-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δυστυχώς ο νεοπλουτισμός των τελευταίων αρκετών χρόνων με δανεικά χρήματα έχει ριζώσει βαθειά.
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για να επιβιώσουν πετυχημένα πρέπει να προσαρμοστούν στις δυνατότητες του πελάτη και όχι απλά να αρπάξουν ό,τι μπορούν μέχρι να κλείσουν.
Και όσο υπάρχουν κάμποσοι που τολμάνε να δώσουν τα 2,5 ευρώ για μια μπάλα παγωτό τόσο θα συνεχίζουν.Εν ολίγοις αν εμένα μου αρέσει πολύ κάτι, πχ το παγωτό των Max Perry ( a propos νομίζω δεν έχω καν δοκιμάσει), έχω τα απαραίτητα χρήματα και μάλιστα είμαι πρόθυμος να δώσω όχι 2.5 αλλά 10 ευρώ τη μπάλα (ενδεχομένως βέβαια δεν είμαι πρόθυμος να δώσω ούτε 100 ευρώ για ρολόι πχ ή για σακάκι κλπ κλπ) θα πρέπει να σταματήσω να αγοράζω το προϊόν που μου αρέσει πολύ για να κλείσει το μαγαζί που εσύ προσωπικά κρίνεις ακριβό. Pas mal
Αυτό σε γενικές γραμμές έχω βαρεθεί να το διαβάζω στο φόρουμ : ό,τι του φαίνεται ακριβό του καθενός εδώ μέσα οι άλλοι που το παίρνουν είναι κορόιδα και μάλιστα η συμπεριφορά τους χαρακτηρίζεται ως 'έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης'. Πρέπει δηλ. όλοι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γούστων, ελεύθερου χρόνου κλπ να ψωνίζουν κατά τον ίδιο 'σωστό' τρόπο.
Σάμπως δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πχ ότι η λεγόμενη έρευνα αγοράς είναι 'εργασία' η οποία αποτιμάται σε χρήμα και ο ψ φούφουτος πχ, ο οποίος μάλιστα ίσως είναι πολύ ευκατάστατος, δεν έχει τη διάθεση να διαθέσει το χρόνο του για να ψάχνει προσφορές σε κωλόχαρτα και χυμούς και προτιμά να τα ψωνίζει 50% ακριβότερα επειδή βρέθηκαν μπροστά του εκείνη τη στιγμή που τα θέλει και δεν σκοπεύει να ξοδέψει ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω για να τα βρει φθηνότερα. Αυτό για κάποιους δεν έχει καμία αξία και είναι κοροϊδάρα ο τύπος που δεν αναλίσκεται στο να ψάχνει τις 'σωστές' τιμές αλλά απλά (τολμά να!) διαθέτει τα λεφτά του κατά τρόπο που να τον καθιστά ευχαριστημένο/ευτυχισμένο. Πχ να στερηθεί το παγωτό του Max Perry που τόσο του αρέσει επειδή έχει 15 ευρώ η μπάλα μπας και του πούνε ότι αυτό είναι εξωφρενικά ακριβό (για ποιον άραγε ; λες και όλοι είναι το ίδιο) και ότι δεν ψωνίζει με 'καταναλωτική συνείδηση'.
Στο παρόν αυτοκινητιστικό φόρουμ συζητείται με τεράστια ελαφρότητα η αγορά, κατοχή, συντήρηση κλπ αυτοκινήτων άνω των 100.000 ευρώ αλλά αν κάποιος δώσει κάνα 100ρικο ευρώ το μήνα σε 'υπερτιμημένα' κωλόχαρτα ή σε καμιά καφετέρια που χρεώνει τον καπουτσίνο 10 ευρώ διαπράττει 'καταναλωτικό' αδίκημα.
Μ'αρέσειΕμένα μ' αρέσει που η κοινωνική προσφορά, γιατί περί αυτού πρόκειται, αποτιμάται σε χρήμα από αυτούς που έχουν πάρα πολλά λεφτά ή ελάχιστο χρόνο ή καμία διάθεση να προσφέρουν ελάχιστα δευτερόλεπτα από το χρόνο τους ή μια 'εργασία' που δεν συγκινεί κάποιους επειδή έτυχε να έχουν κάμποσα χρήματα και ν' αφήνουν τέτοια ποταπά καθήκοντα στους...φτωχούς.
Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σε οποιαδήποτε κοινωνία που απαιτούν λίγο από το χρόνο μας, χωρίς να τα επιβάλλει ο νόμος, αλλά η απλή λογική.
