-
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
Στο site της renualt βλεπω μια εκδοση του κινητηρα 1.2 οχι με 75 αλογα αλλα με 80 μαλιστα εχει και μικροτερες τιμες καταναλωσης και ρυπων. Ομως αυτην την εκδοση του κινητηρα την βλεπω μονο στο ελληνικο site της renault σε κανενα site της εταιρειας σε αλληχωρα . Ξερει κανεις τιποτα;τιποτα παραπανω απο αυτο που διαβασες, ειναι ενα μοντελο ονοματι BVR Dynamic που βγαζει 80 αλογατα στις 5.500 στροφες...σε σχεση με το 75 αρι αλογατο κοστιζει κανα 800 αρι ευρω παραπανω!
-
Nαι αλλα αυτη η εκδοση με τον 1.2 κινητηρα πουεχει την μικρη αυξηση της ισχυος και μειωση της καταναλωσης την εχω δει μονο στο ελληνικο site της renault δεν το εχω δει σε αλλα site της εταιρειας αλλων χωρων . Ειναι δυνατον αυτη η εκδοση να ειναι μονο για Ελλαδα.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Διαβαζω οτι η renault στηνευρωπη παει πολυ καλα στην Ελλαδα ομως βλεπω ακριβως το αντιθετο, δεν εχω στοιχεια για τις πωλησεις αλλα πολυ σπανια βλεπω clio τριτης γενιας οταν τα clio πρωτης και δευτερης γενιας τα εβλεπε κανεις συνεχεια δεν ειναι μονο το clio, σπανια βλεπω και megane τριτης γενιας και λαγκουνα τριτης γενιας. Η εικονα των νεων μοντελων της renault στους Ελληνικους δρομους εχει γινει σπανια λες και η renault ειναι καποια σπανια μαρκα αυτοκινητων . Γιατι γινεται αυτο ; πιστευω οτι σε αυτο μεριδιο ευθυνης εχουν και τα περιοδικα που γενικως προωθουν παρα πολυ καποια αυτοκινητα συγκεκριμενου group
δες στο http://www.seaa.gr για τις πωλησεις αυτοκινητων στην Ελλαδα...
ειναι γεγονος οτι η renault απο το 2005 και μετα ειχε μεγαλη καμψη στην Ελλαδα.. μαλιστα το 2008 οι πωλησεις ηταν σχεδον μηδενικες λογω της γνωστης υποθεσης με τον εισαγωγεα..
εκτος αυτης της υποθεσης αλλοι λογοι που δεν βλεπεις renault στο δρομο ειναι κατα τη γνωμη μου1.τραγικες τιμες σερβις των επισημων (αυτο αρχιζει να εξαλειφεται σιγα σιγα)
2.κολλημα ελληνα με γαλλικα/ασχημες κριτικες παλιοτερα απο περιοδικα(οταν δεν επεφτε το παραδακι)
3.ασχημη φημη αξιοπιστιας κυριως λογω meganeII/scenicII/lagunaII
4.γινονται ελαχιστες εταιρικες πωλησεις, που αφορουν μεγαλο τμημα της αγορας στην Αθηνα
5.ελλειψη ανταγωνιστικοτητας σε μοντελα οπως lagunaIII (που πας με 1,6 16V στην Ελλαδα???)παντως οι πωλησεις renault στην επαρχια ειναι κατα πολύ μεγαλυτερες απο αυτες στην Αθηνα και αυτο το ζω τον τελευταιο καιρο, στα Χανια, που ξαφνικα αρχισαν να κυκλοφορούν παρα πολλά νεα renault
αλλα και στην Αθηνα τους τελευταιους μηνες εχει ανεβει αρκετα... δες τα στοιχεια του ΣΕΑΑ
Παρατηρήσεις στην δική σου αρίθμηση.
1.Εξαλείφεται αλλά πολύ σιγαααααααά. Νυσταλέα θα έλεγα. . Με ότι αυτό σημαίνει φυσικά.
