-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πες μου τώρα που χαρακτήρισα τα pl 'σκουπίδια'.
μην παιζεις με τις λεξεις Ηλια.Διαβασε το ποστ σου λιγες σελιδες πριν.
Χαρακτηρισες τα φθηνα προιοντα σκουπιδια.Που?
Α, κ που είπα ότι τα pl είναι (παντού κ πάντα) φτηνά?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παντως εγω πηρα σημερα το zewa peach deluxe να το δοκιμασω!
Ειμαι περιεργος μετα τα τοσα που διαβασα εδω μεσαΠολυ καλο αλλα το softex με ινες ακακίας ερχεται πρωτο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
το softex με ινες ακακίας ερχεται πρωτο
+1 .
Από ιδιωτικής ετικέτας παίρνω συχνά διάφορα του ΑΒ αλλά όχι carrefour , του carrefour είναι χειρίστης ποιότητος . Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια δική του οδοντόκρεμα η οποία ήταν στην κυριολεξία για πέταμα. Σαν να μην τα έπλενα καθόλου, το ίδιο ήταν αν και υποτίθεται είχε το ίδιο ποσοστό φθορίου.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@dbekos στον Σκλαβενιτη τα καρβουνα που ρωτησες εχουν 5 ευρω τα 2 τσουβαλια.Κανει 1+1 δωρο.
Iσχύει για οποιοδήποτε Σκλαβενίτη? Γιατί κατάλαβα ότι η προσφορά γινόταν στα εγκαίνια νέου καταστήματος.
Αν ισχύει σε οποιοδήποτε κατάστημα, τότε μερσί για την ενημέρωση και ....
Καλοκαιράκι έρχεται, ... θα 'στενάξει' το BBQ !Μου είπε ένας φίλος ότι άνοιξε Σκλαβενίτης στο Καματερό και στις 9 το βράδυ που πήγε ήταν ΤΙΓΚΑ το μαγαζί. ΟΛΑ τα προϊόντα 1+1 δώρο, μόνο για χθες. Οι υπάλληλοι μάζευαν τα καροτσάκια έως και 1χλμ μακριά, μιας και ο κόσμος πάρκαρε όπου να'ναι. Του έκανε εντύπωση γιατί άδειαζαν τα ράφια και στο καπάκι τα γέμιζαν. Ποιός ξέρει τι τζίρο έκαναν....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ειμαι περιεργος μετα τα τοσα που διαβασα εδω μεσαΠιστεύω πως θα το εκτιμήσεις!
Πολυ καλο αλλα το softex με ινες ακακίας ερχεται πρωτο
Μιλάς σοβαρά; Γιατί από μερικά Softex δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Και τώρα με λύπη μου που θα στεναχωρήσω κάποιον που του κακοφάνηκε που ασχολούμαστε με ...χαρτα θα αναφέρω μερικά στοιχεία που μπορεί κανείς να εξετάσει σε χαρτί υγείας και που θα τον βοηθήσουν σαν καταναλωτή στο σούπερ μάρκετ. Λόγω του αντικειμένου δεν το λέω σεντόνι αλλά ρολλό....
Από τη συσκευασία και τα όσα αναγράφονται επί αυτής. Πολύ βασικά γιατί μόνο αυτά μπορείς να εξετάσεις στο σούπερ μάρκετ (βλέπετε πως παραμένω εντός θέματος!) προκειμένου να αποφασίσεις για αγορά, τα υπόλοιπα τα βλέπεις αφού πληρώσεις... και είναι από τα είδη για τα οποία δεν υπάρχει επιστροφή!...
- χρώματα και σχέδιο αν και δεν έχουν πραγματικά σημασία σε προδιαθέτουν υποσυνείδητα για μια πιο ευχάριστη εμπειρία! Τουλάχιστον αισθάνεσαι ότι κάποιος εκεί ενδιαφέρεται για σένα, σε σκέφτεται και σε φροντίζει!
- χρώμα (εφόσον η συσκευασία είναι διαφανής όπως είναι συνήθως), προτιμάται το λευκό (ειδικά από όσους νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για την γενική τους υγεία κάνοντας παρατήρηση των κατορθωμάτων τους...) ή το έγχρωμο (ασορτί και με τα είδη υγιεινής). Το χρώμα είναι πρόβλημα αν είναι κάπως υπόλευκο ως γκρι- μπεζ που μοιάζει σαν να είναι από ανακύκλωση και που συνήθως σημαίνει χαρτί σκληρό άγριο και μη απορροφητικό.
