-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Τα λάστιχα δεν καταλαβαίνουν αν ο κινητήρας γυρνάει με 3000 ή 10000 σαλ, ούτε πόση ροπή αποδίδει στο στρόφαλο
Λάθος....
Μπορείς να εξηγήσεις αναλυτικά γιατί είναι λάθος;
Λάθος δικό μου!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η κοντύτερη σχέση ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα. Άρα, αν η κοντύτερη τον βάλει στην περιοχή που αποδίδει τη μέγιστη ροπή του, θα έχουμε υπερστροφή (αν μιλάμε για πισωκίνητο) ή υποστροφή (αν μιλάμε για προσθιοκίνητο).Αν πατήσεις λιγότερο το γκάζι, τότε ο κινητήρας θα δώσει λιγότερη ροπή.... αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμμια σχέση!
Αν αποφασίσω να μπώ με δεύτερη σε μια στροφή των 80 χλμ. θα εχω π.χ 5500 στροφή και ροπή 0 (γιατί στην είσοδο ως γνωστό δεν πατάμε γκάζι). Αν μπώ με τρίτη θα έχω π.χ. 3500 και ροπή 0 (γιατί στην είσοδο ως γνωστό δεν πατάμε γκάζι).
Για πες μου ποιά είναι λοιπόν η διαφορά; -
Α! Και για να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα του thread, φυσικά θα προτιμήσω τον κινητήρα που δίνει πιο μεγάλη 'οδηγησιμότητα'.
Που σημαίνει όσο πιο απλωμένη ροπή όχι όμως εις βάρος της μέγιστης ισχύος. -
Αυτά όμως ΜΟΝΟΝ αν δεν πατάμε γκάζι στην είσοδο της στροφής, κάτι που θα ίσχυε μόνον αν δεν υπήρχε ανηφόρα. Κάτι άλλο: για πόσα δευτερόλεπτα θα μείνεις χωρίς γκάζι στην είσοδο; Επίσης, ξεχνάς κάτι: στους παλινδρομικούς κινητήρες, όταν βάλεις κοντύτερη σχέση και ΔΕΝ πατάς γκάζι, επιβραδύνεις το όχημα.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Αν πατήσεις λιγότερο το γκάζι, τότε ο κινητήρας θα δώσει λιγότερη ροπή.... αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμμια σχέση!
Αν αποφασίσω να μπώ με δεύτερη σε μια στροφή των 80 χλμ. θα εχω π.χ 5500 στροφή και ροπή 0 (γιατί στην είσοδο ως γνωστό δεν πατάμε γκάζι). Αν μπώ με τρίτη θα έχω π.χ. 3500 και ροπή 0 (γιατί στην είσοδο ως γνωστό δεν πατάμε γκάζι).
Για πες μου ποιά είναι λοιπόν η διαφορά;Για εξήγησε που διαφωνείς μπας και μάθω και γω κάτι παραπάνω!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Αν πατήσεις λιγότερο το γκάζι, τότε ο κινητήρας θα δώσει λιγότερη ροπή.... αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμμια σχέση!
Για πες μου ποιά είναι λοιπόν η διαφορά;Φυσικό δεν είναι αν οδηγείς Golf?
-
Σε προσθιοκίνητο, ο μόνος λόγος για να μπεις χωρίς γκάζι σε μια στροφή είναι για να προκαλέσεις υπερστροφή. Και μάλιστα το να μπεις χωρίς γκάζι σε στροφή με ανάποδη κλίση κάνει το αυτοκίνητο να διπλώσει αμέσως (το'χω πάθει).
-
για πόσα δευτερόλεπτα θα μείνεις χωρίς γκάζι στην είσοδο; Επίσης, ξεχνάς κάτι: στους παλινδρομικούς κινητήρες, όταν βάλεις κοντύτερη σχέση και ΔΕΝ πατάς γκάζι, επιβραδύνεις το όχημα.Χωρίς γκάζι θα μείνω μέχρι να αρχίσω να επιταχύνω (κάπου στην κορυφή).
Χωρίς γκάζι πάντα επιβραδύνεις. Με κατέβασμα επιβραδύνεις περισσότερο.
Εσύ στροφή των 80 με τι την παίρνεις; Με 2η ή 3η; (σε γρήγορη οδήγηση εννοείται)
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
για πόσα δευτερόλεπτα θα μείνεις χωρίς γκάζι στην είσοδο; Επίσης, ξεχνάς κάτι: στους παλινδρομικούς κινητήρες, όταν βάλεις κοντύτερη σχέση και ΔΕΝ πατάς γκάζι, επιβραδύνεις το όχημα.
