-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
dim8 μάλλον μόνο εσύ μπορείς να μας διαφωτίσεις σχετικά με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα μιας κι έχεις σχέση με το αντικείμενο.
Οπότε ξέρασέ τα ΟΛΑ ΤΩΡΑ! Πες ποια να αγοράζουμε από αυτά. Τα Ήλιος; Τι άλλο; Μίλα με ονόματα αν τολμάς!Panos δεν ειμαι φωστηρας,ουτε μπορω να διαφωτησω,αλλα δεν δεχομαι να μου λενε οτι εχω μαζεψει σκουπιδαριο στα ντουλαπια μου,απο ανθρωπους που εχουν την λογικη του '' οτι ακριβοτερο ειναι καλυτερο''
Στην δουλεια μου εχω μερικα παραδειγματα που δεν εχουν να κανουν με φαγωσιμα προιοντα,το ιδιο και στης γυναικας μου private label εργοστασιο που τροφοδοτει Σκλαβενιτη,Μαρινοπουλο,Καρφουρ,Βασιλοπουλο,Γαλαξια,Αργω-Πεντε,Βεροπουλο,Μετρο,Μακρο με καμια 200αρια κωδικους ιδιωτικης ετικετας.
Οποιος μπορει να αποδειξει οτι τα φαγωσιμα ιδιωτικης ετικετας ειναι με μπαγιατικα αυγα,και κακης ποιοτητας αλευρια να μας το αποδειξει.Το ιδιο με χυμους (μαρατα πορτοκαλι 0,88λεπτα,Ελληνικοτατος) κλπ.Ο τσιπης.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
. Για την ιστορία κατέληξα σε μυρωδάτο της Zewa.
Αυτό θα ήθελα να γίνεται εδώ και όχι να κατακρίνουμε τις επιλογές του καθενός.Το zewa φτιαχνεται στο ιδιο εργοστασιο που φτιαχνονται χαρτια υγειας ιδιωτικης ετικετας και αλλα χαρτικα για ολα σχεδον τα μεγαλα σμ της χωρας.
-
Ρε συ dim8, επιμένεις με απίστευτο τρόπο, και δεν βλέπω το λόγο
Εγώ σου είπα ένα παράδειγμα, ο ililias σου είπε άλλο ένα.
Όχι χαλασμένα και επικίνδυνα και δεν ξέρω γω τι, απλώς χαμηλότερης ποιότητας. Τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν κι αυτά. Επίσης, δεν είναι κακό να αγοράζουμε κάτι χαμηλότερης ποιότητας, όλοι το κάνουν. 4τφ related παράδειγμα, δεν νομίζω να οδηγούμε όλοι c63amg και πάνω, ούτε αυτός που παίρνει toyota έχει πάρει lexus κ.ο.κ.Και δλδ ειλικρινά μιας που το ανέφερες, εσύ στα κωλόχαρτα, χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας δεν βλέπεις διαφορές Όχι μόνο μεταξύ pl και μη, αλλά και της ίδιας μάρκας. Στα zewa καλή ώρα, δεν έχει πολύ λεπτά γτπ, λίγο καλύτερα και ακόμα καλύτερα; Θα μας τρελάνεις;
Τι πάει να πει λοιπόν ότι στης zewa παράγονται και pl προϊόντα; Τπτ. Παντελώς αντιπαράδειγμα για αυτό που λες τα χαρτικά. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μπα τωρα βγαινουν στο 0,45 τα 500γρ τα μελισσα? Ρε μηπως εχουν ριξει την ποιοτητα?
Ενω οι private label χωρις το συφερτο των εξοδων πουλανε ''σαπια'' με 0,47 γιατι ''δεν γινεται'' να ειναι ιδια?
Πως γινεται τα ακριβοτερα αγνοτερα υλικα,το καλυτερο συμιγδαλι,τα πιο φρεσκα αυγα να κοστιζουν τοσο φθηνα?
