-
Πολλές φωνές....
-
Στη δοκιμή μακράς διάρκειας των 4τ το sx4 έχοντας διανύσει 21.924 χλμ δεν παραπονέθηκε ούτε μια φορά δίνονας στο περιοδικό αφορμή να το χαρακτηρίσει παλικάρι!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στη δοκιμή μακράς διάρκειας των 4τ το sx4 έχοντας διανύσει 21.924 χλμ δεν παραπονέθηκε ούτε μια φορά δίνονας στο περιοδικό αφορμή να το χαρακτηρίσει παλικάρι!Σαν κατοχος του του αδελφου αυτοκινητου (FIAT SEDICI) για σχεδον 4 μηνες και 5500 χλμ θα συμφωνω και επαυξανω.
-
Τα φώτα σας παιδιά. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι τα πέδιλα του ski δεν χωράνε άνετα αμέσα στην καμπίνα των επιβατών του sx4 ακόμα και με ριγμένο το 1/3 του πίσω καθίσματος. Οπότε αναγκαστικά θα οδηγηθώ στη λύση μπάρες, δέστρες ski. Τις μπάρες τις βρήκα thule. Το θέμα τώρα είναι αν θα βάλω δέστρες ski ή μπαγαζιέρα οροφής όπως μου πρότειναν. Ποιό από τα δύο λέτε να έχει καλύτερη αεροδυναμική?
-
Η αντίσταση είναι ανάλογη με το συντελεστή αεροδυναμικής και τη μετωπική επιφάνεια. Σίγουρα οι δέστρες με τα σκι επάνω έχουν πολύ μεγαλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής (τριπλάσιο ίσως;) αλλά και μικρότερη επιφάνεια (το 1/5 της επιφάνειας της μπαγκαζιέρας ίσως;). Με αυτά τα νούμερα θα συνέφεραν οι δέστρες, αλλά είναι νούμερα κατ'εκτίμηση... Επίσης δεν ξέρω τι από τα 2 κλέβεται πιο εύκολα (αν σε απασχολεί). Το σίγουρο είναι ότι τη μπαγκαζιέρα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για άλλες χρήσεις (καλοκαιρινές διακοπές πχ).
Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρω το SX4 και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά τελικά η μανία μου με το μέγεθος με έκανε να πάρω το τουραν, εκεί χωράνε τα σκι (1.78m) άνετα και περισσεύει και χώρος για ένα μικρό μενίρ.
Από περιέργεια, για τι μήκος σκι μιλάμε;
-
Αυτά που έχω τώρα είναι 158 cm. Αλλά του χρόνου λέω να πάρω και ένα ζευγάρι για απάτητο περίπου 175 και 178.
-
Τοποθετήθηκε πριν 3 ώρες η μπαγαζιέρα της thule
Έγινε και δομική στον περιφερειακό. Μέχρι τα 120 δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Από τα 120 και μετά ένα ελαφρύ αεράκι, που δεν ενοχλεί. Αν ανοίξω το τρανζίστορ δεν ακούγεται τίποτα. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τοποθετήθηκε πριν 3 ώρες η μπαγαζιέρα της thule
Έγινε και δομική στον περιφερειακό. Μέχρι τα 120 δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Από τα 120 και μετά ένα ελαφρύ αεράκι, που δεν ενοχλεί. Αν ανοίξω το τρανζίστορ δεν ακούγεται τίποτα.Καλοριζικη.
Κατι θα ξερεις εσυ και εβαλες μπαγαζιερα .... και οχι δεστρες ... κατι μαλλον μας κρυβεις..... -
Αν ξέρει κανείς...
Κυκλοφορεί το SX4 χαμηλωμένο;
Σήμερα κοίταξα με επιμονή ένα καινούριο SX4 μαύρο και σίγουρα ήταν χαμηλωμένο...
Το οδηγούσε μία κοπέλα και ήταν μόνη της μέσα και το αυτοκίνητο φαινόταν άδειο...Περίεργα πράγματα...
