-
Είπαμε συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου steve. Νόμοι και νομοτέλειες του καπιταλισμού.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Είπαμε συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου steve. Νόμοι και νομοτέλειες του καπιταλισμού.Ναι nick ετσι ειναι. Και θα το λεμε γιατι οπως υπαρχει ο εκθιασμος αυτου του συστηματος απο τους οπαδους του, ετσι θα υπαρχει και ο αντιλογος. Σημερα στα ΜΜΕ γινεται μια διαρκης προπαγανδα υπερ ενος οικονομικου συστηματος που θελει τις πολυεθνικες να αποτελουν μοχλο αναπτυξης της οικονομιας, λογω των επενδυσεων τους. Βεβαια στα ΜΜΕ τα Ελληνικα αντιλογος δεν υπαρχει. Μονολογος μονον, υπερ του συστηματος αυτου που θα φερει μεγαλες εταιριες οι οποιες θα επενδσουν, θα ανοιξουν θεσεις εργασιας και θα χαρουμε ολοι. Δεν λενε, με τι μισθους θα δουλευεις, δεν λενε γιατι δεν δινονται κινητρα στην μικρομεσαια επιχειρηματικοτητα, στον πρωτογενη (Αγροτια, Κτηνοτροφια, Αλεια) τομεα και στον δευτερογενη.
Μας λενε μονον αυτα που συμφερουν στους ξενους μεγαλοεπιχειρηματιες που θελουν να αφανησουν την Ελληνικη επιχειρηματικοτητα. Και φυσικα να εκμεταλευτουν την Ελληνικη οικονομικη κατασταση για να δινουν μισθους πεινας. Οποτε σε αυτο το ανελεητο προπαγανδιστικο τους εργο, θα υπαρχει το ιδιο ανελεητος αντιλογος, διαρκης με επιχειρηματα. Εκεινοι την δουλεια τους και οι πολιτες την δικη μας. Και οι πολιτες Εχουν Ψυχη, φωνη.
Δεν ειμαι κανενα παιδακι να ακουω για τον νεοφιλελευθερισμο και τα καλα του και να μην μιλαω με τις λιγες γνωσεις που εχω. Υπαρχουν καποιοι Πρωτοψαχνομαι, Παπατζιμιτριου, Μπογλιτσας, Τρεφει, Πρετεστερης, Καμπουριλας, Στεφατιτιδου, Σαραποmegaμου, Παπατζακης, Καλογεροσυριζολου, Τζιχλας, Καφρης, Κοτσονη, (λεω τα δικα μου, ειναι η steveσιανη γλωσσα) που λενε για τα μνημονια, ξελενε, ξαναλενε. Ενταξει, λενε αυτοι, τα λεμε και εμεις οι απλοι πολιτες.
Παλια λεγανε τα καλα του ΠΑΣΟΚ, του ελληνικου σοσιαλισμοκαπιταλισμου, τωρα του Μνημονιου. ok. Το παιζανε και αριστερων αποψεων. Δεν εχουμε ομως ολοι μνημη χρυσοψαρου και δεν τρωμε και τοσο κουτοχορτο.
Τοτε φοριοταν η αριστερα, τωρα φοριεται το μνημονιο. Ειναι της μοδας. Ε ας θυμομαστε ποιοι φορουσαν την αριστερα και τωρα φορανε το νεοφιλελευθερο μνημονιο. Καλα κανουν. Ενταξει οι ανθρωποι πανε συμφωνα με την πολιτικη μοδα. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
http://www.pronews.gr/portal/20160214/ελληνικη-οικονομια/κολοσσό-35-δισ-ευρώ-δημιουργεί-το-super-deal-σκλαβενίτη-μαρινόπουλου-142
πάμε για μονοπώλιο σιγά-σιγά;;;Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε δύο χρόνια ζωής -είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014- και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας** Αρβανιτίδης** που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros, συμφερόντων του σημερινού προέδρου του και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος. Η τελευταία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα με ελλείψεις προϊόντων.
Τον Αρβανιτιδη που αγορασε ο Καριπιδης και ειχε το σημα του Μαρινοπουλου που ειχε αναλλαβει την τροφοδοσια των καταστηματων και δεν τα πηγε καλα και πηγε ο Μαρινοπουλος τελικα με τον Σκλαβενιτη. ok. Συνεργασιες ειναι, εμποριο ειναι, αλλα αντε να τα βαλεις τωρα με αυτο το θηριο. Μαλλον για ολιγοπωλειο Γιωργο. Υπαρχουν και τα Lidl, ο Μασουτης, ο Βεροπουλος, ο Βασιλοπουλος (εκτος αν εχει αλλαξει τπτ). Ή θα τα μοιρασουν μεταξυ τους, ή θα αρχισουν να τρωγονται μεταξυ τους. Το θεμα ειναι οτι η πιτα ειναι μοιρασμενη σε 4 - 5 οικονομικα μεγαθηρια. Απασχολουν 20.000 εργαζομενους. Ας μιλησει με εναν απλο εργαζομενο καποιος να του πει συνθηκες και απολαβες.
Θυμαμαι παλια το ΠΑΣΟΚ μετα την ΝΔ επι Καραμανλη και πριν βγει τον ΣΥΡΙΖΑ να λενε πως θα χτυπησουν τα καρτελ στα τροφιμα και οι τιμες που δεν πεφτουν αλλα μονον ανεβαινουν στα σουπερ - μαρκετ. Ειδε κανεις να κανουν τπτ; Ειδε κανεις να πεφτουν οι τιμες στα σουπερ μαρκετ; Ακουω πως ανεβαινουν. Ενταξει ενα κομματι ηταν το λαικο μετρο της αυξησης του ΦΠΑ απο 13% στο 23% αλλα και πριν απο αυτο οι τιμες δεν πηγαιναν προς τα πανω με τους μισθους προς τα κατω, οταν απο οσο μου λενε στην Βουλγαρια οι τιμες ειναι φθηνοτερες. Στο πηγαδι κατουρησαν τα σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα και δεν μπορουν να πουλησουν φθηνοτερα;Μπλεκεις ασχετα πραγματα αναμεταξυ τους, το καιρο που υπηρχε ανταγωνισμος και με μικροτερες αλυσιδες οι τιμες δεν επεφταν. Οι τιμες ηταν ψηλα γιατι οι ελληνες ειναι ασχετοι με τα οικονομικα και βαζουν οτι βρισκουν στο καλαθι. Το οτι ειναι καποιος μεγαλος δεν σημαινει οτι ειναι πετυχημενος,χαραχτηριστικο παραδειγμα ο μαρινοπουλος που ενω εχει το διπλασιο τζιρο απο τον βασιλοπουλο 1,66 του αεπ της ελλαδας δεν εβγαζε κερδη. Αποτελεσμα οτι τον διασωζει ο σκλαβενιτης. Αν οι μεγαλοι κλεβουν κερδη με τριγωνικες συναλλαγες και πτωχευουν οι εταιριες καθηκον του κρατους ειναι να τα αντιμετωπιζει εγκαιρα για να μην βαζει φορους στους υπολοιπους πολιτες. Εχουμε 165.000 δασκαλους σε συνολο 565.000 δημοσιων υπαλληλων και δεν εχουμε προσωπικο να ελεγξει εταιριες που διακινουν το αεπ της χωρας. Οσο για τις συνθηκες των υπαλληλων σε αυτες τις αλυσιδες ειναι αποτελεσμα της απαιτησης ολων σας για χαμηλοτερες τιμες. Το ιδιο γινεται στην αμερικη στα walmart θελετε να καταναλωνετε περισσοτερα με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος για αυτο λοιπον ερχονται τα ρομποτ για να αντικαθιστουν την ανθρωπινη εργασια. Αν θελουμε να ψωνιζουμε φθηνοτερα υπαρχουν οι λαικες μικροι παραγωγοι κλπ κλπ. Δεν χρειαζεται καποιος να ψωνιζει τα λεμονια αργεντινης και τα αλλα σκουπιδια των πολυεθνικων με τα E και τις απαγορευμενες ουσιες.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ο Μαρινόπουλος χρώσταγε σε πολλούς προμηθευτές του όπως και ο Βερόπουλος. Kατά καιρούς δεν πηγαίναν πράγματα στα μαγαζιά. Ο Σκλαβενίτης ήταν σε φάση να βγει από το λεκανοπέδιο και έκανε κίνηση να αγοράσει τον Βερόπουλο πριν 1 χρόνο περίπου αλλά έφαγε πόρτα από την επιτροπή ανταγωνισμού. Τελικά ο Σκλαβενίτης φτιάχνει κοινοπραξία με τον Μαρινόπουλο για τα 33 hyper market Carrefour και τον Βερόπουλο τον αγόρασε το My Market.