Κατι δεν παει καλα εδω....Το ίδιο περιθώριο κέρδους έχει ένας που πουλάει 10 τόνους με κάποιον που πουλάει 500 τόνους προϊόντος;
Το θέμα p/l -όπως σου λένε και οι άλλοι- δεν είναι μονοκούκι-ξεπατικοτούρα το ίδιο παντού.Μπορεί να πετύχεις καλής ποιότητας αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι μέτριας ή κακής ανάλογα το εργοστάσιο που βρήκε ο κάθε λιανέμπορας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Να θυμίσω βέβαια ότι το πιο νόστιμο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιο ποιοτικό.
Συνήθως το αντίθετο ισχύει αλλά τεσπα.Για το θέμα της τιμής νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα περιθώριου κέρδους ή πιο απλά οικονομίας κλίμακας και όχι θέμα παροχών στους εργαζόμενους.
Δεν καταλαβαίνω πού έχει κολλήσει το θέμα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
. Για την ιστορία κατέληξα σε μυρωδάτο της Zewa.
Αυτό θα ήθελα να γίνεται εδώ και όχι να κατακρίνουμε τις επιλογές του καθενός.Το zewa φτιαχνεται στο ιδιο εργοστασιο που φτιαχνονται χαρτια υγειας ιδιωτικης ετικετας και αλλα χαρτικα για ολα σχεδον τα μεγαλα σμ της χωρας.
Η zewa έχει πολλά μοντέλα, δε θυμάμαι χώρα που λένε αλλά πάντως το μοντέλο που λέω που είναι το καλούτσικο δεν είναι από Ελλάδα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε συ dim8, επιμένεις με απίστευτο τρόπο, και δεν βλέπω το λόγοΕδω επιμενουν αυτοι που ισχυριζονται οτι τα μακαρονια και τα ντοματακια ιδιωτικης ετικετας ειναι σαπια,κακης ποιοτητος κλπ χωρις να μπορουν να αποδειξουν τιποτα, εγω σε ενοχλησα?
Εγώ σου είπα ένα παράδειγμα, ο ililias σου είπε άλλο ένα.
Όχι χαλασμένα και επικίνδυνα και δεν ξέρω γω τι, απλώς χαμηλότερης ποιότητας. Τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν κι αυτά. Επίσης, δεν είναι κακό να αγοράζουμε κάτι χαμηλότερης ποιότητας, όλοι το κάνουν. 4τφ related παράδειγμα, δεν νομίζω να οδηγούμε όλοι c63amg και πάνω, ούτε αυτός που παίρνει toyota έχει πάρει lexus κ.ο.κ.Παραδειγματα τι να τα κανω.Αποδειξεις θελω οτι ειναι χαμηλης ποιοτητας.Μολις μου τις βρεις εχω καμια 100η λινκ με σαπια προιοντα απο τα ακριβα.Απο κορνφλεικς που κανουν 3 ευρω αντι για 1,30,απο χυμους που κανουν 1,80 αντι για 0,90,απο μακαρονια που κανουν 1,20 αντι 0,40 κλπ.
Σαφως και δεν ειναι κακο να αγοραζεις φθηνοτερα ακομα και μερικες φορες με χαμηλοτερη ποιοτητα σε προιοντα που δεν εχουν να κανουν με τροφη.Το να λενε ομως μερικοι οτι οποιος αγοραζει ιδιωτικες ετικετες μαζευει σκουπιδια στο ντουλαπι του ειναι τελειως διαφορετικο.Και δλδ ειλικρινά μιας που το ανέφερες, εσύ στα κωλόχαρτα, χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας δεν βλέπεις διαφορές Όχι μόνο μεταξύ pl και μη, αλλά και της ίδιας μάρκας. Στα zewa καλή ώρα, δεν έχει πολύ λεπτά γτπ, λίγο καλύτερα και ακόμα καλύτερα; Θα μας τρελάνεις;
Τι πάει να πει λοιπόν ότι στης zewa παράγονται και pl προϊόντα; Τπτ. Παντελώς αντιπαράδειγμα για αυτό που λες τα χαρτικά.Σαφως και υπαρχουν διαφορες,αλλα επειδη τα zewa φτιαχνονται εκει που δουλευει η συζηγος επετρεψε μου να ξερω εαν μπορω να βρω το ιδιο Εγγλεζικο χαρτι σε αλλη συσκευασια σε τιμη -40%.
