-
Η λειτουργία τους ,ή τό αποτέλεσμα αν προτιμάτε ,είναι το ίδιο!!!Καί είναι μπλε και κόκκινα!!!
Η μπαταρία που είδες είναι στα λεγόμενα ενεργά 3D γυαλιά που έχουν ''επαφή'' με την τηλεόραση για την αυξομείωση της φωτεινότητας,το αποτέλεσμα όμως ειναι το ίδιο.
Επαναλαμβάνω όμως ότι μπορείς να κάνεις δουλειά και με απλές ζελατίνες.
Πέρα από την δέσμη και την σάρωση , εάν δεν χρησιμοποιείς τα δυο αυτα χρώματα,ενα στο κάθε μάτι δεν μπορείς να ''ξεγελάσεις'' τον εγκέφαλο ώστε να τα δει τρισδιάστατα.
Μιλάμε βέβαια μόνο για τις τηλεοράσεις που χρειάζονται τα γυαλιά. -
Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις είναι διαφορετικές, έτσι και τα γυαλιά που χρειάζονται.
- Anaglyph 3D: τα γνωστά μπλε-κόκκινα γυαλιά, το δεξί μάτι βλέπει τις κόκκινες αποχρώσεις εφόσον μπλοκάρονται οι μπλε και αντίστροφα. Χάνονται χρώματα και το αποτέλεσμα είναι κακό. Τα γυαλιά είναι πάμφθηνα. Αυτα δε χρησιμοποιούνται πλέον στις νέες τηλεοράσεις.
- Polarized 3D: εδώ δε παίζουν με γενικά φάσματα αποχρώσεων αλλά με συχνότητες πολύ πιο εξειδικευμένα. Κάθε φακός έχει ειδικό φίλτρο που μπλοκάρει όσες συχνότητες προσδιορίζονται για το άλλο μάτι. Με τα εξειδικευμένα φίλτρα κάθε μάτι μπορεί να βλέπει σχεδόν κάθε χρώμα. Νομίζω κι αυτά είναι πολύ φθηνά.
- Shutter 3D: τα γυαλιά περιέχουν υγρούς κρυστάλλους, των οποίων η δουλειά είναι, να κλείνουν π.χ. τον αριστερό φακό όταν η εικόνα προσδιορίζεται για το δεξί μάτι. Και αντίστροφα, τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνει κανείς. Πρέπει φυσικά να συγχρονιστούν με την τηλεόραση και χρειάζονται μπαταρία (μεγάλο βάρος). Με πολύ καλό αποτέλεσμα και προγραμματισμένους πονοκεφάλους. Από € 100,- και πάνω.
Φυσικά και δε μπορείς να δεις 3D με π.χ. γυαλιά από το 2. σε τηλεόραση που χρησιμοποιεί την τεχνολογία από το 3., ούτε και το αντίστροφο.
Ώσπου να βγουν οι τηλεοράσεις που δεν χρειάζονται γυαλιά, better forget about it.
Και με τα jet pack δε βιαζόμαστε άλλωστε, 30 χρόνια τα περιμένουμε. -
Ο σκοπός όλων των 3d τεχνολογιών είναι ένας, η ψευδέστηση της τρίτης διάστασης δηλαδή τού βάθους.
Εκτός από αυτά που αναφέρεις υπάρχουν επίσης και οι HMD-HEAD MOUTED DISPLAY που φοριούνται στο κεφάλι και έχουν διαφορετικές οθόνες για κάθε μάτι.
Όλα τα γυαλιά 3D ουσιαστικά κάνουν την ίδια δουλειά.Αξιοποιούν την στερεοσκοπική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Ο τρόπος που το πετυχαίνουν είναι που τα διαφοροποιεί ουσία όμως είναι η ίδια.
