-
Ειδες το μοτερ με βγαλμενη την κεφαλη και την φλαντζα κεφαλης τοποθετημενη.
Πιθανοτατα θα εκοψε ιμαντα,αλλα τοσο συντομα ρε πστη μου;
Εκτος και αν καποιος 'καλος οδηγος' εκανε κανενα τρελλο κατεβασμα και στραβωσαν οι βαλβιδες απο το στροφαρισμα οποτε λογικο το να ανοιξουν κεφαλη... -
Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά αυτό με την γάτα είναι λίγο παρατραβηγμένο!
Όταν ήμουνα στην δουλειά είχα δει πολλές ζημιές στον κλιματισμό από ποντίκια! Μέχρι και σακούλες είχαν γεμίσει τους σωλήνες για να κάνουν φωλιά! Άσε τις ζημιές σε ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά. Ειδικά τα αυτοκίνητα που άραζαν δίπλα σε θάλασσα όπου υπάρχουν υπόνομοι αποχέτευσης που καταλήγουν εκεί, πάθαιναω μεγάλες ζημιές. Και δεν υπήρχε αμφισβήτηση από τον πελάτη γιατί πολλές φορές τα βρίσκαμε κιόλας μέσα ψόφια!
Αλλά τέτοιες ζημιές τύπου 'κομένος ιμάντας από γάτα' μάλλον είναι από τις ζημιές που εφευρίσκουν οι μηχανικοί για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ότι δεν γίνονται κιόλας, αφού υπάρχουν και αυτοκίνητα που δεν υπάρχει καλή κάλυψη του ιμάντα, αλλά στα μοτέρ Κ4 όπως είπε και παραπάνω κάποιος φίλος αυτό δεν συμβαίνει. -
new RS
/g
ttp://assets.pestaola.gr/img4/Renault-Megane-III-RS-01.jpg[/img] -
Ενα μεγάλο γεια σε όλη την καλή παρέα σας .
Ειμαι κάτοχος ενός megane 1400 16v 2002 και σκέφτομαι να πάω για αντικατάσταση με το νέο megane 3.
Μπαίνοντας λοιπόν στο topic για να πάρω γνώμες για το megane 3 βλέπω την γάτα που σπάει κινητήρες .
Αχ τι πάθαμε με αυτήν την γάτα.
Λοιπόν πριν 1 χρόνο περίπου μπαίνω πρωί πρωί με την τσίμπλα ακόμα στο μάτι στο megane μου,
πατάω μίζα ακούω έναν παράξενο θόρυβο στον κινητήρα αλλά δεν έλεγε να πάρει εμπρός με τίποτα.
Για να μην πολυλογώ κατέληξα στο συνεργείο της renault στον βόλο.
Εκεί τα παιδιά έβαλαν το αυτοκίνητο απευθείας μέσα.
Μετά από 5 με 10 λεπτά με ενημερώνουν για το τι έχει το αυτοκίνητο.
μια γάτα είχε μπει στον χώρο του κινητήρα και πατώντας μίζα μάγκωσε στον εξωτερικό ιμάντα με αποτέλεσμα να φύγει ο ιμάντας από την θέσει του και να περάσει στον ιμάντα χρονισμού με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν θα το πίστευα και εγώ άλλα την ώρα που με πηγαίνανε στο αυτοκίνητο έτυχε ένας πιτσιρικάς να έχει σηκώσει το αυτοκίνητο και να βγάζει την προστατευτική ποδιά.
ΕΛΕΟΣ μια γάτα σε αθλία κατάσταση έσκασε στα πόδια μου -
Επανέρχομαι, για τι θέμα με τα ζωάκια και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν.
Όταν ήμουνα στην δουλειά είχαμε εναν πελάτη από τον Πόρο με ένα Μεγκαν 8βάλβιδο, που τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο τα ποντίκια του έτρωγαν τα μπουζοκαλώδια σε σημείο να ακινητοποιείται το αυτοκίνητο. Αφού είχε απηυδήσει με το θέμα, έρχεται μία μέρα και μου ζητάει ποντικοφάρμακο,που να έχει την έγκριση της Ρενώ!!! Ακριβώς έτσι! Έφαγα τουλάχιστον μία μέρα να του εξηγήσω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Μου ζήταγε δε και νομίζω ότι τελικά το έθεσε και στην κεντρική αντιπροσωπεία να του δόσει λύση στο πρόβλημα του η επίσημη Ρενώ ή να του προτείνει ποντικοφάρμακο. Δεν κάνω καθόλου πλάκα!!!M'MmM
Ο ίδιος άνθρωπος (καλός αλλά με εμμονές) αρνιόταν να αγοράσει ανταλλακτικά αν δεν είχαν την ένδειξη MADE IN FRANCE, κάτι αρκετά δύσκολο πιστέψτε με, αφού τα ανταλλακτικά και ειδικά τα αναλώσιμα, ήταν πότε από την Γαλλία πότε από το Βέλγιο, από την Ισπανία,από την Τουρκία, από την Τυνησία κοκ...
