-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το υπεραυτοκίνητο όμως, είναι ένα παιχνίδι - πανάκριβο - για όσους ζητούν συγκινήσεις όταν θέλουν να ξεσκάσουν. Δεν είναι η δουλειά του να σε μεταφέρει ατσαλάκωτο στο συμβούλιο των μετόχων. Γι'αυτό έχεις μια M-B σειράς S ή, αν είσαι πιο ματσωμένος, μια Rolls-Royce Silver Seraph ή Silver Spirit. Δεν θα πας με το υπεραυτοκίνητο για ψώνια στο Lidl. Θα πας με το Twingo ή το Zafira ή με το A4 Avant. Δεν είναι το υπεραυτοκίνητο για να πας εκδρομή με τα παιδιά, τη γυναίκα και την πεθερά σου!
Πιστεύεις ότι μία πόρσε θα γίνει εξίσου άνετη μέ μία μεγάλη σιτροέν επειδή αυτό ισχυρίζονται δηλαδή οι διαφημιστές;
Αυτό,ομολογώ,ότι δέν τό περίμενα από εσένα. -
Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει άνετη σαν Citroen. Mε τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις όμως, μπορεί να εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο άνεσης. Άλλωστε, υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που πιο καλά απορροφούν τις ανωμαλίες σε πιο υψηλές ταχύτητες, παρά σε πιο χαμηλές. Οι διαφημιστές όμως της Porsche τι έλεγαν πάντα; Ότι τα εν λόγω οχήματα δίνουν επαρκείς χώρους για τέσσερεις, αρκετές αποσκευές και καλή ποιότητα κύλισης. Δεν έχουν σχεδιασθεί όμως για να παρέχουν το απολύτως τέλειο ζύγισμα, και δεν θα μπορούσαν άλλωστε να το ισχυρισθούν αυτό, με την κουμούτσα κρεμασμένη πίσω απ'τον πίσω άξονα... Με απασχολεί όμως πολύ η εικόνα που θέλει να περάσει η εταιρεία. Από τη στιγμή που βλέπω να βγάζει SUV ένας κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων (ΟΚ, απ'την Porsche το ψιλοπερίμενα...), ξενερώνω.
-
Μία φιλική συμβουλή μόνο:
Μήν δίνεις ΚΑΜΙΑ σημασία στό τί θα πεί ένας διαφημιστής,ή καί πωλητής.Αυτωνών η δουλειά είναι να πουλάνε.Πάση θυσία.
Τό προιόν τους (ώς συνήθως-γιά όλα τα προιόντα ισχύει αυτό) δέν έχει καμία σχέση μέ τήν διαφήμηση.
Ετσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. -
Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός να φθονώ τον άλλον επειδή έχει το υπεραυτοκίνητο.Όταν βλέπω κανένα υπεραυτοκίνητο (από αυτά που σέβομαι) στο δρόμο, λέω μέσα μου 'τι υπέροχο', μετά 'μακάρι να'χα κι εγώ ένα' (όχι 'γιατί να το έχει αυτός;' - αυτό είναι ΚΟΜΠΛΕΞ) και, τέλος... 'Λες να το πάει άραγε όπως του αξίζει;'
Και εγώ το ίδιο, αλλά φαντάζεσαι να το εισπράτεις συνεχώς κάθε φορά που βγαίνεις έξω να χαρείς το αμάξι σου;;
Σου μιλώ εκ πείρας. Πολύ κακό πράγμα σου λέω... -
Ο διαφημιστής πλασάρει την εικόνα που θέλει για τον εαυτό του ο διαφημιζόμενος και αντανακλά τη νοοτροπία του, το τι θέλει ο ίδιος να είναι τα προϊόντα του. Αν, λ.χ., η Porsche θέλει να πουλάει την - μπάσταρδη - εικόνα της διασταύρωσης οικογενειακού με καθαρόαιμο supercar (εν αντιθέσει με τη Μ5 της BMW - για να σε προλάβω - που είναι ένα οικογενειακό, φτιαγμένο όμως έτσι που να ρίχνει σφαλιάρες σε πολλά supercars), πρόβλημά της. Εγώ δεν θα ήθελα - αν έψαχνα πιο υπεραυτοκίνητο θα'παιρνα - κάτι που να έχει σχεδιασθεί ως 'πρακτικό υπεραυτοκίνητο' (κάτι σαν Αλβανός τουρίστας... ).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός να φθονώ τον άλλον επειδή έχει το υπεραυτοκίνητο.
