-
Λοιπόν ανοίγω το topic εγώ αφού έτσι το επιθυμεί ο Λώρης.
Θα ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τι θέμα το οποίο επεκτείνω και με τον Ελληνικό χώρο για όσους ξέρουν τι γίνεται στην χώρα μας.
Θα θέσω μερικές ερωτήσεις για να ξεκινήσει η κουβέντα.Πόσες περίπου ομάδες υπάρχουν αυτή την στιγμή που δραστηριοποιούνται στον χώρο από ποιες χώρες και τι αυτοκίνητα νοικιάζουν;
Ρωτάω αν γίνεται η χρέωση ανά αγωνιστικό χιλιόμετρο ή πως αλλιώς.
Ρωτάω τι γίνεται στην περίπτωση που το αυτοκίνητο μείνει από μηχανική βλάβη και πως διαχωρίζεται η ίδια μηχανική βλάβη από αυτή που μπορεί να προκαλέσει το πλήρωμα.
Ρωτάω τι προβλέπεται αν το αυτοκίνητο πιαστεί παράνομο
Ρωτάω τι προβλέπεται στην περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής του αυτοκινήτου.
Ρωτάω πότε ανανεώνουν το στόλο τους οι ομάδες.
Ρωτάω τι παλμαρές εκτός από χρήματα πρέπει να έχει ένας οδηγός για να του νοικιαστεί αυτοκίνητο στην κατηγορία Ν και WRC.Αυτά είναι αρκετά για αρχή νομίζω για να ξεκινήσει η κουβέντα.Αν νομίζεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο γράψτο από μόνος σου.
Λώρη αναμένουμε! -
Θα ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τι θέμα το οποίο επεκτείνω και με τον Ελληνικό χώρο για όσους ξέρουν τι γίνεται στην χώρα μας.
Θα θέσω μερικές ερωτήσεις για να ξεκινήσει η κουβέντα.Πόσες περίπου ομάδες υπάρχουν αυτή την στιγμή που δραστηριοποιούνται στον χώρο από ποιες χώρες και τι αυτοκίνητα νοικιάζουν;
Ρωτάω τι γίνεται στην περίπτωση που το αυτοκίνητο μείνει από μηχανική βλάβη και πως διαχωρίζεται η ίδια μηχανική βλάβη από αυτή που μπορεί να προκαλέσει το πλήρωμα.
Ρωτάω τι προβλέπεται στην περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής του αυτοκινήτου.
Ρωτάω τι παλμαρές εκτός από χρήματα πρέπει να έχει ένας οδηγός για να του νοικιαστεί αυτοκίνητο στην κατηγορία Ν και WRC.Αυτά είναι αρκετά για αρχή νομίζω για να ξεκινήσει η κουβέντα.Αν νομίζεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο γράψτο από μόνος σου.
Λώρη αναμένουμε! -
Λώρη αναμένουμε! -
-
ξέχασες το καλύτερο για όποιον το αντέχει το πορτοφόλι του
(τους έχω δεί απο κοντά χειμώνα) -
Άλλες δύο ομάδες. Ίσως από τις πιο διάσημες.
http://www.bozian-racing.com/ze/f_enews.htmhttp://www.olsbergs.se/index.php?cpage=4000&setLangID=1 (subaru s10 wrc και corolla wrc)
-
http://www.mcracingteam.gr σε εγχώριο επίπεδο.
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
www.mcracingteam.gr σε εγχώριο επίπεδο.'Αμα δεν παινέψεις το σπίτι σου......
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
www.mcracingteam.gr σε εγχώριο επίπεδο.
'Αμα δεν παινέψεις το σπίτι σου......
-
Παντως περα απο το ακαδημαικο του πραγματος,αν δεν σκοπευουμε να νοικασιουμε αυτοκινητο κορυφαιο,τι το ενδιαφερον εχει να μαθουμε τετοιες λεπτομερειες?Θελω να πω οτι τετοιες ερωτησεις και με ενα πμ λυνοντουσαν αν θελει και ο ερωτηθεις να απαντησει.
Τωρα θα μου πειτε τι τα λεω αυτα?
Ναι ακαδημαικα εχει σχετικο(εως πολυ σχετικο,αφου ειναι και η προσωπικη εργασια του αλλου) ενδιαφερον,πρακτικα ομως,να σας πω-θυμισω ,ας πουμε, σε τι φαση ειναι οι ελληνικοι αγωνες,μηπως και προσγειωθουμε.
Χαρακτηριστικα ειδα στο Κορινθου αυτο το πανεμορφο και εντυπωσιακο παντα 'αυτοκινητακι' το μικρα κιτ-καρ το 'φουσκωτο'.
