αλλα ειναι στα Γαλλικα
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
A!!! Αν και το έχω ξαναναφέρει ... 'καδένα' και πάλι 'καδένα' για Renault!
Μα...η Ρενώ μέχρι πρώτινος δεν είχε καδένα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Γι' αυτό ένα μεγάλο + στο Megane 1,4 Tce που πλέον έχει!
-
-
200.000 ηλεκτρικά το 2015:
http://www.autocar.gr/index.php?option= ... &Itemid=27
Ενδιαφέρον για την αγορά της Ssangyong από τη Renault-Nissan:
http://www.drive.gr/index.php?option=co ... 5&Itemid=1
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
E καλά δεν είναι το μοναδικό που έχει στην κατηγορία του. Απλά τώρα ξύπνησε η Ρενό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
E καλά δεν είναι το μοναδικό που έχει στην κατηγορία του. Απλά τώρα ξύπνησε η Ρενό.
Έτσι είναι η RENAULT. Κολλάει για κάποια χρόνια, μετά κάνει ένα σπριντ και βγαίνει μπροστά μετά πάλι 'λαχανιάζει' και μετά πάλι μπροστά κλπ, κλπ, κλπ...
-
σε clio182cup, κάθε πόσα χρόνια ή χλμ αλλάζουμε ιμάντα εκκεντροφόρων ?
επίσης, σε ποιο σημείο του αυτοκινήτου, φαινετε το VIN ?Thanks
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
... Απλά τώρα ξύπνησε η Ρενό.
Aυτό εννοώ!
Από το 2000 που σχετίστηκε με την Nissan, το πρώτο που έπρεπε να 'κερδίσει' απο την συνεργασία ήταν η καδένα!
Τα τελευταία 10 χρόνια ... 'έκατσε'!
Το φθινόπωρο του 1999 όταν έβγαλε το Megane 1,4 98HP o 'ονομαστός' ανταγωνισμός είχε Golf 1,4 65HP, Xsara/306 1,4 75HP, Brava 1,4 79HP κλπ και λίγα έπαιζαν με 90-100 hp (αν θυμάμαι η 145, Rover 25, Astra και καναδυο άλλα). -
Ο κινητήρας Κ 16β σε 414 της Ρόβερ είχε από πιο παλιά 103 αλογάκια στα 1400 και δεν ήταν και καμιά 'ειδική' έκδοση. Βέβαια ο Κ4J ήταν καλύτερος κινητήρας.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε clio182cup, κάθε πόσα χρόνια ή χλμ αλλάζουμε ιμάντα εκκεντροφόρων ?
επίσης, σε ποιο σημείο του αυτοκινήτου, φαινετε το VIN ?Thanks
Αν θυμάμαι καλά στα 60000 και στην ουσία χρειάζεται κατέβασμα μηχανής.
Ο αριθμός πλαισίου είναι 'χτυπημένος' σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Δεν θυμάμαι αν στο CLIO υπάρχει στο σημείο του σασί που βιδώνει το μπροστινό μακφέρσον. Ψάξε επίσης και στην λαμαρίνα στο χώρο της ρεζέρβας. Επίσης τα τελευταία χρόνια και για όλες τις μάρκες, ο αριθμός παλισίου υπάρχει στο ταμπλό μπροστά από τον οδηγό, αλλά είναι ένα απλό αυτοκόλλητο και δεν τεκμηριώνει την ταυτότητα του αυτοκινήτου.Και κάτι άλλο σχετικώς άσχετο με την ευκαιρία.
Στα RENAULT για όλες τις δουλειές after sales πολύ σπουδαιότερο από τον αριθμό πλαισίου είναι το OVAL PLATE.
Στα παλιά RENAULT μέχρι και τα πρώτα megane ήταν το τσίγκινο ταμπελάκι που υπήρχε καρφιτσωμένο στο δεξιό (μπροστά από τον συνοδηγό δηλάδή) σημείο (συνήθως) στο χώρο του μοτέρ, μπροστά από το ταμπλό.
Στα καινούργια RENAULT είναι το αυτοκόλητο ταμπελάκι που υπάρχει στην μπροστά δεξιά κολώνα του αυτοκινήτου (πόρτα σσυνοδηγού).
Το Πλατ Οβαλ (όπως Γαλλικά γουστάρουν να το λένε οι φανατικοί της φίρμας) είναι η ταυτότητα του κάθε αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει τα πάντα. Από την ημερομηνία παραγωγής και το εργοστάσιο παραγωγής, το τύπο του αυτοκινήτου, το χρώμα του, το υλικό και το χρώμα καθισμάτων και πλαστικών και πολλά άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου φυσικά όλα αυτά κωδικοποιημένα.