-
Απ' ότι γνωρίζω όχι.
19 εκατοστά απόσταση απο το έδαφος έχουν και τα δικίνητα και τα τετρακίνητα ενώ δεν ξέρω αν στο νέο 2κίνητο υπάρχει η μικροδιαφορά στη ποδιά (στα φώτα ομίχλης που ήταν πιο κάτω απο το 4κίνητο) που έδειχνε πιο χαμηλή ή χωρίς τα ασημί προστατευτικά του 4κίνητου.Edit!
Λάθος 190 mm το τετρακίνητο ενώ 175 mm το δικίνητο!
Το δικίνητο (με διαφορετικό προφυλακτήρα από το 4χ4)
Το τετρακίνητο
Bodenfreiheit (Απόσταση απο το έδαφος): 175 mm bei 205/60 R16 (4x2) και *190 mm bei 205/60 R16 (4x4) *
http://auto.suzuki.de/auto/live/modelle/SX4-1/SX4/techndaten.html -
Λες να ήταν το δικίνητο; Μπορεί...
Πάντως φορούσε μία πολύ όμορφη ζάντα 16άρα και σίγουρα φαινόταν χαμηλωμένο...
-
Οι νέες 16άρες ζάντες είναι ωραιότερες
από τις προηγούμενες
-
Σωστός!...
Φορούσε την νέα ζάντα!... Άρα ήταν το καινούριο...!...Όμορφο μου φάνηκε σε μαύρο χρώμα...
-
Καλησπέρα σε όλους!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής sx4 1.6 4x4!
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το αυτοκίνητο απο κατόχους και γνώστες π.χ κατανάλωση ,οδηγική συμπεριφορά.
Ευχαριστώ πολύ!! -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής sx4 1.6 4x4!
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το αυτοκίνητο απο κατόχους και γνώστες π.χ κατανάλωση ,οδηγική συμπεριφορά.
Ευχαριστώ πολύ!!Λιγο εως πολυ τα εχουμε ξαναπει,αλλα θα τα συνοψισω.Οδηγικη συμπεριφορα πολυ καλη,ουδετερη θα ελεγα,χαρην των σκληρων αναρτησεων.Ακομη και με 2wd.Οικονομικο.Σε προσφατο ταξιδι Αγρινιο-Ναυπλιο πετυχα μεση καταναλωση 6,4[τρεμε costaslio].Στα μειον ειναι η σκληρη αναρτηση και οι μακριες σχεσεις.
-
Λιγο εως πολυ τα εχουμε ξαναπει,αλλα θα τα συνοψισω.Οδηγικη συμπεριφορα πολυ καλη,ουδετερη θα ελεγα,χαρην των σκληρων αναρτησεων.Ακομη και με 2wd.Οικονομικο.Σε προσφατο ταξιδι Αγρινιο-Ναυπλιο πετυχα μεση καταναλωση 6,4[τρεμε costaslio].Στα μειον ειναι η σκληρη αναρτηση και οι μακριες σχεσεις.[/quote]
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Τι μοντέλο είναι το δικό σου?
Εχω ακούσει οτι το νέο sx4 είναι καλύτερο σε ανάρτηση και κινητήρα!!
