-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
[**Γιατί τα λέω;
Γιατί η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΤΣΙ ΤΡΕΧΕΙ!!! **Εχεις καιρο να δεις αναβαση, ο ψηλος τα λεει γιατι τα ειδε με τα ματια του.
**Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα:
Από τις 165 συμμετοχές, ΠΟΣΟΙ είχαν κουβέρτες;;;**
Νούμερο.
Δε μέτρησα πόσοι είχαν και πόσοι δεν είχαν.
Απ' ότι κατάλαβα αμφισβητείς την κρίση μου, ότι μπερδεύτηκα με τις κουβέρτες που μου τράβηξαν την προσοχή και έγραψα όσα έγραψα.
Μπορεί και να είναι έτσι και να μην καταλαβαίνω τι βλέπω.
Άν όλα όσα έγραψα εσύ θεωρείς ότι δεν τα ερμηνεύω σωστά, δε βρίσκω λόγο να συνεχίσω την κουβέντα. -
Χριστο,ο Γιωργος φανταζομαι εννοει το πρωτο,οτι ακομα και πολλες να ηταν,ποσες πολλες?
Αν τελικα στην πραξη(μετρημενες) ηταν 50(?) τοτε αυτοι ειναι ολοι και ολοι που εχουν κουβερτες στην Ελλαδα και ΝΑΙ τελικα ειναι λιγοι.(το χ,ψ50 ειναι μεγαλος αριθμος,αλλα επειδη ηταν η Ριτσωνα,που οπως ειπα ειναι η αναβαση του φαινεσθαι,σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα πιασαμε και το μεγιστο αριθμο κουβερτων στην Ελλαδα. )
Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.Βεβαια η εικονα που σχηματισες,για να μην ειμαστε υπερβολικοι,δεν προηλθε μονο απο τις κουβερτες αλλα και απο τις τεντες,τα τραπεζακια,τα φορτηγα,κλπ......Τα οποια τα ονομασα 'στατικη ευμαρεια'...
-
Δημήτρη, έγραψα για να πω ότι κάποιοι θεωρούν όσα λες απαραίτητα. Για μένα λάθος, εκεί τελειώνει.
Ο GeorgeTabs προσπαθεί να μου αποδείξει ότι δεν κατάλαβα καλά αυτά που είδα. Θεωρώ ότι :
-οι αγώνες που έχω παρακολουθήσει
-όσα έχω δει να μεταβάλλονται στα χρόνια που παρακολουθώ
-το πως έχω συμμετάσχει τις ελάχιστες φορές που το έχω κάνειμε βοηθούν στο να βγάλω ένα συμπέρασμα. Σωστό ή λιγότερο σωστό, δεν έχει και πολύ σημασία.
Αλλά συγχώρεσε με, όταν το επίπεδο της κουβέντας πάει στο 'πόσοι με κουβέρτες στους 165' για να αποδειχτεί κάτι, εγώ δε συνεχίζω.
-
'Δημήτρη, έγραψα για να πω ότι κάποιοι θεωρούν όσα λες απαραίτητα. Για μένα λάθος, εκεί τελειώνει.'
Πειραζει που δεν το καταλαβα αυτο? Τι εννοεις,Χριστο? -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Ο GeorgeTabs προσπαθεί να μου αποδείξει ότι δεν κατάλαβα καλά αυτά που είδα. Θεωρώ ότι :
-οι αγώνες που έχω παρακολουθήσει
-όσα έχω δει να μεταβάλλονται στα χρόνια που παρακολουθώ
-το πως έχω συμμετάσχει τις ελάχιστες φορές που το έχω κάνειμε βοηθούν στο να βγάλω ένα συμπέρασμα. Σωστό ή λιγότερο σωστό, δεν έχει και πολύ σημασία.
Αλλά συγχώρεσε με, όταν το επίπεδο της κουβέντας πάει στο 'πόσοι με κουβέρτες στους 165' για να αποδειχτεί κάτι, εγώ δε συνεχίζω.
Δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα!!!
Μια ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ερώτηση κάνω!!!Και δε σε ρωτάω να μου πεις πως ο Χ είχε 4 και ο Ψ είχε 14 κουβέρτες, σε ρωτάω με έναν πρόχειρο υπολογισμό ΠΟΣΟΙ είχαν κουβέρτες!!
μια 10αριά;
μια 20αριά;
μια κατοστή;
Όλοι πλην μιας 10αριάς;Γιατί εγώ αν δω 20 θα μου φανούν πολλοί, αντίθετα ένας Ιταλός αν έβλεπε 80 μπορεί να του φαινόντουσαν λίγοι!
