-
Ξέρεις πως το βλέπω εγώ Σπάρταν;
Ο στρατός είναι διασκέδαση και χαβαλές,αν πας πιτσιρικάς,19 με 23 χρονών.
Αν έχεις φτάσει 25 και πάνω,σε περιμένει δουλειά,σπας μεταπτυχιακά στη μέση,παρακαλείς εργοδότες να σε θυμούνται σε 1 χρόνο όταν θα επιστρέψεις από το μέτωπο,χάνεις ευκαιρίες επαγγελματικές,σε περιμένει η πριγκίπισσά σου(και η κακιά μάγισα μάνα της) να σε κουκουλώσουν(η οποία μαθαίνεις ενώ φυλάς το Διδυμότειχο από τους Τούρκους,ότι τα έφτιαξε με άλλον που βρήκε πρόχειρο..)τότε πίστεψέ με ο στρατός είναι πραγματική κόλαση.Και είναι κρίμα να υπάρχουν άνεργοι νέοι και να μην δημιουργούνται θέσεις εργασίας στο στρατό ώστε επιτέλους να καταργηθεί αυτή η γελοιότητα που επικρατεί σήμερα.Αλλά στην περίπτωση αυτή θα χάσουν τους χαμάληδες και το μπαγιόκο(λεφτουδάκια) και δεν είναι χαζοί να επιτρέψουν κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Οι περισσότεροι έχουν το κόμπλεξ του 'έχω πάει στρατό, και αφού πήγα εγώ, γιατί να μην πάει κι ο άλλος' σαν κλασσικοί ελληνες
Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς
Oι περισσότεροι επίσης έχουν το κόμπλεξ του 'εγώ πληρώνω φόρους και αφού πληρώνω εγώ, γιατί να μην πληρώσει κι ο άλλος', όπως και το κόμπλεξ 'εγώ δεν καταπάτησα κανένα δάσος για να χτίσω, και αφού εγώ δεν καταπάτησα, γιατί να καταπατήσει ο άλλος'.
Επίσης το κόμπλεξ του 'εγώ δεν βίασα / σκότωσα, και αφού εγώ δεν το έκανα, γιατί να το κάνει ο άλλος;'Γενικά, σαν κλασικοί Έλληνες, είμαστε πολύ κομπλεξικοί και αυστηροί με τα λαμόγια, τους εγκληματίες και τους προδότες.
Είναι κι αυτοί άνθρωποι, θα πρέπει να τους αποδεχθούμε με κατανόηση, να μην ισοπεδώνουμε τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Οι περισσότεροι έχουν το κόμπλεξ του 'έχω πάει στρατό, και αφού πήγα εγώ, γιατί να μην πάει κι ο άλλος' σαν κλασσικοί ελληνες
Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς
Oι περισσότεροι επίσης έχουν το κόμπλεξ του 'εγώ πληρώνω φόρους και αφού πληρώνω εγώ, γιατί να μην πληρώσει κι ο άλλος', όπως και το κόμπλεξ 'εγώ δεν καταπάτησα κανένα δάσος για να χτίσω, και αφού εγώ δεν καταπάτησα, γιατί να καταπατήσει ο άλλος'.
Επίσης το κόμπλεξ του 'εγώ δεν βίασα / σκότωσα, και αφού εγώ δεν το έκανα, γιατί να το κάνει ο άλλος;'Γενικά, σαν κλασικοί Έλληνες, είμαστε πολύ κομπλεξικοί και αυστηροί με τα λαμόγια, τους εγκληματίες και τους προδότες.
Είναι κι αυτοί άνθρωποι, θα πρέπει να τους αποδεχθούμε με κατανόηση, να μην ισοπεδώνουμε τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους.Πιστευω να αστειευεσαι!!!
(μαλλον ειμαι σιγουρος οτι αστειευεσαι ) -
Εγω πάλι είμαι σίγουρος.....
-
Ορθώς είστε σίγουροι!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς
Είναι κι αυτοί άνθρωποι, θα πρέπει να τους αποδεχθούμε με κατανόηση, να μην ισοπεδώνουμε τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους.Σίγουρα αστειεύεται ο Κογιότ,αλλά μάλλον δεν κατάλαβε καλά.Δεν μιλάμε για ανθρώπους που είναι στον στρατό τώρα(άντε και πριν από 2 χρόνια),ώστε να νιώθουν αδικημένοι αν κάποιο τσογλάνι δεν πάει τώρα.Μιλάμε για το κόμπλεξ ορισμένων που πήγαν στρατό πριν από 10 χρόνια και έκαναν 2 χρόνια φαντάροι και τους βλέπεις να βγάζουν απίστευτη έχθρα όταν ακούνε ότι ο στρατός μειώνεται(γιατί οι εποχές αλλάζουν,οι ανάγκες αλλάζουν κλπ)και κατηγορούν θεούς και δαίμονες(αποδυκνείοντας μάλιστα ότι μάλλον δεν πέρασαν καλά στην κατασκήνωση.)
