-
Προφανώς γίνεται πιο συμμετοχικό, αλλά αν προσπαθήσεις να το πας γρήγορα δεν έχεις την απόδοση που θα είχε για παράδειγμα μια bmw. Γίνεται άτσαλο και όπως είπα και πριν επικίνδυνο.
Έχεις προσπαθήσει να πιέσεις προσθιοκίνητο turboaudi σε στροφές; -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Eγώ πάντως έχω ένσταση για προσθιοκίνητα Audi.
Στιβαρά αμαξώματα που σε οδηγούν εύκολα σε υψηλές ταχύτητες και καθιστούν δύσκολη την διαχείριση στις στροφές.Με εξαίρεση το νέο Α4/Α5 που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και χάρη στην καλύτερη κατανομή βάρους είναι πλέον καλά (με μοναδική παραφωνία, αν και μικρή πια, το τιμόνι). Αλλά και πάλι μιλάμε κάπως... υπερβολικά.
Πόσα χλμ έχεις κάνεις με προσθιοκίνητο Audi με πάνω από 150 άλογα? Εγώ έχω κάνει 10,000 και δεν υπερβάλω καθόλου. Είναι nose heavy και ελαφρωνει η ουρά τους.
έχεις δίκιο λοιπόν αλλά όχι τόσο για την δική σου κατηγορία τιμής και έκδοσης.
τι εννοείς?
εγω σου λέω τις εμπειρείες μου...
τα 10,000χλμ τα έχω κάνει Audi A4 1.8T προσθιοκίνητο, να μην σου βάλω και τα 160,000χλμ που έχω κάνει με Golf GTI 1.8T, τα αυτοκίνητα έχουν υποστροφή στα πολλά δύσκολα ελεγχόμενη.
Εχω Α4 ΤQ με τρια διαφορικά και sport ανάρτηση και ναι μεν παει για υποστροφή αλλά η τετρακίνηση κάνει τα δεδομένα πολύ διαφορετικά.
Στην ιδια διαδρομή με το προσθιοκίνητο φρενάρω, με το τετρακίνητο όχι.
έχω και πισωκίνητη merc αλλα και εκει άλλο concept (πάτα-ασε, αλλά σίγουρα καλύτερο από προσθιοκίνητο)To μόνο προσθιοκίνητο που έχω πει αυτό μάλιστα είναι ένα Clio RS (με αγωνιστικό στήσιμο)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιώργο, το S5 V8 είναι ταχύτερο του 3λιτρου κομπρεσσεράτου (και όχι τουμπο όπως είπες ).
αυτο ηταν παλιο ποστ οπου δεν ηξερα ακομα οτι ειναι κομπρεσσορατο
το αν ειναι πιο γρηγορο το V8 δεν το ξερω..
τέλος το ότι ο QsisVTS έχει τετρακίνητο 265 ίππων δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα της άλλης κλάσης που συζητάμε είναι κατά πολύ ανώτερα... ο δε υπερσυμπιεσμένος δίλιτρος του S3 έχω γράψει πολλές φορές ότι έχει σοβαρό turbo lag με το εργοστασιακό πρόγραμμα, το οποίο ναι μεν του δίνει μια ευκολία και οικονομία στην πόλη αλλά το κάνει σαφώς υστερότερο από έναν μεγάλου κυβισμού κινητήρα σε απόκριση... βέβαια σε ένα Α3 δεν θα ήθελα και τίποτα παραπάνω από έναν δίλιτρο, ειδικά έχοντας ζήσει το 3.2 πολύ και γνωρίζοντας τις αδυναμίες του...
το Lag που αναφερεις , δεν υφισταται απο ενα σημειο και μετα, οταν δηλαδη τρεχεις
ξαναοδηγησε στοκ και ελα πες μου αν σε ενοχλει το lag καθως τρεχεις , γιατι μαλλον το εχεις ξεχασει
το μονο που ενοχλει ειναι το ηλεκτρογκαζο της vagτα αυτοκινητα που σηζηταμε ειναι ανωτερα, σαν πλαισια , σαν στησιμο και σαν 4κινηση αλλα το V8 μοτερ ειναι για τα σκουπιδια και ας εχει ολη την αποκριση του κοσμου
εκτος αν εννοεις πολυ ανωτερα τα 4-5 αυτοκινητα κενο στα 180-200 χλμ
ωραιος λογος να εχεις 4.2 λιτρα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωραιο αυτοκινητο, αλλα γιατι το πηρες χειροκινητο?Για δυο λογους.1) Το 2.0Τ 180 FWD βγαινει μονο με το CVT Multitronic.