Μας έβγαζε το λάδι, αλλά τελικά ήταν καλός άνθρωπος και πελάτης και το ξεπερνάγαμε.
Αυτα για δείτε τι περνάνε οι άνθρωποι που είναι απέναντι σας και να μην είστε πάντα πολύ αυστηροί στις κρίσεις σας. -
Ωραίο αυτοκίνητο το RS και με πολύ ωραίο εσωτερικό όπως δείχνει και το βιντεάκι, αλλλα όταν ο ανταγωνισμός έχει πια σε ημερήσια διάταξη ημιαυτόματα συστήματα μετάδοσης, δεν φτάνει η ομορφιά ούτε τα bucket της Recaro.
-
Από του χρόνου θα προσφέρει και η Renault ημιαυτόματα συστήματα μετάδοσης...άργησε λιγάκι...
-
Ο χρήστης MAXIMUM έγραψε:
Ειμαι κάτοχος ενός megane 1400 16v 2002 και σκέφτομαι να πάω για αντικατάσταση με το νέο megane 3.
Μπαίνοντας λοιπόν στο topic για να πάρω γνώμες για το megane 3 βλέπω την γάτα που σπάει κινητήρες .
Λοιπόν πριν 1 χρόνο περίπου μπαίνω πρωί πρωί με την τσίμπλα ακόμα στο μάτι στο megane μου,
πατάω μίζα ακούω έναν παράξενο θόρυβο στον κινητήρα αλλά δεν έλεγε να πάρει εμπρός με τίποτα.
μια γάτα είχε μπει στον χώρο του κινητήρα και πατώντας μίζα μάγκωσε στον εξωτερικό ιμάντα με αποτέλεσμα να φύγει ο ιμάντας από την θέσει του και να περάσει στον ιμάντα χρονισμού με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν θα το πίστευα και εγώ άλλα την ώρα που με πηγαίνανε στο αυτοκίνητο έτυχε ένας πιτσιρικάς να έχει σηκώσει το αυτοκίνητο και να βγάζει την προστατευτική ποδιά.
ΕΛΕΟΣ μια γάτα σε αθλία κατάσταση έσκασε στα πόδια μουΑυτο που λες συμβαινει καθως το εχω ακουσει και εγω σε ελαχιστες περιπτωσεις,απλα η ζημια αποκαθισταται με αντικατασταση του ιμαντα καθως δεν υπαρχει φορτιο(στο μιζαρισμα) για να προλαβει να στραβωσει βαλβιδες και να κανει τοσο μεγαλη ζημια...
Δηλαδη το συνολικο κοστολογιο θα μεγαλωσει λογο εργασιας και οχι ανταλλακτικων. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Clio 3 RS phase lift:http://www.renaultsport.co.uk/roadcars/clio200/
http://www.renaultsport.co.uk/roadcars/ ... fault.aspx
Έγινε πολύ ωραίο τελικά!
Πίστευα πώς,όποια παρέμβαση και αν γινόταν στο RS,θα χαλούσαν την αισθητική ισορροπία του...
Εν τούτοις όμως, τα κατάφεραν!! -
Οι προσφορές της Renault:
-
1250 Clio
-
2500 Laguna
-
3000 Koleos
-
3000 Scenic
-
3000 Megane II
-
2000 Kangoo II
παρατείνονται μέχρι 31/03/2009
Από την ιστοσελίδα της Renault:
http://www.renault.com.gr/files/prosfores.jpg -
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Οι προσφορές της Renault:-
1250 Clio
-
2500 Laguna
-
3000 Koleos
-
3000 Scenic
-
3000 Megane II
-
2000 Kangoo II
παρατείνονται μέχρι 31/03/2009
Από την ιστοσελίδα της Renault:
http://www.renault.com.gr/files/prosfores.jpgΓια διαθεσιμα μοντελα φανταζομαι μονο.......
-
-
Ναι όπως έχει αναφερθεί παλιότερα και όπως ισχύει στις περισσότερες εταιρείες αφορά ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
ΕΛΕΟΣ μια γάτα σε αθλία κατάσταση έσκασε στα πόδια μουΑυτο που λες συμβαινει καθως το εχω ακουσει και εγω σε ελαχιστες περιπτωσεις,απλα η ζημια αποκαθισταται με αντικατασταση του ιμαντα καθως δεν υπαρχει φορτιο(στο μιζαρισμα) για να προλαβει να στραβωσει βαλβιδες και να κανει τοσο μεγαλη ζημια...
Δηλαδη το συνολικο κοστολογιο θα μεγαλωσει λογο εργασιας και οχι ανταλλακτικων.Δεν γνωρίζω αν έχει την δύναμη να στραβώσει βαλβίδες με ένα απλό μιζαρισμα.