Τα όσα είπες κογιότ για τα δάση και τους φόρους σωστά είναι,αλλά μάλλον δεν κολλάνε στη σύγκριση που έκανε ο skye.Όταν κάποιος τραδουδιστής ή Παπαρακαλιάτης δηλώνει Ναπολέοντας για να μην πάει,τότε κι εγώ εξοργίζομαι και σκέφτμαι αυτά που είπες.Αλλά εδώ μιλάμε για εντελλώς διαφορετική κατάσταση.Αν ο στρατός σταδιακά καταργηθεί και βγουν τίποτα''παλιοί'' και ζητούν τα ρέστα γιατί αυτοί έκαναν πριν από 15 χρόνια 2 χρόνια,τότε λυπάμαι αλλά κόμπλεξ βγάζουν.
-
Εγω ειμουν σμηνιτης πριν 10 χρονια( Β95 σειρα ) και εκανα 18 μηνες .Δεν θυμαμαι να στεναχωρεθηκα γιατι οι επομενες (αρκετα επομενες χρονικα σειρες) εκαναν μικροτερη χρονικα θητεια.Αλλα ισως ειμαι μονο εγω ετσι
-
H θητεία είναι θυσία (χρόνου, ύπνου, βολής, χρημάτων, ιδρώτα, αίματος, υγείας ή και ζωής).
Το πόση θυσία χρειάζεται κάθε φορά για να επιβιώσει η Πόλις (οι δικοί μας και οι διπλανοί μας δηλαδή - *άνδρες γαρ πόλις *) καθορίζεται από αντικειμενικούς παράγοντες, αν και το κατά πόσον εκτιμά σωστά η Πόλις αυτούς τους παράγοντες εκάστοτε, είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης.
Δεν νομίζω ότι ο καλός Πολίτης / Οπλίτης (και πάντως όχι εγώ) μέμφεται τον πιο τυχερό απόγονο ή πρόγονο γιατί σε εκείνον (στον άλλον) έλαχαν λιγότερες θυσίες.
Η μομφή απευθύνεται σε αυτόν που προδίδει την παρέα, αρνούμενος εξ αρχής τη θυσία.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
H θητεία είναι θυσία (χρόνου, ύπνου, βολής, χρημάτων, ιδρώτα, αίματος, υγείας ή και ζωής).Το πόση θυσία χρειάζεται κάθε φορά για να επιβιώσει η Πόλις (οι δικοί μας και οι διπλανοί μας δηλαδή - *άνδρες γαρ πόλις *) καθορίζεται από αντικειμενικούς παράγοντες, αν και το κατά πόσον εκτιμά σωστά η Πόλις αυτούς τους παράγοντες εκάστοτε, είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης.
Δεν νομίζω ότι ο καλός Πολίτης / Οπλίτης (και πάντως όχι εγώ) μέμφεται τον πιο τυχερό απόγονο ή πρόγονο γιατί σε εκείνον (στον άλλον) έλαχαν λιγότερες θυσίες.
Η μομφή απευθύνεται σε αυτόν που προδίδει την παρέα, αρνούμενος εξ αρχής τη θυσία.
Κάνεις λάθος!
Εγώ έχω ακούσει πάααρα πολλούς να χλευάζουν και να κοροϊδεύουν τους σημερινούς φαντάρους και να λένε 'άααααντε κακομαθημένα, 12 μήνες μόνο θα κάνετε, και ο στρατός σήμερα κολέγιο κλπ' επειδή αυτοί κάνανε 2.5 χρόνια..
Συγκεκριμένα, όπως έχω γράψει λίγες σελίδες πριν, κάτι παρόμοιο έγινε και με δύο φίλους μου, που μπήκαν με διαφορά κανά 4μηνο ξερω'γω (δε θυμάμαι ακριβώς, πάντως ήταν μικρή η διαφορά) και ο ένας έκανε 14μηνο και ο άλλος 12μηνο..