2)Oσα αυτοκινητα υπηρχαν στην Ελλαδα ηταν χειροκινητα.Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση επρεπε να παω σε παραγγελια το οποιο μεταφραζοταν σε +12000 ευρω τουλαχιστον αυξηση στη τιμη.Τωρα για το θεμα κρατηματος θα σας πω μολις το στρωσω.Φοραει και αναρτησεις πεντε συνδεσμων μπροστα και ,τραπεζοειδεις πισω.Παντως τα μεχρι τωρα δειγματα ειναι παραπανω απο θετικα. Το αυτοκινητο ειναι τρενο!!
Καλα για το δημοσιος κινδυνος με τα ηλεκτρονικα off ,τι να πω? -
Θέλω να ομολογίσω οτι γουστάρω πολύ το Α5 και δεν θα με χαλούσε το 1.8Τ κάποια στιγμή όμως θα το πάρω που θα μου παεί
-
Κάπως έτσι το ονειρεύομε σκέτι κα.............α είναι -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πόσα χλμ έχεις κάνεις με προσθιοκίνητο Audi με πάνω από 150 άλογα? Εγώ έχω κάνει 10,000 και δεν υπερβάλω καθόλου. Είναι nose heavy και ελαφρωνει η ουρά τους.
Αν δεν είχαν τα ηλεκτρονικά θα ήταν δημόσιος κίνδυνος.
Μια δοκιμή με κλειστό esp σε διαδρομή με στροφές με γρήγορο ρυθμό, θα σας πείσει. -
Εσύ είσαι quattro δεν πιάνεσαι.
-
Ηδη νιωθω καπως ετσι...
Youtube Video -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ηδη νιωθω καπως ετσι...
Youtube VideoΕυτυχώς που τα vag έχουν καλή μόνωση.
-
@infinity
ειναι λιγο παρατραβηγμενο το δημοσιος κινδυνος δε νομιζεις? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@infinity
ειναι λιγο παρατραβηγμενο το δημοσιος κινδυνος δε νομιζεις?Ναι πράγματι το παρατράβηξα.
Πάντως εμένα δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη στις στροφές τουλάχιστον με τον τρόπο που οδηγώ.
Με ανοιχτό ESP γίνεται εντελώς αναίσθητο, αλλά απόλυτα ασφαλές. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Γιώργο, το S5 V8 είναι ταχύτερο του 3λιτρου κομπρεσσεράτου (και όχι τουμπο όπως είπες ).
αυτο ηταν παλιο ποστ οπου δεν ηξερα ακομα οτι ειναι κομπρεσσορατο
το αν ειναι πιο γρηγορο το V8 δεν το ξερω..είναι, εκτός αν βάλεις DSG
τέλος το ότι ο QsisVTS έχει τετρακίνητο 265 ίππων δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα της άλλης κλάσης που συζητάμε είναι κατά πολύ ανώτερα... ο δε υπερσυμπιεσμένος δίλιτρος του S3 έχω γράψει πολλές φορές ότι έχει σοβαρό turbo lag με το εργοστασιακό πρόγραμμα, το οποίο ναι μεν του δίνει μια ευκολία και οικονομία στην πόλη αλλά το κάνει σαφώς υστερότερο από έναν μεγάλου κυβισμού κινητήρα σε απόκριση... βέβαια σε ένα Α3 δεν θα ήθελα και τίποτα παραπάνω από έναν δίλιτρο, ειδικά έχοντας ζήσει το 3.2 πολύ και γνωρίζοντας τις αδυναμίες του...