2.Συμφωνώ εν μέρει. Υπήρχαν και περιοδικά που έσπρωχναν και τα γνωρίζουμε φυσικά.
3.Δεν ήταν φήμη. Υπήρχε αντικειμενικό πρόβλημα.
4.Συμφωνώ. Παλιότερα είχαν πολύ καλύτρες επιδόσεις στις εταιρικές πωλήσεις.
5. Συμφωνώ αλλά πχ ας πούμε και η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει AVENSIS 1600 ατμοσφαιρικό;Δικές μου παρατήρησεις τώρα.
6. Τα συνήθως μοντέρνα σχήματα των REANULT (MEGANE II π.χ.) δύσκολά αφομοιώνονται από συντηρητικούς αγοραστές σαν τους Έλληνες. Δηλαδή για μένα όσο τα RENAULT θα είναι μοντέρνα δύσκολα θα βρουν τον δρόμο τους στην Ελλάδα
7. Άμα σου κολήσει η ρεσινιά στην Ελλάδα δύσκολα την βγάζεις από πάνω σου.Επίσης θέλω να πω ότι τα προηγούμενα χρόνια η Αθήνα ήταν αυτή που τράβαγε το κάρο, υποθέτω γιατί τα μοντέρνα σχήματα της RENAULT βρίσκουν απήχηση σε πιο προοδευτικό αστικό κοινό των μεγαλουπόλεων
συμφωνω σε όλα εκτος του 2)
ποια μοντελα 'σπρωχτηκαν'..??οσο για το 5)ειναι σαν να λεμε το ιδιο με το 2) και εκει κολλαει η φημη και τα 'κολληματα'
-
@ rafi
Για τα περιοδικά διαχρονικά μιλάω. Φυσικά οι 4ΤΡΟΧΟΙ 'υπόστήριζαν' πάντα RENAULT και το ξέρω αυτό γιατί διαβάζω το περιοδικό από την δεκαετία του 70-80 μέχρι σήμερα. Ίσως με την αλλαγή της αντιπροσωπείας άλλαξαν λίγο τα πράγματα αλλά για δεκαετίες ολόκληρες 'υποστήριζαν' RENAULT μαζί με άλλες φίρμες φυσικά.
-
[quote='rafi'] συμφωνω σε όλα εκτος του 2)
ποια μοντελα 'σπρωχτηκαν'..??
[quote]ε οχι και πια μοντελα σπρωχτηκαν ...... νομιζω ολοι λιγο πολυ ξερουμε
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ποια μοντελα 'σπρωχτηκαν'..??ε οχι και πια μοντελα σπρωχτηκαν ...... νομιζω ολοι λιγο πολυ ξερουμε
δεν ρωτησα ειρωνικα!! πληροφοριακα! τα RS θα ελεγα εγω, χωρις να ξερω
-
και γω θα θελα να μαθω...
και φανταζομαι μιλαμε για ανθρωπινες εκδοσεις μοντελων οχι τα RS που λεει ο rafi γιατι τo RS οσο και να το σπρωξεις δεν μπορει να διαμορφωσει τις πωλησεις της Renault.Και γενικα θα ηταν ωραιο ενα τοπικ με τετοιες αποψεις. Δηλαδη ποια αυτοκινητα σπρωχτηκαν υπερ του δεοντος διαχρονικα. και λεω διαχρονικα γιατι στην πορεια του χρονου ευκολα μπορει να αποδειχτει αν ενα αυτοκινητο ηταν εντελει καλο η οχι...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ποια μοντελα 'σπρωχτηκαν'..??ε οχι και πια μοντελα σπρωχτηκαν ...... νομιζω ολοι λιγο πολυ ξερουμε
καταλαβα αλλιως τα γραφωμενα , αλλο ηθελα να πω , αλλο εγραψα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Να σου πω εγώ ένα που θυμάμαι για ένα μοντέλο που δεν ήταν RS και σπρώχτηκε.