-
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και λόγω εορτών :
Για το Πασχαλινό ψήσιμο συστήνω να αγοράσετε συσκευασμένα ξυλοκάρβουνα απο το Lidl. Τα 5 κιλά = 4,99 €.
Είναι εισαγόμενα και προέρχονται απο καμμένα Γερμανικά δάση, ώστε να μην υποστηρίξουμε αυτούς που πουλάνε κάρβουνα 'χύμα', μάλλον απο Ηλεία και Πάρνηθα μεριά ! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το ίδιο περιθώριο κέρδους έχει ένας που πουλάει 10 τόνους με κάποιον που πουλάει 500 τόνους προϊόντος;
Το θέμα p/l -όπως σου λένε και οι άλλοι- δεν είναι μονοκούκι-ξεπατικοτούρα το ίδιο παντού.Αν και οι διαφορες δεν ειναι τετοιες στο μεγεθος σε πολλα προιοντα,πχ εκει που δουλευει η συζηγος ειναι εργοστασιο(3 διαφορεικα μαλλον) με 400 ατομα και 3πλη βαρδια 24/7.Φτιαχνουν για ολα τα σουπερμαρκετ ιδιωτικες ετικεττες.Αντιστοιχες εταιριες με επωνυμα προιοντα ειναι μικροτερες επιχειρησεις σε ογκο/τζιρο.
Για το περιθωριο κερδους,υπαρχουν πολλοι αλλοι παραγοντες,οπως τα ατομα που πληρωνεις,την διαφημιση,τα παγια κλπ.
Στην περιπτωση μας βλεπουμε οτι το επωνυμο μακαρονι μπορει και να πεσει στα 0,40 λεπτα.Το ιδιωτικης ετικετας δεν θα το δεις ποτε ομως στα 0,18.Απλα αυτος δεν εχει τετοιο περιθωριο κερδους γιατι το προιον του ειχε λογικο περθωριο κερδους,και δεν ηταν υπερτιμημενο οπως του επωνυμου.Εδω βεβαια οι Ελληναρες σου λενε οτι το μακαρονι κοστιζει 0,92 γιατι εχει πιο φρεσκα αυγα,και καλυτερο συμιγδαλι Δεν μου απαντανε ομως γιατι τωρα κανει 0,40? Λες να εχει χασει απο ποιοτητα?Μπορεί να πετύχεις καλής ποιότητας αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι μέτριας ή κακής ανάλογα το εργοστάσιο που βρήκε ο κάθε λιανέμπορας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Για αυτο λεω οτι θελει ψαξιμο,και οχι να κολλαμε ταμπελες οπως φθηνο= για πεταμα.
Να θυμίσω βέβαια ότι το πιο νόστιμο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιο ποιοτικό.
Συνήθως το αντίθετο ισχύει αλλά τεσπα.συμφωνω.
Για το θέμα της τιμής νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα περιθώριου κέρδους ή πιο απλά οικονομίας κλίμακας και όχι θέμα παροχών στους εργαζόμενους.
Εντι σε μεγαλες εταιριες και πολυεθνικες δεν ειναι μυστικο οτι πληρωνονται καλυτερα,ειδικα σε ανωτερες θεσεις.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και λόγω εορτών :
Για το Πασχαλινό ψήσιμο συστήνω να αγοράσετε συσκευασμένα ξυλοκάρβουνα απο το Lidl. Τα 5 κιλά = 4,99 €.