Όταν βλέπω κανένα υπεραυτοκίνητο (από αυτά που σέβομαι) στο δρόμο, λέω μέσα μου 'τι υπέροχο', μετά 'μακάρι να'χα κι εγώ ένα' (όχι 'γιατί να το έχει αυτός;' - αυτό είναι ΚΟΜΠΛΕΞ) και, τέλος... 'Λες να το πάει άραγε όπως του αξίζει;'
Και εγώ το ίδιο, αλλά φαντάζεσαι να το εισπράτεις συνεχώς κάθε φορά που βγαίνεις έξω να χαρείς το αμάξι σου;;
Σου μιλώ εκ πείρας. Πολύ κακό πράγμα σου λέω...Ναί,θα κουνηθούνε τα 'φρύδια' σου εσένα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός να φθονώ τον άλλον επειδή έχει το υπεραυτοκίνητο.
Όταν βλέπω κανένα υπεραυτοκίνητο (από αυτά που σέβομαι) στο δρόμο, λέω μέσα μου 'τι υπέροχο', μετά 'μακάρι να'χα κι εγώ ένα' (όχι 'γιατί να το έχει αυτός;' - αυτό είναι ΚΟΜΠΛΕΞ) και, τέλος... 'Λες να το πάει άραγε όπως του αξίζει;'
Σου μιλώ εκ πείρας. Πολύ κακό πράγμα σου λέω...Μαθαίνεις να αδιαφορείς, πάρα πολύ απλά. Αλλιώς, άμα σε πιάνουν τα υπαρξιακά κάθε φορά που πας να κάνεις το κέφι σου, βράστα!
-
Οι διαφημιστές όμως της Porsche τι έλεγαν πάντα; Ότι τα εν λόγω οχήματα δίνουν επαρκείς χώρους για τέσσερεις, αρκετές αποσκευές και καλή ποιότητα κύλισης.Αυτό δεν ισχύει...
'The more kids you have the more practical it gets' έλεγαν για την Boxster...
Ουδέποτε θυμάμαι να γράφουν τιποτα για χώρους κλπ κλπ... -
Ο διαφημιστής πλασάρει την εικόνα που θέλει για τον εαυτό του ο διαφημιζόμενος και αντανακλά τη νοοτροπία του, το τι θέλει ο ίδιος να είναι τα προϊόντα του. Αν, λ.χ., η Porsche θέλει να πουλάει την - μπάσταρδη - εικόνα της διασταύρωσης οικογενειακού με καθαρόαιμο supercar (εν αντιθέσει με τη Μ5 της BMW - για να σε προλάβω - που είναι ένα οικογενειακό, φτιαγμένο όμως έτσι που να ρίχνει σφαλιάρες σε πολλά supercars), πρόβλημά της. Εγώ δεν θα ήθελα - αν έψαχνα πιο υπεραυτοκίνητο θα'παιρνα - κάτι που να έχει σχεδιασθεί ως 'πρακτικό υπεραυτοκίνητο' (κάτι σαν Αλβανός τουρίστας... ).Εγώ λέω ότι,οι διαφημιστές έχουνε σάν μόνο τους σκοπό τήν αύξηση τών πωλήσεων.Μέ κάθε δυνατό τρόπο.Θα ψάξουν να βρούνε κομμάτια τής αγοράς στα οποία τό προιόν ΔΕΝ είχε πρόσβαση μέχρι σήμερα,μέ σκοπό να κερδίσουν αγοραστές.
Θυμάσαι τα Γκέι-φρέντλι αυτοκίνητα;
Λές οι εταιρίες κατασκευής να θέλησαν να τα προωθήσουν σαν τέτοια,ή οι διαφημιστικές εταιρίες μυρίστικαν νέα αγορά καί τό πλασάρανε έτσι; -
Να σου πω κάτι; Προτιμώ - ειλικρινά - ένα Caterham από μια Boxster. Είναι πιο αλήτικο και δεν είναι ο πόθος της κομμώτριας! Άσε που είναι μια εξαίρετη αιτία διαζυγίου!!! Το παίρνεις και, την επομένη, η γυναίκα σου έχει πάει στο δικηγόρο!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σου μιλώ εκ πείρας. Πολύ κακό πράγμα σου λέω...Ναί,θα κουνηθούνε τα 'φρύδια' σου εσένα.
Ναι καλά! κάτσε να σου κολλάει το γιούγκο45'σλικ50' χωρίς προφυλακτήρες για να γράψει μετά τα φίδια του στο γιουγκο σοσάιτυ φόρουμ και το Μπούντοτζιτι με το 'μανιτάρι' όσο είσαι κολλημένος στην κίνηση (γνωρίζοντας οτι ένας προφυλακτήρας κανει όσο ένα γκολφ) και τα ξαναλέμε!!! Θεωρητικά καλά τα λέμε όλοι μας, σύντροφοι!