Οι μεγαλοι τρωνε αρχικα τους μικρους. Τα κλασικα μπακαλικα, παντοπωλεια. Τωρα ηρθε η ωρα ή να φαγωθουν μεταξυ τους ή να συγχωνευθουν. Ολιγοπωλειακες καταστασεις πανε να δημιουργηθουν.
Καθομουν και σκεφτομουν που ο Μαρινοπουλος απο οσο διαβασα απασχολει 20.000 ατομα. Δλδ 20.000 υπαλληλους. Με αυτον τον τροπο λειτουργιας της αγορας, να υπαρχουν λιγοι μεγαλοι παικτες και οι αλλοι να κλεινουν και απο δημαρχοι να γινονται κλητηρες, απο καταστηματαρχες, υπαλληλοι, πως θα προχωρησει η επιχειρηματικοτητα; Δλδ, φευγουμε απο το σκεπτικο να γινω υπαλληλος στον δημοσιο τομεα και παμε στο να γινω υπαλληλος στον ιδιωτικο τομεα;
Χωρια που οταν σε μια αγορα μενουν λιγοι, τα βρισκουν και οι τιμες ειναι πανω κατω ιδιες. Ο ανταγωνισμος υπαρχει οταν υπαρχουν πολλες επιχειρησεις. Ενα τετοιο σουπερ-μαρκετ κλεινει πολλα μπακαλικα, μαναβικα, παντοπωλεια, κρεοπωλεια, γαλαταδικα. Κλεινει καποιους που ασχολουνταν με χονδρεμποριο και πουλουσαν στα προηγουμενα και απασχολουσαν υπαλληλους για την αποθηκη, για την διανομη στα καταστηματα. Και μαζευει και το χρημα των καταναλωτων σε μια επιχειρηση. Το χρημα ομως αυτο δεν πηγαινει ολο ξανα στην αγορα. Ο μεγαλος θα δωσει μικρους μισθους στους υπαλληλους του και εκεινο το χρημα θα παει στην αγορα. Ο παντοπωλης, κρεοπωλης κλπ, ξοδευουν περισστοτερο χρημα στην αγορα, εκτος αν ειναι τσιφουτηδες και τα βαζουν τα κερδη σε σεντουκια.ο νεοφιλελε δεν θελει συγκεντρωση κεφαλαιου στους ολιγους,μιλαει για μειωση του δημοσιου μειωση των φορων και αυξηση της επιχειρηματικοτητας. Στην ΕΛΛΑΔΑ δεν θελουμε δουλειες φωναζουμε μονο για το δημοσιο.Η φορολογια στα αυτοκινητα αυξηθηκε 11 φορες τα τελευταια 5 χρονια. Στην ελλαδα υποστηριζονται διαχρονικα απο αριστερα εως δεξια το κατεστημενο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πεφτει η βενζινη ακομα και οταν πεφτει το πετρελαιο γιατι δεν θελουν να ανοιξουν την αγορα στον ανταγωνισμο. Ειμαστε η τελευταια σοβιετικοαφρικανικη δημοκρατια του πλανητη με αρρωστους ολιγαρχες και δημοσιοκαφρους που βαζουν φορους μεχρι να σκασει το γαιδουρι. Ετσι φευγουν ολοι σιγα -σιγα- και στο τελος θα μεινουν οι γεροντες. Στην αμερικη ο τελωνειακος που ελεγχει φορτια δις παιρνει 150.000 δολλαρια,αν λειψει ομως ενα προιον απο τον ελεγχο παει ισοβια. Εδω η ξαδελφη του βουλευτη επαιρνε τα φυαλιδια μεσα απο το νοσοκομειο για τα οποια εχεις καταβαλει φορους, με το κιλο,δηθεν για δικη της χρηση. Εδω ισχυει το ωχ αδελφε... καπως ετσι και ο αλλος υπουργος παραγγειλε 60 εκατ εμβολια για 10 εκατ πλυθυσμο,και με την δουλεια πηρε ενα κοτερο φερετι. Τωρα απο τοτε που πηγε φροντισε να ερθουν ολοι οι μεταναστες στην ελλαδα. Πεντε χρονια γινεται πολεμος και δεν ερχοντουσαν μεταναστες,μολις ανελαβε το πρωτο του ραντεβου πριν παεισστο γραφειο ηταν με τον σουλτανο για να κανονιστουν οι λεπτομερειες. Αντι να γραφεις αμπελοφιλοσοφιες εσυ και αλλοι αποπροσανατολιζοντας τον κοσμο απο τα κυριαρχα προβληματα καλο θα ηταν να ασχολειστε με την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος αν θελετε καποια ουσιαστικη αλλαγη. Οι κλεφτες πρεπει να μπαινουν ισοβια ανεξαρτητος ποσου. Οι νομοι υπαρχουν αλλα δεν θελουμε στην ελλαδα να εφαρμοστουν.
-
Ο χρήστης Omikrone έγραψε:
Μπλεκεις ασχετα πραγματα αναμεταξυ τους, το καιρο που υπηρχε ανταγωνισμος και με μικροτερες αλυσιδες οι τιμες δεν επεφταν. Οι τιμες ηταν ψηλα γιατι οι ελληνες ειναι ασχετοι με τα οικονομικα και βαζουν οτι βρισκουν στο καλαθι. Το οτι ειναι καποιος μεγαλος δεν σημαινει οτι ειναι πετυχημενος,χαραχτηριστικο παραδειγμα ο μαρινοπουλος που ενω εχει το διπλασιο τζιρο απο τον βασιλοπουλο 1,66 του αεπ της ελλαδας δεν εβγαζε κερδη. Αποτελεσμα οτι τον διασωζει ο σκλαβενιτης. Αν οι μεγαλοι κλεβουν κερδη με τριγωνικες συναλλαγες και πτωχευουν οι εταιριες καθηκον του κρατους ειναι να τα αντιμετωπιζει εγκαιρα για να μην βαζει φορους στους υπολοιπους πολιτες. Εχουμε 165.000 δασκαλους σε συνολο 565.000 δημοσιων υπαλληλων και δεν εχουμε προσωπικο να ελεγξει εταιριες που διακινουν το αεπ της χωρας.** Οσο για τις συνθηκες των υπαλληλων σε αυτες τις αλυσιδες ειναι αποτελεσμα της απαιτησης ολων σας για χαμηλοτερες τιμες.** Το ιδιο γινεται στην αμερικη στα walmart θελετε να καταναλωνετε περισσοτερα με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος για αυτο λοιπον ερχονται τα ρομποτ για να αντικαθιστουν την ανθρωπινη εργασια. Αν θελουμε να ψωνιζουμε φθηνοτερα υπαρχουν οι λαικες μικροι παραγωγοι κλπ κλπ. Δεν χρειαζεται καποιος να ψωνιζει τα λεμονια αργεντινης και τα αλλα σκουπιδια των πολυεθνικων με τα E και τις απαγορευμενες ουσιες.