Είναι εισαγόμενα και προέρχονται απο καμμένα Γερμανικά δάση, ώστε να μην υποστηρίξουμε αυτούς που πουλάνε κάρβουνα 'χύμα', μάλλον απο Ηλεία και Πάρνηθα μεριά !Σημερα στα εγκαινια του Σκλαβενιτη στη Λ Φυλης ειχε μια καλη προσφορα με δωρο 1 σακουλι οταν αγοραζες ενα σακουλι καρβουνα.Δεν συγκρατησα τιμη,αλλα αλλες αντιστοιχες προσφορες που ειχε(1+1) που με ενδιεφεραν ηταν παρα πολυ δυνατες.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Παραδειγματα τι να τα κανω.Αποδειξεις θελω οτι ειναι χαμηλης ποιοτητας.Κοίτα, όσο και οι δικές σου αποδείξεις έχουν να κάνουν με την προσωπική σου μαρτυρία (και της συζύγου σου), καλό θα ήταν να δεχτείς και τις προσωπικές μαρτυρίες των άλλων.
Αλλιώς εμείς να λέμε 'άσε ρε ψεύτη', εσύ να λες 'άσε ρε ψεύτη' και όλο αυτό θα κυλίσει πολύ καλά.
Αν εσύ λοιπόν τα λες βάσει κάποιου που εργάζεται σε ένα 'παραγωγό pl', εγώ τα λέω βάσει κάποιου που ΕΧΕΙ την εταιρεία. Κι ο ililias αν κάθισες να διαβάσεις, όλο και κάποια σχέση έχει με το αντικείμενο.Σαφως και υπαρχουν διαφορες,αλλα επειδη τα zewa φτιαχνονται εκει που δουλευει η συζηγος επετρεψε μου να ξερω εαν μπορω να βρω το ιδιο Εγγλεζικο χαρτι σε αλλη συσκευασια σε τιμη -40%.
Κοίτα, επειδή εγώ ότι pl κωλόχαρτο έχω δοκιμάσει είναι γτπκ (τώρα, αν είναι και 40% φτηνότερο από το αντίστοιχο φτηνότερο γτπ της επώνυμης, καμία σημασία δεν μου κάνει), αν θες πές μου ποιο προϊόν συγκεκριμένα έχει την ίδια ποιότητα με το 'zewa deluxe peach' σε -40% τιμή και που μπορώ να το βρω. Σου υπόσχομαι ότι θα πάω να το πάρω αύριο και θα σου γράψω αν ισχύει ο ισχυρισμός σου.
Όχι κάποιο που να σου αρέσει εξίσου ή να το βρίσκεις εφάμιλλο, θέλω να είναι το ίδιο. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Σαφως και υπαρχουν διαφορες,αλλα επειδη τα zewa φτιαχνονται εκει που δουλευει η συζηγος επετρεψε μου να ξερω εαν μπορω να βρω το ιδιο Εγγλεζικο χαρτι σε αλλη συσκευασια σε τιμη -40%.To Zewa μπορείς να το πεις σουδικό, γερμανικό, ουγγρικό αλλά αγγλικό δεν το λες....
Πάντως άσχετα με το σε ποια χώρα δουλεύει η γυναίκα σου αν μπορείς να μου πεις κάποιο άλλο χαρτί υγείας που να είναι ίδιο με το Kleenex Capitone ή Velutess ή Zewa 3φυλλο χαμομήλι αλλά πολύ φτηνότερο σε παρακαλώ να το κάνεις έστω με πμ. Θα ου είμαι υπόχρεος. -
Ποιό είναι το πιό φτηνό γιαούρτι pl? Θέλω να αγοράσω πολλά κεσεδάκια. Γεύση δέν με νοιάζει, δέν είναι για φάγωμα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ποιό είναι το πιό φτηνό γιαούρτι pl? Θέλω να αγοράσω πολλά κεσεδάκια. Γεύση δέν με νοιάζει, δέν είναι για φάγωμα...Σωστοςςςςςςςςςςς, ερχονται εκλογες
-
αμαν ρε κολλημα με τα κολόχαρτα! Εδω ο κοσμος δεν εχει να φαει και παιρνει πατατες νευροκοπείου και σεις ασχοληστε αν θα νοιωσει ευχαριστα ο κολος σας και θα μυριζει χαμομήλι ή θα γρατζουνιστει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κοίτα, όσο και οι δικές σου αποδείξεις έχουν να κάνουν με την προσωπική σου μαρτυρία (και της συζύγου σου), καλό θα ήταν να δεχτείς και τις προσωπικές μαρτυρίες των άλλων.
