-
Λέγοντας περί SM ακόμα θυμάμαι αρχές 2006. Μεγάλο SM βγάζει προσφορά το Playstation 2 στα 99,90 €. Τιμή που ήταν χονδρική καθώς λιανική μπορούσε κανείς να το διαθέσει τότε γύρω στα 140-150€ αν θυμάμαι σωστά. Τώρα το πως και γιατί τα έβγαλαν σε αυτή την τιμή δεν το γνωρίζω.
Εκείνο που θυμάμαι είναι πως πήγαμε με φίλο που τα εμπορευόταν τότε και αδειάσαμε και εγώ δεν ξέρω πόσα ράφια.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λέγοντας περί SM ακόμα θυμάμαι αρχές 2006. Μεγάλο SM βγάζει προσφορά το Playstation 2 στα 99,90 €. Τιμή που ήταν χονδρική καθώς λιανική μπορούσε κανείς να το διαθέσει τότε γύρω στα 140-150€ αν θυμάμαι σωστά. Τώρα το πως και γιατί τα έβγαλαν σε αυτή την τιμή δεν το γνωρίζω.Εκείνο που θυμάμαι είναι πως πήγαμε με φίλο που τα εμπορευόταν τότε και αδειάσαμε και εγώ δεν ξέρω πόσα ράφια.
Συνηθισμένες πρακτικές αθεμιτου ανταγωνισμού των ΣΜ αυτές....!!! Τις κατακρίνω με τον χειρότερο τρόπο...!!!! Σκοτώνουν ενίοτε προιόντα που δεν υπάγονται στο άμεσο αντικέιμενό τους, για να τραβήξουν κόσμο, κάνοντας όμως ζημιά στους άλλους...!! Αλλο παράδειγμα με το Carrefour...Πρόσφατα είχε βγάλει μια προσφορά, τζην παντελόνια με 3 ευρώ..!!! Απλά τζην, της πλάκας, οχι τιποτα trendy, αλλα έγινε της κακομοίρας....Φυσικά, οποιος τραβήχτηκε μεχρι το Carrefour, δεν έμεινε στα τζην, όλο και κάτι τσίμπησε...Στην καλύτερη αυτό...Στη χειρότερη βρήκε αδεια ράφια κι έφυγε μόνο με ΣΜ ψώνια, 'μιας και ηρθαμε...'!! Αν θέλω ας βάλω κι εγω να πουλάω.... γαλα με 0,70..!! Με σκίσανε απο 10 μεριές...!
-
Το carrefour χρησιμοποιεί κατά σύστημα προϊόντα κράχτες. Η πλάκα θα ήταν αν πήγαιναν πολλοί και αγόραζαν ΜΟΝΟ κράχτες, χωρίς να ακουμπήσουν τίποτα άλλο (ούτε τσίχλες από το ταμείο).
Καμιά φορά το κάνω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το carrefour χρησιμοποιεί κατά σύστημα προϊόντα κράχτες. Η πλάκα θα ήταν αν πήγαιναν πολλοί και αγόραζαν ΜΟΝΟ κράχτες, χωρίς να ακουμπήσουν τίποτα άλλο (ούτε τσίχλες από το ταμείο).Καμιά φορά το κάνω.
Δεν καταλαβαινω, γιατι ειναι δυσκολο? Και κακως το κανεις καμμια φορα, ας προσπαθησουμε να το κανουμε συστηματικα. Προσωπικα το εφαρμοζω με ευλαβεια (υπαρχει βεβαια και η ευχερεια αποθηκευτικου χωρου), και εχω μετρησει οτι το μηνιαιο κερδος μεσω προσφορων στα υποψη ειδη, περναει τα 50 ευρω το μηνα για την οικογενεια.