Εχεις άποψη πάνω σε αυτό??? -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Λιγο εως πολυ τα εχουμε ξαναπει,αλλα θα τα συνοψισω.Οδηγικη συμπεριφορα πολυ καλη,ουδετερη θα ελεγα,χαρην των σκληρων αναρτησεων.Ακομη και με 2wd.Οικονομικο.Σε προσφατο ταξιδι Αγρινιο-Ναυπλιο πετυχα μεση καταναλωση 6,4[τρεμε costaslio].Στα μειον ειναι η σκληρη αναρτηση και οι μακριες σχεσεις.Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Εχεις άποψη πάνω σε αυτό???το πρωτο sx4 πριν το facelift ήταν λίγο μαλακό σε σχέση με άλλα Suvoειδή, σε ταχύτητες > 120 αντιδρούσε λίγο περίεργα σε μικρες λακούβες-εξογκώματα του δρόμου, γενικά δε σου έδινε την αίσθηση να το πιέσεις(μάλλον λόγω του ύψους και των μαλακών αναρτήσεων)
και σε επαρχιακό δρόμο είχε λίγο περίεργες αντιδράσεις με μικρότερες ταχύτητες δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη
τώρα νομίζω και αλλος κάτοχος που είχε το προ facelift, είπε πως έκανε test drive το νεο και είπε ότι βελτιώθηκε το φαινόμενο με τις αναρτήσεις στα > 120, αλλά με το νέο κινητήρα είχε τη δύναμη που ήθελε κανείς λίγο πιο ψηλά από το προηγούμενο -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Λιγο εως πολυ τα εχουμε ξαναπει,αλλα θα τα συνοψισω.Οδηγικη συμπεριφορα πολυ καλη,ουδετερη θα ελεγα,χαρην των σκληρων αναρτησεων.Ακομη και με 2wd.Οικονομικο.Σε προσφατο ταξιδι Αγρινιο-Ναυπλιο πετυχα μεση καταναλωση 6,4[τρεμε costaslio].Στα μειον ειναι η σκληρη αναρτηση και οι μακριες σχεσεις.Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Εχεις άποψη πάνω σε αυτό???[/quote]
Το δικο μου ειναι μοντελο του 2008.Το f\l μοντελο κατι εχουν αλλαξει στην αναρτηση και δεν αντιδρα τοσο ξερα οπως το πρωτο.Οσο αφορα στις επιδοσεις οντως ψηλα ειναι πιο δυνατο αλλα χαμηλα ειναι το ιδιο και με 5η χειροτερο γιατι εκαναν πιο μακρια την τελικη σχεση μεταδοσης,προς οφελος της καταναλωσης.Με λιγα λογια αν πας χαλαρα δεν καιει,αλλα και δεν αρπαζει.Αν το ζορισεις ειναι αρκετα γρηγορο με αντιτιμο στην καταναλωση.Στα θετικα να προσθεσω το τιμονι ,τα φρενα και την πολυ καλη 4κινηση.Απο αξιοπιστια το δικο μου με 34000 χλμ. δεν παρουσιασε τιποτα.Καποιοι ειχαν προβλημα με τους συμπλεκτες. -
Εγώ έχω εντυπώσεις από το ξαδελφάκι (Sedici, προ f/l, 1,9 diesel). Για τον κινητήρα/ κατανάλωση δεν έχω να πω κάτι γιατί δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη.
Στα θετικά καλή ορατότητα, ευελιξία, εύκολο παρκάρισμα και κίνηση στην πόλη, καλή οδική συμπεριφορά. Το αυτοκίνητο πατάει καλά στο δρόμο έχει ευστάθεια και σε υψηλές ταχύτητες. Στις στροφές είναι λίγο ξερό, αλλά στρίβει καλά, δε γέρνει πολύ, αν το παρακάνεις (2WD) υποστρέφει. Επίσης καλή η τετρακίνηση: σε χώμα, λάσπη και σε χιόνι με τα ασφάλτινα ελαστικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα
Με ενοχλεί η πολύ σκληρή (χωρίς λόγο) ανάρτηση, τα καθίσματα χωρίς πλευρική στήριξη και θα ήθελα καλύτερα φρένα (κυρίως σε αίσθηση). Επίσης δεν έχω καταφέρει να βολευτώ στη θέση οδήγησης (μου φαίνεται ότι κάθομαι ψηλά και μακριά από το τιμόνι) -
Στο f/l διαπίστωσα μεγάλη αργοπορία στην απόκριση του (ηλεκτρικού) γκαζιού. Το ίδιο που βίωσα και με ενόχλησε πολύ και στο Splash.
Suzuki SX4