Γιατι δεν τους πιανει εγκαιρα το κρατος; Γιατι δεν εχουν προσωπικο οι εφοριες για ελεγχους;
Η μειωση του εργατικου κοστους ειναι για μειωση των τιμων προς οφελος του καταναλωτη; Δεν ειναι για περισσοτερα κερδη; Δλδ εισαι σιγουρος οτι η μειωση του εργατικου κοστους οδηγει στην μειωση των τιμων και οχι σε μια μικρη μειωση στις τιμες και το υπολοιπο στο ακομη μεγαλυτερο ποσοστο κερδους; Να στο κανω ποιο κατανοητο και αν εχεις την καλοσυνη απαντησε μου:
Στον ιδιωτικο τομεα οι μισθοι μειωθηκαν:- Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.** κατά 22% **
- Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. **για νέους < 25ετών κατά 32% **
- Πάγωμα τυχόν αυξήσεων στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
- Πάγωμα ωριμάνσεων (επιδόματα πολυετίας κ.λ.π.)
http://solnth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=737:neo-mnhmonio-----&catid=86:epikairotita&Itemid=61
Ειδες να μειωνονται οι τιμες στα Σουπερ Μαρκετ κατα 22% ή κατα 32%;
-
Ο χρήστης Omikrone έγραψε:
ο νεοφιλελε δεν θελει συγκεντρωση κεφαλαιου στους ολιγους,μιλαει για μειωση του δημοσιου μειωση των φορων και** αυξηση της επιχειρηματικοτητας**. Στην ΕΛΛΑΔΑ δεν θελουμε δουλειες φωναζουμε μονο για το δημοσιο.Η φορολογια στα αυτοκινητα αυξηθηκε 11 φορες τα τελευταια 5 χρονια. Στην ελλαδα υποστηριζονται διαχρονικα απο αριστερα εως δεξια το κατεστημενο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πεφτει η βενζινη ακομα και οταν πεφτει το πετρελαιο γιατι δεν θελουν να ανοιξουν την αγορα στον ανταγωνισμο. Ειμαστε η τελευταια σοβιετικοαφρικανικη δημοκρατια του πλανητη με αρρωστους ολιγαρχες και δημοσιοκαφρους που βαζουν φορους μεχρι να σκασει το γαιδουρι. Ετσι φευγουν ολοι σιγα -σιγα- και στο τελος θα μεινουν οι γεροντες. Στην αμερικη ο τελωνειακος που ελεγχει φορτια δις παιρνει 150.000 δολλαρια,αν λειψει ομως ενα προιον απο τον ελεγχο παει ισοβια. Εδω η ξαδελφη του βουλευτη επαιρνε τα φυαλιδια μεσα απο το νοσοκομειο για τα οποια εχεις καταβαλει φορους, με το κιλο,δηθεν για δικη της χρηση. Εδω ισχυει το ωχ αδελφε... καπως ετσι και ο αλλος υπουργος παραγγειλε 60 εκατ εμβολια για 10 εκατ πλυθυσμο,και με την δουλεια πηρε ενα κοτερο φερετι. Τωρα απο τοτε που πηγε φροντισε να ερθουν ολοι οι μεταναστες στην ελλαδα. Πεντε χρονια γινεται πολεμος και δεν ερχοντουσαν μεταναστες,μολις ανελαβε το πρωτο του ραντεβου πριν παεισστο γραφειο ηταν με τον σουλτανο για να κανονιστουν οι λεπτομερειες. Αντι να γραφεις αμπελοφιλοσοφιες εσυ και αλλοι αποπροσανατολιζοντας τον κοσμο απο τα κυριαρχα προβληματα καλο θα ηταν να ασχολειστε με την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος αν θελετε καποια ουσιαστικη αλλαγη. Οι κλεφτες πρεπει να μπαινουν ισοβια ανεξαρτητος ποσου. Οι νομοι υπαρχουν αλλα δεν θελουμε στην ελλαδα να εφαρμοστουν.Γιατι στην Ελλαδα δεν πιανουν τους μεγαλοφοροφυγαδες απο ολους τους επαγγελματικους χωρους; Γιατροι, επιχειρηματιες, δημ υπαλληλοι, υδραυλικοι, δικηγοροι, συμβολαιογραφοι, εργολαβοι δημ εργων κλπ;
Η επιχειρηματικοτητα ειναι καλο πραγμα. Ομως πρεπει να μπει ενα οριο στο κερδος. Γιατι η μεγιστοποιηση του κερδους που ειναι ο στοχος καθε επιχειρησης, οδηγει στην απληστια και στην συσωρευση ολοενα και περισσοτερου κεφαλαιου στους λιγους.
Οταν λες Νεοφιλελευθερισμο, εννοεις αυτα που αναφερει ο Ανδριανοπουλος;
Ο νεοφιλελευθερισμός σημαίνει τρεις στην ουσία πολιτικές κατευθύνσεις. Την δραστική μείωση των φόρων, τον ουσιαστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων του κράτους, της δημόσιας γραφειοκρατίας και κατά συνέπεια και την ελάττωση των δημοσίων δαπανών και, τρίτον, την κατ’ αρχήν αναζήτηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα που αναφύεται σε δράσεις των ατόμων και της κοινωνίας κι όχι σε παρεμβάσεις του κράτους.
Στα πλαίσια μέσα αυτά προωθούνται πολιτικές διάχυσης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα αλλά και συγκέντρωσης των παροχών του κράτους σε τομείς ουσιαστικών κοινωνικών υποδομών και προστασίας των πραγματικά κοινωνικά αδυνάτων (λ.χ. στην παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, πρόνοια) και τον πολιτισμό).
Και βέβαια οι φιλελεύθερες πολιτικές **δεν ανέχονται άνωθεν επιβολές ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και ορισμούς με κυβερνητικές αποφάσεις ανωτάτων ορίων σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά οφείλουν να καθορίζονται από την αγορά με βάση πραγματικά οικονομικά στοιχεία και ελεύθερες διαπραγματεύσεις. **Διακρίνει κανείς τέτοιες πολιτικές να διαπνέουν τις όποιες μνημονιακές πρώην κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ώστε να μπορούν να αποκληθούν «νεοφιλελεύθερες»;
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/andreas-andrianopoulos/giati-exei-daimonopoihthei-o-neofileleytherismos.3303395.html
Αν οι φοροι ειναι μειωμενοι το κρατος εσοδα απο που θα εχει; Δεν λεω να ειναι τεραστιοι οι φοροι αλλα και οι μειωμενοι φοροι δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. Γενικο αγουγεται.
