-
Δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε όσα είπε ο NickNT, αφού συμφωνώ με όσα είπε. Θέλω όμως εδώ να καταθέσω έναν προβληματισμό μου για τον απαράδεκτα μεγάλο αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια, ο οποίος επιβάλλεται από το κράτος σ'αυτά.
Στα στατιστικά στοιχεία του κράτους, ο φοιτητής δεν λογαριάζεται ως άνεργος. Μήπως λοιπόν η ραγδαία αύξηση του αριθμού των εισακτέων (με όλα τα παρατράγουδά της, όπως τραγική πτώση του επιπέδου των φοιτητών) και η μαζική δημιουργία ΤΕΙ, ΑΕΙ και ΠΣΕ με ανύπαρκτους πόρους και άνευ ουσιαστικού λόγου υπάρξεως εξυπηρετούσε αυτόν και μόνον τον σκοπό, δηλαδή την πλασματική μείωση της ανεργίας;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
-Και το χειρότερο??? Που να τα πεις και να σε πιστέψουν?Σε εμάς τους φοιτητές/σπουδαστές/απόφοιτους.
Σε πιστεύω φιλάρα.
-
Κτίριο? Αγόρασαν μία τρώγλη και έκαναν 3 αίθουσες, όπου δεν μπορούν να χωρέσουν τόσα άτομα! Παρότι είναι νεοφτιαγμένες δεν λειτουργεί πάντα η θέρμανση και σε μερικά σημεία στάζει νερό από την οροφή!
Η σχολη μου ιδρυθηκε το 1955! Σας πληροφορω οτι... ΔΕΝ εχουμε δικο μας κτιριο!Καθε μερα ειμαστε σαν τους μεταναστες και παμε απο σχολη σε σχολη για να κανουμε μαθημα!
Οποτε δεν μου κανουν εντυπωση οσα αναφερονται! -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ναι ρε παιδιά, καλά όλα αυτά, αλλά μήπως και οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές διατηρούν τη λογική του σχολείου και βλέπουν τη φοιτητική ζωή ως αφορμή για αραλίκι; Και εδώ που τα λέμε, ως ένα βαθμό καλά κάνουν, καθώς είμαι ο τελευταίος που δικαιούται να τους κρίνει, αλλά και η στοιχείωδης ανάληψη υποχρεώσεων δε βλάπτει- όχι για άλλο λόγο αλλά για να μην τρέχουμε μετά και κατηγορούμε το σύστημα ως ανοργανώτο, την ίδια στιγμή που εμείς είμαστε διπλά ανοργάνωτοι (αποτελώ κλασικό παράδειγμα ως προς αυτό πάντως!).Σωστός! Εγώ πιστεύω πως πρέπει οι παραδόσεις στα αμφιθέτρα (ή μάλλον ένα ποσοστό αυτών) να είναι υποχρεωτικές. Το να παίρνεις τα βιβλία και να πατάς στη σχολή μόνο για να δώσεις το μάθημα δεν έχει κανένα νόημα. Είναι σα να σπουδάζεις δι' αλληλογραφίας...
Βέβαια αν το πω αυτό δημόσια, σύσσωμες οι 'αριστερές' παρατάξεις θα προτείνουν το δημόσιο λιθοβολισμό μου και εμβαπτισμό σε καυτή πίσσα...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ναι ρε παιδιά, καλά όλα αυτά, αλλά μήπως και οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές διατηρούν τη λογική του σχολείου και βλέπουν τη φοιτητική ζωή ως αφορμή για αραλίκι; Και εδώ που τα λέμε, ως ένα βαθμό καλά κάνουν, καθώς είμαι ο τελευταίος που δικαιούται να τους κρίνει, αλλά και η στοιχείωδης ανάληψη υποχρεώσεων δε βλάπτει-Συμφωνώ. Ναι μεν όλη η ζωή δεν ειναι οι σπουδές αλλά μερικοί χάνανε το μέτρο. Είναι γεγονός ότι ο μέσος φοιτητής σπουδάζει σε μια νεαρή ηλικία, την οποία πρέπει να χαρεί (αν και εγώ δεν τη χάρηκα καθόλου). Παρ'όλα αυτά, έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι δεν μπήκαν στη σχολή για να σπουδάσουν και να μάθουν κάτιτις αλλά για να κάνουν φοιτητική ζωή.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βέβαια αν το πω αυτό δημόσια, σύσσωμες οι 'αριστερές' παρατάξεις θα προτείνουν το δημόσιο λιθοβολισμό μου και εμβαπτισμό σε καυτή πίσσα...
Εγώ το'χω πει και βγήκαν ΟΛΟΙ, από ΔΑΣΠίτες μέχρι 'αριστεροί' να με φάνε. Οι μεν ΔΑΣΠίτες άρχισαν να λένε 'και πώς θα σπουδάσει ο άνθρωπος που θέλει να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο', οι 'αριστεροί' άρχισαν τα 'σκέψου τον φοιτητή που δουλεύει για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και τις σπουδές του' κλπ κλπ κλπ.
Ώπα ρε παιδιά, σε άλλες χώρες πώς δουλεύουν ΚΑΙ παρακολουθούν τα μαθήματά τους;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ το'χω πει και βγήκαν ΟΛΟΙ, από ΔΑΣΠίτες μέχρι 'αριστεροί' να με φάνε. Οι μεν ΔΑΣΠίτες άρχισαν να λένε 'και πώς θα σπουδάσει ο άνθρωπος που θέλει να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο', οι 'αριστεροί' άρχισαν τα 'σκέψου τον φοιτητή που δουλεύει για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και τις σπουδές του' κλπ κλπ κλπ.
Ώπα ρε παιδιά, σε άλλες χώρες πώς δουλεύουν ΚΑΙ παρακολουθούν τα μαθήματά τους;
Nαι μωρέ...ΟΛΟΙ αυτοί που δεν πατάνε, δουλεύουν ή βγάζουν και δεύτερη σχολή...Καλα! το 99% κομούνται...
Πρέπει να υπάρχει ένα ποσοστό μαθημάτων με υποχρεωτική παρακολούθηση. Όχι υπερβολικά μεγάλο, για να επιτρέπει στον φοιτητή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν. Αλλά, το να περνάς μάθημα και να μην έχεις πατήσει σε ΟΥΤΕ ΜΙΑ παράδοση είναι απαράδεκτο!
-
Ή κοιμούνται ή ζεσταίνουν τις καρέκλες στις καφετέριες. Ποιον κοροϊδεύουν μωρέ; Εκεί που είναι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα'ρθουν.
Προβλήματα της πανεπιστημιακής ζωής