Το CLIO II (βασικές εκδόσεις) μέχρι που γέρασε και πήγαινε για 'σύνταξη', έβγαινε πάντα στα συγκριτικά και όχι μόνο τεστ, κορυφαίο της εμπορικής κατηγορίας Β με μόνο αρνητικό στοιχείο πάνω του την θέση οδήγησης,(λόγω της οριζόντιας τοποθέτησης του τιμονιού) αλλά υπήρχε και τεστ του CLIO SPORT που την ίδια θέση οδήγησης ο Νίκος Τσάδαρης την έβγαζε την κορυφαία της κατηγορίας.
Παρεμπιπτόντως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος, που να θεωρούσε την 'φορτηγατζίδικη' θέση του τιμονιού του CLIO II σωστή...Επίσης προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακόμα και η έκδοση RS του κάθε μοντέλου να 'σπρωχτεί' όλο το μοντέλο παίρνει τα πάνω του, αφού οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι καλό RS μοντέλο σημαίνει καλή βάση για να χτισθεί αυτό (δηλαδή, καλό βασικό μοντέλο), άσε το ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.
-
Νομιζω ομως οτι το clio II ηταν οντως απ τα καλυτερα της κατηγοριας του εκεινη την εποχη και ειδικα μετα το facelift που ομορφυνε και το εσωτερικο, οποτε δεν θεωρω οτι σπρωχτηκε (ιδιαιτερως με τη τιμη που κυκλοφορουσε καποιες εποχες)
Βεβαια εσυ θες να αναφερεις οτι ο Νικος Τσαδαρης παρεβλεπε οτιδηποτε αρνητικο ειχε πανω του το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Νομιζω ομως οτι το clio II ηταν οντως απ τα καλυτερα της κατηγοριας του εκεινη την εποχη και ειδικα μετα το facelift που ομορφυνε και το εσωτερικο, οποτε δεν θεωρω οτι σπρωχτηκε (ιδιαιτερως με τη τιμη που κυκλοφορουσε καποιες εποχες)Βεβαια εσυ θες να αναφερεις οτι ο Νικος Τσαδαρης παρεβλεπε οτιδηποτε αρνητικο ειχε πανω του το αυτοκινητο.
Το CLIO II ήταν όντως το κορυφαίο στην κατηγορία του, αλλά όταν μετρούσε βδομάδες για να μας αποχαιρετήσει και ακόμα προηγείτο του νέου ανταγωνισμού στα συγκριτικά, όπως και να το κάνεις κάτι λέει...
-
Αν και έχω το Clio II, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω (χωρίς βέβαια να μπορώ να θυμηθώ αν άξιζε και κανένα αντίπαλο 'μικρό' 5-6 χρόνια πριν ...)
-
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
Nαι αλλα αυτη η εκδοση με τον 1.2 κινητηρα πουεχει την μικρη αυξηση της ισχυος και μειωση της καταναλωσης την εχω δει μονο στο ελληνικο site της renault δεν το εχω δει σε αλλα site της εταιρειας αλλων χωρων . Ειναι δυνατον αυτη η εκδοση να ειναι μονο για Ελλαδα.οχι δεν νομιζω μπορει ξαφνικα η Ελλαδα να πρωτοπορησε και να το εβαλε 1η στο site, παντως αναφορα γινεται και στο ιταλικο newstreet.it.
Διπλα στο σπιτι μου ειναι o DIM θα παω αυριο στην εκθεση να ζητησω εξηγησεις γιατι και εγω τωρα που το κοιταω ουτε στην Γαλλια δεν αναφερεται κατι!!!!
παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι εδω στην Ελλαδα αναφερεται μονο ως 5θυρη εκδοση...
-
Νομιζω ομως οτι το clio II ηταν οντως απ τα καλυτερα της κατηγοριας του εκεινη την εποχη και ειδικα μετα το facelift που ομορφυνε και το εσωτερικο, οποτε δεν θεωρω οτι σπρωχτηκε (ιδιαιτερως με τη τιμη που κυκλοφορουσε καποιες εποχες)
Βεβαια εσυ θες να αναφερεις οτι ο Νικος Τσαδαρης παρεβλεπε οτιδηποτε αρνητικο ειχε πανω του το αυτοκινητο.