Επίσης ετσί παίζει και το καψόνι: 'και μένα τα ίδια μου κάνανε ρε φίλε, εγώ γιατί να μην τα κάνω;'
Βέβαια, πάνω απ'ολα, είναι και θέμα χαρακτήρα..Κατα τ'αλλα δεν έχω να προσθέσω κάτι, γενικά μια χαρά τα λέτε και συμφωνώ, εκτός απ'τους νέους που δε μου αρέσει να μιλάω υποθετικά για το τι θα γινόταν.. (και εγώ νέος είμαι, δεν κατηγορώ κανέναν
)
-
Γιατί να μη μεμφόμαστε τις γυναίκες που δεν κάνουν θητεία; Αυτή η λεπτομέρεια τις ευνοεί απίστευτα στην εύρεση εργασίας.
Όχι ότι τις μέμφομαι εγώ αλλά όντως ευνοούνται.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γιατί να μη μεμφόμαστε τις γυναίκες που δεν κάνουν θητεία; Αυτή η λεπτομέρεια τις ευνοεί απίστευτα στην εύρεση εργασίας.Όχι ότι τις μέμφομαι εγώ αλλά όντως ευνοούνται.
Αν δε δουλεύουν στο δημόσιο, χάνουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδιά
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
H θητεία είναι θυσία (χρόνου,** ύπνου**, βολής, χρημάτων, ιδρώτα, αίματος, υγείας ή και ζωής).Θυσία ύπνου πάντως ΔΕΝ είναι! Ιδιαίτερα προς το τέλος της θητείας μιλάμε για χειμερία νάρκη. Είπαμε: ο ύπνος μειώνει τη θητεία!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Γιατί να μη μεμφόμαστε τις γυναίκες που δεν κάνουν θητεία; Αυτή η λεπτομέρεια τις ευνοεί απίστευτα στην εύρεση εργασίας.
Αν δε δουλεύουν στο δημόσιο, χάνουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδιά
Όχι ακριβώς. Ανάλογα πού θα 'πέσουν'. Και πάλι αν γίνει αυτό (που όντως γίνεται) είναι παράνομο και καταδικαστέο. Ενώ η αποχή τους από το στρατό είναι αυτονόητη.
Και είναι και το άλλο: η θητεία διακόπτει τον άνδρα σε ένα πολύ νευραλγικό σημείο της ζωής του και δυνητικά του στερεί πολλά: Μεταπτυχιακό, διδακτορικό, γνωριμίες που ίσως έχει αποκτήσει από το εκπαιδευτικό περιβάλλον και κυρίως την ορμή, το ρομαντισμό και την όρεξη για εργασία. Αν μια γυναίκα χάσει τη δουλειά της επειδή αποφάσισε να κάνει παιδί μπορεί πάντα να βρει άλλη, αυτά που χάνει ένας άνδρας δεν αναπληρώνονται.
-
Στρατιωτική θητεία ρε παιδιά στίς γυναίκες;
Μήπως μπερδεύουμε λίγο τούς ρόλους πού έχουνε τα δύο φύλλα;
Εμείς έχουμε (καί είχαμε από τή στιγμή πού εμφανίστηκε τό είδος μας) τό ρόλλο τού 'πολεμιστή'.
Τό είδος μας εξελίχθηκε μέ αυτές τίς διαφορές,πώς να γίνει τώρα.Ο αντρας ήτανε ο 'κυνηγός',αυτός πού χειριζότανε όπλα καί κατέστρωνε στρατηγικές,ενώ η γυναίκα μεγάλωνε τα παιδιά.
Οι ρόλλοι τών δύο φύλλων είναι διαφορετικοι,μέ σκοπό τήν πλήρη αλληλοκάλυψη τών αναγκών για τήν επιβίωσή μας.
Είμαστε μέν ίσοι,αλλά είμαστε διαφορετικοί. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γιατί να μη μεμφόμαστε τις γυναίκες που δεν κάνουν θητεία; Αυτή η λεπτομέρεια τις ευνοεί απίστευτα στην εύρεση εργασίας.Όχι ότι τις μέμφομαι εγώ αλλά όντως ευνοούνται.
Kωστα θελεις να κανεις παρεα με τον firebro? (αστειευομαι)
-
Πρέπει να είναι πολύ ηλίθια τα άτομα που νομίζουν πως έχω κάτι ενάντια στις γυναίκες. Μα παρα πολύ ηλίθια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Στρατιωτική θητεία ρε παιδιά στίς γυναίκες;
Μήπως μπερδεύουμε λίγο τούς ρόλους πού έχουνε τα δύο φύλλα;
Εμείς έχουμε (καί είχαμε από τή στιγμή πού εμφανίστηκε τό είδος μας) τό ρόλλο τού 'πολεμιστή'.