- βάρος ανά ρολλό (ίσως χρειάζεται απλή διαίρεση, συνολικό βάρος δια ρολλά στη συσκευασία). Γενικά όσο παραπάνω τόσο πιο καλά. Συνήθως συνδυάζεται και με ρολλό πιο σφιχτό σε αίσθηση που το νιώθεις και πάνω από τη συσκευασία (ψαχουλευτικά, όπως κάνουμε στο ψωμί κλπ).
- διαστάσεις ρολλού, μερικά ρολλά είναι πολύ στενά και αυτό εκτός του ότι ενοχλεί αισθητικά (όπως σε αυτοκίνητα η μικρή ρόδα σε μεγάλο θόλο) μερικές φορές αποδεικνύεται ότι δεν φτάνουν να προστατεύσουν το χέρι μας....
- διαστάσεις τεμαχίου. Συχνά μικρό τεμάχιο είναι το κόλπο για να σου βγει πιο μεγάλος ο:
- αριθμός κομματιών. Βασικά ενδεικτικό μια και εξαρτάται από το πάχος και το βάρος (και τις διαστάσεις) Χρησιμοποιείται παραπλανητικά. Σου λέει πολλά κομμάτια αλλά τελικά μπορεί να καταλήξεις να χρησιμοποιείς περισσότερο χαρτί γιατί είναι πιο λεπτό και αναγκαστικά το βάζεις διπλό....
- αριθμός φύλλων ανά τεμάχιο όχι απόλυτα σημαντικό οπότε χρησιμοποιείται ως οδηγός με βάση προηγούμενη εμπειρία. Η οποία θα έχει προκύψει εκ του αποτελέσματος (που βασικά περιγράφεται σε επόμενες ιδιότητες). Θα έλεγα τα δύο είναι το ελάχιστο, τα 4 ίσως υπερβολή (που οδηγεί σε σπατάλη υλικού) (και εν τέλει θα έλεγα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά μερικοί μπορεί να θεωρήσουν ότι δεν έχουν θέση τα φαγιά στο θέμα αυτό που αφορά την άλλη άκρη του γαστρεεντερικού σωλήνα...)
- όνομα και χώρα κατασκευής κλπ δεν παίζουν ιδαίτερο ρόλο γαι μένα παρά μόνο ίσως σε εποχές εθνικής υπερηφάνειας.
Και τέλος μην ξεχνάμε και: - τον κυλίνδρο στη μέση που θέλεις να είναι σκληρός και να έχει διατηρήσει την κυκλικότητά του για να περιστρέφεται ομαλά το χαρτί στον άξονα. Αποτελεί και ένδειξη της ποιότητας της συσκευασίας αλλά και της καταπόνησης που έχει υποστεί το προϊόν κατά τη μεταφορά του. Επίσης θέλεις να είναι μικρής διαμέτρου γιατί αυτό σημαίνει ότι για ίδια διάμετρο ρολλού αγοράζεις πιο πολύ χαρτί και λιγότερο αέρα...
Από το ίδιο το χαρτί και τη χρήση του (εδώ πλέον είναι η πραγματική δοκιμασία):
- μυρωδιά να λέμε την αλήθεια μπορεί να είναι ευχάριστο το άρωμα αλλά στην πράξη λίγη σημασία έχει μια και δεν αρκεί για να υπερισχύσει στο χώρο και στη χρήση που το περιμένει. Οπότε τουλάχιστον θέλεις να μην μυρίζει χημικά...
- υφή, απαλότητα: εννοώ πόσο αφράτο είναι, κάτι που επειδή μπορεί να εξαρτάται από την ύπαρξη θυλάκων αέρα το διαχωρίζω από την
- αγριότητα επιφάνειας. πρέπει η ίδια η επιφάνεια να είναι σα βελούδο, να σε χαιδεύει και να μην ερεθίζει! (ακόμα και σε τάση)
- αντοχή: να μην σκίζεται εύκολα, να διατηρείται ακέραιο ακόμα και υγρό
- απορροφητικότητα, χωρίς σχόλια...
- στεγανότητα, μια ιδιότητα που μοιάζει σε αντίθεση με την προηγούμενη και δεν τη σκεφτόμαστε αλλά πολύ σημαντική, δεν θέλεις ότι υπάρχει στη μία πλευρά του χαρτιού να το νιώσεις στην άλλη πλευρά που είναι το χέρι σου....
- ποιότητα εγκοπών. Από αυτό εξαρτάται το αν θα κοπεί σωστά το χαρτί εκεί που θέλεις ή θα έχει μισά και στραβά κομμένα κομάτια
- ποιότητα τελειώματος και αρχής. Ευκολία (μην το κοροϊδεύετε, σε μερικά βλαστημάς για να πετύχεις την αρχή... και δεν είναι η ώρα και στιγμή για εκνευρισμούς... θέλουμε ηρεμία και χαλάρωση!) αλλά και μειωμένη σπατάλη.