Το CLIO II ήταν όντως το κορυφαίο στην κατηγορία του, αλλά όταν μετρούσε βδομάδες για να μας αποχαιρετήσει και ακόμα προηγείτο του νέου ανταγωνισμού στα συγκριτικά, όπως και να το κάνεις κάτι λέει...
και αφου σπρωχνανε το clio II ως το τελος γιατι το clio III το 'θαψανε'? και ξαφνικα μετα απο 3-4 χρονια που ναι στην αγορα θυμηθηκαν να ασχοληθουν μαζι του.
Anyway, γινοταν και αυτο που λεγες αλλα δεν νομιζω οτι το clioII ειναι απο τις περιπτωσεις που 'σπρωχτηκαν' απ το τυπο γιατι ειχε πολυ ποιοτητα απο μονο του. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
και αφου σπρωχνανε το clio II ως το τελος γιατι το clio III το 'θαψανε'? και ξαφνικα μετα απο 3-4 χρονια που ναι στην αγορα θυμηθηκαν να ασχοληθουν μαζι του.
Anyway, γινοταν και αυτο που λεγες αλλα δεν νομιζω οτι το clioII ειναι απο τις περιπτωσεις που 'σπρωχτηκαν' απ το τυπο γιατι ειχε πολυ ποιοτητα απο μονο του.Καλύτερη ποιότητα δεν νομίζω, θα το χαρακτήριζα καλύτερα σαν την 'καλύτερη συνταγή της RENAULT' και πάντα το καμάρι της RENAULT. Στο ΙΙΙ και παρά τα λεφτά που δώσανε για την εξέλιξη του τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά αλλά και άλλες μάρκες έχουν πάθει πραγματικές νήλες με ελπιδοφόρα μοντέλα τους (τωρινό SEAT IBIZA) οπότε...
-
Και ένα άσχημο τώρα.
Ένας επίσημος ντήλερ της επαρχίας από αυτούς που διαθέτουν και άλλες μάρκες στο χαρτοφυλάκιο τους και που στις διαφημήσεις του δηλώνει το 'μαγαζί του' σαν πρώτο ντήλερ της επαρχίας της RENAULT, ετοιμάζεται να 'αποχαιρετήσει' την φίρμα (και την άλλη νομίζω) αφού το συνολικό του 'άνοιγμα' είναι πάνω από 7.000.000 ευρώ. (Τώρα αυτό κανόνι το λένε, αλλά εγώ είμαι ευγενικός)
Το 2007 θυμάμαι ήταν 3.000.000 και τώρα έγιναν 7.000.000.Το μόνο που με στεναχωρεί παιδιά είναι για τους εργαζόμενους του, που θα χάσουν την δουλειά τους
Όποιος κάποια στιγμή έχει νοιώσει την απογοήτευση του να χάσεις την δουλειά του, καταλαβαίνει... -
Anyway, γινοταν και αυτο που λεγες αλλα δεν νομιζω οτι το clioII ειναι απο τις περιπτωσεις που 'σπρωχτηκαν' απ το τυπο γιατι ειχε πολυ ποιοτητα απο μονο του.Καλύτερη ποιότητα δεν νομίζω, θα το χαρακτήριζα καλύτερα σαν την 'καλύτερη συνταγή της RENAULT' και πάντα το καμάρι της RENAULT. Στο ΙΙΙ και παρά τα λεφτά που δώσανε για την εξέλιξη του τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά αλλά και άλλες μάρκες έχουν πάθει πραγματικές νήλες με ελπιδοφόρα μοντέλα τους (τωρινό SEAT IBIZA) οπότε...