το Lag που αναφερεις , δεν υφισταται απο ενα σημειο και μετα, οταν δηλαδη τρεχεις
ξαναοδηγησε στοκ και ελα πες μου αν σε ενοχλει το lag καθως τρεχεις , γιατι μαλλον το εχεις ξεχασει
το μονο που ενοχλει ειναι το ηλεκτρογκαζο της vagτα αυτοκινητα που σηζηταμε ειναι ανωτερα, σαν πλαισια , σαν στησιμο και σαν 4κινηση αλλα το V8 μοτερ ο κινητήρας ο οποίος έχει βγάλει το μοτέρ των S4, RS4, RS5, R8 είναι για πέταμα!? Γιώργο σύνελθε... είναι ένας από τους πιο αξιόλογους οκτακύλινδρους στην αγορά και πολύ πιο αξιόπιστος από τον κομπρεσσοράτο εξακίλυνδρο... ειναι για τα σκουπιδια και ας εχει ολη την αποκριση του κοσμου
εκτος αν εννοεις πολυ ανωτερα τα 4-5 αυτοκινητα κενο στα 180-200 χλμ
ωραιος λογος να εχεις 4.2 λιτρα
όσο αφορά στην υστέρηση του τουρμπο μας είναι φανερή είτε πηγαίνεις γρήγορα είτε αργά με την έννοια ότι όταν είσαι σε μια ανηφορική διαδρομή με πολύ κλειστές στροφές και κατεβάσεις για την επόμενη, βγαίνοντας σαν διάλος μεν, θα αισθανθείς το τούρμπο να φορτώνει προς το τέλος μη σου πω και στην έξοδο της στροφής... Αυτό που λες ισχύει αν το σκίζεις σε ευθείες και, αλλάζοντας απανοτά, δεν πέφτουν οι στροφές στην περιοχή όπου υπάρχει η υστέρηση αυτή. Το προηγούμενο μου, το Α3 2.0Τ, δεν είχε τόση ακόμη και με την μετατροπή στα 248... με το που πήρα το S3 είναι το πρώτο πράγμα που παρατήρησα φίλε... δεν έπερνε μπρος χαμηλά παρότι ψιλά, όπως έχεις προσπαθήσει να εξηγήσεις στους ξεροκέφαλους εδώ μέσα, είναι χαρά θεού... να το κοφτιάζεις!
μιλάμε για κανά καιφέ...
-
μα και βεβαια το δικο μας μοτερ εχει υστερηση σε σχεση με το μικροτερο του gti που εχει τη Κ03, αυτο δε το αρνουμαι
απλα μετα τις 3000 σαλ , αντε 3500 τα παντα ειναι μια χαρα
στο πατα αφησε το προβλημα το δημιουργει και το turbo, αλλα και το κωλο-ηλεκτρογκαζο μας αν κρινω και απο αλλα vag
το V8 (με τα 350, αλλο τα 420) επιμενω οτι δεν ειναι τοσο καλο, απο τη στιγμη που δεν ειναι τοσο γρηγορο
μια 335 με θεωρητικα λιγοτερα αλογα του σκιζει το κωλο βεβαια δεν εχει τις απωλειες του torsen , οπως κι εμεις αλλωστε , αλλα το αποτελεσμα μετραει
στην ευθεια το s5 για 4.2 λιτρα ειναι αργο το V6 τουλαχιστον ειναι 3 λιτρα και νομιζω πιο γρηγορο (δεν εχω πετυχει στο δρομο)
-
Τόση ώρα σου λέμε ότι το V8 είναι πιο γρήγορο...
-
αυτο που το ξερεις?
-
Το δικο μου μετα τις 1700 τραβαει πολυ δυνατα...
Και κατι αλλο.Κοιταγα σημερα για πυροσβεστηρα (δεν ειχε απο την Audi ) και μου ειπαν οτι ο μαμα βιδωτος,κατω απο το καθισμα του συνοδηγου, δε μπαινει στο δικο μου γιατι εχω το πακετο αποθηκευτικων χωρων και εχει ντουλαπακι κατω απο το καθισμα.
Τι λετε?Τι πυροσβεστηρα να παρω?Σκεφτομαι να τον βαλω στο πορτ μπαγκαζ στην εσοχη που εχει στο δεξιο μερος. -
Και κατι αλλο.Κοιταγα σημερα για πυροσβεστηρα (δεν ειχε απο την Audi ) και μου ειπαν οτι ο μαμα βιδωτος,κατω απο το καθισμα του συνοδηγου, δε μπαινει στο δικο μου γιατι εχω το πακετο αποθηκευτικων χωρων και εχει ντουλαπακι κατω απο το καθισμα.
Τι λετε?Τι πυροσβεστηρα να παρω?Σκεφτομαι να τον βαλω στο πορτ μπαγκαζ στην εσοχη που εχει στο δεξιο μερος.Καλύτερα να είναι κάτω απο το κάθισμα σου και οχι στο πορτμπαγκαζ.
-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Τι λετε?Τι πυροσβεστηρα να παρω?Σκεφτομαι να τον βαλω στο πορτ μπαγκαζ στην εσοχη που εχει στο δεξιο μερος.Καλύτερα να είναι κάτω απο το κάθισμα σου και οχι στο πορτμπαγκαζ.
Μα δε χωραει εχει ντουλαπακι.
Και κατι αλλο τι λαδι να παρω ,να εχω καβαντζα αν χρειαστει συμπληρωμα τωρα στο στρωσιμο??
-
Μα δε χωραει εχει ντουλαπακι.
Βγάλτω.
Audi A5 & S5