Είτε χρησιμοποιείς τα κλασικά γυαλιά με τους μπλέ και κόκκινους φακούς, είτε με αντίθετα πολωμένους φακούς ,είτε ηλεκτρονικού διαφράγματος υγρών κρυστάλλων ,το ζητούμενο είναι ένα...Η στερεοσκοπία.
Όντως ,ο τρόπος διαφέρει και η μία τεχνολογία δέν είναι απαραίτητα καί συμβατή με την άλλη.
Τα γυαλιά με διαφορετικό τρόπο φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα,με τα θετικά και τα αρνητικά τους το κάθε ένα.
Πάντως όλα αυτά δέν θα μάς απασχολούν σε λίγο καιρό αφού όπως όλοι γνωρίζουμε , ήδη έχουν παρουσιαστεί οι πρώτες χωρίς γυαλιά 3D τηλεοράσεις. -
Ο χρήστης DumDiDum έγραψε:
3. Shutter 3D: τα γυαλιά περιέχουν υγρούς κρυστάλλους, των οποίων η δουλειά είναι, να κλείνουν π.χ. τον αριστερό φακό όταν η εικόνα προσδιορίζεται για το δεξί μάτι. Και αντίστροφα, τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνει κανείς. Πρέπει φυσικά να συγχρονιστούν με την τηλεόραση και χρειάζονται μπαταρία (μεγάλο βάρος). Με πολύ καλό αποτέλεσμα και προγραμματισμένους πονοκεφάλους. Από € 100,- και πάνω.Τέτοια είχε μια (αρχαία μάλλον με σημερινά δεδομένα) κάρτα γραφικών μου (GeForce2 ). Είχε έξοδο (τύπου στερεοφωνικό καρφάκι) για να συγχρονίζουν τα γυαλιά (μάλλον από εκεί έπαιρναν και ρεύμα γιατί δεν είχαν μπαταρίες).
Ο driver αναλάμβανε τη μετατόπιση του viewpoint, και έτσι έκανε εναλλάξ render με την προοπτική που υποτίθεται ότι θα έβλεπε το κάθε μάτι (πάρα πολύ απλό για ένα 3d engine, 2-3 απλές παράμετροι σε opengl/d3d).
Οπότε δημιουργούσε στερεσκοπικό εφέ σε οποιοδήποτε 3d game (δεν ήταν ανάγκη να είναι ειδικά φτιαγμένο, ΑΛΛΑ όποτε οι προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν non-3d tricks, τότε έβγαινε μλκία)
Θυμάμαι να παίζω στερεοσκοπικό Thief κορυφή... Βέβαια ο πονοκέφαλος ήταν εγγυημένος Είχαμε βέβαια άλλες μεθόδους τότε για να τον ξεπερνάμε
-
Έρευνα αγοράς για τηλεόραση με budget 400-500 ευρώ. Γύρω στις 36 ίντσες είναι καλά, παρακαλώ οι προτάσεις popol@rou τύπου 'πάρε αυτήν των 10k ευρώ και 100 ίντσες διαγώνιο' να περιοριστούν στο ελάχιστο
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Θα δυσκολευτείς να βρεις με 36 πάντως. Θα πάρεις μια 37αρα και θα την ζουλήξεις να κόψεις καμιά ίντσα.
popol@ros mode
The most expensive tv.................αυτη θα παρεις. ελεγκανς και ποιοτητα στο ματι να ΧΑΙΡΕΣΑΙ να βλεπεις................
οι ΑΛΛΕΣ ειναι για αυτους που δεν ΞΕΡΟΥΝ........................ -
Μόνο 50;
-
περιμενε λιγο καιρό κ ολο θα βρεθεί καμιά καλη προσφορά απο τα τσακάλια του ινσομνια (εχει εναν εδώ σε μας Σαλονικη, που έχει βρει ΤΙΣ απίστευτες πρόσφορες)
http://www.insomnia.gr/forum/56-π% ... %AD%CF%82/
εδω πριν λιγο καιρό πήραμε 23ara FullHD Tv-monitor Philips με 110ευρα!