Πχ η ανακύκλωση. Ή ο περιορισμός της σπατάλης κοινών αγαθών που βρίσκονται σε έλλειψη (νερό σε περιόδους ανομβρίας, ηλεκτρικό σε περιόδους κινδύνου μπλακ άουτ κλπ). Ή το να μην τρέχει κάποιος με τελική ταχύτητα του πανάκριβου ζμπορ ΙΧ του, επειδή έχει χρήμα για το πρόστιμο.Αλλά ορισμένοι δεν το αποδέχονται αυτό, επειδή...έχουν λεφτά.
Επειδή ο χρόνος τους ΚΟΣΤΙΖΕΙ.Δεν ξέρω πόσο πολύ κοστίζει να παίξει ο βολβός του ματιού αριστερά-δεξιά για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Αν είσαι ο Λάτσης, υποθέτω ότι μπορεί να κοστίσει και 1000 ευρώ , αν είσαι ο φούχτερμαν ίσως και καθόλου.
ΑΛΛΑ!
Το να επιλέξεις μεταξύ ίδιας ποιότητας αγαθών το φθηνότερο, θα αναγκάσει τον προμηθευτή του ακριβότερου να το διαθέσει φθηνότερα, αφού θα του σαπίζει στις αποθήκες.
Αυτό είναι η καταναλωτική συνείδηση κι έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα πιο μικρά πορτοφόλια.
Οπότε ο πτωχός, ο άνεργος, αυτός που τρέφει 5 στόματα θα μπορεί να το αγοράσει πιο εύκολα.Αλλά τι μας νοιάζουν αυτά; Εμείς έχουμε λεφφφτά.
Δεν θα σπαταλήσουμε τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ χρόνο μας. Άσε που έτσι θα καταρρεύσει το φαύλο σύστημα γρηγορότερα. -
-
Παραμένει μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα, παρά την ύφεση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι τιμές των βασικών προϊόντων στη χώρα μας είναι περίπου ίδιες με εκείνες χωρών όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστρία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, στη Γερμανία, όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο, το αντίστοιχο κόστος είναι μόλις 110 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ, στην Αυστρία 114 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 132 ευρώ.
Στον αντίποδα, το ίδιο «καλάθι» κοστίζει 76 ευρώ στην Τουρκία, 92 ευρώ στην Σλοβενία, και 93 ευρώ στην Πορτογαλία.
http://www.koutipandoras.gr/37114/�%B ... CF%81.html
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το να επιλέξεις μεταξύ ίδιας ποιότητας αγαθών το φθηνότερο, θα αναγκάσει τον προμηθευτή του ακριβότερου να το διαθέσει φθηνότερα, αφού θα του σαπίζει στις αποθήκες.
Αυτό που λες μπορεί να ισχύει μόνο για commodities και δεν έχει καμιά σχέση με τη λιανική και μάλιστα στα SM. Η ποιότητα και η τιμή είναι 2 από τα 4 χαρακτηριστικά του προϊόντος, γκουγκλάρισε 4 P's. Είμαι σίγουρος ότι έχεις χάσει πολλά ποιοτικά προϊόντα επειδή δεν έφτασαν εκεί που ψωνίζεις ή δεν προβλήθηκαν αρκετά ώστε να απλώσεις το χέρι.
-
To θέμα δεν το εξετάζω από την πλευρά του νόμου προσφοράς και ζήτησης, εννοείται ότι λεφτά θέλει να βγάλει κι αν αγοράζουν ας το πουλήσει και 100/μπάλα. Και αν παρά την κρίση υπάρχουν αρκετοί πελάτες του Max Perry πάω πάσο. Καλά κάνει και χρεώνει όσο μπορεί.
Το θέμα όμως που ήθελα να θίξω είναι η άλλη πλευρά, αυτή του επιχειρηματία. Αυτό που με πειράζει ότι ενώ υπάρχει πτώση τόσο σε αριθμό όσο και στο πορτοφόλι των πελατών πολλοί (δεν αναφέρομαι μόνο στον Max Perry αλλά σε πολλά είδη σούπερ μάρκετ και γενικά εμπορίου) διατηρούν τις υψηλές τιμές ή τις ανεβάζουν ακόμα περισσότερο για να βγάλουν τα σπασμένα ή επειδή νομίζουν ότι μπορούν.