Αλλιώς εμείς να λέμε 'άσε ρε ψεύτη', εσύ να λες 'άσε ρε ψεύτη' και όλο αυτό θα κυλίσει πολύ καλά.
Αν εσύ λοιπόν τα λες βάσει κάποιου που εργάζεται σε ένα 'παραγωγό pl', εγώ τα λέω βάσει κάποιου που ΕΧΕΙ την εταιρεία. Κι ο ililias αν κάθισες να διαβάσεις, όλο και κάποια σχέση έχει με το αντικείμενο.Η δικια μου μαρτυρια ειχε να κανει με το σπρευ,δεν δουλευω πλεον στην εταιρια αυτη,και δεν εχω κανενα οφελος να την διαφημισω.Δεν μου ειπαν τιποτα ''καποιοι γνωστοι'',ουτε ειχα ''σχεση'' οπως λες για τον Ηλια..Εγω εκλεισα αυτη τη συμφωνια.Επετρεψε μου να ξερω καλυτερα τουλαχιστον σε αυτη τη περιπτωση.
Θα μας αποδειξεις τελικα οτι τα φθηνοτερα φαγωσιμα ειναι χαμηλης ποιοτητας,εσυ ο Ηλιας η αυτος που εχει το εργοστασιο? Περιμενω.Επισης και αιτιολογια γιατι τα επωνυμα μακαρονια μεγαλες αλυσιδες σμ τα εχουν μονιμα σε ''προσφορα'' στο 0,40 τα 500γρ? Επι χρονια πως ηταν στα 0,92? Δεν ειναι πλεον καλυτερης ποιοτητας?
Κοίτα, επειδή εγώ ότι pl κωλόχαρτο έχω δοκιμάσει είναι γτπκ (τώρα, αν είναι και 40% φτηνότερο από το αντίστοιχο φτηνότερο γτπ της επώνυμης, καμία σημασία δεν μου κάνει), αν θες πές μου ποιο προϊόν συγκεκριμένα έχει την ίδια ποιότητα με το 'zewa deluxe peach' σε -40% τιμή και που μπορώ να το βρω. Σου υπόσχομαι ότι θα πάω να το πάρω αύριο και θα σου γράψω αν ισχύει ο ισχυρισμός σου.
Όχι κάποιο που να σου αρέσει εξίσου ή να το βρίσκεις εφάμιλλο, θέλω να είναι το ίδιο.Δεν γνωριζω καποιο συγκεκριμενο μοντελο για να σου πω,μιας και χρησιμοποιω διαλογης που βγαινουν απο το εργοστασιο δωρεαν,και αυτα ειναι χωρις συσκευασια που να αναγραφει μοντελο.Θα προσπαθησω να μαθω ομως.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαφως και υπαρχουν διαφορες,αλλα επειδη τα zewa φτιαχνονται εκει που δουλευει η συζηγος επετρεψε μου να ξερω εαν μπορω να βρω το ιδιο Εγγλεζικο χαρτι σε αλλη συσκευασια σε τιμη -40%.
To Zewa μπορείς να το πεις σουδικό, γερμανικό, ουγγρικό αλλά αγγλικό δεν το λες....
Πάντως άσχετα με το σε ποια χώρα δουλεύει η γυναίκα σου αν μπορείς να μου πεις κάποιο άλλο χαρτί υγείας που να είναι ίδιο με το Kleenex Capitone ή Velutess ή Zewa 3φυλλο χαμομήλι αλλά πολύ φτηνότερο σε παρακαλώ να το κάνεις έστω με πμ. Θα ου είμαι υπόχρεος.Στην Ελλαδα δουλευει η γυναικα μου,και το χαρτι της zewa γινεται εισαγωγη απο Αγγλια.Οχι ομως μονο για αυτην.