Η αγορα πως θα ρυθμιζει ποιος ειναι ο κατωτατος μισθος στον ιδιωτικο τομεα; -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Μπλεκεις ασχετα πραγματα αναμεταξυ τους, το καιρο που υπηρχε ανταγωνισμος και με μικροτερες αλυσιδες οι τιμες δεν επεφταν. Οι τιμες ηταν ψηλα γιατι οι ελληνες ειναι ασχετοι με τα οικονομικα και βαζουν οτι βρισκουν στο καλαθι. Το οτι ειναι καποιος μεγαλος δεν σημαινει οτι ειναι πετυχημενος,χαραχτηριστικο παραδειγμα ο μαρινοπουλος που ενω εχει το διπλασιο τζιρο απο τον βασιλοπουλο 1,66 του αεπ της ελλαδας δεν εβγαζε κερδη. Αποτελεσμα οτι τον διασωζει ο σκλαβενιτης. Αν οι μεγαλοι κλεβουν κερδη με τριγωνικες συναλλαγες και πτωχευουν οι εταιριες καθηκον του κρατους ειναι να τα αντιμετωπιζει εγκαιρα για να μην βαζει φορους στους υπολοιπους πολιτες. Εχουμε 165.000 δασκαλους σε συνολο 565.000 δημοσιων υπαλληλων και δεν εχουμε προσωπικο να ελεγξει εταιριες που διακινουν το αεπ της χωρας.** Οσο για τις συνθηκες των υπαλληλων σε αυτες τις αλυσιδες ειναι αποτελεσμα της απαιτησης ολων σας για χαμηλοτερες τιμες.** Το ιδιο γινεται στην αμερικη στα walmart θελετε να καταναλωνετε περισσοτερα με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος για αυτο λοιπον ερχονται τα ρομποτ για να αντικαθιστουν την ανθρωπινη εργασια. Αν θελουμε να ψωνιζουμε φθηνοτερα υπαρχουν οι λαικες μικροι παραγωγοι κλπ κλπ. Δεν χρειαζεται καποιος να ψωνιζει τα λεμονια αργεντινης και τα αλλα σκουπιδια των πολυεθνικων με τα E και τις απαγορευμενες ουσιες.
Γιατι δεν τους πιανει εγκαιρα το κρατος; Γιατι δεν εχουν προσωπικο οι εφοριες για ελεγχους;
Η μειωση του εργατικου κοστους ειναι για μειωση των τιμων προς οφελος του καταναλωτη; Δεν ειναι για περισσοτερα κερδη; Δλδ εισαι σιγουρος οτι η μειωση του εργατικου κοστους οδηγει στην μειωση των τιμων και οχι σε μια μικρη μειωση στις τιμες και το υπολοιπο στο ακομη μεγαλυτερο ποσοστο κερδους; Να στο κανω ποιο κατανοητο και αν εχεις την καλοσυνη απαντησε μου:
Στον ιδιωτικο τομεα οι μισθοι μειωθηκαν:- Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.** κατά 22% **
- Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. **για νέους < 25ετών κατά 32% **
- Πάγωμα τυχόν αυξήσεων στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
- Πάγωμα ωριμάνσεων (επιδόματα πολυετίας κ.λ.π.)
http://solnth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=737:neo-mnhmonio-----&catid=86:epikairotita&Itemid=61
Ειδες να μειωνονται οι τιμες στα Σουπερ Μαρκετ κατα 22% ή κατα 32%;
Η μειωση του εργατικου κοστους δεν οδηγει απαραιτητα στην μειωση των τιμων.Η μειωση των φορων οδηγει στην μειωση των τιμων. Το οτι οι εταιριες οπως σωστα αναφερεις κανουν μια μικρη μειωση στις τιμες για τους καταναλωτες δεν σημαινει οτι εκτοξευουν τα κερδη τους. Η μειωση επι μια τριετια των λιανικων πωλησεων στα σουπερμαρκετ εχει σαν αποτελεσμα να κλεινουν και να συγχωνευονται οι μεγαλες αλυσιδες. Το θεμα των τιμων εχει ως κυρια βαση αφετηριας την καταναλωτική συμπεριφορα των καταναλωτων. Στην Γερμανια βιομηχανια ζυμαρικών αυξησε την τιμη στα μακαρονια απο 60 στα 80 λεπτα. Αποτελεσμα μποικοταζ απο τους πελατες για 2 χρονια και μειωση των πωλήσεων κατα 30%.
Το προβλημα δεν ειναι οτι οι εταιρειες σουπερ μαρκετ - μεγαλοι ομιλοι δυνητικα θα μπορουσαν να εχουν αυξημενο ποσοοτο κερδους , αλλα οτι το δημόσιο δεν εξασκει τα δικαιωματα του για να ελεγξει τα κερδη που εξαφανιζονται μεσω τριγωνικων συναλλαγων και αρκειται μονο στο να εισπραττει τον ΦΠΑ , που κι αυτον δεν ξερουμε αν τον αποδιδουν, αυτοι που χρωστουν-χρεωκοπουν. ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και αυτο πρεπει να το απαιτησουμε όλοι. (αλλιως παπαλα μισθοι-συνταξεις)
Το κρατος γνωρίζει απόλυτα για την μαυρη εργασία και την συντηρεί. Τον Σεπτεμβριο του 2013 (μηνα που απολυουν τα ξενοδοχεια) υστερα από 14 ημερες ελεγχους των συνεργειων δηλώθηκαν 65,000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, απο τοτε δεν ξαναγιναν ελεγχοι παρα περιστασιακοι. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
ο νεοφιλελε δεν θελει συγκεντρωση κεφαλαιου στους ολιγους,μιλαει για μειωση του δημοσιου μειωση των φορων και** αυξηση της επιχειρηματικοτητας**. Στην ΕΛΛΑΔΑ δεν θελουμε δουλειες φωναζουμε μονο για το δημοσιο.Η φορολογια στα αυτοκινητα αυξηθηκε 11 φορες τα τελευταια 5 χρονια. Στην ελλαδα υποστηριζονται διαχρονικα απο αριστερα εως δεξια το κατεστημενο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πεφτει η βενζινη ακομα και οταν πεφτει το πετρελαιο γιατι δεν θελουν να ανοιξουν την αγορα στον ανταγωνισμο. Ειμαστε η τελευταια σοβιετικοαφρικανικη δημοκρατια του πλανητη με αρρωστους ολιγαρχες και δημοσιοκαφρους που βαζουν φορους μεχρι να σκασει το γαιδουρι. Ετσι φευγουν ολοι σιγα -σιγα- και στο τελος θα μεινουν οι γεροντες. Στην αμερικη ο τελωνειακος που ελεγχει φορτια δις παιρνει 150.000 δολλαρια,αν λειψει ομως ενα προιον απο τον ελεγχο παει ισοβια. Εδω η ξαδελφη του βουλευτη επαιρνε τα φυαλιδια μεσα απο το νοσοκομειο για τα οποια εχεις καταβαλει φορους, με το κιλο,δηθεν για δικη της χρηση. Εδω ισχυει το ωχ αδελφε... καπως ετσι και ο αλλος υπουργος παραγγειλε 60 εκατ εμβολια για 10 εκατ πλυθυσμο,και με την δουλεια πηρε ενα κοτερο φερετι. Τωρα απο τοτε που πηγε φροντισε να ερθουν ολοι οι μεταναστες στην ελλαδα. Πεντε χρονια γινεται πολεμος και δεν ερχοντουσαν μεταναστες,μολις ανελαβε το πρωτο του ραντεβου πριν παεισστο γραφειο ηταν με τον σουλτανο για να κανονιστουν οι λεπτομερειες. Αντι να γραφεις αμπελοφιλοσοφιες εσυ και αλλοι αποπροσανατολιζοντας τον κοσμο απο τα κυριαρχα προβληματα καλο θα ηταν να ασχολειστε με την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος αν θελετε καποια ουσιαστικη αλλαγη. Οι κλεφτες πρεπει να μπαινουν ισοβια ανεξαρτητος ποσου. Οι νομοι υπαρχουν αλλα δεν θελουμε στην ελλαδα να εφαρμοστουν.