ΚΑΙ οι δύο μας όμως μπορούμε να δώσουμε εκτίμηση αριθμού (κι ας πω εγώ φλομώσαμε στην κουβέρτα, σχεδόν 40 συμμετοχές είχαν κουβέρτες, το φυσάμε και μας φαίνεται, και ο Ιταλός να πει καλά, αυτοί είναι φτωχομπινέδες καραγκιόζηδες, μόλις 40 είχαν κουβέρτες να φανταστείς!!)Τώρα αν είσαι προκατειλημμένος να δεις κάτι αρνητικά αυτό που σε ρώτησα λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό.
-
Ανέφερες ότι κάποιοι έχουν το αυτοκίνητο πένα και γενικά άψογο, αλλά μόνο στατικά. Και τα σχετικά με κουβερτοειδή, τέντες κλπ.
Κάποιοι που ξεκινάνε (κατ' εμέ λανθασμένα σκεπτόμενοι) θεωρούν όλα αυτά απαραίτητα.Άν διαβάσεις ξανά το πρώτο μου ποστ σε αυτό το θέμα, θα δεις ποιος είναι ο προβληματισμός μου. Πολλά περιττά έξοδα χωρίς λόγο, μιλώντας πάντα για ένα καθαρό χομπίστα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τώρα αν είσαι προκατειλημμένος να δεις κάτι αρνητικά αυτό που σε ρώτησα λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό.
Αυτή τη φράση δεν την κατάλαβα. Πάντως προκατειλημμένος, δεν έχω λόγο να είμαι.
-
Τώρα αν είσαι προκατειλημμένος να δεις κάτι αρνητικά αυτό που σε ρώτησα λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό.
Αυτή τη φράση δεν την κατάλαβα. Πάντως προκατειλημμένος, δεν έχω λόγο να είμαι.
Δύσκολο να το εξηγήσω παραπάνω...
Ρωτάω ΠΟΣΟΙ (νούμερο!!! έστω και προσεγγιστικά!!!) είχαν κουβέρτες και η απάντηση είναι αυτή:Απ' ότι κατάλαβα αμφισβητείς την κρίση μου, ότι μπερδεύτηκα με τις κουβέρτες που μου τράβηξαν την προσοχή και έγραψα όσα έγραψα.
Μπορεί και να είναι έτσι και να μην καταλαβαίνω τι βλέπω.
Άν όλα όσα έγραψα εσύ θεωρείς ότι δεν τα ερμηνεύω σωστά, δε βρίσκω λόγο να συνεχίσω την κουβέντα.Ο GeorgeTabs προσπαθεί να μου αποδείξει ότι δεν κατάλαβα καλά αυτά που είδα.
Ε, αν αυτό δεν δείχνει αρνητική προκατάληψη, τι δείχνει;
Δεδομένου πως από τότε που ρώτησα έχεις κάνει τέσσερις (4) σχετικές απαντήσεις, και πουθενά δεν έβαλες αυτό που ρώτησα (νούμερο), αλλά τα πως και γιατί και μήπως που σε αδίκησα στο τι είδες και τι ένιωσες... -
Έχει κολλήσει η κουβέντα στο νούμερο που δε λέω και γιατί δεν το λέω. Πρέπει να ήταν πάνω από 50.
Αυτό το στατιστικό τώρα, πού οδηγεί την κουβέντα μας ?
Αναφέρθηκα στη γενικότερη εντύπωση μου και αυτό συζητάω με τον amaxopoulos. Κι αν οι κουβέρτες ήταν 30, και πάλι η ίδια εντύπωση θα σχηματιζόταν.Το θέμα μας είναι πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα που χρειάζεται ο φτωχός και ονειροπόλος νέος. Πάμε παρακάτω ?
-
Το θέμα μας είναι πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα που χρειάζεται ο φτωχός και ονειροπόλος νέος. Πάμε παρακάτω ?
Στο πρωτο μου ραλλυ ακροπολις, σε ηλικια 19 ετων, ξεκινησα με 4 λαστιχα που φορουσε το αυτ/το και ακομα 2!! στο σερβις, οπου σερβις το ι.χ. του αδελφου της φιλης μου ( καπου με ειχε πετυχει ο APR τοτε.. )
Εαν εχεις θεληση και ορεξη ολα γινονται.. -
:-?
