-
Μαζί με το μηχανικό μου προσπαθούμε να τοποθετήσουμε ένα HAL meter στην Αλίκη. Έχει τοποθετηθεί 'μούφα' στην εξάτμιση, στην οποία βιδώθηκε αισθητήρας 'λ' τον οποίο συνδέσαμε με το όργανο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια ένδειξη.
Απ'ό,τι έχω καταλάβει μετά από κουβέντα με το ΒΑΣΙΛΗ και διαβάζοντας αυτό ένας αισθητήρας 'λ' με τέσσερα καλώδια έχει ένα ρεύμα/σώμα 12V για την προθέρμανσή του και ένα ρεύμα/σώμα με τον οποίο συνδέεται στον εγκέφαλο στον οποίο δίνει το σήμα που δημιουργεί. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο εγκέφαλος δίνει κάποιο 'ρεύμα αναφοράς' στον 'λ', περιμένοντας από αυτόν να το τροποποιήσει ή αν στηρίζεται μονάχα στην τάση που δημιουργεί ο 'λ'. Οι αισθητήρες 'λ' με τρία καλώδια απλά χρησιμοποιούν την εξάτμιση και το σασί του αυτοκινήτου ως σώμα για το σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο. Ξέρει κανείς πώς μπορούμε να μετρήσουμε το τυχόν ρεύμα αναφοράς που δίνει ο εγκέφαλος χωρίς να τον κάψουμε; Και πώς μπορείς μετά να αναπαράγεις αυτό το ρεύμα αναφοράς με μια ηλεκτρική διάταξη ώστε να στείλει σωστό σήμα ο 'λ' (0V < λ < 1V);
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
-
Μαζί με το μηχανικό μου προσπαθούμε να τοποθετήσουμε ένα HAL meter στην Αλίκη. Έχει τοποθετηθεί 'μούφα' στην εξάτμιση, στην οποία βιδώθηκε αισθητήρας 'λ' τον οποίο συνδέσαμε με το όργανο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια ένδειξη.
Απ'ό,τι έχω καταλάβει μετά από κουβέντα με το ΒΑΣΙΛΗ και διαβάζοντας αυτό ένας αισθητήρας 'λ' με τέσσερα καλώδια έχει ένα ρεύμα/σώμα 12V για την προθέρμανσή του και ένα ρεύμα/σώμα με τον οποίο συνδέεται στον εγκέφαλο στον οποίο δίνει το σήμα που δημιουργεί. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο εγκέφαλος δίνει κάποιο 'ρεύμα αναφοράς' στον 'λ', περιμένοντας από αυτόν να το τροποποιήσει ή αν στηρίζεται μονάχα στην τάση που δημιουργεί ο 'λ'. Οι αισθητήρες 'λ' με τρία καλώδια απλά χρησιμοποιούν την εξάτμιση και το σασί του αυτοκινήτου ως σώμα για το σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο. Ξέρει κανείς πώς μπορούμε να μετρήσουμε το τυχόν ρεύμα αναφοράς που δίνει ο εγκέφαλος χωρίς να τον κάψουμε; Και πώς μπορείς μετά να αναπαράγεις αυτό το ρεύμα αναφοράς με μια ηλεκτρική διάταξη ώστε να στείλει σωστό σήμα ο 'λ' (0V < λ < 1V);
-
-
Εσύ τώρα ζητάς ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα για να βλέπεις τις ενδείξεις του αισθητήρα... το εύκολο: υπάρχει έτοιμο από την Κ&Ν (με αισθητήρα).
Ο λ είναι μια μπαταρία, ανάλογα με το οξυγόνο που περιέχει το καυσαέριο (το συγκρίνει με το οξυγόνο του εξωτερικού αέρα) σου δίνει μια τάση. Για να δουλέψει αυτή η μπαταρία πρέπει να είναι πάνω από 300C θερμοκρασία.
Όλοι οι λ είναι ακριβείς μόνο στο στοιχειομετρικό μείγμα, δηλαδή μη νομίζεις ότι επειδή έχεις μια τάση π.χ. 1 βολτ, πάντα θα έχεις ακριβώς το ίδιο πολύ πλούσιο μείγμα. Η τάση επηρεάζεται πολύ από τη θερμοκρασία λειτουργίας.