Ίσως και να μπορούν, τα περιθώρια κέρδους τους να είναι τόσο μεγάλα που απευθυνόμενοι στους λίγους κονομημένους να καλύπτονται. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι έτσι αποθαρρύνουν την πελατειακή τους βάση. Και σιγά την ελίτ πελατεία που μπορεί να έχει ο Max Perry.... Θα φάει τα μούτρα του. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Αυτό που λες μπορεί να ισχύει μόνο για commodities και δεν έχει καμιά σχέση με τη λιανική και μάλιστα στα SM. Η ποιότητα και η τιμή είναι 2 από τα 4 χαρακτηριστικά του προϊόντος, γκουγκλάρισε 4 P's. Είμαι σίγουρος ότι έχεις χάσει πολλά ποιοτικά προϊόντα επειδή δεν έφτασαν εκεί που ψωνίζεις ή δεν προβλήθηκαν αρκετά ώστε να απλώσεις το χέρι.
Συγνώμη, αλλά έγινε εκτενής αναφορά στα κωλόχαρτα.
Ν' αναφέρω ένα παράδειγμα:
στο Σ/Μ υπάρχουν κυρίως 2 μάρκες μπανάνας. Οι Dole και οι Chiquita. Οι δεύτερες κοστίζουν κατά κανόνα από 5 ως 30 λεπτά ακριβότερα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως διαφορά με τις πρώτες. Ούτε συσκευασία, ούτε πιο ίσιες ή πιο καμπυλωτές, πιο κίτρινες ή πιο φρέσκιες.
Αγοράζω μόνο τις φθηνότερες. Όχι γιατί μου λείπουν τα λίγα λεπτά/κιλό, αλλά γιατί δεν θέλω να επικροτήσω τη συμπεριφορά του εισαγωγέα, που αρνείται να κάνει το προϊόν το πιο ανταγωνιστικό. Αφού πολλοί το αγοράζουν ακόμα γιατί τους αρέσει, ξέρω 'γω τι, η διαφήμιση με την κρεολή;Αν προσφέρει ο τσικίτας τις δικές του 5 λεπτά φθηνότερες, θ' αγοράσω μόνο αυτές. Θα σαπίσουν του άλλου.
Άμα θελήσω να πάρω κοσμήματα Bulgari, προφανώς θα έχω διαφορετική λογική στην καταναλωτική μου στάση.
-
Το 50% της μπανανας το διακινεί ο επιχειρηματίας που είχε εμπλοκή με τις φράουλες.
Μάλιστα ο ΑΒ στην ανακοίνωση του είπε δεν παίρνουμε φράουλα απο εκεί αλλα παίρνουμε μπανανες και δεν υπάρχει άλλη πηγή. -
Η μπανανα ταξιδευει πρασινη και κιτρινιζει εδω με αέριο,δεν υπαρχει αλλος τροπος.
-
καλα αυτο ειναι γνωστο. οπως τα λεμονια σε φουρνους για να κιτρινισουν..
εγω περνω τις dolle που ειναι φτηνοτερες ακριβως για τους λογους που ανεφερε ο μανος..και παιρνω τις πιο πρασινες σχεδον καθως σε 2-3 μερες κιτρινιζουν κ ειναι μια χαρα.. -
Oι Dole διαφέρουν στη γεύση από τις άλλες μπανάνες, ξυνίζουν λίγο. Εμείς τις αποφεύγουμε. Παίρνω Τσικίτα ή κάτι άλλες μάρκες, πιο φτηνές και συνήθως μικρότερου μεγέθους, αλλά εξίσου γλυκές.
-
Η τιμη ενος προιοντος διαμορφωνεται απο πολλους παραγοντες.
Ειναι εξαιρετικα κοντοφθαλμη η λογικη του manosk.
Πχ αν εγω εχω αλυσοδεμενους σκλαβους στις φυτειες μου και κολλητο τον υπουργο εμποριου,τοτε θα πουλησω στον manosk φτηνες μπανανες και ετσι θα τιμωρηθει ο ανταγωνιστης που θελει να το παιξει νομιμος.
Πρακτικα ο μεσος καταναλωτης ειναι αδυνατον να ξερει τι ακριβως γινεται,οι περισσοτεροι συγκρινουν τιμες με το εξωτερικο χωρις να εξαιρουν το ΦΠΑ- που σε εμας ειναι υψηλοτατο- και κατηγορουν τις εταιρειες για την ληστεια που κανει το κρατος. -
Ο μανοσκ στη γρήγορη ΜΑΤΙΑ που ρίχνει έχει σκανάρει και αυτά που λες, για ποιον τον πέρασες
-
εκει πανω τρωτε μπανανες;
-
έλα να δεις
-
Παντως με τετοιες τιμες ο Max Perry θα φαει τα μουτρα στο μαγαζι της Πατρας που ανοιξε και το λεω με σιγουρια. Θα δουλεψει ενα 6μηνο-8μηνο και μετα θα βαραει μυγες. Τυχαια ξερω κιολας οτι νοικιασε μαγαζι που μεχρι προτινος το ενοικιο ηταν 1300 ευρω το μηνα με 3000 μηνα το μηνα. Τετοιες επιχειρηματικες κινησεις δεν νομιζω να εχουν μεγαλο προσδοκιμο ζωης.