Το θέμα μας είναι πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα που χρειάζεται ο φτωχός και ονειροπόλος νέος. Πάμε παρακάτω ?Χρειάζεται :
1)αγωνιστικό αμάξι
2)πολιτικό αμάξι, χωρίς τούρμπο κλπ. για τις αναγνωρίσεις
3)Φόρμες
4)Κράνη
5)Τώρα και εσώρουχα
6)Αναλώσιμα (λάστιχα, βενζίνες κλπ)
7)Συνεργεία και ανταλακτικά για κακές στιγμές.
Φίλους που να μπορούν να έρχονται για σέρβις.Τελικά...χρειάζονται πολλά και στοιχίζουν αρκετά. Οπότε ο ονειροπόλος φτωχός νέος θα παραμείνει ονειροπόλος μέχρι να μεγαλώσει και να μπορέσει να αποκτήσει όλα τα παραπάνω.
-
Ο φτωχος και ονειροπόλος δεν χρειάζετε πολλά. Τον εξοπλισμό ασφαλείας, μια καλή, ακόμα και δρομίσια ανάρτηση και ένα spare σετ ζαντολάστιχα. Τίποτα άλλο. Ούτε proflex, ούτε Super N μοτέρ. Από εκει και πέρα οτι περισσευει απο τη τσέπη μας το βάζουμε σιγά-σιγά (πχ. κανα καλο σετ τακάκια-δίσκους ή κανα καλύτερο αμορτισέρ).
Το βασικό κακό με τους περισσότερους έλληνες αγωνιζώμενους είναι οτι δίνουν σημασία στο αυτοκίνητο για να πάνε γρήγορα, και οχι στις οδηγικές τους ικανότητες.
Προσωπικά σκοπεύω να ξεκινήσω με την καινούργια χρονιά. Στόχοι μου....... να τερματίζω σε όσους αγώνες θα συμμετάσχω. Απο εκεί και περα αν έρθει και καμιά θέση (10ος στους 15 ) έχει καλός.
-
that's the spirit !
-
Niko ontws ayto einai to 8ema alla oi perissoteroi den to katalabainoyn... Kai to kakko einai oti den to katalabainoyn ta megala kefalia sthn Mesogeion me tis aykshseis poy kanoyn...
Emena poy eixa to aytokinhto poy to etrekse o aderfos moy me xilia-dyo problhmata kai moy stoixhse me 180 euro symmetoxh (neos agwnizomenos) 600 eyro.... -
Πως εγινε αυτο????λαστιχα και τετοια ή αντε να αλλαξουμε λαδια και πριν το καταλαβεις εχεις λυσει το μισο μοτερ???
-
Κατά τη γνώμη μου, για να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει δεν είναι ακριβή τόσο η αγορά του αυτοκινήτου, όσο τα έξοδα που προκύπτουν μετά.
Καλά, σίγουρα αποκλείω οτιδήποτε SUPER N3, N4, ή Α5, Α6…μιλάω για ένα απλό αυτοκίνητο που με τον απαραίτητο εξοπλισμό να μπορεί να τρέξει. Σίγουρα είναι ακόμα πιο εύκολο για αυτόν που έχει τη βάση, π.χ. 106, να δώσει 3000-4000€ για (Roll-bar, καθίσματα, ζώνες, πυρόσβεση, κράνη, στολές)…Αυτά τα έξοδα τα έχει υπολογίσει, τα έχει αποταμιεύσει και δεν τρέχει τίποτα…Αλλά μετά ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ η τσέπη του με τις συμμετοχές, διανυκτερεύσεις, βενζίνες, λάστιχα, σέρβις, συνεργεία, ανταλλακτικά;
Όπως βλέπετε δεν μιλάω για κουβέρτες κ τέτοιες πολυτέλειες, σαζμάν, σχέσεις, μπλοκέ, ψαλίδια, άγραφους, κ.λ.π. Μιλάω για τα πάγια έξοδα που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς. Και το κυριότερο, τι γίνεται μετά από κάποια έξοδο; Σίγουρα αυτήν δεν τη σκεφτόμαστε, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μακριά από μας. Η υγεία μας είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε λαμαρίνα, αλλά άμα γίνει για τους επόμενους μήνες θα πηγαίνουμε στη δουλεία μας, ή στο πανεπιστήμιο με το αστικό;;;!!
Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις αγωνιζόμενους να πραγματοποιούν 1 ανάβαση, ή 1 μίνι ραλύ το χρόνο και τους υπόλοιπους 11 μήνες το αγωνιστικό να είναι παροπλισμένο!