Το DIALOGYS δε (το πρόγραμμα επιλογής ανταλλακτικών και λοιπών τεχνικών πληροφοριών της RENAULT) είναι φτιαγμένο να δουλεύει απολύτως εύστοχα, μόνο αν το τροφοδοτήσεις με στοιχεία από το OVAL PLATE (και κάποια επιπλέον στοιχεία από το μοτερ αν μιλάμε για ανταλλακτικά μοτέρ).
Ο αριθμός πλαισίου δεν συμπίπτει πάντα με το βασικό αριθμός after sales που υπάρχει στο OVAL PLATE.
Οπότε αν θέλετε να αγοράσετε σωστά ανταλλακτικά από μαγαζί της RENAULT, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας σε ένα χαρτάκι το OVAL PLATE όπως ακριβώς είναι γραμμένος στο ταμπελάκι.
Να ξέρετε ό,τι κάνετε και την δουλειά του υπάλληλου πιο εύκολη και κυρίως πιο εύστοχη και εσείς αγοράζετε με ασφάλεια.
Τα μαγαζιά δε που κάνουν καλά την δουλειά τους, κρατάνε αρχείο με τα OVAL PLATE το αυτοκινήτων που έχουν πουλήσει ή έχουν περάσει από το συμεργείο τους για να μπορούν να εξυπηρετήσουν το πελάτη και με ένα τηλέφωνο, χωρίς να το φέρνουν ντε και καλά στο μαγαζί.Επίσης αν δείτε ποτέ RENAULT χωρίς το το OVAL PLATE να ξέρετε ό,τι κατά πάσα πιθανότητα το αυτοκίνητο έχει φάει στούκα και έχει έχει αλλάξει η δεξιά κολώνα αφού το αυτοκόλλητο είναι μιας χρήσης και δεν ξανακολάει με τίποτα η αν είναι από τα παλιά μοντέλα με το τσίγκινο ταμπελάκι και αυτό λείπει σημαίνει ό,τι έχει αλλάξει το μισό αυτοκίνητο.
Επίσης αυτό που δεν ξέρει σχεδόν κανένας (παρά μόνο οι πολύ ψαγμένοι) είναι ό,τι κάποιος που χρειάστηκε να ξεκολήσει το OVAL PLATE μπορεί να το πάρει πάλι από οποιαδήποτε επίσημο μαγαζί της RENAULT, αφού το ζητήσει δίνοντας το αριθμό πλαισίου και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος.
Το καινούργιο ταμπελάκι το φτιάχνει η εδώ αντιπροσωπεία και το έχεις στα χέρια σου μετά από κανά δύο μέρες. -
@thvarveris Thanks
αύριο, θα πάω να δω ένα μτχ clio182, υπάρχει κάτι που ξέρουν εδώ οι ψαγμένοι ρενάκιδες που θα πρέπει οπωσδήποτε / εύκολα τα δω ?
έλεγα να πάρω το vin / oval plate και να δω αρχικά το ιστορικό του από κάποιο εξουσιοδοτημένο Renault. Μετά να το δει ένας φίλος φανοποιός.
ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@thvarveris Thanksαύριο, θα πάω να δω ένα μτχ clio182, υπάρχει κάτι που ξέρουν εδώ οι ψαγμένοι ρενάκιδες που θα πρέπει οπωσδήποτε / εύκολα τα δω ?
έλεγα να πάρω το vin / oval plate και να δω αρχικά το ιστορικό του από κάποιο εξουσιοδοτημένο Renault. Μετά να το δει ένας φίλος φανοποιός.
ευχαριστώ.
Καλά μην περιμένεις να υπάρχει ιστορικό αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένο μαγαζί, εκτός αν ο ιδιοκτήτης του το πήγαινε σε μαγαζί που υπήρχε στο δίκτυο και επί ΜΑΒΑ και τώρα με το καινούργιο καθεστώς και συγχρόνως να κάνανε και καλά την δουλειά τους. Σπάνιος συνδυασμός δηλαδή
Κοινή βάση δεδομένων δεν ξέρω να υπάρχει τώρα, αλλά την εποχή του 'δικού σου' CLIO δεν υπήρχε.