- μπερδέματα/ατέλειες: δεν ξέρω πως να το πω αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δίφυλλων χαρτιών το ένα φύλλο εμφανίζει ξαφνικά μια μικρή διαφορά φάσης σε σχέση με το άλλο που απαιτεί ξεδίπλωμα μιας στροφής του επιφανειακού φύλλου για να έρθει στα ίσια. Επίσης άλλες ατέλειες όπως τσακίσματα κλπ. Εξετάζω τη συχνότητα τέτοιων θεμάτων ανά συσκευασία (πλέον ο πήχυς έχει ανέβει και πάνω από 1 μπέρδεμα ανά συσκευασία αποκλείει μοντέλο ενώ δημιουργεί καχυποψία και για τη μάρκα)
και βέβαια τέλος: - να διαλύεται εύκολα μετά τη χρήση ώστε να μη βουλώνει την αποχέτευση ή τουλάχιστον να μην το βλέπεις να ζορίζεται να φύγει με το καζανάκι.... πολύ κακός οιωνός αν δεν φεύγει...
ΥΓ: αν εσύ που δεν θες να ακούς για ...χαρτα διάβασες την παρούσα δημοσίευση μην τολμήσεις να ξαναμιλήσεις έτσι για αυτά!!
...γιατί θα σε καταραστώ να σκουπίζεσαι με εφημερίδα, φύλλα δέντρων ή όπως έλεγε κι ο Χομεϊνί με βότσαλα.... -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
@dbekos στον Σκλαβενιτη τα καρβουνα που ρωτησες εχουν 5 ευρω τα 2 τσουβαλια.Κανει 1+1 δωρο.
Iσχύει για οποιοδήποτε Σκλαβενίτη? Γιατί κατάλαβα ότι η προσφορά γινόταν στα εγκαίνια νέου καταστήματος.
Αν ισχύει σε οποιοδήποτε κατάστημα, τότε μερσί για την ενημέρωση και ....
Καλοκαιράκι έρχεται, ... θα 'στενάξει' το BBQ !Μου είπε ένας φίλος ότι άνοιξε Σκλαβενίτης στο Καματερό και στις 9 το βράδυ που πήγε ήταν ΤΙΓΚΑ το μαγαζί. ΟΛΑ τα προϊόντα 1+1 δώρο, μόνο για χθες. Οι υπάλληλοι μάζευαν τα καροτσάκια έως και 1χλμ μακριά, μιας και ο κόσμος πάρκαρε όπου να'ναι. Του έκανε εντύπωση γιατί άδειαζαν τα ράφια και στο καπάκι τα γέμιζαν. Ποιός ξέρει τι τζίρο έκαναν....
Περασα απο εξω την Τριτη και τρομαξα απο τον κοσμο.Γειτονας που πηγε στις 11 εφυγε στις 3
Ειχε πολλες προσφορες 1+1 αλλα οχι σε ολα.Ειχε πολλα προιοντα ομως σε τετοιες προσφορες.
Παντως την επομενη που πηγα μιας και ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου,οι τιμες του ειναι πολυ χαμηλες.
Δεν ξερω εαν αυτες οι προσφορες ισχυουν και σε αλλον Σκλαβενιτη ή ειναι μονο για το συγκεκριμενο καταστημα λογω εγκαινιων.
Πιστευω οτι θα τα εχουν και τα αλλα καταστηματα.Αν καποιος πηγε αυτες τις ημερες σε καποιον αλλον Σκλαβενιτη ας ενημερωσει. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πες μου τώρα που χαρακτήρισα τα pl 'σκουπίδια'.
μην παιζεις με τις λεξεις Ηλια.Διαβασε το ποστ σου λιγες σελιδες πριν.
Χαρακτηρισες τα φθηνα προιοντα σκουπιδια.Που?
Α, κ που είπα ότι τα pl είναι (παντού κ πάντα) φτηνά?
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
το softex με ινες ακακίας ερχεται πρωτο
+1 .
Από ιδιωτικής ετικέτας παίρνω συχνά διάφορα του ΑΒ αλλά όχι carrefour , του carrefour είναι χειρίστης ποιότητος . Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια δική του οδοντόκρεμα η οποία ήταν στην κυριολεξία για πέταμα. Σαν να μην τα έπλενα καθόλου, το ίδιο ήταν αν και υποτίθεται είχε το ίδιο ποσοστό φθορίου.