Χωρίς γκάζι θα μείνω μέχρι να αρχίσω να επιταχύνω (κάπου στην κορυφή).
Εσύ στροφή των 80 με τι την παίρνεις; Με 2η ή 3η; (σε γρήγορη οδήγηση εννοείται)
ΤΙ στροφή των 80; Μπορεί να'ναι 3η φυλαγμένη, μπορεί να'ναι 2α πατημένη! Τι πα'να πει 'στροφή των 80';
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Για πες μου ποιά είναι λοιπόν η διαφορά;Για εξήγησε που διαφωνείς μπας και μάθω και γω κάτι παραπάνω!
μου αρεσει το στο τελος γιατι δηλωνει οτι εισαι ηδη μεγιστος μαστορας του τιμονιου. και οτι οτιδηποτε και να σου πω θα το ξερεις ηδη.
τα σεβη μου λοιπον...
Μέγιστος δεν είμαι σε καμμια περιπτωση. Πιστεύω όμως ότι οδηγώ καλά. Λάθος emoticon! Sorry! Να το συζητήσουμε θέλω γιατί διαφωνώ, αλλά θέλω να ακούσω και την άλλη πλευρά!
-
για πόσα δευτερόλεπτα θα μείνεις χωρίς γκάζι στην είσοδο; Επίσης, ξεχνάς κάτι: στους παλινδρομικούς κινητήρες, όταν βάλεις κοντύτερη σχέση και ΔΕΝ πατάς γκάζι, επιβραδύνεις το όχημα.
Χωρίς γκάζι θα μείνω μέχρι να αρχίσω να επιταχύνω (κάπου στην κορυφή).
ΤΙ στροφή των 80; Μπορεί να'ναι 3η φυλαγμένη, μπορεί να'ναι 2α πατημένη! Τι πα'να πει 'στροφή των 80';
Τι εννοείς 3η φυλαγμένη και τι 2η πατημένη, γιατί μπορεί να εννούμε διαφορετικά πράγματα. Για εξήγησε λίγο καλύτερα!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Μέγιστος δεν είμαι σε καμμια περιπτωση. Πιστεύω όμως ότι οδηγώ καλά. Να το συζητήσουμε θέλω γιατί διαφωνώ, αλλά θέλω να ακούσω και την άλλη πλευρά!
δλδ αυτους που ΔΕΝ οδηγουν καλα θελεις να ακουσεις. σωστα το καταλαβα?
Λάθος, την διαφορετική από την δική μου, προσέγγιση του πως στρίβουμε
-
3η φυλαγμένη: 3η στο κιβώτιο και περιορισμένο γκάζι.
2α πατημένη: 2α στο κιβώτιο και το γκάζι αρκετά πατημένο (όχι τέρμα, γιατί τότε λέμε 'σκασμένη'). 2ες πατημένες είναι οι πιο πολλές στροφές στο δρόμο για Θέρισο και στη διαδρομή Κάμποι-Ψυχρό Πηγάδι.
-
3η φυλαγμένη: 3η στο κιβώτιο και περιορισμένο γκάζι.2α πατημένη: 2α στο κιβώτιο και το γκάζι αρκετά πατημένο (όχι τέρμα, γιατί τότε λέμε 'σκασμένη'). 2ες πατημένες είναι οι πιο πολλές στροφές στο δρόμο για Θέρισο και στη διαδρομή Κάμποι-Ψυχρό Πηγάδι.
Κάντου το πιο λιανά. Είναι ακόμη στο ποδήλατο. Αυτό έχει μόνο 1η και 2α...
-
3η φυλαγμένη: 3η στο κιβώτιο και περιορισμένο γκάζι.2α πατημένη: 2α στο κιβώτιο και το γκάζι αρκετά πατημένο (όχι τέρμα, γιατί τότε λέμε 'σκασμένη'). 2ες πατημένες είναι οι πιο πολλές στροφές στο δρόμο για Θέρισο και στη διαδρομή Κάμποι-Ψυχρό Πηγάδι.
Πότε θα χαρακτηρίσεις μια στροφή 2η φυλαγμένη και πότε 3η πατημένη, όταν έχουν ίδια ταχύτητα στριψίματος;
Γιατί μια δεύτερη πατημένη, που σημαίνει περίπου 80 χλμ. είναι διαφορετική από μια 3η φυλαγμένη που είναι πάνω κάτω των 80 χλμ.; -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Τι εννοείς 3η φυλαγμένη και τι 2η πατημένη, γιατί μπορεί να εννούμε διαφορετικά πράγματα. Για εξήγησε λίγο καλύτερα!