-
roger
Aν δείτε κάτι ενδιαφέρον, ρίχτε σήμα
-
Εννοείτε αυτο αλλα προσωπικά τα βλέπω λιγο πεσμένα τελευταία (κ εδω κ γερμανια π.χ που συγκρίνω τιμές) μετα τις κλασσικές πρόσφορες που ακολουθούν τα Χριστούγεννα!
-
Είναι εύκολο να βρεις 37άρα (LED ? ...) με λιγότερα από 500 € ;
Μόνο αυτή βρήκα (σε 32') ... -
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-37LD420-LCD-TV-37-37LD420.htm
Kάτι τέτοιο πχ, μη-led;
-
Oι τηλεοράσεις που έχουν usb και αναφέρουν ότι παίζουν ταινίες, τι format εννοούν; Κανένα .mkv το παίζουν ή πολλά θέλω;
-
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59276
Από πρόχειρο search
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Oι τηλεοράσεις που έχουν usb και αναφέρουν ότι παίζουν ταινίες, τι format εννοούν; Κανένα .mkv το παίζουν ή πολλά θέλω;H LG 37LE5300 που έχω παίζει τα πάντα. Και με εξωτερικούς υπότιτλους.
-
Και εμένα η samsung μου c6000 παίζει mkv με ξεχωριστούς υπότιτλους srt
-
drdinako μου εδώ είσαι
-
προσοχη μονο, Samsung (μοντελο 6000 και θα τσεκαρω και στα δικα μου 7000), στα mkv δεν παίζει το dts (οι γυφτοι στην samsung λεγεται οτι δεν ηθελαν να πληρωσουν τα loyalties). Άρα δεν έχει dts downmix σε ac3/stereo. Το κακο ειναι οτι δεν ειδα πουθενα επιλογη να κανει τουλαχιστον pass through στην εξοδο οπτικης το dts να το πάρει ο ενισχυτης.
υποτιτλοι οκ σε samsung (εσω και μεσα)νομιζω οτι θελει ψαξιμο, καπου ειδα οτι αλλες TV εχουν DTS downmix, ψαξε τα forum παραπανω (avclub, avforum κτλ) κε drdino
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
προσοχη μονο, Samsung (μοντελο 6000 και θα τσεκαρω και στα δικα μου 7000), στα mkv δεν παίζει το dts (οι γυφτοι στην samsung λεγεται οτι δεν ηθελαν να πληρωσουν τα loyalties)Δεν ισχυει, η δικια μου C650 και φυσικα ολες η Samsung c6000 παιζουν κανονικα.
Μαλιστα η εταιρεια ηταν η πρωτη που πληρωσε (μεχρι το Σεπτεμβρη που την πηρα, δεν κυκλοφορουσε στην ελληνικη αγορα καμια αλλη να παιζει DTS - τωρα δεν ξερω) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eχει η γιαγιά μου μία Samsung CZ 21M063N crt (21') τηλεόραση του 2003. Ξαφνικά χάλασε το τηλεκοντρόλ. Του έβαλα νέες μπαταρίες το άνοιξα το καθάρισα χθες δούλεψε, σήμερα πάλι νεκρό. Μάλλον τα παιξε.Υπάρχει κάποιο online μαγαζί να της αγοράσω ένα συμβατό; (δεν βγάζω άκρη σε μία μικρή έρευνα που έκανα)
Ακριβώς την ίδια έχω εγώ
Αγορασμένη το 2005 δεν έχει βγάλει τπτ,όταν το τηλεοπτικό σήμα είναι καμπάνα (ειδικά σε ΕΡΤ) η εικόνα είναι απίθανη και μετάνιωσα που δεν την πήρα τότε 32'
Σήμερα δεν ξέρω αν αξίζει η αντικατάστασή της για μια Led ή plasma σε ποιότητα εικόνας.....
help! τηλεορασεις hdtv !!