-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αν το αγοράσω θα έρθει απο αμερική με UPS οπότε δεν το γλιτώνω και θα ήθελα να μάθω το ακριβές ποσό που θα πληρώσω.Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την UPS εγώ θα υπολόγιζα χονδρικά:
**23% ΦΠΑ + 50€ εκτελωνιστής + 20€ έξοδα διαχείρισης και αποθήκευσης. **
Γενικά, πιστεύω πως UPS και Fedex αξίζουν μόνο αν το προϊόν είναι σχετικά μεγάλης αξίας (γιατί αλλιώς στα 100€ σου βγαίνει άλλα 100€ ο εκτελωνισμός), αν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής με Ελλάδα ώστε να αξίζει η εισαγωγή, ή απλά αν το χρειάζεσαι και δεν μπορείς να το βρεις από αλλού.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όλο και κάτι θα υπάρχει αλλά είναι λίγο δύσκολο να το βρεις με το 'μυστήριο' που υπάρχει γύρω από το θέμα του εκτελωνισμού.
Αν το δέμα εκτελωνιστεί και έρθει μέσω ΕΛΤΑ, υπολογίζω ένα επιπλέον κόστος αντίστοιχο του ΦΠΑ(23%) +λίγο παραπάνω για έξοδα εκτελωνισμού. Μου έχει τύχει να πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού 3€ ακόμη και σε περίπτωση που τελικά δεν πλήρωσα ΦΠΑ.Στην περίπτωση ιδιωτικής εταιρείας τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ. Γενικά μιλώντας, πρέπει στο κόστος του ΦΠΑ να προσθέσεις το κόστος της εργασίας του ιδιώτη εκτελωνιστή (+50€), καθώς και το κόστος διαχείρισης και αποθήκευσης του δέματος από την εταιρία μεταφορών. Επειδή αποφεύγω τις ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών όπως ο διάολος το λιβάνι, μέχρι στιγμής δεν έχω περάσει ευτυχώς αυτή την διαδικασία
Κάπως έτσι μόνο που ακόμη και στην περίπτωση των ΕΛΤΑ πρέπει να συμπεριλάβεις και τα μεταφορικά στην αξία του προιόντος επί της οποίας θα επιβληθούν τέλη
-
Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Ο φόρος τον οποίο πληρώνεις προκύπτει από το τελικό κόστος του προϊόντος (τιμή προϊόντος + μεταφορικά) και όχι από την τιμή του προϊόντος μόνο! Τουλάχιστον για τα ΕΛΤΑ μέσω των οποίων έχει τύχει να πληρώσω φόρο.
Και δυστυχώς αρκετές φορές τα μεταφορικά από Αμερική είναι... (προχθές μου έτυχε για αγορές μέχρι 30$ να ζητάν 10$ μεταφορικά, μόλις πήγαινες στα 31$ τα μεταφορικά εκτοξεύονταν στα 59$!!!). -
καλησπερα να ρωτησω κατι εχω κανει μια παραγγελια απο αγγλια και μου εδωσαν αριθμο αποστολης για royalmail το δεμα λεει το ελαβαν στην royalmail 13.3.2013 αυτο ελεγε οταν εκανα αναζητηση μεχρη εχθες το τρακιν στην σελιδα του royalmail.. και παρασκευη που πηρα τηλ στα ελτα μου πανε οτι ειναι ακομα αγγλια . . σημερα εκανα αναζητηση το τρακιν ξανα στην σελιδα royalmail παντα και λεει αυτο ...
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για τον εντοπισμό αυτής της αναφοράς. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.
καμια ιδεα? δεν προλαβα να παρω ελτα σημερα θα καλεσω αυριο... αλλα στο track and trace των ελτα δεν το αναγνωρίζει (το περιεργο βεβαια θα ταν να το αναγνωρίζει)
απλα μου φαινεται λιγο κουλο την μια να το δειχνει κανονικα και μετα τιποτα
ενημέρωσα και το καταστημα φυσικα που μου απαντησαν οτι θα το κοιτάξουν και θα με ενημερώσουν -
To 'διαθεσιμότητα σε 2-3 μέρες' του e-shop σε τι μεταφράζεται ρεαλιστικά;
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ενα καλώδιο που παρήγγειλα σαν διαθεσιμο σε 2-3 μερες μεσα σε μισή μέρα απο την καταχώρηση της παραγγελίας ηταν αμεσα διαθέσιμο.
Το σαββατο έκανα μεταφορά χρημάτων μεσω e banking προς τo paypal μου. Την προηγούμενη φορά πηρε 2 μέρες (οσο λεει το paypal). Ακόμα δεν εχω δει τίποτα στο balance. Να ανησυχω?
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 'διαθεσιμότητα σε 2-3 μέρες' του e-shop σε τι μεταφράζεται ρεαλιστικά;Sent from my Note II using smoke signals.
Ρεαλιστικά μεταφράζεται 'άγνωστο'. Δε το χουν στις αποθήκες και πρέπει να το φέρουν από προμηθευτή ο οποίος θεωρητικά το έχει σε δική του αποθήκη. Αν όντως το έχει ο προμηθευτής, από 2 μέρες ως 1 βδομάδα. Αν τελικά δε το χει ούτε ο προμηθευτής θα περιμένεις random χρονικό διάστημα.
-
Κατάλαβα, hit and miss φάση. Καλά, θα τους δώσω 2-3 μέρες και μετά θα τους πάρω τηλ για ακύρωση αν δεν δω προκοπή.
