-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε τι αποσταση μαξ μπορει να παει;
Ολα μονος θα τα κανω εννοειται, σιγα μη δωσω λεφτα σε ολλανδους μαστορεςΗ απόσταση εξαρτάται από τη διαγώνιο που θες να βγάλεις.
Πες μου τη διαγώνιο που θες, θα το βάλω στο εργαλείο και θα σου πω τα πάντα.
(κι έλεγα να μην ανοίξω laptop )
-
Ειδες, δεν το ανοιξες χτες το λαπτοπ
50 ειναι καλα για προτζεκτορα? το σαλονι δεν ειναι μεγαλο, σκεφτομαι χοντρικα οσο ο πινακας
-
Ειδες, δεν το ανοιξες χτες το λαπτοπ50 ειναι καλα για προτζεκτορα? το σαλονι δεν ειναι μεγαλο, σκεφτομαι χοντρικα οσο ο πινακας
Καλά είναι 50', θα μπορούσες και 60'.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε...
Με aspect ratio 16:9 και 50' διαγώνιο:
Απόσταση φακού από ταβάνι: 0,12m
Απόσταση από το τοίχο: 1,23 με 1,97 μέτραΜε 50' (1,27μ) θα φτιάξεις οθόνη:
Πλάτος 1,11μ
Ύψος 0,62μΑν πας στις 60' διαγώνιο:
Απόσταση φακού από οροφή: 0,15μ
Απόσταση από τοίχο: 1,48 με 2,37 μέτραΜε 60' (1,52μ) θα φτιάξεις οθόνη:
Πλάτος 1,33μ
Ύψος 0,75μΑν αλλάξεις το aspect ratio σε 16:10, εκτός το ότι αλλάζουν οι διστάσεις της οθόνης που βγάζεις πας:
50', απόσταση φακού από ταβάνι 0,12μ, απόσταση προβολέα από τοίχο 1,19 με 1,92μ
60', απόσταση φακού από ταβάνι 0,15μ, απόσταση προβολέα από τοίχο 1,44 με 2,31μΑν θες περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου με ΡΜ το mail σου για να σου στείλω screenshot από το αποτέλεσμα. Δε μπορώ να την ανεβάσω εδώ.
-
Got the picture
Οποτε υποχρεωτικα ταβανι, η βιβλιοθηκη ειναι πολυ μακρυαΕπειδη εχω καποιες εκπτωσεις στην philips, καποια γνωμη ?
-
Got the picture
Οποτε υποχρεωτικα ταβανι, η βιβλιοθηκη ειναι πολυ μακρυαΕπειδη εχω καποιες εκπτωσεις στην philips, καποια γνωμη ?
Εντάξει, δεν έχει καμία σχέση και καμία τεχνογνωσία ρε συ. Πουθενά δεν είναι.
-
Κριμας
-
Το να πάρεις προτζέκτορα και να προβάλλεις σε 60'' είναι λίγο πεταμένα λεφτά ΙΜΗΟ.
Στο σπίτι μου προβάλλω 4 m μακριά (θέση θέασης περίπου 3.5 μέτρα) με διαγώνιo 92''
Βάλε τον προτζέκτορα όσο μακρύτερα μπορείς και άρα όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορείς
Να και ένα tool: http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm -
Είναι δύσκολο να βάλεις τον προτζέκτορα τόσο κοντά για να έχεις τόσο μικρή διαγώνιο. Πιο πιθανό είναι να τον βάλεις στον απέναντι τοίχο ή σε βιβλιοθήκη στον απέναντι τοίχο (ή πχ στη συρταριέρα με τα ποτά). Τότε όμως θα θέλεις πολύ μεγαλύτερη οθόνη. Για να μειώσεις την απόσταση θα πας στη μέση του δωματίου, πχ εκεί που είναι το κεντρικό φως αλλά θα πρέπει να τραβήξεις και καλώδια, καναλάκια κλπ....
Και βέβαια η εικόνα είναι το μισό μέρος. Καλό θα είναι να συνδυάσεις και τα ηχητικά (ακόμα και απλά στέρεο να είναι) ώστε να είναι σε σωστή θέση. Και εκ πρώτης όψης δεν βλέπω μηχανήματα....
Με βάση τις απαιτήσεις σου ίσως πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να πάρεις μια τηλεόραση που να την έχεις αντί για τον πίνακα. Μπορείς να την έχεις να προβάλλει σε slideshow διάσημους πίνακες ή ό,τι άλλο θέλεις. Πλέον έχουν και πολύ μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, μια χαρά. Αν είναι να πας για προβολέα να πας για μεγάλη οθόνη εκεί αξίζει. -
Nass, η διαρυθμιση του χωρου ειναι αυτη
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι δύσκολο να βάλεις τον προτζέκτορα τόσο κοντά για να έχεις τόσο μικρή διαγώνιο.Γιατί είναι δύσκολο ρε συ? Ένα καναλάκι θα ανεβάσει στο ταβάνι.