καλα τωρα κοροιδευομαστε?? σοβαρα δεν ξερεις τι σημαινουν αυτοι οι οροι και θεωρεις και τον εαυτο σου καλο οδηγο κλπ κλπ?
τα χαπακια σου και στο κρεβατακι σου φιλτατε.
οφ τοπικ τελος απο εμε (ελπιζω...)
ΟΚ! Είμαι άχρηστος! Γειά .....
-
Λυπάμαι που και εδώ βλέπω τα ίδια. Σε παρόμοια περίπτωση πριν λίγο σε άλλο θέμα έγραψα αυτό. Κρίμα που ταιριάζει και εδώ.
Το μεγάλο αγκάθι στο forum μας είναι ο φανατισμός που έχουν μερικοί φίλοι μας είτε στην υποστήριξη ενός κατασκευαστή ή μιας χώρας είτε στην αντιπάθεια αντίστοιχα αυτών. Ομολογώ ότι δεν είχα μπει έως τώρα σε αυτό το θέμα και η αφορμή ήταν κάποια pm που έλαβα άσχετα αν είναι σε αυτή τη θεματική ενότητα συντονιστής. Από το ύφος των μηνυμάτων νόμιζα ότι εδώ σφάζεστε αλλά από ότι βλέπω έχουμε τις ίδιες κοντόφθαλμές κουβέντες από ορισμένους που έχουμε παρακολουθήσει και παλιότερα δυστυχώς. Συστάσεις δεν μου επιτρέπεται να κάνω γιατί δεν έχω την δικαιοδοσία αλλά δεν μπορώ να αφήσω να πέφτουν υπονοούμενα ότι κάποιοι έχουν ασυλία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και κανένας μας δεν είναι ποιο ίσος από τους άλλους. Μια παράκληση θα κάνω να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις και να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός όχι μόνο στους άλλους αλλά πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό γιατί αυτά που γράφουμε μα ς χαρακτηρίζουν
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
2α πατημένη: 2α στο κιβώτιο και το γκάζι αρκετά πατημένο (όχι τέρμα, γιατί τότε λέμε 'σκασμένη'). 2ες πατημένες είναι οι πιο πολλές στροφές στο δρόμο για Θέρισο και στη διαδρομή Κάμποι-Ψυχρό Πηγάδι.
Πότε θα χαρακτηρίσεις μια στροφή 2η φυλαγμένη και πότε 3η πατημένη, όταν έχουν ίδια ταχύτητα στριψίματος;
Γιατί μια δεύτερη πατημένη, που σημαίνει περίπου 80 χλμ. είναι διαφορετική από μια 3η φυλαγμένη που είναι πάνω κάτω των 80 χλμ.;Αυτό εξαρτάται από τη γεωμετρία και τη χάραξη της στροφής και από το τι ακολουθεί μετά. Για παράδειγμα, είναι μια στροφή 90 μοιρών αριστερή που ξέρω μεταξύ Κουνουπιδιανών και Πυθαριού. Την παίρνω με τρίτη φυλαγμένη γύρω στα 80 χ.α.ω., άντε και λίγο παραπάνω) και φλικ για να βοηθήσω με την ουρά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου, ώστε να βγω με 90+. Μετά τη στροφή αυτή δεν ακολουθεί κάποια άλλη που να απαιτεί περιορισμό της ταχύτητάς μου, είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη.
-
Γιατί μια δεύτερη πατημένη, που σημαίνει περίπου 80 χλμ. είναι διαφορετική από μια 3η φυλαγμένη που είναι πάνω κάτω των 80 χλμ.;Αυτό εξαρτάται από τη γεωμετρία και τη χάραξη της στροφής και από το τι ακολουθεί μετά. Για παράδειγμα, είναι μια στροφή 90 μοιρών αριστερή που ξέρω μεταξύ Κουνουπιδιανών και Πυθαριού. Την παίρνω με τρίτη φυλαγμένη γύρω στα 80 χ.α.ω., άντε και λίγο παραπάνω) και φλικ για να βοηθήσω με την ουρά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου, ώστε να βγω με 90+. Μετά τη στροφή αυτή δεν ακολουθεί κάποια άλλη που να απαιτεί περιορισμό της ταχύτητάς μου, είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη.
Δοκίμασες να την πάρεις με 2η πατημένη;
-
Ναι. Πολλά μούτρα.
EDIT: Ή μάλλον, περισσότερα απ'όσα θα ανεχόμουν, με δεδομένες τις οδηγικές μου προτιμήσεις (κίνηση ουδέτερη προς ελαφρώς υπερστροφική).
βιοποικιλότητα