-
γεια σας παιδιά έκανα και εγώ μια αγορά από το amazon.fr μια κάρτα γραφικών.. η κάρτα τελικά μου έβγαλε πρόβλημα επικοινώνησα μαζί τους και είπαν θα μου στείλουν άλλη, αλλα αυτό εγώ δεν το κατάλαβα γιατί μου δώσανε έναν κωδικό και νόμιζα ότι ήτανε για την κάρτα που θα στείλω πίσω. τελικά δεν ξέρω πως έγινε αλλα έφτιαξε(κάνανε θόρυβο οι ανεμιστήρες). η καινούργια θα έρθει αύριο 1/3. μου έχουν βάλει περιθώριο 30 μέρες να στείλω την χαλασμένη πίσω(που δεν είναι χαλασμένη). τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? να τους πω ότι τελικά έφτιαξε και δεν χρειάζομαι την καινούργια? αλλα εγώ θέλω να την δοκιμάσω μήπως είναι καλύτερη στις επιδόσεις γιατί ασχολούμαι με overclock. και άμα δεν την στείλω πίσω μπορούν να μου κάνουν κάτι?
-
Ο χρήστης Trollen έγραψε:
γεια σας παιδιά έκανα και εγώ μια αγορά από το amazon.fr μια κάρτα γραφικών.. η κάρτα τελικά μου έβγαλε πρόβλημα επικοινώνησα μαζί τους και είπαν θα μου στείλουν άλλη, αλλα αυτό εγώ δεν το κατάλαβα γιατί μου δώσανε έναν κωδικό και νόμιζα ότι ήτανε για την κάρτα που θα στείλω πίσω. τελικά δεν ξέρω πως έγινε αλλα έφτιαξε(κάνανε θόρυβο οι ανεμιστήρες). η καινούργια θα έρθει αύριο 1/3. μου έχουν βάλει περιθώριο 30 μέρες να στείλω την χαλασμένη πίσω(που δεν είναι χαλασμένη). τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? να τους πω ότι τελικά έφτιαξε και δεν χρειάζομαι την καινούργια? αλλα εγώ θέλω να την δοκιμάσω μήπως είναι καλύτερη στις επιδόσεις γιατί ασχολούμαι με overclock. και άμα δεν την στείλω πίσω μπορούν να μου κάνουν κάτι?Αν δεν στείλεις τίποτε πίσω θα σου χρεώσουν την καινούρια.
Ανοίγεις ένα support ticket ότι έφτιαξε η παλιά και δε θες το καινούριο και θα σου δώσουν return code για αυτό που έστειλαν. -
που θα μου την χρεώσουν στην χρεωστική κάρτα? άμα τα βγάλω από μέσα τα λεφτά δεν θα έχει τίποτα πως θα τα πάρουν?
-
Γενικα το βλεπεις εξ αρχης λαθος.Στην ουσια θα τους εχεις κλεψει μια καρτα γραφικων.Θα το εκανες στο μαγαζι της γειτονιας σου?
-
ντάξει δεν θα το έκανα αλλα χρειάζομαι και λεφτά και μήπως την πούλαγα την άλλη.. δεν είμαι τέτοιος.
-
Λαθος τροπος να βγαλεις λεφτα λοιπον.Πηρες την καρτα σου μια χαρα,ηταν εκυπηρετικοι απ οτι καταλαβα,οποτε δεν εχεις κανενα λογο να μη τους επιστρεψεις τη 1 απο τις 2.
-
ναι αλλα φοβάμαι μην μου χρεώσουν τα μεταφορικά γιατί μου ειχαν πει θα μου τα επιστρέψουν. γιατί κατα κάποιο τρόπο είναι δικό μου λάθος που δεν τους ειδοποίησα. δεν ξέρω τώρα
-
Αυτοι 99% θα ειναι τυπικοτατοι σε οτι σου ειπαν,οποτε μην ανυσηχεις γ αυτο.
-
ok φιλε να σε καλά που με έβαλες στον ίσιο δρόμο αλλα το άλλο δεν απαντήθηκε προφανώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα έτσι? η θα έρθει κάνα χαρτί που θα λέει δικαστήριο?
-
Αυτο δε το ξερω.Λογικα καπως θα μπορουν να απαιτησουν τα χρηματα.Ειναι πολυ αντιδεοντολογικο ομως κ δεν εχω ασχοληθει με το αν φτασει το θεμα στο Αμην.
-
Re: Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)
Δημοσίευσηαπό Trollen » 31/03/13 21:22
ok φιλε να σε καλά που με έβαλες στον ίσιο δρόμο αλλα το άλλο δεν απαντήθηκε προφανώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα έτσι? η θα έρθει κάνα χαρτί που θα λέει δικαστήριοΑγαπητέ Trollen to Amazon είναι μεγάλη εταιρία και μπορεί να σε κυνηγήσει ακόμα και για 10 ευρώ για συμμόρφωση όπως έκανε σε γνωστό μου..Έχει τα χρήματα και την διάθεση να βάλει δικηγόρο στην Ελλάδα και να σου κάνει αγωγή...Φιλικά.Απο εκεί και πέρα είναι δική σου απόφαση τι θα πράξεις...
-
Κ εκτος αυτου και ηθικα να το δεις ειναι κατα καποιο τροπο κλοπη αυτο το πραγμα.Αν θες να παρεις ηθικο βαρος για 100 ευρω,κρινε και πραξε.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)