Γιατι στην Ελλαδα δεν πιανουν τους μεγαλοφοροφυγαδες απο ολους τους επαγγελματικους χωρους; Γιατροι, επιχειρηματιες, δημ υπαλληλοι, υδραυλικοι, δικηγοροι, συμβολαιογραφοι, εργολαβοι δημ εργων κλπ;
Η επιχειρηματικοτητα ειναι καλο πραγμα. Ομως πρεπει να μπει ενα οριο στο κερδος. Γιατι η μεγιστοποιηση του κερδους που ειναι ο στοχος καθε επιχειρησης, οδηγει στην απληστια και στην συσωρευση ολοενα και περισσοτερου κεφαλαιου στους λιγους.
Οταν λες Νεοφιλελευθερισμο, εννοεις αυτα που αναφερει ο Ανδριανοπουλος;
Ο νεοφιλελευθερισμός σημαίνει τρεις στην ουσία πολιτικές κατευθύνσεις. Την δραστική μείωση των φόρων, τον ουσιαστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων του κράτους, της δημόσιας γραφειοκρατίας και κατά συνέπεια και την ελάττωση των δημοσίων δαπανών και, τρίτον, την κατ’ αρχήν αναζήτηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα που αναφύεται σε δράσεις των ατόμων και της κοινωνίας κι όχι σε παρεμβάσεις του κράτους.
Στα πλαίσια μέσα αυτά προωθούνται πολιτικές διάχυσης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα αλλά και συγκέντρωσης των παροχών του κράτους σε τομείς ουσιαστικών κοινωνικών υποδομών και προστασίας των πραγματικά κοινωνικά αδυνάτων (λ.χ. στην παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, πρόνοια) και τον πολιτισμό).
Και βέβαια οι φιλελεύθερες πολιτικές **δεν ανέχονται άνωθεν επιβολές ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και ορισμούς με κυβερνητικές αποφάσεις ανωτάτων ορίων σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά οφείλουν να καθορίζονται από την αγορά με βάση πραγματικά οικονομικά στοιχεία και ελεύθερες διαπραγματεύσεις. **Διακρίνει κανείς τέτοιες πολιτικές να διαπνέουν τις όποιες μνημονιακές πρώην κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ώστε να μπορούν να αποκληθούν «νεοφιλελεύθερες»;
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/andreas-andrianopoulos/giati-exei-daimonopoihthei-o-neofileleytherismos.3303395.html
Αν οι φοροι ειναι μειωμενοι το κρατος εσοδα απο που θα εχει; Δεν λεω να ειναι τεραστιοι οι φοροι αλλα και οι μειωμενοι φοροι δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. Γενικο αγουγεται.
Η αγορα πως θα ρυθμιζει ποιος ειναι ο κατωτατος μισθος στον ιδιωτικο τομεα;Το κρατος και τα ασφαλιστικα ταμεια θα εχουν εσοδα απο μια αυξανομενση αλυσιδα νεων θεσεων εργασιας - και νεων επιχειρησεων, που ηδη μεταναστευσαν στην Βουλγαρια και την Κυπρο (220,000 θεσεις εργασιας στην Βουλγαρια μονο 12,000 ηταν οι Ελληνες)
Ο βασικος μισθος το 1990 με 20% πληθωρισμό ηταν 110,000 δραχμες η αλλιως 300 ευρω. Σημερα ο βασικος μισθος ειναι χαμηλότερος σε αγοραστική αξία απο το 1990. Τα τσιγαρα η βενζινη και ο καφες τα εισιτηρια ηταν τοτε στην μιση τιμη και χαμηλοτερα απ οτι σημερα.
Κανενα συνδικατο η περιορισμος δεν σωζει θεσεις εργασιας και μισθους , αλλα το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα της οικονομιας. Ο κατωτατος μισθος ρυθμιζεται απο το ισοζυγιο
μεταξυ προσφορας και ζητησης εργαζομενων. Αν το ισοζυγιο αυτο το νοθευσεις με οικονομικους μεταναστες που δεν πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες, και στελνουν τα λεφτα στο Πακισταν για να αναγειρουν 3ωροφες οικοδομες (ναι εκει με 12,000 ευρω σηκώνεις τριοροφο) τοτε δεν υπαρχει οριο και ο κατωτατος μισθος μπορει να παει και 200 ευρω.
Σε οτι αφορα το κερδος η αγορα αυτορυθμιζεται μονη της. Παραδειγμα τα φαρμακεια πουλανε βιταμινες που κανουν λιανικη στο εξωτερικο 6 ευρώ 25 με 30 ευρω, επικαλουμενοι
οτι ο πελατης δεν θα τις αγοραζε γιατι ταχα δεν ειναι καλες αφου ειναι φθηνες. Το να κλεβεις επι μακρον τους πελατες σου το μονο που κανεις ειναι να καταστρεφεις την επιχειρηση σου. Αποτελεσμα τα σουπερ μαρκετ μεγαλο ψαρι ερχονται να φανε τα μικρα και αμυαλα ψαρια και πουλανε τις βιταμινες παλι με μεγαλο κερδος (αλλα οχι αισχροκερδες) και σε λιγα χρονια οι φαρμακοποιοι θα γινουν υπαλληλοι των σουπερμαρκετ , -
Πολύ ενδιαφέροντα posts αλλά εντελώς άσχετα με το θέμα..
-
Ο χρήστης Omikrone έγραψε:
Η μειωση του εργατικου κοστους δεν οδηγει απαραιτητα στην μειωση των τιμων.Η μειωση των φορων οδηγει στην μειωση των τιμων. Το οτι οι εταιριες οπως σωστα αναφερεις κανουν μια μικρη μειωση στις τιμες για τους καταναλωτες δεν σημαινει οτι εκτοξευουν τα κερδη τους. Η μειωση επι μια τριετια των λιανικων πωλησεων στα σουπερμαρκετ εχει σαν αποτελεσμα να κλεινουν και να συγχωνευονται οι μεγαλες αλυσιδες. Το θεμα των τιμων εχει ως κυρια βαση αφετηριας την καταναλωτική συμπεριφορα των καταναλωτων. Στην Γερμανια βιομηχανια ζυμαρικών αυξησε την τιμη στα μακαρονια απο 60 στα 80 λεπτα. Αποτελεσμα μποικοταζ απο τους πελατες για 2 χρονια και μειωση των πωλήσεων κατα 30%.