Την τακτικη αυτη των περιοδικων προσφορων των ιδιων προιοντων μεσα στον μηνα, την ακολουθει τοι Carrefour τα τελευταια 4-5 χρονια. Αν εχεις κανει 'αρχικες αγορες' των συγκεκριμενων προιοντων, εστω και εκτος προσφορας, δεν ειναι δυσκολο στην συνεχεια να παρακολουθεις τις προσφορες ειτε μεσω διαφημησεων στην TV, ειτε μεσω Ιντερνετ, και αμεσα να τις εκμεταλλευεσαι, ωστε ποτε στο μελλον να μην αγορασεις ξανα το ιδιο προιον με κανονικη τιμη, πχ αναψυκτικα-χυμους, καφεδες, απορυπαντικα, λαδια φαγητου-οχι αυτοκινητου ,χαρτια υγειας, ακομα και για κρεας και γαλα μακρας διαρκειας . -
http://www.carrefour.gr/dayoffer.aspx?a_id=184
Kαμιά φορά το κάνω όταν πηγαίνω στο συγκεκριμένο κατάστημα. Γιατί συνήθως δεν πηγαίνω για διάφορους λόγους. Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι έχει πολύ λίγους υπαλλήλους σε σχέση με το μέγεθος των καταστημάτων - είναι ντροπή για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να τσιγγουνεύεται στις θέσεις εργασίας. Ο Σκλαβενίτης δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο και οι αμοιβές είναι ικανοποιητικότατες σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις του είδους. Όσο μπορώ, αυτό το επιβραβεύω. Κι ας μην έχει 'προσφορές' της παραπάνω μορφής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
... Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι έχει πολύ λίγους υπαλλήλους σε σχέση με το μέγεθος των καταστημάτων - είναι ντροπή για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να τσιγγουνεύεται στις θέσεις εργασίας. ............Σωστοτατο!
Ενημερωτικα, χθες αγορασα στις Βρυξελλες, 1 λιτρο σοκολατουχο γαλα με 0,50€, σε μεγαλη Βελγικη αλυσιδα ΣΜ (DELHAIZE)!!! Υποψη οτι δεν ηταν σε προσφορα, αλλα ηταν με το λογοτυπο της αλυσιδας. (Νοστιμοτατο και ζω ακομα!!! )
Λοιπες τιμες ιδιες συν-πλην 5% με τις εν Ελλαδι, με μεγαλη διαφορα στα περισσοτερα φρεσκα κρεατα (+70%) και λαχανικα (+40%). -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι έχει πολύ λίγους υπαλλήλους σε σχέση με το μέγεθος των καταστημάτων - είναι ντροπή για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να τσιγγουνεύεται στις θέσεις εργασίας. ............
Σωστοτατο!
Ενημερωτικα, χθες αγορασα στις Βρυξελλες, 1 λιτρο σοκολατουχο γαλα με 0,50€, σε μεγαλη Βελγικη αλυσιδα ΣΜ (DELHAIZE)!!! Υποψη οτι δεν ηταν σε προσφορα, αλλα ηταν με το λογοτυπο της αλυσιδας. (Νοστιμοτατο και ζω ακομα!!! )
Λοιπες τιμες ιδιες συν-πλην 5% με τις εν Ελλαδι, με μεγαλη διαφορα στα περισσοτερα φρεσκα κρεατα (+70%) και λαχανικα (+40%).Ολα εκει περα ειναι ποιοτικα ελεγμενα και δεν συμμαζευεται! Αν γινει καμια παρατυπια τα αποσυρουν ολα αμεσως και οι καταναλωτικες οργανωσειςτραβανε ενα γερο μπουκοταζ! Εδω απλα το υπομενουν/ουμε και συνεχιζουμε να αγοραζουμε! Παντως τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας δεν ειναι κακα!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
... Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι έχει πολύ λίγους υπαλλήλους σε σχέση με το μέγεθος των καταστημάτων - είναι ντροπή για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να τσιγγουνεύεται στις θέσεις εργασίας. ............
Σωστοτατο!
Λοιπες τιμες ιδιες συν-πλην 5% με τις εν Ελλαδι, με μεγαλη διαφορα στα περισσοτερα φρεσκα κρεατα (+70%) και λαχανικα (+40%).Ολα εκει περα ειναι ποιοτικα ελεγμενα και δεν συμμαζευεται! Αν γινει καμια παρατυπια τα αποσυρουν ολα αμεσως και οι καταναλωτικες οργανωσειςτραβανε ενα γερο μπουκοταζ! Εδω απλα το υπομενουν/ουμε και συνεχιζουμε να αγοραζουμε! Παντως τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας δεν ειναι κακα!