Στα αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω,μιας και ο δικος μου δεν ειναι ευαισθητος -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Η δικια μου μαρτυρια ειχε να κανει με το σπρευ,δεν δουλευω πλεον στην εταιρια αυτη,και δεν εχω κανενα οφελος να την διαφημισω.Δεν μου ειπαν τιποτα ''καποιοι γνωστοι'',ουτε ειχα ''σχεση'' οπως λες για τον Ηλια..Εγω εκλεισα αυτη τη συμφωνια.Επετρεψε μου να ξερω καλυτερα τουλαχιστον σε αυτη τη περιπτωση.Θα μας αποδειξεις τελικα οτι τα φθηνοτερα φαγωσιμα ειναι χαμηλης ποιοτητας,εσυ ο Ηλιας η αυτος που εχει το εργοστασιο? Περιμενω.
Εσύ μας είπες για μια συμφωνία, εγώ σου είπα για μια άλλη.
Όσο απέδειξες εσύ με τη μαρτυρία σου, άλλο τόσο στο απέδειξα κι εγώ με τη δική μου.
Όπως μου ζητάς να σου επιτρέψω να ξέρεις καλύτερα, το ίδιο κάνε και για το δικό σου συνομιλητή.Εκτός κι αν de facto όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες και πρέπει να αποδεικνύουν κάτι και να 'περιμένεις' 'τελικά', εκτός από εσένα.
-
Μίλησα συγκεκριμένα για ντοματοπροϊόντα, γιατί γι' αυτά ξέρω από πρώτο χέρι. 'Αποδείξεις ποιότητας'?
Όπως είπε κ ο mjacob, κανένας δεν είπε ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία. Ίσως είναι, ίσως είναι κ τα ακριβότερα, δεν το γνωρίζω κ δεν μπορώ να πω τπτ. Για τον λόγο της διαφοράς τιμής, όμως, γνωρίζω! Κ εκτός από την προσωπική μου γνώση, το ... λένε κ οι προδιαγραφές. Ο ένας χυμός είναι πυκνός, ο άλλος ... εχμ ... λιγότερο πυκνός (κάτσε να δεις πως τα λένε... μπρικς, μου φαίνεται). Αλλά ποιός Έλληνας αναζητάει προδιαγραφές?Φτηνό ήταν κ το Κινέζικο γάλα, εκείνο που βρέθηκε τελικά να περιέχει μελαμίνη. Εντός προδιαγραφών ήταν, αν εξαιρούσε κανείς αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.
Για την Μπαρίλα μίλησα γιατί έχει εδώ κ χρόνια αγοράσει την Μίσκο. Αλλά τα μπαρίλα μπαρίλα, κ τα μίσκο μίσκο.
Βιομηχανικά προϊόντα: Σίγουρα θα βρεθεί pl προϊόν φτηνότερο στο ράφι απ' ότι το επώνυμο του κατασκευαστή, αλλά αφού αυτός έχει πουλήσει όσα πρέπει για να κάνει την απόσβεσή του. Θυμάστε την VW? Ε, δεν έβαλε ποτέ τον νέο της κινητήρα σε σκόντα, έ? Όσο για το σπρέι του dim8, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μάθω όχι πόσο είχε το επώνυμο προϊόν στο ράφι, αλλά αν ο κατασκευαστής πουλούσε το επώνυμο προϊόν του ακριβότερα απ' ότι το ίδιο σε pl.
Τελικά: Άλλο βίδα, λάμπα, σπρέι κ άλλο ντοματοχυμός ή μακαρόνια ή κωλόχαρτο ή ... ή ... ή...
ΥΓ. Φέρνω από τα ξωτερικά ένα προϊόν, που πουλάω σε μονάδες παραγωγής τροφίμων. Η καθαρότητά του είναι από ... 99,96% μέχρι 99,99% (οι γνώστες θα κατάλαβαν κ ποιό προϊόν είναι). Η διαφορά τιμής είναι σημαντική. Πόσο σημαντική είναι η διαφορά του 0,03% στην καθαρότητα? Για κάποιους μεγάλη, σε άλλους προέχει η διαφορά της τιμής...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Βιομηχανικά προϊόντα: Σίγουρα θα βρεθεί pl προϊόν φτηνότερο στο ράφι απ' ότι το επώνυμο του κατασκευαστή, αλλά αφού αυτός έχει πουλήσει όσα πρέπει για να κάνει την απόσβεσή του.