Το προβλημα δεν ειναι οτι οι εταιρειες σουπερ μαρκετ - μεγαλοι ομιλοι δυνητικα θα μπορουσαν να εχουν αυξημενο ποσοοτο κερδους , αλλα οτι το δημόσιο δεν εξασκει τα δικαιωματα του για να ελεγξει τα κερδη που εξαφανιζονται μεσω τριγωνικων συναλλαγων και αρκειται μονο στο να εισπραττει τον ΦΠΑ , που κι αυτον δεν ξερουμε αν τον αποδιδουν, αυτοι που χρωστουν-χρεωκοπουν. ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και αυτο πρεπει να το απαιτησουμε όλοι. (αλλιως παπαλα μισθοι-συνταξεις)
Το κρατος γνωρίζει απόλυτα για την μαυρη εργασία και την συντηρεί. Τον Σεπτεμβριο του 2013 (μηνα που απολυουν τα ξενοδοχεια) υστερα από 14 ημερες ελεγχους των συνεργειων δηλώθηκαν 65,000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, απο τοτε δεν ξαναγιναν ελεγχοι παρα περιστασιακοι.Η μειωση του εργατικου κοστους δεν οδηγει απαραιτητα στην μειωση των τιμων.Η μειωση των φορων οδηγει στην μειωση των τιμων
Βασικα εγραψες σε παραπανω post οτι επηδει οι καταναλωτες θελουν χαμηλες τιμες, για αυτο τα σουπερ μαρκετ μειωνουν τους μισθους. Τωρα το διατυπωνεις αντιθετα....Επισης να σου θυμησω οτι οι πολυεθνικες δεν προτιμουν χωρες με χαμηλους φορους ως βασικο κριτηριο. Προτιμουν χωρες με χαμηλα εργατικα π.χ. Κινα, Ταιλανδη, Ν.Κορεα, Βιετναμ, Ταιβαν κλπ. Φυσικα παιζει ρολο και η φορολογια τους. Ομως εχω γραψει και σε αλλα posts οτι το θεμα της φορολογιας των κερδων τους, παρακαμπτεται. Με στοιχεια θα δειξω την αποψη μου οτι ακομη και η μικρη φορολογια, δεν επηρρεαζει την πολιτικη της φοροδιαφυγης των πολυεθνικων:Νόμιμη φοροδιαφυγή πολυεθνικών
Πώς η Starbucks, η Amazon και η Google κατάφεραν να εμφανίζουν κέρδη χωρίς να πληρώνουν φόρους
Ομως η δημιουργική λογιστική για την αποφυγή της φορολόγησης κερδών δεν αφορά μόνο την αμερικανική αλυσίδα καφέ. **Οπως αποκάλυψε προ ολίγων ημερών σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters **ανάλογες πρακτικές ακολουθούν τα τελευταία χρόνια δύο κολοσσοί του Διαδικτύου. Η Google και η Amazon κατάφεραν επίσης να πληρώσουν ελάχιστους φόρους για τις κερδοφόρες δραστηριότητές τους στην Ευρώπη κάνοντας χρήση ενός απλού κανόνα της ελεύθερης αγοράς: τη μεταφορά της έδρας σε χώρες με «φιλικό» φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις.
Κέρδη στην Ευρώπη, φόροι στις Βερμούδες
Το κόλπο των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και διαδικτυακών υπηρεσιών με τους φορολογικούς παραδείσους
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=484404Φοροδιαφυγή: οι πολυεθνικές σε ακροάσεις στο ΕΚ
Εκτιμήσεις για απώλεια εσόδων 1 τρισεκατομμυρίου, από τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, εξαιτίας της φοροδιαφυγής, κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σκάνδαλο Luxleaks, αποκάλυψε το τρόπο με το οποίο διάφορες χώρες, μέσω ευνοϊκών φορολογικών αποφάσεων, βοηθούσαν τις πολυεθνικές να καταβάλουν το ελάχιστο δυνατό φόρο. Το ΕΚ δημιούργησε ειδική επιτροπή, προκειμένου να ερευνήσει αυτές τις πρακτικές και στις 16 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών, συζητούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20151112STO02501+0+DOC+XML+V0//ELΟποτε. Οι πολυεθνικες καταφερνουν στο νεοφιλελευθερο συστημα και τα συστηματα νομιμης φοροδιαφυγης, και να μην πληρωνουν τους αναλογουνται χαμηλους φορους και να εχουν χαμηλο εργατικο κοστος.
Το δημοσιο που δεν ελεγχει, απο ΦΠΑ, το αν οι δημοσιοποιημενοι ισολογισμοι ειναι αληθεις, αν υπαρχει μαυρη εργασια κλπ, ειναι θεμα πολιτικο. Οι πολιτικοι λογω διαπλοκης τους με επιχειρηματικα συμφεροντα, δεν εφαρμοζουν τους νομους για τις μεγαλες επιχειρησεις και εκτος αυτου, ψηφιζουν και νομους που βοηθανε μεσω των υπερακτιων στην αποκρυψη των κερδων.
Καποτε, αυτοι οι ορκωτοι λογιστες που υπογραφουν ελαφρα την καρδια ισολογισμους μεγαλων εταιριων, χωρις ομως να κανουν επαρκεις εξωτερικους ελεγχους στις εταιριες, θα πρεπει να αντιμετωπισουν την δικαιοσυνη. Βασει ισολογισμων μπαινουν οι ΑΕ στο χρηματιστηριο. Μηπως, λεω, κατα την περιοδο της ανθησης του Ελληνικου Χρηματιστηριου, μπηκαν σε αυτο, ΑΕ με 'Μαγειρευμενους' ισολογισμους και μεσω Αυξησεων Μετοχικων Κεφαλαιων, πηραν ζεστο χρημα, το οποιο αντι να το επενδυσουν, το φυγαδευσαν στο εξωτερικο; Για να μπεις στο χρηματιστηριο απο οσο θυμαμαι, επρεπε να εχεις 3 διαδοχικους θετικους ισολογισμους. Τρια συνεχομενα χρονια με κερδη βασει των δημοσιευμενων ισολογισμων. Κατα ποσο τελικα οι ισολογισμοι των εισαγωμενων στο χρηματιστηριο εταιρων κατεγραφαν την Πραγματικη Περιουσια των ΑΕ και οχι μια Πλασματικη;
Για την ιστορια, η Ελληνικη Δικαιοσυνη τα βρηκε ολα νομιμα. Κανεις δεν κριθηκε ενοχος για την χρυση εποχη του χρηματιστηριου. Μια ανακριτρια αν θυμαμαι βρεθηκε ενοχη η Μπουρμπουλια. Αλλα....την κοπανησε στην Αγγλικα και αν δεν κανω λαθος ειναι ακομη εκει!!Σχετικα με τις Παρακτιες:
'OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ'
Σύμφωνα με τον Ο.Ο.Σ.Α ορίζονται ως φορολογικοί παράδεισοι, ορισμένες κρατικές οντότητες οι οποίες «δεν συνεργάζονται επαρκώς στο φορολογικό πεδίο». Στη μαύρη λίστα περιλαμβάνονται: η Κόστα Ρίκα, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και η Ουρουγουάη, οι χώρες δηλαδή που απέφυγαν να δεσμευθούν ότι θα σεβαστούν τα διεθνή φορολογικά πρότυπα του ΟΟΣΑ και να συνεργαστούν με τις εθνικές φορολογικές αρχές άλλων χωρών σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Τα κράτη που είτε δεν σέβονται τα διεθνή κριτήρια τραπεζικής και φορολογικής ασφάλειας είτε έχουν υποσχεθεί ότι θα συμμορφωθούν με τα πρότυπα αυτά αλλά δεν το έπραξαν έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) την επομένη της Συνόδου της G20, η οποία εξήγγειλε αυστηρή αντιμετώπιση και κυρώσεις για τους «φορολογικούς παραδείσους». Στη «μαύρη» και «γκρίζα» λίστα, αντιστοίχως, του Οργανισμού περιλαμβάνονται ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λιχτενστάιν και το Μονακό, αλλά καμία αμερικανική Πολιτεία, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στη Γηραιά Ήπειρο για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν.
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18495Συμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα κρατη που εχουν παρακτιες, και δεν εχουν συμμοφθωθει με τα Διεθνη Τραπεζικα και Φορολογικα Στανταρς και δεν εχουν τιμωρηθει. Δρουν ελευθερα, ενω ειναι παρανομα. Οι πολιτικοι παγκοσμιως, αφηνουν τους φορολογικους παραδεισους να αποτελουν καταφυγια για τις πολυεθνικες και το μονο που κανουν ειναι να λενε πως θα τιμωρησουν τα κρατη με φορολογικους παραδεισους.