Ωραιο,τερας,κλπ,αλλα φοραγε κατι λαστιχα,λες και ειχε παει σε λαστιχα και του ειπε βαλε οτι εχεις προχειρο,αλλα νταλλων,φανερωνοντας-θυμιζοντας σε εμενα και στη παρεα μου οτι η οικονομικη κατασταση στην Ελλαδα,ακομα και στον αγωνιστικο μικροκοσμο μας ειναι σε μια φαση μεταξυ Αιθιοπιας και Ουγκαντας.
Μου φαινεται υπερβολικο να ρωταμε πως μπορουμε να νοικιασουμε κορυφαιο αγωνιστικο,τη στιγμη που δεν 'μπορουμε'(πρακτικα ο πολυς λαος) να πληρωσουμε αυξημενο παραβολο η να βαλουμε ενα απλως φρεσκο λαστιχακι.
Δεν λεω,καλα τα ονειρα και οι ακαδημαικες γνωσεις,αλλα μην παραξεχνιομαστε..... -
αμαξοπουλε καλα κανει και ρωταει.εγω ειχα πολλες αποριες στο τι κοστιζει ολο αυτα που βλεπουμε και τρεχουνε.
το οτι ειμαστε στο Ελλαδισταν και οι αγωνες ειναι πολυ πισω το ξερουμε ολοι.
τωρα εσυ γιατι πειραχτηκες που εθεσε τετοια ερωτηματα δεν μπορω να καταλαβω!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Παντως περα απο το ακαδημαικο του πραγματος,αν δεν σκοπευουμε να νοικασιουμε αυτοκινητο κορυφαιο,τι το ενδιαφερον εχει να μαθουμε τετοιες λεπτομερειες?Θελω να πω οτι τετοιες ερωτησεις και με ενα πμ λυνοντουσαν αν θελει και ο ερωτηθεις να απαντησει.Δεν προτίθεμαι να νοικιάσω αγωνιστικό, αλλά και δεν καταλαβαίνω τι πειράζει που ρωτάω;
Εδώ έχουνε γραφτεί χιλιάδες σελίδες άσχετα πράγματα και μπούρδες σ' αυτό το forum και αυτό που είναι θέμα ουσίας των σύγχρονων Ελληνικών αγώνων θεωρείται περιτή ερώτηση; -
Δεν πειραχτηκα,αυτο ελειπε.
Αυτο ακριβως που λες ομως δεν ειναι σωστη σκεψη ΘΕΑΤΗ,fabiawrc.
(εκτος και αν θες να αγωνιστεις και να νοικιασεις η να αγορασεις)
Ως θεατης λοιπον,δεν εχει νοημα να σε νοιαζει αν ο Βωβος που κουλαντριζει με μαεστρια το Εβο πληρωνει 5 η 100 δραχμες ανα χλμ,αλλα πρεπει να σε νοιαζει το πως το κουλαντριζει...
Εχεις δει ποτε αγωνα?Εαν ναι,τοτε να σε ρωτησω,δεν σου φαινεται περιεργο που οι Ταζ,Τροφωνιος κ.α. ειναι τοσο πιο αργοι.
Τι πιστευεις,οτι αν πληρωνουν 5 η 7η 10 δραχμες τους επηρεαζει στο ποσο γρηγορα πανε?Αφου επελεξαν να τρεξουν με κορυφαιας κατηγοριας αμαξι,με κορυφαιας κατηγοριας αμαξι θα συγκριθουν,ασχετα απο τα χρηματα που πληρωνει ο καθενας....Αλλωστε καποιος που ρωταει απο ενδιαφερον,μπορει να παρει ενα τηλεφωνο σε καποια απο τις εταιριες που βλεπεις στα λινκς και να μαθει,και μετα να ζητησει βοηθεια απο καποιον πιο εμπειρο σε αυτα,οπως ο ΕΛ-ΕΜ.
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
Το οτι ολοι θελουμε να τρεχουμε με Ν4,ασχετως ικανοτητων,εχει συντελεσει σε ενα βαθμο,στο να βλεπουμε τετοιο επιπεδο αγωνων στην Ελλαδα,πιθανον βεβαια και αλλου,αλλα εδω ποσοστιαια ειναι πιο εντονο απο οτι αλλου.Βεβαια οπως εγραψα,ακαδημαικα αν θελετε να μαθετε το κοστος,και ολα τα υπολοιπα,καλως να τα μαθετε,αλλα δεν το βρισκω τοσο ουσιαστικο.....