Εργάστηκα σαν στέλεχος marketing σε εταιρία που αγόραζε βιομηχανικά προϊόντα από παραγωγούς και τα πωλούσε με το δικό της brand στην ελληνική αγορά και επίσης διέθετε σε πελάτες εξωτερικού προϊόν με τη δική τους φίρμα λιανικής.
Εννοείται ότι τα προϊόντα δεν ήταν ίδια και είχαν ποιοτικές διαφορές και επίσης εννοείται ότι οι εμπλεκόμενες εταιρίες φρόντιζαν να μην υπάρχει κανιβαλισμός στις πωλήσεις τους.
Το τι θα συνέφερε τον καταναλωτή να αγοράσει δεν είναι μόνο θέμα σύγκρισης του κλάσματος ποιότητα/τιμή, ακόμα και αν ήταν δυνατόν να αντικειμενικοποιήσουμε την 'ποιότητα'.
Το οποιοδήποτε προιόν πάντως, εκτός από ποιότητα και τιμή έχει και στοιχεία συσκευασίας, διανομής και προβολής που μετράνε στην τελική απόφαση. Την απόφαση την παίρνει ο καταναλωτής ζυγίζοντας τη σχετική σημασία που έχουν τα παραπάνω στοιχεία για τον ίδιο προσωπικά και έτσι δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστή απόφαση.
Η πολύτεκνη κυρία καλά κάνει που αγοράζει μακαρόνια από το Lidl, αφού αρέσουν στα παιδιά, ψωνίζει μεγάλες ποσότητες, έχει εμπιστοσύνη στη φίρμα Lidl και πηγαίνει εκεί έτσι κι΄αλλιώς 2 φορές την εβδομάδα. Πολύ καλά κάνει όμως και ο εργένης που μαγειρεύει σπάνια, ορκίζεται στην φίρμα Barilla γιατί σπονσοράριζε κάποτε τον Πατρέζε, δεν γουστάρει τις γερμανικές αλυσίδες και βρίσκει τα αγαπημένα του Linguine 50μ από το σπίτι του. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μίλησα συγκεκριμένα για ντοματοπροϊόντα, γιατί γι' αυτά ξέρω από πρώτο χέρι. 'Αποδείξεις ποιότητας'?Γιατι σε πιασαν τα γελια Ηλια? Για καλυτερη ποιοτητα δεν λες στα μακαρονια,στα χαρτικα,κλπ?
Όπως είπε κ ο mjacob, κανένας δεν είπε ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Εσυ δεν ειπες οτι μερικοι εχουν γεμισει τα ντουλαπια τους με σκουπιδια?Η ηταν κανας αλλος?
Ίσως είναι, ίσως είναι κ τα ακριβότερα, δεν το γνωρίζω κ δεν μπορώ να πω τπτ. Για τον λόγο της διαφοράς τιμής, όμως, γνωρίζω! Κ εκτός από την προσωπική μου γνώση, το ... λένε κ οι προδιαγραφές. Ο ένας χυμός είναι πυκνός, ο άλλος ... εχμ ... λιγότερο πυκνός (κάτσε να δεις πως τα λένε... μπρικς, μου φαίνεται). Αλλά ποιός Έλληνας αναζητάει προδιαγραφές?
Απο την μια δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια,στον επομενο τονο μπορει να ειναι και τα ακριβα επικινδυνα,και στον επομενο τονο οταν εχουν διαφορα τιμης γνωριζεις! Με μπερδευεις...