Γιατι οι πολιτικοι δεν κανουν πραξη τις απειλες τους;
Σχετικα με την καταναλωτικη συνειδηση θα συμφωνησω. Οι καταναλωτες πρεπει να ειναι ευαισθητοποιημενοι σε παραλογες αυξησεις και να αντιδρουν. Στην Γερμανια και σε αλλες χωρες του εξωτερικου, απο οσο εχω ακουσει, υπαρχουν ενας, δυο, πεντε, οργανισμοι που εχουν οι καταναλωτες για να αντιδρουν. Καταναλωτικες οργανωσεις καπως ετσι λεγονται.
Στην Ελλαδα, λογω νοοτροποιας, κατα την οποια, θελουμε να ειμαστε διευθυντες, προεδροι, γενικα να δινουμε και οχι να δεχομαστε εντολες, αντι να υπαρχουν μια, δυο καταναλωτικες οργανωσεις, υπαρχουν περισσοτερες με αποτελεσμα να μην υπαρχει συνεννοηση και συσσωρευμενη αντιδραση. Καταφεραμε και σε αυτο, να κανει ο καθενας την δικη του οργανωση και να μην μπορει να συνεννοηθει με τις αλλες οργανωσεις λογω προσωπικων φιλοδοξιων και οχι αντιμετωπισης των αδικαιολογητων αυξησεων απο τις επιχειρησεις. Αυτο εχω ακουσει πως ειναι το καθεστως στην Ελλαδα. Μπορει να κανω και λαθος.Συμφωνω στα οσα γραφεις για την μαυρη εργασια. Πρεπει να κυνηγηθει γιατι αποτελει εκμεταλευση του εργαζομενου. Εκτος αυτου στερει απο τα ασφαλιστικα ταμεια εσοδα και θετει σε κινδυνο τις συνταξεις. Ομως στην Ελλαδα οπου οι εταιριες ηξεραν απο πριν οτι θα παει κλιμακιο για ελεγχο και καποιες τους εκρυβαν τους μη δηλωμενους εργαζομενους ακομη και σε ψυγεια!! τι να πω; Καταντια.
Σχετικα με την φοροδιαφυγη να επισημανω περιπτωσεις σε νησια οπου τα κλιμακια του ΣΔΟΕ δεν κατεβηκαν απο το πλοιο γιατι οι μικρομεσαιοι καταστηματαρχες ειχαν ενημερωθει για την αφιξη και τους περιμεναν στο λιμανι με οχι και τοσο καλες διαθεσεις. Οτι γνωριζω το γραφω. Δεν ειναι δλδ στην Ελλαδα μονον οι μεγαλοι επιχειρηματιες. Υπαρχουν και μικρομεσαιοι με υπερμετρο θρασσος σε βαθμο προκλητικο ισως και ποινικο. Αλλα.... -
Ο χρήστης Omikrone έγραψε:
Το κρατος και τα ασφαλιστικα ταμεια θα εχουν εσοδα απο μια αυξανομενση αλυσιδα νεων θεσεων εργασιας - και νεων επιχειρησεων, που ηδη μεταναστευσαν στην Βουλγαρια και την Κυπρο (220,000 θεσεις εργασιας στην Βουλγαρια μονο 12,000 ηταν οι Ελληνες)
Ο βασικος μισθος το 1990 με 20% πληθωρισμό ηταν 110,000 δραχμες η αλλιως 300 ευρω. Σημερα ο βασικος μισθος ειναι χαμηλότερος σε αγοραστική αξία απο το 1990. Τα τσιγαρα η βενζινη και ο καφες τα εισιτηρια ηταν τοτε στην μιση τιμη και χαμηλοτερα απ οτι σημερα.
Κανενα συνδικατο η περιορισμος δεν σωζει θεσεις εργασιας και μισθους , αλλα το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα της οικονομιας. Ο κατωτατος μισθος ρυθμιζεται απο το ισοζυγιο
μεταξυ προσφορας και ζητησης εργαζομενων. Αν το ισοζυγιο αυτο το νοθευσεις με οικονομικους μεταναστες που δεν πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες, και στελνουν τα λεφτα στο Πακισταν για να αναγειρουν 3ωροφες οικοδομες (ναι εκει με 12,000 ευρω σηκώνεις τριοροφο) τοτε δεν υπαρχει οριο και ο κατωτατος μισθος μπορει να παει και 200 ευρω.
Σε οτι αφορα το κερδος η αγορα αυτορυθμιζεται μονη της. Παραδειγμα τα φαρμακεια πουλανε βιταμινες που κανουν λιανικη στο εξωτερικο 6 ευρώ 25 με 30 ευρω, επικαλουμενοι
οτι ο πελατης δεν θα τις αγοραζε γιατι ταχα δεν ειναι καλες αφου ειναι φθηνες. Το να κλεβεις επι μακρον τους πελατες σου το μονο που κανεις ειναι να καταστρεφεις την επιχειρηση σου. Αποτελεσμα τα σουπερ μαρκετ μεγαλο ψαρι ερχονται να φανε τα μικρα και αμυαλα ψαρια και πουλανε τις βιταμινες παλι με μεγαλο κερδος (αλλα οχι αισχροκερδες) και σε λιγα χρονια οι φαρμακοποιοι θα γινουν υπαλληλοι των σουπερμαρκετ ,Το μοντελο αναπτυξης που αναφερεις βασιζεται στις αρχες της ελευθερης οικονομιας σε ολο της το μεγαλειο. Δλδ τα παντα ελευθερα. Σε αυτο το μοντελο οι μεγαλες επιχειρησεις βαζουν τους κανονες του παιχνιδιου σε επιπεδο τιμων των αγαθων και εργατικου κοστους (μισθων) μεσω ολιγοπωλιων.
Οποτε ο εργαζομενος μεμονωμενα (αφου οι συλλογικες συμβασεις εργασιας δεν υπαρχουν) ή οργανωμενος σε σωματειο, θα πρεπει να ειναι ο τυχερος Δαυιδ οταν θα διαπραγματευτει τον μισθο του με τον επιχειρηματια - πολυεθνικη Γολιαθ. Η αγορα στο νεοφιλελευθερο μοντελο δρα ασυδωτα και το κερδος γινεται υπερκερδος, ειναι ανεξελεγκτο και το χειροτερο οπως εγραψα στο παραπανω post δεν αποδιδεται σε πολλες περιπτωσεις ή αποδιδεται κουτσουρεμενο.
Επισης στο νεοφιλελευθερο συστημα δεν υπαρχει κρατικη προονοια, κοινωνικη προστασια σε ανεργους, αστεγους, απορους κλπ. Υπερισχυει η ατομικοτητα της συλλογικοτητας, κατι που δεν με εκφραζει.
Η συγκρισεις με το 1990 για εμενα δεν ειναι αντιπροσωπευτικες. Το 1990 δεν ειμασταν στο Ευρω. Κανενας δεν ηταν γιατι δεν υπηρχε. Υπηρχαν οι ανεξαρτητες εθνικες οικονομιες, που ειχαν τις δικες τους κεντρικες τραπεζες. Σημερα οι εθνικες κεντρικες τραπεζες κανουν οτι πει η ΕΚΤ. Το 1990 η Κεντρικη Τραπεζα της Ελλαδος μπορουσε να προστατευσει την οικονομια γιατι ασκουσε νομισματικη πολιτικη. Με την αυξηση ή την μειωση των επιτοκιων ή ακομη και την υποτιμηση της δραχμη μπορουσε να προσαρμοσει την οικονομια στις αναγκες των πολιτων. Σημερα η νομισματικη πολιτικη ασκειται απο την ΕΕ με ενα σκληρο νομισμα που ειναι το ευρω και το οποιο δεν μπορει μεμονωμενα η Ελλαδα να το υποτιμησει για να ανταπεξελθει στην κατασταση που βρισκεται η Ελληνικη οικονομια. Ειμαστε εγκλωβισμενοι σε ενα σκληρο νομισμα και σε δημοσιονομικου στοχους λιτοτητας και οχι αναπτυξης. Το 1990 ολα αυτα τα αποφασιζαμε εμεις δλδ η Ελλαδα και οχι η ΕΕ. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Πολύ ενδιαφέροντα posts αλλά εντελώς άσχετα με το θέμα..Σωστος. Για αυτο το σταματω εδω. Υπαρχουν τα αναλογα θεματα. Εδω μιλαμε για μαμ Φαγακι.