Ας το δει ο φανοποιός πρώτα και αν είναι καλό 'καλές βόλτες'. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Οπότε αν θέλετε να αγοράσετε σωστά ανταλλακτικά από μαγαζί της RENAULT, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας σε ένα χαρτάκι το OVAL PLATE όπως ακριβώς είναι γραμμένος στο ταμπελάκι.
Να ξέρετε ό,τι κάνετε και την δουλειά του υπάλληλου πιο εύκολη και κυρίως πιο εύστοχη και εσείς αγοράζετε με ασφάλεια.Χεχε, δηλ. μπορώ να πάω κι εγώ σε μαγαζί της renault με το πλατ-οβάλ του R7 (το καλό, το τσίγκινο!) και να μου βρούνε εύκολα και εύστοχα, σωστά ανταλλακτικά;;
(αστειεύομαι).Τα παλιά, πάντως renault είχαν κι ένα ρομβοειδές plate, δίπλα στο οβάλ που έγραφε επιπλέον στοιχεία (ή μάλλον στοιχεία του εργοστασίου είχε)
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Να ξέρετε ό,τι κάνετε και την δουλειά του υπάλληλου πιο εύκολη και κυρίως πιο εύστοχη και εσείς αγοράζετε με ασφάλεια.Χεχε, δηλ. μπορώ να πάω κι εγώ σε μαγαζί της renault με το πλατ-οβάλ του R7 (το καλό, το τσίγκινο!) και να μου βρούνε εύκολα και εύστοχα, σωστά ανταλλακτικά;;
(αστειεύομαι).Τα παλιά, πάντως renault είχαν κι ένα ρομβοειδές plate, δίπλα στο οβάλ που έγραφε επιπλέον στοιχεία (ή μάλλον στοιχεία του εργοστασίου είχε)
Φυσικά και στο 7αρι αγοράζεις ανταλλακτικά με το πλατ-οβαλ (όπως λες το τσίγκινο το 'καλό') και μην το γελάς καθόλου! Υπάρχουν όλα τα αυτοκίνητα μέσα στο Dialogys (και πολυ πιο παλιά) απλως για τα παλιότερα μοντέλα δεν υπάρχουν όλες οι αυτοματοποιημένες λύσεις. Από το σούπερ 5 και μετά είναι απόλυτως αυτοματοποιημένη η επιλογή. Και ναι τα παλιά είχαν και το ρομβοειδές ταπμελάκι (δεν θυμάμαι τι στοιχεία είχε).
Παλιότερα (μέχρι το 2001 περίπου) που κάναμε επιλογή για τα ανταλλακτικά από βιβλιά, ήταν δράμα η κατάσταση για τα πιαλιά αυτοκίνητα.
Υπήρχαν στην ΜΑΒΑ δύο-τρία άτομα που ήξεραν όλους τους κωδικούς απ' έξω!!!Επίσης θα σας πω κάτι και πιστέψτε με είναι αλήθεια και το έχω ζήσει από το 2007 που έφυγα απο την δουλειά αρκετές φορές.
Αν πας αυτή την στιγμή σε αντιπροσωπεία RENAULT και ζητήσεις ένα ανταλλάκτικό για οποιοδήποτε RENAULT Super 5 η απάντηση που μάλλον θα πάρεις είναι ό,τι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει στο DIALOGYS και δεν μπορούν να σου βρούν ανταλλακτικά.
Τι συμβαίνει τώρα.
Το αυτοκίνητο υπάρχει και παραυπάρχει αλλά με την περιγραφή: super cinq (δηλαδή 5) και όχι super 5.
Αυτό παιδιά δεν το ξέρουν πολλοί και από την τωρινή κεντρική αντιπροσωπεία και δεν το υποθέτω αυτό αλλά το έζησα στο πετσί μου, όταν πήγα να αγοράσω ένα ανταλλακτικό για το 5 Turbo.
Και καλά τα παιδιά σε μαγαζιά αυτά δεν ήταν και χτες για να γνωρίζουν (αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία) οι ανταλλακτηκάριοι και οι τεχνικοί στην κεντρική αντιπροσωπεία;
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Και κάτι ακόμα για το πλατ-οβαλ.