Τό είδος μας εξελίχθηκε μέ αυτές τίς διαφορές,πώς να γίνει τώρα.Ο αντρας ήτανε ο 'κυνηγός',αυτός πού χειριζότανε όπλα καί κατέστρωνε στρατηγικές,ενώ η γυναίκα μεγάλωνε τα παιδιά.
Οι ρόλλοι τών δύο φύλλων είναι διαφορετικοι,μέ σκοπό τήν πλήρη αλληλοκάλυψη τών αναγκών για τήν επιβίωσή μας.
Είμαστε μέν ίσοι,αλλά είμαστε διαφορετικοί.Κάλλιστα θα μπορούσαν να υπηρετούν σε 'διοικητικές' θέσεις, σε συνδυασμό με κάποια πιο ήπια στρατιωτική εκπαίδευση ώστε να μπορούν τουλάχιστον να χειριστούν ένα περίστροφο και να φυλάξουν σε μία πύλη διοικητηρίου, μέσα σε κουβούκλιο.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Kωστα θελεις να κανεις παρεα με τον firebro? (αστειευομαι)
Μπα, δε μου πάνε τα άσπρα πουκάμισα με μακριά μανίκια.
Εγώ όμως δεν αστειεύομαι. Διαφωνείς σε αυτό που είπα, ότι δηλαδλη ευνοούνται οι γυναίκες επειδή δεν κάνουν θητεία για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ όμως δεν αστειεύομαι. Διαφωνείς σε αυτό που είπα, ότι δηλαδλη ευνοούνται οι γυναίκες επειδή δεν κάνουν θητεία για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω;Κοιτα, οπως ειπε και ο Hunter παραπανω οι γυναικες και οι αντρες ειναι ισοι αλλα δεν ειναι ομοιοι. Στο βαθμο που οι αντρες χανουν χρονο και τα αλλα που αναφερθησαν παραπανω, οι γυναικες τα χανουν με την εγκυμοσυνη-μητροτητα. Δεν θεωρω λοιπον οτι οι γυναικες ευνοουνται. Στο τελικο αποτελεσμα ισως μαλιστα να χανουν και λιγο. Παρολα αυτα θεωρω οτι ο στρατος ειναι οντως χασιμο χρονου, αλλα όσο πάει αυτο θα μειωνεται ολο και περισσοτερο, μεχρι να εξαλειφθει τελειως στα επομενα χρονια.
Το θεμα λοιπον Κωστα δεν ειναι γιατι οι γυναικες δεν πηγαινουν στρατο, νομιζω χανεις την βαση και το στοχο, αλλα το γιατι οι αντρες χανουν τον πολυτιμο χρονο με αυτον. Δεν ειναι αγωνας (γιατι αυτες κι οχι εγω).
Και τελος, κατα την δικη μου αποψη, οσο η στρατιωτικη θητεια ειναι επιβεβλημενη, ενα συστημα οπως αυτο της Κυπρου (δηλαδη τα αγορια 18 ετων με το που τελειωνουν το σχολειο, υπηρετουν) θα ηταν σαφως καλυτερο. Γιατι απο τα 19 και περα θα μπορουσαν να ακολουθησουν τους στοχους τους χωρις διακοπη.
-
Με τη μητρότητα ίσως χάνουν αλλά:
-
Θεωρητικά χάνουν ελάχιστα (ένα χρόνο καθυστέρηση στην καριέρα τους). Αν συμβαίνει αλλιώς αυτό είναι 'ανωμαλία' και σαφώς δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
-
Έχουν την επιλογή αν θα γίνουν γίνουν μητέρες ή όχι, οι άνδρες δεν έχουν την επιλογή να μην πάνε στρατό.
Μη με παρεξηγείς, δεν είμαι ρεβανσιστής και σίγουρα θα προτιμούσα κατ'επιλογήν θητεία για όλους, άνδρς-γυναίκες. Αυτό που λέω δεν είναι 'γιατί εμείς κι όχι αυτές' αλλά ότι και οι γναίκες μπορούν να προσφέρουν στο στρατό, και μάλιστα και σε ένοπλες υπηρεσίες. Σε αυτό γιατί διαφωνείς;
-
Αντιρρησίες Συνείδησης