-
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες......γιατι να τα διαβασεις; Γιωργακη, υπαρχει το κουμπι που λεει εγω το εχω στα Αγγλικα Report, στα Ελληνικα πρεπει να ειναι Αναφορα. Πατας και οι Mods αν κρινουν οτι ειμαι λαθος με βαζουν στην ταξη.
Γιατι δεν το κανεις; -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες......γιατι να τα διαβασεις; Γιωργακη, υπαρχει το κουμπι που λεει εγω το εχω στα Αγγλικα Report, στα Ελληνικα πρεπει να ειναι Αναφορα. Πατας και οι Mods αν κρινουν οτι ειμαι λαθος με βαζουν στην ταξη.
Γιατι δεν το κανεις;δεν σου είπα να μη γράφεις!!!!!αν είναι δυνατόν.........σεντόνια να μην πλέκεις!
να δω τι θα κάνεις αμα χαλάσει ο αργαλιός....... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες......γιατι να τα διαβασεις; Γιωργακη, υπαρχει το κουμπι που λεει εγω το εχω στα Αγγλικα Report, στα Ελληνικα πρεπει να ειναι Αναφορα. Πατας και οι Mods αν κρινουν οτι ειμαι λαθος με βαζουν στην ταξη.
Γιατι δεν το κανεις;δεν σου είπα να μη γράφεις!!!!!αν είναι δυνατόν.........σεντόνια να μην πλέκεις!
να δω τι θα κάνεις αμα χαλάσει ο αργαλιός.......at argalios aka keyboard.....Steeeeeve!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες......γιατι να τα διαβασεις; Γιωργακη, υπαρχει το κουμπι που λεει εγω το εχω στα Αγγλικα Report, στα Ελληνικα πρεπει να ειναι Αναφορα. Πατας και οι Mods αν κρινουν οτι ειμαι λαθος με βαζουν στην ταξη.
Γιατι δεν το κανεις;δεν σου είπα να μη γράφεις!!!!!αν είναι δυνατόν.........σεντόνια να μην πλέκεις!
να δω τι θα κάνεις αμα χαλάσει ο αργαλιός.......Ναι βρε αγορι μου. Το εχεις ξανακανει θεμα με τα σεντονια.
Δεν μπορω ομως να σε βοηθησω. **Συζητησε το με την Διαχειριση γιατι βλεπω οτι σε απασχολει. **
Και οποιον αλλον τον ενοχλουν τα μεγαλα μου μηνυματα, καντε τα Report και αν κρινει η Διαχειριση πως ειμαι λαθος, θα κανω οτι δεν προκαλει προβλημα στην Διαχειριση γιατι Αυτοι με Φιλοξενουν.
Απο αυτους μονον δεχομαι παρατηρησεις σχετικα με το ποσο και το τι γραφω, γιατι αυτοι οι ανθρωποι με φιλοξενουν. Ειναι θεμα σεβασμου προς εκεινους τους ανθρωπους.
Και το κλεινω εδω γιατι δεν βρισκω καποιο νοημα. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Sbr.......μη φτιαχνεις αλλα σεντονια!!!!
Προσωπικα μονο που τα βλεπω δεν μπαινω καν στον κοπο να τα διαβασω
Πεντε αραδες με νοημα ειναι αρκετες......γιατι να τα διαβασεις; Γιωργακη, υπαρχει το κουμπι που λεει εγω το εχω στα Αγγλικα Report, στα Ελληνικα πρεπει να ειναι Αναφορα. Πατας και οι Mods αν κρινουν οτι ειμαι λαθος με βαζουν στην ταξη.
Γιατι δεν το κανεις;δεν σου είπα να μη γράφεις!!!!!αν είναι δυνατόν.........σεντόνια να μην πλέκεις!
να δω τι θα κάνεις αμα χαλάσει ο αργαλιός.......Ναι βρε αγορι μου. Το εχεις ξανακανει θεμα με τα σεντονια.
Δεν μπορω ομως να σε βοηθησω. **Συζητησε το με την Διαχειριση γιατι βλεπω οτι σε απασχολει. **
Και οποιον αλλον τον ενοχλουν τα μεγαλα μου μηνυματα, καντε τα Report και αν κρινει η Διαχειριση πως ειμαι λαθος, θα κανω οτι δεν προκαλει προβλημα στην Διαχειριση γιατι Αυτοι με Φιλοξενουν.
Απο αυτους μονον δεχομαι παρατηρησεις σχετικα με το ποσο και το τι γραφω, γιατι αυτοι οι ανθρωποι με φιλοξενουν. Ειναι θεμα σεβασμου προς εκεινους τους ανθρωπους.
Και το κλεινω εδω γιατι δεν βρισκω καποιο νοημα.Στηβ, εντελώς φιλικά το εξέλαβες λιγάκι στραβά το σχόλιο του Γιώργου (όχι Γιωργάκη) και ΝΑΙ σε σέβεται αυτός που θέλει να διαβάσει, άλλα χάνει την ουσία μέσα στις υπερβολικά μεγάλες αναλύσεις σου!
Υ.Γ. Μην είσαι τόσο σίγουρος για τους “άλλους” γιατί θέμα που δημιούργησες στις 5/2 συνεχίζει να εμφανίζεται άσκοπα δύο φόρες. -
**@GGAB επιεικώς (τεσπα λίγο) αγενές και αναίτιο το σχόλιο σου. Σε περίπτωση που δεν θες να διαβάζεις κάποιον υπάρχουν οι 'Εχθροί' που δεν εμφανίζουν τα γραφόμενα του. Τύπου 'Ignore' δηλαδή και χωρίς να αποτελεί απαραίτητα κίνηση προσωπικής έχθρας ή αντιπάθειας προς άλλο μέλος, απλά σαν δυνατότητα όταν κρίνεις ότι τα γραπτά κάποιου σε κουράζουν ή τα θεωρείς βαρετά κοκ.
@Sbr κριτική στα γραφόμενα δεν κάνουμε και ούτε θέτουμε περιορισμό στην ποσότητα των αναγραφομένων. Μέλημα μας μόνο το off topic. Το όποιο πλάτιασμα μπορεί να κάνει το κάθε μέλος έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο γραφής του, αρκεί για εμάς να είναι εντός θέματος. Και αυτό στα πλαίσια του απλού ελέγχου που κάνουμε θέλοντας να τηρήσουμε τον Κανονισμό λειτουργίας του forum. Δεν αποτελούμε δα καμιά ομάδα φιλολόγων που θα κρίνει και θα βαθμολογήσει εκθέσεις σχολείου ...
Και εδώ βέβαια σταματάει και το off topic**
-
Δεν υπαρχει θεμα εχθρας κτλ,απλα μια παρατηρηση εκανα εντελως φιλικα. Οπως προειπε και ο vasvo μεσα απο τις αναλυσεις των αναλυσεων χανεται η ουσια ........τεςπα εδω τελος το
Σούπερμαρκετ