Και εδω που τα λεμε επειδη η ενοικιαση ειναι εμπορικη κινηση,οσο φιξ και να θελει καποιος να ειναι(ειτε ο ενοικιαστης-εταιρια ειτε ο αγωνιζομενος),χαρη στις προσωπικες σχεσεις του καθενος και τις επαφες του,οι διαφορες 'τιμες' και οι διαφορες 'συμφωνιες' παιζουν απο πελατη σε πελατη λογικα....
ΥΓ.(αφου ειδα αυτο που εγραψες thvarveris) Σε αυτο συμφωνουμε απολυτα,thvarveris,οτι εχουν γραφτει εδω μεσα ο,τι θες,αλλα βασικα αυτο θελω να σου τονισω,οτι αν το καλοσκεφτεις αυτα που ρωτας δεν ειναι και τοσο ουσιας για τους Ελληνικους αγωνες,αλλα εως και προσωπικη συμφωνια του καθενος που νοικιαζει και ειναι λιγο λεπτο το θεμα,το να πει καποιος τι ειδους συμφωνια κανει καθε φορα.
Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση,καταλαβαινω οτι ειναι καποια πραγματα που θες να μαθεις ,αλλα και ταυτοχρονα δεν ειναι και τοσο ουσιαστικα για το ευρυ κοινο των Ελ.Αγ.οκ? -
Πάντως εμένα, σαν θεατή, με ενδιαφέρει πολύ Δημήτρη.
Μην το βλέπεις από την μεριά του αγωνιζόμενου.
Το κόστος εμπλοκής είναι σημαντική παράμετρος. Και οι Αγώνες είναι γεμάτοι από νοικιασμένα αγωνιστικά, στην κατα τα άλλα φτωχή Ψωροκώσταινα.
-
Αρα δεν εγινα κατανοητος........
Τεσπα.
Βεβαια μπορω και εγω να ρωτησω με τη σειρα μου τι σας ενδιαφερει,ας πουμε εσενα Νικο?
Καλοπροαιρετα ρωταω,για να καταλαβω. -
αγαπητε Λωρη αν θες γραψε 5 πραματακια στο πως γινεται μια ενοικιαση και τι
κοστος εχει για ενα wrc η για ενα lanver evo 8 ας πουμε -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Αρα δεν εγινα κατανοητος........
Τεσπα.
Βεβαια μπορω και εγω να ρωτησω με τη σειρα μου τι σας ενδιαφερει,ας πουμε εσενα Νικο?
Καλοπροαιρετα ρωταω,για να καταλαβω.Με ενδιαφέρει να ξέρω πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών και το κόστος ενοικίασης ενός αγωνιστικού (το 1995 παραλίγο να νοικιάσω BMW E36 M3 για αγώνα 1.000.000 Δρχ όλα πληρωμένα! ).
Ο λόγος?
Βλέπω και το πόσο δύσκολο είναι να εμπλακεί κανείς αλλά και τον τρόπο που αποφασίζει να το κάνει. Και τελικά πόσο κοστίζει η τεχνολογία και η υποστήριξη στους σύγχρονους αγώνες! -
Αρα πονηρουλη,σου καλο γυαλιζει καθε τοσο να δωσεις μερικα ευρουλινια να τρεξεις κανα αγωνα!!!!
Μεχρι στιγμης αντεχεις,ε?Κοστος τεχνολογιας σε τετοιου ειδους συναλλαγες δεν βρισκεις,αφου περιλαμβανουν αποσβεσεις εκατομυριων επενδυσεων,περα απο τα λογικα κερδη,οποτε καπως πρεπει να βγουν αυτα τα χρηματα και σιγουρα οχι βαζοντας τα στο κοστος κτησης.
-
Kαλό είναι να γραφτούν κάποια νούμερα για να αποφευγονται και οι υπερβολές ανάμεσα στους θεατές.
Οπως πχ στην εκκίνηση του Κορίνθου υψηλόβαθμος αστυνομικός της περιοχης μου εκμηστηρεύτηκε 'μυστικά' ότι ήξερε πως ο Βωβός έχει νοικιάσει το αυτοκίνητο για τον αγώνα 100,000Ε.
Όταν του ανέφερα το πραγματικό ποσό που πληρώνει ο Άρης, στραβομουτσούνιασε και μάλλον δεν με πίστεψε, ίσως γιατί του χάλασα το μύθο που είχε πλάσει στο μυαλό του για τον 'πλούσιο' που κερδίζει τον συναγωνισμό σκορπώντας εκατομμύρια σε εξωτικά αυτοκίνητα!! -
Ε,τοτε πες μας ποσο πηγε το μαλλι για το Εβο στην Ιταλια,προς γνωση και ....επιμορφωση!
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-ΕΛΛΑΔΑ