-
Πολλές τέτοιες κινήσεις μπορεί να είχαν προσυμμφωνηθεί με τιμές άλλης εποχής και να υπάρχει δέσμευση. Ή μπορεί κάποιος να πλήρωσε για το franchise. Και πάλι όμως αν αρχίσουν να κλείνουν μαγαζιά η έκθεση του ονόματος στο κοινό μειώνεται, η φήμη παίρνει την κάτω βόλτα οπότε το όνομα χάνεται και κανένας δεν πληρώνει franchise για κάτι ξεπεσμένο.
Δυστυχώς όμως συχνότερα είναι λάθος επιχειρηματικές κινήσεις από ανθρώπους που είναι ακατάλληλοι.Ξέρω το λέμε κάθε τόσο αλλά μου τη δίνει που τόσα και τόσα είδη σούπερ μάρκετ σε άλλες χώρες με πιο ψηλούς μισθούς είναι πολύ φτηνότερα (φτηνότερα σε κανονικές τιμές, πολύ φτηνότερα στις πολύ συχνές προσφορές και εντυπωσιακά φτηνότερα στις πιο σπέσιαλ όχι τόσο συχνές προσφορές).... γκρρρ!
Και το ΦΠΑ δεν έχει καμία σχέση όταν μιλάμε για 2-3 φορές φτηνότερα... (πχ πάνες) -
Το συγκεκριμενο μαγαζι το εφτιαχνε πριν το Πασχα που ημουν Ελλαδα. Το μαγαζι το νοικιαζε πολυ γνωστος μου και επειδη λογω δυσκολιων δεν ειχε πληρωσει 2-3 νοικια (ισως και περισσοτερα) ο ιδιοκτητης τον πεταξε εξω αφου ειχε ετοιμη προσφορα για σχεδον 3πλασιο ενοικιο. Οποτε η συμφωνιες εγιναν τωρα. Σε μια πολη και εναν πεζοδρομο συγκεκριμενα που οι κατα γενικη ομολογια 2 καλυτεροι παγωτατζηδες πουλανε ο ενας με 1 ευρω την μπαλα και ο αλλος με 0.80 δεν νομιζω να εχει μεγαλη τυχη. Τελοσπαντων το παγωτο εχει γινει αλλη μια μοδα. Οταν στο κεντρο της πολης μεγεθους Πατρας μετραω 4-5 παγωτατζιδικα και 30+ φουρνους-τυροπιταδικα σιγουρα καποιοι θα αποτυχουν με περισσοτερες πιθανοτητες τον επωνυμο που παει βουρ στην αρχη λογω μεγαλομανιας που θα πιασει τους πελατες και μετα γεια σας. Το chill box που πουλαγε χιλιαδες γιαουρτια καθημερινα τον πρωτο καιρο ακουσα οτι κλεινει (αν δεν εχει ηδη κλεισει).
-
σε απάντηση της φημολογούμενης μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση, διάβαζα απάντηση του συλλόγου τους, οτι μειώσεις δεν θα δει ο τελικός καταναλωτής γιατί 'έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις'
όταν πχ το σουβλάκι πήγε απο 1.60 σε 2 σε μια μέρα, έφταιγε ο ΦΠΑς αλλά τώρα έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις.
@@ μέντολες
και τα ίδια ισχύουν σχεδόν σε όλα τα είδη διατροφής με τον τιμάριθμο να είναι αρνητικός αλλά το καλάθι του σ/μ να είναι αυξητικό ή στη καλύτερη σταθερό.
μισθοί και ενοίκια έχουν υποχωρήσει 20%+ αλλά παρόλαυτα αυτοί δεν έχουν περιθώρια μειώσεων... -
Πιστευοοτιθαβοηθησειοανταγωνιζμος
-
Η αγορα θα ρυθμιστει οπως πρεπει, εξελισεται και διαμορφωνεται απο τις αναγκες του κοσμου. Σαν τη θεωρια του Δαρβινου ενα πραγμα.
Σούπερμαρκετ