Αλλά να σας πω πως είμαι από τους πελάτες που δεν αφήνουν το αυτοκίνητο τους μόνο στο συνεργείο.
(όταν έβγαλαν η τεχνίτες το καπάκι είδα 4 βαλβίδες στραβωμένες) -
Ο χρήστης MAXIMUM έγραψε:
Δηλαδη το συνολικο κοστολογιο θα μεγαλωσει λογο εργασιας και οχι ανταλλακτικων.Δεν γνωρίζω αν έχει την δύναμη να στραβώσει βαλβίδες με ένα απλό μιζαρισμα.
Αλλά να σας πω πως είμαι από τους πελάτες που δεν αφήνουν το αυτοκίνητο τους μόνο στο συνεργείο.
(όταν έβγαλαν η τεχνίτες το καπάκι είδα 4 βαλβίδες στραβωμένες)έτσι είναι. Η περίπτωση να μην πάθεις ζημιά όταν κοπεί ο ιμάντας εκεντροφόρου, είναι ελαχιστότατες. Αν τα καταφέρεις πρέπει την ίδια στιγμή να παίξεις λότο!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Από του χρόνου θα προσφέρει και η Renault ημιαυτόματα συστήματα μετάδοσης...άργησε λιγάκι...Παραάργησε μπορώ να πω και να σκεφτεί κανείς ότι την τεχνολογία την κατέχουν από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας,θυμίζω το Τουϊγκο με το μηχανικό κιβώτιο και τις ημιαυτόματες αλλαγές που γίνονταν με το σπρώξιμο του λεβιέ ταχυτήτων σε διάταξη Η πάντα και φυσικά χωρίς πεντάλ συμπλέκτη. Καλό αυτκίνητο αλλά από αξιοπιστία άσε καλύτερα. Όσα υπάρχουν ακόμα τα έχουν μετατρέψει σε κανονικά με κανονική μηχανική μετάδοση. Γίνεται εύκολα ευτυχώς.
Επίσης στην Ρενώ κατέχουν από την ίδια εποχή την τεχνολογία του άμεσου ψεκασμού στα μοτέρ -πρώτη εταιρεία που παρήγαγε τέτοιο μοτέρ (Megane coupe 2000 και Λαγκούνα 2000) μαζί με την Μιτσουμπίσι, αλλά από τότε σιγή ιχθύος... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
την τεχνολογία την κατέχουν από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας,θυμίζω το Τουϊγκο με το μηχανικό κιβώτιο και τις ημιαυτόματες αλλαγές που γίνονταν με το σπρώξιμο του λεβιέ ταχυτήτων σε διάταξη Η πάντα και φυσικά χωρίς πεντάλ συμπλέκτη. Καλό αυτκίνητο αλλά από αξιοπιστία άσε καλύτερα. Όσα υπάρχουν ακόμα τα έχουν μετατρέψει σε κανονικά με κανονική μηχανική μετάδοση. Γίνεται εύκολα ευτυχώς.Α ρε θείοοοοοο, γαμώτο, να το αλλάξεις χωρίς να χαλάσει πρώτα........πολλή πλάκα είχε το Easy...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
την τεχνολογία την κατέχουν από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας,θυμίζω το Τουϊγκο με το μηχανικό κιβώτιο και τις ημιαυτόματες αλλαγές που γίνονταν με το σπρώξιμο του λεβιέ ταχυτήτων σε διάταξη Η πάντα και φυσικά χωρίς πεντάλ συμπλέκτη. Καλό αυτκίνητο αλλά από αξιοπιστία άσε καλύτερα. Όσα υπάρχουν ακόμα τα έχουν μετατρέψει σε κανονικά με κανονική μηχανική μετάδοση. Γίνεται εύκολα ευτυχώς.
Α ρε θείοοοοοο, γαμώτο, να το αλλάξεις χωρίς να χαλάσει πρώτα........πολλή πλάκα είχε το Easy...
Μάλλον δεν το έθεσα καλά ¨ανηψιέ¨ .Πρώτα χαλούσε και επειδή το κόστος για επισκευή και άρα για διατήρηση του ημιαυτόματου χαρακτήρα του ήταν πολύ μεγάλο, το μετέτρεπαν σε κανονικό μηχανικής μετάδοσης.
-
Βασικά, καταριέμαι τον πραγματικό μου θείο!
Το άλλαξε πριν χαλάσει, απορώ γιατί δεν το χάρηκε όσο πήγαινε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Βασικά, καταριέμαι τον πραγματικό μου θείο!Το άλλαξε πριν χαλάσει, απορώ γιατί δεν το χάρηκε όσο πήγαινε...
Γάτα ο πραγματικός θείος! Κατάλαβε την ταλαιπώρια που θα πέρναγε στο μέλλον και το πούλησε.
-
Αν χαλούσε, δεν θα πήγαινε στο συνεργείο, να το αλλάξει με το ίδιο κόστος;
RENAULT FORUM