θα συμφωνησω με το θεμα ποιοτητα αναλογικα με αντιστοιχα μοντελα που κυκλοφορησαν στην κατηγορια που εντασονταν τα ΙΙ τα οποια ακομα και στις ποιο απλες εκδοσεις ηταν σαφως ανωτερα σε ολους τους τομεις(εξοπλισμου, οδικης συμπεριφορας,ποιοητας κατασκευης, επιδοσεων,κτλ).
-
ηταν το καμαρι οπως λες ναι...ειχε σχεδον τα παντα και σε πολυ καλη τιμη...Σε εποχη που αλλοι δεν βαζαν στανταρ abs η ειχαν με το ζορι 2 αεροσακους αυτο ειχε τα παντα..και νομιζω οτι και σχεδιαστικα ηταν πιο μπροστα απο τον ανταγωνισμο.
Απλα η renault νομιζω οτι σε laguna III και clio III επενδυσε πολυ σε πραγματα η που δεν τις βγηκαν οπως ηθελε η που δεν τα εμπιστευτηκε ο κοσμος μα το πιο σημαντικο ηταν οτι πηγε να αλλαξει τη συνταγη της οσο αφορα το futuristiko design και δεν της βγηκε. Προκυψαν ασχημα αυτοκινητακια. Με το facelift στο clio III τα χουν διορθωσει αρκετα εως πολυ τα πραγματα.
Το ιδιο παθανε με το megane hatch απλα βγηκε πολυ καλο το coupe την εχει περασει στη ζουλα το hatch.Παω να ανοιξω ενα topic να συζητησουμε για τα υπερτιμημενα απο το τυπο αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
θα συμφωνησω με το θεμα ποιοτητα αναλογικα με αντιστοιχα μοντελα που κυκλοφορησαν στην κατηγορια που εντασονταν τα ΙΙ τα οποια ακομα και στις ποιο απλες εκδοσεις ηταν σαφως ανωτερα σε ολους τους τομεις(εξοπλισμου, οδικης συμπεριφορας,ποιοητας κατασκευης, επιδοσεων,κτλ).
Τώρα μου το χαλάς Ποιοτικά είπαμε όχι κορυφαίο αλλά επιδόσεις μια χαρά και κυρίως, κορυφαία οδική συμπεριφορά και CLIO συμβαδίζουν από τότε που τα CLIO τα λέγανε 4, 5, και super 5, από αιώνες πριν δηλαδή
Ποιος είχε καλύτερη οδική συμπεριφορά από το CLIO; To IBIZA ή το POLO; ή μήπως το CORSA;Υστερόγραφο
Για το RENAULT 4 που γράφω παραπάνω μην νομίζετε ότι είναι υπερβολή. Αν σας τύχει κανένα κάντε το μια σβέλτη βόλτα (καλύτερα να είναι και κατηφόρα γιατι είναι αδύνατο) και πραγματικά θα εκπλαγείται! -
γιατι στα χαλαω...;;; τις επιδοσεις εννοειται τις αφηνω απ' εξω γιατι οταν to clio εν ετη 2000 εβγαζε 100 αλογα στα 1.4 οι λοιποι διαφημιζαν τα 80 και τα 85 αλογα τους λες και πουλαγαν zonda!αλλα και απο εξοπλισμο αν θες κανε μια συγκριση και απο μονος σου να δεις, δεν λεω οτι ειναι το κορυφαιο, ,αλλα σιγουρα φιγουραρει σταθερα στις 3 πρωτες θεσεις σε μια περιοδο 5 ετιας 00-04!τρανταχτη αποδειξη του ποσο πολυ αγαπηθηκαν αυτα τα αμαξια(phase I & phase II) το δειχνουν νομιζω οι αριθμοι, σε καθε γωνια βλεπεις και απο 5 παρκαρισμενα!πραγματικα δεν ξερω αλλο 1.2 η 1.4 με 260mm φρενα, κεντρικα κλειδωματα, αεροσακους, ABS, air condition στο στανταρ εξοπλισμο ακομα και στο ταπεινο 1.2 8V 99αρι με τον D7F 710-12!
peace.!
RENAULT FORUM