Είχα τη μοναδική εμπειρία της χρήσης του περίφημου κωλόχαρτου δημόσιας ετικέτας στην πρώτη μου επίσκεψη στη Μόσχα το 1984. Στη σημερινή Ρωσία το προϊόν είναι συλλεκτικό, όπως τα παλιά Zaz.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Καλά. Όταν ξυπνήσεις, τα ξαναλέμε.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ειμαι περιεργος μετα τα τοσα που διαβασα εδω μεσαΠιστεύω πως θα το εκτιμήσεις!
Πολυ καλο αλλα το softex με ινες ακακίας ερχεται πρωτο
Μιλάς σοβαρά; Γιατί από μερικά Softex δεν έμεινα ικανοποιημένος.
κι η ακακία καλή είναι
- χρώμα (εφόσον η συσκευασία είναι διαφανής όπως είναι συνήθως), προτιμάται το λευκό (ειδικά από όσους νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για την γενική τους υγεία κάνοντας παρατήρηση των κατορθωμάτων τους...) ή το έγχρωμο (ασορτί και με τα είδη υγιεινής). Το χρώμα είναι πρόβλημα αν είναι κάπως υπόλευκο ως γκρι- μπεζ που μοιάζει σαν να είναι από ανακύκλωση και που συνήθως σημαίνει χαρτί σκληρό άγριο και μη απορροφητικό.
Με κάθε επιφύλαξη, αλλά φίλος που... απασχολείται με τα οικολογικά μου είχε μεταφέρει ότι για τα μη-άσπρα δεν χρησιμοποιούνται λευκαντικά χημικά, κάτι που γενικώς είναι φιλο-οικολογικό.
Οπότε +1 στο peach- μυρωδιά να λέμε την αλήθεια μπορεί να είναι ευχάριστο το άρωμα αλλά στην πράξη λίγη σημασία έχει μια και δεν αρκεί για να υπερισχύσει στο χώρο και στη χρήση που το περιμένει. Οπότε τουλάχιστον θέλεις να μην μυρίζει χημικά...
νταξ, το peach μυρίζει αρκετά. Αν μάλσιτα αποθηκεύεις τα ρολά στο χώρο της τουαλέτας, για κάποιες μέρες μυρίζει ο χώρος.
- να διαλύεται εύκολα μετά τη χρήση ώστε να μη βουλώνει την αποχέτευση ή τουλάχιστον να μην το βλέπεις να ζορίζεται να φύγει με το καζανάκι.... πολύ κακός οιωνός αν δεν φεύγει... [/size]
Δεν είναι προτιμότερο γενικώς να τα πετάμε σε καλαθάκι;
-
Μ'αρεσει πώς από τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα πήγαμε κατευθείαν στο τελικό στάδιο.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ανθυγιεινό
-
γιατί;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ανθυγιεινό
Να δεις πόσο ανθυγιεινό θα είναι το πέταμα στην λεκάνη έτσι και βουλώσει το όλο σύστημα (ειδικά αν μένει κανείς και στους κάτω ορόφους).
Δεν ξέρω για τις νέες οικοδομές , αλλά στις παλιές με μικρές σωληνώσεις καλό είναι να το αποφεύγει κανείς. Επιβαρύνουν και τους βιολογικούς ( τους ποιούς? ) -
Aνθυγιεινό και τρίχες....Αν θελουμε να μιλάμε για υγιεινή, αυτό που κάνουν οι Ιαπωνες ειναι το καλύτερο. Πλύσιμο. Τωρα αν μείνουν στο καλαθι τα χαρτιά για 2-3 μέρες μεχρι να γεμίσει η σακουλα και να πεταχτεί, δεν έγινε και τίποτα. Το ιδανικό για λόγους ευκολίας θα ήταν το πεταμα στη λεκάνη, αλλα σε πολλά δίκτυα θα δημιουργούσε πρόβλημα και δεν ξέρω αν ισχυει το πρόβλημα περι βιολογικού που αναφέρθηκε...
Του κώλου συζήτηση, αλλα λέμε τώρα...
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μ'αρεσει πώς από τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα πήγαμε κατευθείαν στο τελικό στάδιο.Οντως, καταπληκτική μετάβαση..!
-
-
-
το πηρα και γω το zewa peach, ειχε και χαμομηλι... 4.59€. για να δουμε τι σκατοσκούπισμα κάνει
-
Προτείνω νέο τοπικό 'Χέστηκα' κατά το 'Οδήγησα'.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλά. Όταν ξυπνήσεις, τα ξαναλέμε.
Aλλοι κοιμουνται ορθιοι Ηλια
Σούπερμαρκετ