Για πες μου για τον χυμο μαρατα των 0,88 που καταναλωνω,σε συγκριση με καποιον που κανει 1,80 ευρω.Δεν εχω καταλαβει να ειναι αρεωμενος και ο αλλος πυκνος.Φτηνό ήταν κ το Κινέζικο γάλα, εκείνο που βρέθηκε τελικά να περιέχει μελαμίνη. Εντός προδιαγραφών ήταν, αν εξαιρούσε κανείς αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.
Για κινεζικα γαλατα μιλησες εσυ τωρα πρωτη φορα.Εγω μιλαω για μακαρονια ελληνικοτατα απο γνωστοτατες βιομηχανιες ζυμαρικων(ηλιος- μακβελ κλπ) για χυμους Ελληνικοτατους για χαρτικα κλπ.Περιμενω να μου δικαιολογησεις το 0,35 στο μακαρονι σε συγκριση με το 0,92.Αν δεν μπορεις πες μου για τον χυμο.
Για την Μπαρίλα μίλησα γιατί έχει εδώ κ χρόνια αγοράσει την Μίσκο. Αλλά τα μπαρίλα μπαρίλα, κ τα μίσκο μίσκο.
Και τα μισκο σκουπιδια σε συγκριση με τα μπαριλα? Γιατι εχουν γυρω στο 30% διαφορα...
Βιομηχανικά προϊόντα: Σίγουρα θα βρεθεί pl προϊόν φτηνότερο στο ράφι απ' ότι το επώνυμο του κατασκευαστή, αλλά αφού αυτός έχει πουλήσει όσα πρέπει για να κάνει την απόσβεσή του. Θυμάστε την VW? Ε, δεν έβαλε ποτέ τον νέο της κινητήρα σε σκόντα, έ? Όσο για το σπρέι του dim8, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μάθω όχι πόσο είχε το επώνυμο προϊόν στο ράφι, αλλά αν ο κατασκευαστής πουλούσε το επώνυμο προϊόν του ακριβότερα απ' ότι το ίδιο σε pl..
Ναι το πουλουσε πολυ ακριβοτερα ο κατασκευαστης το ακριβως ιδιο προιον.
Για την vw-skoda ατυχες το παραδειγμα.Εκτος και αν μετα απο 1-2 χρονια οταν ο fsi-tsi ειναι για τα σκουπιδια,ενω πριν οταν ηταν πανω στα vw ηταν καλυτερος μιας και πανω στα vw ειναι ακριβοτερος.Που μαλλον ετσι θα ειναι μιας και εχουν μια διαφορα στην τιμη γυρω στα +20-30%Τελικά: Άλλο βίδα, λάμπα, σπρέι κ άλλο ντοματοχυμός ή μακαρόνια ή κωλόχαρτο ή ... ή ... ή...
Εδω συμφωνω,αλλο το ενα αλλο το αλλο.Για αυτο θελει ψαξιμο και οχι επειδη ειναι φθηνοτερο ειναι για ''σκουπιδια''
ΥΓ. Φέρνω από τα ξωτερικά ένα προϊόν, που πουλάω σε μονάδες παραγωγής τροφίμων. Η καθαρότητά του είναι από ... 99,96% μέχρι 99,99% (οι γνώστες θα κατάλαβαν κ ποιό προϊόν είναι). Η διαφορά τιμής είναι σημαντική. Πόσο σημαντική είναι η διαφορά του 0,03% στην καθαρότητα? Για κάποιους μεγάλη, σε άλλους προέχει η διαφορά της τιμής...
Για χρηση σε φαγωσιμα προιοντα ειναι μια ειδικη κατηγορια.Κια ο χασαπης της γειτονιας σου οταν κοβει με ηλεκτρικη σπαθοσεγα το κρεας απο μεγαλα ζωα,εκει χρησιμοποιει λαμα που κανει 12 ευρω.Εαν θελει να κοψει ατσαλι κανει 6 ευρω.Πουλαω και εγω καποια(πολυ λιγα) ειδη για παραγωγες τροφιμων.
Δεν νομιζω οτι αυτο το παραδειγμα εχει να κανει κατι με την συζητηση μας.
Σούπερμαρκετ