-
Επειδή εσύ βάλθηκες να διαστρεβλώσεις τα πάντα, σου υπενθυμίζω ότι η 959 φτιάχτηκε για να είναι ένα ταχύτατο όχημα που να οδηγείται με μεγάλη ευκολία από τον καθένα και προς αυτήν την κατεύθυνση ρυθμίστηκαν τα ηλεκτρονικά της. Διάβασε όποια δοκιμή θέλεις. Μην περιμένεις να βρεις στο κείμενο τη λέξη αδρεναλίνη.'35 χρόνια 4 ΤΡΟΧΟΙ', σελ.77
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ναι καλά! κάτσε να σου κολλάει το γιούγκο45'σλικ50' χωρίς προφυλακτήρες για να γράψει μετά τα φίδια του στο γιουγκο σοσάιτυ φόρουμ και το Μπούντοτζιτι με το 'μανιτάρι' όσο είσαι κολλημένος στην κίνηση (γνωρίζοντας οτι ένας προφυλακτήρας κανει όσο ένα γκολφ) και τα ξαναλέμε!!! Θεωρητικά καλά τα λέμε όλοι μας, σύντροφοι!
Ο οδηγός ενός supercar ξέρει να γράφει στα τέτοια του αυτούς τους κομπλεξικούς. Και να σου μαρσάρει από δίπλα το χρέπι με τους πολυεστέρες, το μανιτάρι, τις απλώστρες/σιδερώστρες και τα LEDάκια, το γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αν δεν μπορεί να αδιαφορήσει, με συγχωρείς, αλλά δεν του αξίζει να οδηγεί υπεραυτοκίνητο.
-
Το παίρνεις και, την επομένη, η γυναίκα σου έχει πάει στο δικηγόρο!!!Και εσύ στον ορθοπεδικό να σου βγάλει τη σπονδυλική στήλη από το στομάχι ή στο χειρουργό για να στο βγάλει από τον π#πό σου αν έχει σφηνώσει... Έχεις μπεί σε κάτερχαμ; Απαπαπα, τραυματική εμπειρία λέμε!!!!
-
Δε μ'έχεις δει, γι'αυτό! Είμαι 1.70, 65 κιλά και φοράω παπούτσι νούμερο 40. Τι λες, χωράω;
Το ξέρω βέβαια ότι η ανάρτηση του Caterham θυμίζει Morgan (περνάς πάνω από κέρμα και καταλαβαίνεις αν ήταν κορώνα ή γράμματα) κι ότι μπορεί στους ρωμέικους δρόμους να χρειαστείς καινούργια σφραγίσματα μ'αυτό, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος (και το διαζύγιο);
-
Ο οδηγός ενός supercar ξέρει να γράφει στα τέτοια του αυτούς τους κομπλεξικούς. Και να σου μαρσάρει από δίπλα το χρέπι με τους πολυεστέρες, το μανιτάρι, τις απλώστρες/σιδερώστρες και τα LEDάκια, το γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αν δεν μπορεί να αδιαφορήσει, με συγχωρείς, αλλά δεν του αξίζει να οδηγεί υπεραυτοκίνητο.
Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν ξέρω, για άλλους μπορεί να είναι για άλλους όχι.. Σε έναν πιο καλλιεργημένο λαό όσο αφορά την αυτοκίνηση σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...
-
Δε μ'έχεις δει, γι'αυτό! Είμαι 1.70, 65 κιλά και φοράω παπούτσι νούμερο 40. Τι λες, χωράω;Τελικά είσαι φτιαγμένος για Λότους, ρε μπαγάσα!
ΟΚ, μάλλον εσύ δε θα'χεις πρόβλημα.... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν ξέρω, για άλλους μπορεί να είναι για άλλους όχι.. Σε έναν πιο καλλιεργημένο λαό όσο αφορά την αυτοκίνηση σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...
Αν κάτσεις να δίνεις σημασία στον κάθε κομπλεξικό, στον κάθε προβληματικό και στον κάθε κάγκουρα, θα πρέπει μετά να μην κάνεις τίποτα, μην τυχόν και το παρερμηνεύσουν. Οπότε, κάνεις αυτό που σ'ευχαριστεί - υπό τον όρο πάντοτε να μη βλάπτεις τον περίγυρό σου - και τους γράφεις όλους εκεί που πρέπει.
-
Να σου πω κάτι; Προτιμώ - ειλικρινά - ένα Caterham από μια Boxster. Είναι πιο αλήτικο και δεν είναι ο πόθος της κομμώτριας! Άσε που είναι μια εξαίρετη αιτία διαζυγίου!!! Το παίρνεις και, την επομένη, η γυναίκα σου έχει πάει στο δικηγόρο!!!Boxster; Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Δε συνάδει με την ιστορία της Porsche, βέβαια όμως σε καλύτερη φάση από την Καγιέν... -
Ε, κοίταξε, είναι ένας καλύτερος διάδοχος των 914/916. Κι επειδή δεν σέρνεται όπως εκείνες (και δεν έχει και την άθλια εμφάνιση εκείνων), πουλάει.
Ferrari VS Porsche