-
Αν θυμαμαι ειναι 1,970:1
-
'Οντως τόσο είναι όσο είπε ο φίλος gv1600. Tο διασταύρωσα.
-
Ο χρήστης amstrad έγραψε:
Θα επαναλαβω οτι ειναι εγκληματικα τα 160χλμ με οτι οχημα και να τρεχεις με τα σημερινα αμαξια και την σημερινη τεχνολογια που εχουμε. Αν εχεις εξωτερικους αεροσακους οπως εχουν οι δορυφοροι που προσγειωνονται σε Αρη και Αφροδιτη τοτε ενταξει, μη σου πω να εχει και κανα αλεξιπτωτο απο πισω για να φρεναρει πιο γρηγορα οπως εχουν τα πυραυλοκινητα ή το διαστημικο λεωφορειο. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση οτι 4τροχο (ή διτροχο) εχεις με πανω απο 120 εχεις πεθανει εσυ και οι γυρω σου οτι και να μου λετε.
Ξεφευγω λιγο με αυτα που λεω αλλα θελω να ειμαστε ρεαλιστες και οχι να συζηταμε για εαν το ενα και εαν το αλλο. Φυσικα αν ολοι οι δρομοι ηταν ευθειες με τειχη γυρω γυρω θα ηταν υπερασφαλεις! και εστρωναν ασφαλτο καθε εξαμηνο! Επειδη δεν γινονται αυτα και επειδη σου πεταγεται ενα σκυλι εκει που δεν το περιμενεις στα 180χλμ/ωρα σε κλαινε και εσενα και τον καημενο τον σκυλακο! Ολοι βιαζομαστε οταν παμε καπου αλλα οι μισοι θα σκονταψουμε και δεν πρεπει να την πληρωνουν και οι γυρω μας.
Αυτα προς το παρον... καλες διαδρομες!Ετσι μπραβο ρε φιλε ...ΠΕΣΤΑ !!!
Μαζι σου και εγω... -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Ξέρει κάποιος να αναφέρει την σχέση υποπολαπλασιασμού (κοντές σχέσεις) του νέου Βιτάρα 2,0;Τάσο το Pinin μας τί σχέση έχει ; Εγώ δεν τα βλέπω και πολύ 'αργά'.
-
Το Pinin έχει 1,93 και σε σχέση με το GV έχει πιο μακριές σχέσεις.
1η: 3.967 το Pinin, 4.55 το GV
2η: 2.136 το Pinin, 2.357 το GV -
Όντως τι Πινίν έχει μόνο 1,548:1 (όντως πολύ χαμηλή) σχέση μετάδοσης στα 'αργά' έναντι του 1,970:1 του νέου Βιτάρα.
Έναντι αυτού όμως έχει πιό κοντή σχέση διαφορικών ( 4,636:1 ) έναντι 4,100:1 του νέου Βιτάρα και με καλύτερη ροπή (194Νm/3500rpm έναντι 184Νm/4000rpm), μακρύτερες όμως σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων ( 1η 3,967 έναντι 4,550 )αλλά και μικρότερο βάρος (1390 χγρ έναντι 1575).
Όλα τα παραπάνω δεν τα παραθέτω για να υποστηρίξω πως το ένα είναι καλύτερο από το άλλο αλλά για να φανεί πως ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει την δική του 'συνταγή' σχέσεων μετάδοσης για να αξιοποιήσει ή να ενισχύσει την απόδοση του κινητήρα του σε όλες τις περιοχές στροφών λειτουργίας, τις δυνατότητες του αμαξώματος και της ανάρτησης.
Εν κατακλείδει πιστεύω πως το νέο Βιτάρα είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο (για μένα καλύτερο συνολικά από το παλιό) που άν υπήρχε την εποχή που αγόρασα το Πινίν θα δυσκολευόμουν πολύ να επιλέξω, ενώ με το παλιό, όταν τα συνέκρινα (με τέστ πάντα) δεν μου έκανε 'κλίκ' ανάλογο με του Πινίν. Μόνη του έλλειψη για τα γούστα μου, τα πίσω δισκόφρενα (τσιγγουνιά) και η έλλειψη ελεγχόμενου πίσω διαφορικού (επίσης τσιγγκουνιά) που κάνει την διαφορά στην κίνηση σε ολισθηρά εδάφη (χιόνια - λάσπη). -
Έχω την εντύπωση ότι η σχέση που επιλέγει ο κατασκευαστής είναι ευθέως ανάλογη με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Δηλαδή λαμβάνει υπόψη τα βάρος, τη απόδοση του κινητήρα αλλά και το τρόπο που θα κινηθεί το αυτοκίνητο*. Εαν πρέπει να 'ανεβαίνει' σε 30 μοίρες σύμφωνα με τις προδιαγραφές τότε δίνει και την ανάλογη σχέση στην κίνηση.
- Αυτά κατάλαβα απο το tetrakinisi mag σε ένα ωραίο άρθο που είχε. Κάπως έτσι δεν είναι? Αρα η σχέση σαν ένας απλός αριθμός απο μόνος του δεν λέει και πολλά.
Βέβαια το Σάββατο που κατέβαινα μια πολύ γλιστερή κατηφόρα με το αυτοκίνητο να 'χορεύει' κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις κοντά και να φρενάρει όσο το δυνατόν καλύτερα με τον κινητήρα το αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα όταν έχουμε αυτόματο κιβώτιο...
ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ GRAND VITARA 2.0?