Το κακό είναι ότι λείπουν οι θεσμοί από την Ελλάδα, όπου πιστεύω ότι όλα τα έξοδα μειώνονται στο ελάχιστο, γιατί πίσω σου έχεις μια οργανωμένη ΟΜΑΔΑ. (Με ευκολίες στην πληρωμή, μειωμένες τιμές ανταλλακτικών, σέρβις, κ.λ.π). Και επίσης υπάρχει το κίνητρο καθώς είναι οι μόνες περιπτώσεις που ένας αγωνιζόμενος δεν δίνει μόνο, αλλά παίρνει και κάποια χρηματικά έπαθλα.
Δεν κατηγορώ τα Micra, MG, Leon, αλλά μέχρι πριν λίγο δεν ήταν καθόλου δελεαστικά, γιατί έτρεχαν μόνοι τους στην ομάδα National. Και ευτυχώς τώρα μπορούν να συμμετάσχουν στην Ν1.
Που είναι τα 30 LEON, τα βλέπει κανείς σε κανέναν αγώνα; -
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Το θέμα μας είναι πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα που χρειάζεται ο φτωχός και ονειροπόλος νέος. Πάμε παρακάτω ?
Στο πρωτο μου ραλλυ ακροπολις, σε ηλικια 19 ετων, ξεκινησα με 4 λαστιχα που φορουσε το αυτ/το και ακομα 2!! στο σερβις, οπου σερβις το ι.χ. του αδελφου της φιλης μου ( καπου με ειχε πετυχει ο APR τοτε.. )
Εαν εχεις θεληση και ορεξη ολα γινονται..Σε 3-4 χρόνια (χωρίς να βάζουμε το παράβολο) για να τρέξεις πρέπει να έχεις δώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώπουλα...
Όχι σε επίπεδο Ακρόπολις, αλλά... Αττικό, Αχαιός, ΔΕΘ, Κένταυρος κλπκλπ...
Χοντρικά και ανά άτομο:
Κράνος 400 ευρώ
HANS 800 ευρώ
Φόρμα 400 ευρώ
Μπάκετ 500 ευρώ
Ζώνες 200 ευρώ
Μπαλακλάβα/σκελέα/μπλουζάκι/κάλτσες/παπούτσια 350 ευρώ
Λισάνς 150 ευρώΣύνολο 2.800 ευρώ για να αρχίσεις να σκέφτεσαι να δηλώνεις συμμετοχή, και παίρνεις πάντα το φτηνότερο... Για μια πιο μέτρια κατάσταση θα πάει χαλαρά 3-4 χιλιάδες.
Τα παραπάνω τα υπολογίζεις ανά 7ετία (5ετία για διεθνή αγώνα, ετήσια η λισάνς) και για τα φτηνά που ανέφερα είναι 550 ευρώ το χρόνο (ακατέβατα...) ή 45-50 ευρώ το μήνα ακατέβατα...Οπότε ο φτωχός νέος καλά θα κάνει να μείνει ονειροπόλος, και να μην ασχοληθεί και αρχίσει να βάζει φούριες στο κεφάλι του...
-
Αυτα ομως ειναι εξοπλισμος, οπως για καποιον που κανει σκι,mountain-bike ktlp τωρα το ακριβα,φτηνα τι να κανουμε?
Το να αλλαζουν ομως τα specs (αν και παλυ δινουν αντε μια σεζον) ειναι λιγο καπως. Αχ ρε γαμωτο να μην παιζαμε γκολφ. -
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Το να αλλαζουν ομως τα specs (αν και παλυ δινουν αντε μια σεζον) ειναι λιγο καπωςΑκόμα και αν υπάρχει προειδοποίηση 3-4 χρόνια ? (πχ. κράνη, εσώρουχα, φόρμες)
-
Καλησπερα, δεν ειμαι αντιθετος,καποτε πρεπει ν αλλαξει η νοοτροπια μας δηλ ετσι ειναι και ετσι θα ειναι. μονο για προδιαγραφες αυτοκινητων μιλησα.Αν και παλυ εχει να γινει ενας χαμος οταν ερθει η ωρα... και παλυ θα μας φταει η εθεα γιατι δεν διαβασαμε η δεν θυμομαστε τους κανονισμους..
Ναι την Ε επρεπε να την εχουν ελευθερη και ας θεσπιστει η ΑΕ.
Τι θα γίνει με μας τους «φτωχούς», αλλά ονειροπόλους νέους;