Υπάρχει μια παρτίδα πολύ λίγων Megane 1 απ' ό,τι θυμάμαι που στην θέση του πλατ οβάλ έχουν ένα ταμπελάκι που δεν αντιστοιχεί στο κανονικό πλατ-οβαλ. Το κανονικό πλατ-οβάλ το έχουν στο χώρο της ρεζέρβας. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Φυσικά και στο 7αρι αγοράζεις ανταλλακτικά με το πλατ-οβαλ (όπως λες το τσίγκινο το 'καλό') και μην το γελάς καθόλου! Υπάρχουν όλα τα αυτοκίνητα μέσα στο Dialogys (και πολυ πιο παλιά) απλως για τα παλιότερα μοντέλα δεν υπάρχουν όλες οι αυτοματοποιημένες λύσεις. Από το σούπερ 5 και μετά είναι απόλυτως αυτοματοποιημένη η επιλογή. Και ναι τα παλιά είχαν και το ρομβοειδές ταπμελάκι (δεν θυμάμαι τι στοιχεία είχε).
Παλιότερα (μέχρι το 2001 περίπου) που κάναμε επιλογή για τα ανταλλακτικά από βιβλιά, ήταν δράμα η κατάσταση για τα πιαλιά αυτοκίνητα.
Υπήρχαν στην ΜΑΒΑ δύο-τρία άτομα που ήξεραν όλους τους κωδικούς απ' έξω!!!Επίσης θα σας πω κάτι και πιστέψτε με είναι αλήθεια και το έχω ζήσει από το 2007 που έφυγα απο την δουλειά αρκετές φορές.
Αν πας αυτή την στιγμή σε αντιπροσωπεία RENAULT και ζητήσεις ένα ανταλλάκτικό για οποιοδήποτε RENAULT Super 5 η απάντηση που μάλλον θα πάρεις είναι ό,τι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει στο DIALOGYS και δεν μπορούν να σου βρούν ανταλλακτικά.
Τι συμβαίνει τώρα.
Το αυτοκίνητο υπάρχει και παραυπάρχει αλλά με την περιγραφή: super cinq (δηλαδή 5) και όχι super 5.
Αυτό παιδιά δεν το ξέρουν πολλοί και από την τωρινή κεντρική αντιπροσωπεία και δεν το υποθέτω αυτό αλλά το έζησα στο πετσί μου, όταν πήγα να αγοράσω ένα ανταλλακτικό για το 5 Turbo.
Και καλά τα παιδιά σε μαγαζιά αυτά δεν ήταν και χτες για να γνωρίζουν (αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία) οι ανταλλακτηκάριοι και οι τεχνικοί στην κεντρική αντιπροσωπεία;
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Και κάτι ακόμα για το πλατ-οβαλ.
Υπάρχει μια παρτίδα πολύ λίγων Megane 1 απ' ό,τι θυμάμαι που στην θέση του πλατ οβάλ έχουν ένα ταμπελάκι που δεν αντιστοιχεί στο κανονικό πλατ-οβαλ. Το κανονικό πλατ-οβάλ το έχουν στο χώρο της ρεζέρβας.Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιο -
Ο χρήστης soundworks57 έγραψε:
Από το σούπερ 5 και μετά είναι απόλυτως αυτοματοποιημένη η επιλογή.
Τι συμβαίνει τώρα.
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιοΕγώ νομίζω, πως ο άνθρωπος απλά τόνισε, ότι υπάλληλοι που δουλεύουν στα τμήματα ανταλλακτικών των επίσημων εισαγωγέων, δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους παρέχει το εργοστάσιο, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Από το σούπερ 5 και μετά είναι απόλυτως αυτοματοποιημένη η επιλογή.
Τι συμβαίνει τώρα.
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιοΕγώ νομίζω, πως ο άνθρωπος απλά τόνισε, ότι υπάλληλοι που δουλεύουν στα τμήματα ανταλλακτικών των επίσημων εισαγωγέων, δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους παρέχει το εργοστάσιο, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
Διαφωνώ...
-
Και γω νομιζω οτι ο thvarveris το πε συμβουλευτικα σε κατοχους παλιων renault oτι καμια φορα μπορει να μην βρισκουν τα σωστα ανταλλακτικων λογω κακης εκπαιδευσης των ατομων που το διαχειριζονται και κακης ενημερωσης απο τα ψηλα.
Τωρα αυτο που λες εσυ soundworks οτι οντως μπορει να μην υπαρχουν ανταλλακτικα η να μην τα δινει το εργοστασιο για οποιοδηποτε λογο για ολα τα αυτοκινητα ειναι κατι που πολυ πιθανο να ισχυει...
-
aνακληση scenicII http://www.autofree.gr/ms.php?id=5531
εμας μας ηρθε χτες το χαρτι στο σπιτι..
RENAULT FORUM