Να σου θυμίσω από που ξεκίνησαν μερικά από τα πιο γνωστά διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Έλεος με την θεοποίηση της Ευρώπης...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να σου θυμίσω από που ξεκίνησαν μερικά από τα πιο γνωστά διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Έλεος με την θεοποίηση της Ευρώπης...Αντίστοιχα βέβαια και γω μπορώ να σου πω έλεος με τη θεοποίηση π.χ. της Δέλτα σε σχέση π.χ. με το γάλα του Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλου, του Dia, κτλ
Δεν πάει σε σένα προσωπικά, γενικοτερο σχόλιο είναι...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να σου θυμίσω από που ξεκίνησαν μερικά από τα πιο γνωστά διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Έλεος με την θεοποίηση της Ευρώπης...Εχοντας ακριβως αυτο υποψη, εγραψα :
....
Ενημερωτικα, χθες αγορασα στις Βρυξελλες, 1 λιτρο σοκολατουχο γαλα με 0,50€, σε μεγαλη Βελγικη αλυσιδα ΣΜ (DELHAIZE)!!! Υποψη οτι δεν ηταν σε προσφορα, αλλα ηταν με το λογοτυπο της αλυσιδας. (Νοστιμοτατο και ζω ακομα!!! )Αν με χασετε απο το forum τις επομενες ημερες, υπαρχει υπευθυνος......
-
Θα ζήσεις μωρέ. Αλλωστε Delhaize πουλάει και ο πρίμιουμ Βασιλόπουλος.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα ζήσεις μωρέ. Αλλωστε Delhaize πουλάει και ο πρίμιουμ Βασιλόπουλος.Τα προοιοντα '365' ειναι;Μου μοιαζει το σημα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να σου θυμίσω από που ξεκίνησαν μερικά από τα πιο γνωστά διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Έλεος με την θεοποίηση της Ευρώπης...Προσυπογράφω...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα ζήσεις μωρέ. Αλλωστε Delhaize πουλάει και ο πρίμιουμ Βασιλόπουλος.
Τα προοιοντα '365' ειναι;Μου μοιαζει το σημα
Ja
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σωστοτατο!
Να σου θυμίσω από που ξεκίνησαν μερικά από τα πιο γνωστά διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Έλεος με την θεοποίηση της Ευρώπης...
Δεν αντιλεγω σε αυτο, τουλαχιστον στην Ευρωπη ολα περνανε απο καποιους ελεγχους.
-
Δεν αντιλέγεις αλλά αντιλέγεις
-
Επίσης, μην τσιμπάτε από μαρκετινίστικα κόλπα και διαβάστε προσεκτικά προσφορές και τελικές τιμές.
Μεσοβδόμαδα πήγα SM να πάρω κάποια πράγματα. Φτάνω στο ράφι με τα ψωμιά για τοστ, βλέπω μπροστά μου άλλα 2 άτομα να προσπαθούν να επιλέξουν. Στην αριστερή πλευρά του ραφιού ήταν συσκευασίες γνωστής ελληνικής εταιρίας με μια θηκούλα μπροστά με κουπόνι-κράχτη όπου έλεγε κερδίστε μαζί με το κουπόνι -0,40 λεπτά. Η τιμή που είχε (χωρίς την έκπτωση) για τη συσκευασία των 28 φετών ήταν 2,75 €. Παρατηρώ τα 2 άτομα μπροστά μου (μια γυναίκα και ένας άντρας, ψώνιζαν ξεχωριστά) πάνε αυτόματα εκεί. Η γυναίκα δεν κοίταξε κάτι άλλο, πήρε το συγκεκριμένο με το κουπόνι της έκπτωσης. Ο άντρας έκανε πως κοιτάζει και παραδίπλα και τελικά επιλέγει και εκείνος το συγκεκριμένο με το κουπόνι.
Έρχεται η σειρά μου, κοιτάζω λίγο παραδίπλα (γύρω στο μισό μέτρο δεξιά), άλλη ακόμα μεγαλύτερη και πιο γνωστή ελληνική εταιρία είχε τη δική της συσκευασία 2,73 € και στο καρτελάκι του ραφιού με μικρά γράμματα -0,50 € έκπτωση!
Δηλαδή, τελικά αγόραζε κανείς 2,35€ τη συσκευασία με το κουπόνι 'κράχτη' και 2,23€ τη συσκευασία γνωστότερης εταιρίας αλλά χωρίς να φαίνεται τόσο η έκπτωση αυτή! Φυσικά επέλεξα το δεύτερο.