Μπορεί να δουλέψει και αντίστροφα, δηλαδή να μας πει που θέλει να τον βάλει, σε τι απόσταση από τον τοίχο δηλαδή, για αν δούμε τι διαγώνιο θα βγάλει.
-
Μπορεί απλά να μην έχει μόνιμη εγκατάσταση και όποτε χρειάζεται να βάζει τον προτζέκτορα στο τραπεζάκι μπροστά του...
-
Αν βάλεις τον προτζέκτορα λίγο πίσω από τον καναπέ κάπου στα 4.5 μέτρα, σίγουρα μπορείς να έχεις μεγαλύτερη από 60'' οθόνη. Τρέξε το προγραμματάκι που σου έδωσα (απλό Google έκανα, δοκίμασε ό,τι άλλο θες, γεμάτο το Internet)
Η μαγεία του προτζέκτορα είναι τα φυσικά χρώματα και το μεγάλο μέγεθος της οθόνης. Επειδή κάθε μέρα βλέπω την 50'' μου (plasma fullHD) και όποτε πάω Ελλάδα χτυπάω μια ταινία στον προτζέκτορα με το 92'' πανί, η διαφορά είναι χαώδης 50'' = τηλεόραση, 92'' = σινεμά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν βάλεις τον προτζέκτορα λίγο πίσω από τον καναπέ κάπου στα 4.5 μέτρα, σίγουρα μπορείς να έχεις μεγαλύτερη από 60'' οθόνη. Τρέξε το προγραμματάκι που σου έδωσα (απλό Google έκανα, δοκίμασε ό,τι άλλο θες, γεμάτο το Internet)Η μαγεία του προτζέκτορα είναι τα φυσικά χρώματα και το μεγάλο μέγεθος της οθόνης. Επειδή κάθε μέρα βλέπω την 50'' μου (plasma fullHD) και όποτε πάω Ελλάδα χτυπάω μια ταινία στον προτζέκτορα με το 92'' πανί, η διαφορά είναι χαώδης 50'' = τηλεόραση, 92'' = σινεμά.
4,5μ απόσταση από τον τοίχο βγάζει διαγώνιο 116', δηλαδή πλάτος 2,5μ και ύψος 1,57μ.
-
Τι αποσταση ειναι ο καναπες σου απ το πανι ναςς?
-
3.5 μέτρα.
@Nikos! δεν έτρεξα το προγραμματάκι, έτσι το είπα Η οθόνη είναι μόνιμα μαζεμένη στο ταβάνι (BTW κανένας λόγος για ηλεκτροκίνητη κτλ. εκτός και αν είναι ψηλοτάβανο το σπίτι, μοτεράκια και πεταμένα λεφτά... πάρε κανα καλύτερο ηχείο instead) οπότε μπορεί να έχει ό,τι μέγεθος θέλει, ο φίλος μας ο drifter έχει κολλήσει από τον πίνακα που είναι 50-60'' αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους. Αν λοιπόν μπορεί να έχει οθόνη 116'' (και προτζέκτορα που να μπορεί να την φωτίσει) γιατί όχι ?
-
Λιγο πιο μακρυα απο μενα δλδ.
Βασικα με φοιοζει τετοια διασταση -
Να μη φοβάσαι το μέγεθος.
Και δεν αξίζει να πάρεις ηλεκτροκίνητη οθόνη. Εγώ για οθόνη κάποτε είχα τοποθετήσει το blackout blind της IKEA νομίζω μοντέλο Tuplur λευκό, μια χαρά έκανα τη δουλειά μου πολύ φτηνότερα. Το είχα κρεμάσει πάνω από τη μπαλκονόπορτα οπότε όταν το κατέβαζα είχα και συσκότιση (δύο σε ένα!) -
Τι φοβάσαι ρε? Μη σε φάει?
-
Μην την κοιτάζω με δέος
Λοιπόν, έκανα μια μινι έρευνα αυτές τις μέρες και βρίσκω τους κάτωθι, σε τιμές κάτω και γύρω στο χιλιάρικο
http://home-theater-projectors-review.t ... eview.html
Επειδή η αγορά μάλλον θα γίνει απο US, θα γλιτώσω VAT και ισοτιμία, οποτε κανα 700αρι με βλέπω
-
Μιλήστε γρήγορα, μου σφύριξαν προσφορές στο αμαζον και συγκεκριμένα αυτόν που είχα στην λίστα
http://www.soundandvision.com/content/b ... -projector
http://www.amazon.de/gp/product/B009SJB ... =449028727
help! τηλεορασεις hdtv !!