Περιττό να σας πως η συσκευασία που πήρα ήταν στην κορυφή της στήλης (δηλ. έδειχνε πως από εκεί δεν είχαν πάρει πολλά άτομα), ενώ αντίθετα η στήλη της άλλης εταιρίας με το κουπόνι-κράχτη είχε μειωθεί αισθητά. Τα σχόλια δικά σας.
-
Στο Βέλγιο υπάρχει καρτέλ -ουσιαστικό μονοπώλιο- δύο (2) μόνον εταιριών σε κάθε τομέα της οικονομίας (δύο τράπεζες, δύο εταιρίες τηλεφωνίας, δύο αλυσίδες σουπερμάρκετ κ.ο.κ). Αυτό εξηγεί, πέρα από την παροιμιώδη ηλιθιότητα και μιζέρια των Βέλγων, την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση και περιφρόνηση προς τον πολίτη-πελάτη-καταναλωτή.
Τα σουπερμάρκετ (Delhaise και GB) έχουν ελάχιστους υπαλλήλους, και ποτέ δεν στελεχώνουν όλα τα ταμεία, ακόμα και σε ώρες αιχμής (βράδια Παρασκευής, Σάββατο) με αποτέλεσμα το σχηματισμό ουρών κομμουνιστικού μήκους.
Κανείς δεν φωνάζει (στην Ελλάδα, σε μια τέτοια κατάσταση, οι παρόντες στο κατάστημα υπάλληλοι, έστω και αντικειμενικά άφταιγοι, θα είχαν δαρεί μέχρις αιμοπτύσεως).Ουδείς υπάλληλος ξέρει να σε πληροφορήσει πού στον πούτσο βρίσκεται κάποιο προϊόν, γιατί 'δεν είναι στην πτέρυγά του' (το προϊόν), και, προφανώς είναι (το σύμπαν) στη μουν@ρα του.
Τα μισά κομμάτια στα ράφια, από τα ταχέως αναλώσιμα προϊόντα (ψωμιά τοστ, γάλατα κλπ), είναι ΛΗΓΜΕΝΑ και παραμένουν στα ράφια, ή λήγουν άυριο. ΔΕΝ μπορείς να βρεις γάλα που να λήγει μετά από 4 μέρες ή ψωμί τοστ που να λήγει σε 6 μέρες. ΔΕΝ μπορείς να βρεις ζαμπόν που να λήγει αργότερα από 5-6 μέρες.Όταν επισημαίνεις το ληγμένο, σου λένε 'ντεζολέ' (σόρρυ, δηλαδή) και τέρμα. Κανείς πολίτης δεν ευκαιρεί, δεν αντέχει οικονομικά και δεν θέλει να μπλέξει δικαστικώς κατά της επιχείρησης, σε ένα μη-κράτος, που συνεχίζει και σου στέλνει ανυπόστατους λογαριασμούς ρευματος, ακόμη και 2 χρόνια μετά την οριστική αποχώρησή σου από τη χώρα (περίπτωση φίλου μου).
Πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή ΔΕΝ σου δίνουν, ακόμη κι αν τη χρησιμοποιείς κατά κόρον και είσαι άνθρωπος με πάγιο εισόδημα. Επιτόκια καταθέσεων ανύπαρκτα στην ING (η άλλη τράπεζα, η Fortis, χρεωκόπησε )
Το τραπεζάκι σου, ο επιπλοποιός στο παραδίδει βαμμένο σε 3 μήνες.
Το δερμάτινο τζάκετ (επειδή είναι δερμάτινο) μπορείς να το παραδώσεις για καθαρισμό και περιποίηση μόνον κάθε Τρίτη, και να το παραλάβεις μόνον την επόμενη Τρίτη, ελαφρωμένος κατά 80 ΕυρώΤο μετρό ζέχνει σκατίλα (ΟΚ, άσχετο)
Όλα αυτά κάτω από τη μύτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εδρεύει εδώ στις Βρυξέλλες και τόσο κόπτεται για τον υγιή καπιταλιστικό ανταγωνισμό
Έχει αρχίσει και ωριμάζει μέσα μου η ιδέα της γενοκτονίας κατά των ζώων αυτών.
-
Δεν είναι τυχαία τα ανέκδοτα που έχουν βγάλει γι αυτούς οι τυροφαγοι γείτονες τους
-
σαλαμι gb 1991 πω πω τι μου θυμησες τωρα...εχουν ακομα εκεινο το ik tevreden ik terug (καπως ετσι) στις σακουλες?
Σούπερμαρκετ