Το αυτοκίνητο βλέπει μόνο αν το μείγμα είναι πλούσιο: πάνω από 0,45V ή φτωχό: κάτω από 0,45V. Αυτή είναι η ακριβής λειτουργία, εσύ μπορείς να μετρήσεις ακριβώς τα βολτ αλλά δεν θα έχεις πάντα ακρίβεια. Δεν ξέρω πως διαβάζει τον αισθητήρα, νομίζω στέλνει μια τάση για να δει αν υπάρχει αισθητήρας και μετά περιμένει 1-2 λεπτά και αν δεν δει τάση από τον αισθητήρα (τεμπέλης λ, αργεί) ανάβει λαμπάκι.
Ο θερμαινόμενος λ που έχεις αντέχει πολύ περισσότερο από αυτούς με ένα καλώδιο σε βρώμικα καύσιμα (και μόλυβδο) - δεν ξέρω γιατί, έτσι έχω ακούσει. Πάντως δεν είναι αθάνατοι και η σιλικόνη ακόμη και αν δεν τους ακουμπήσει (φτάνει η έντονη μυρωδιά) μπορεί να τους καταστρέψει.
Το κείμενο που έχεις στο link είναι πολύ καλύτερο από αυτά που έγραψα εγώ.
-
Kyan κανονικά θα έπρεπε να έχεις ένδειξη στο halmeter. Είχα κάνει μια ίδια πατέντα στο δικό μου και δουλεύει μια χαρά.
Ο εγκέφαλος δεν δίνει σήμα μόνο παίρνει από τον αισθητήρα..
Αν μετρήσεις την έξοδο του λ με ένα πολύμετρο αφού πρώτα έχει ζεσταθεί ο κινητήρας τη ένδειξη έχεις??
Κανονικά πρέπει να έχεις αυξομείωση της εξόδου από 0,1-1VΚαι μια υπόθεση να κάνω μήπως δεν περιμένατε να ζεσταθεί?? Φαίνεται βλακία η ερώτηση μου αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσύ τώρα ζητάς ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα για να βλέπεις τις ενδείξεις του αισθητήρα... το εύκολο: υπάρχει έτοιμο από την Κ&Ν (με αισθητήρα).Λεωνίδα, θεωρητικά το έχω το κύκλωμα, είναι μέσα στο HAL meter (της Autometer). Όμως περιμένει τάσεις 0
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Kyan κανονικά θα έπρεπε να έχεις ένδειξη στο halmeter. Είχα κάνει μια ίδια πατέντα στο δικό μου και δουλεύει μια χαρά.
Ο εγκέφαλος δεν δίνει σήμα μόνο παίρνει από τον αισθητήρα..
Αν μετρήσεις την έξοδο του λ με ένα πολύμετρο αφού πρώτα έχει ζεσταθεί ο κινητήρας τη ένδειξη έχεις??
Κανονικά πρέπει να έχεις αυξομείωση της εξόδου από 0,1-1VΚαι μια υπόθεση να κάνω μήπως δεν περιμένατε να ζεσταθεί?? Φαίνεται βλακία η ερώτηση μου αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις...
Όπως είπα πήραμε πολύ μικρή τάση (< 0.2V) και δοκιμάσαμε 5-6 διαφορετικούς αισθητήρες 'λ'. Και ναι, περιμέναμε να ζεσταθεί.
-
Το 0,2 σημαίνει ότι έχεις λίγο φτωχό μείγμα. Αν είχες πλούσιο θα ήταν πιο εύκολο. Τώρα πρέπει να κάνεις πιο πλούσιο το μείγμα, το πιο εύκολο είναι να δώσεις με κάποιο γκαζάκι προπάνιο στην εισαγωγή αέρα καθώς δουλεύει ο κινητήρας. Αυτό θα δημιουργήσει πλούσιο μείγμα και θα πρέπει να δεις περισσότερο από 0,2. Μη βάλεις στουπί με βενζίνη στην εισαγωγή.
-
Το 0.2 το μετρήσαμε σε συνθήκες πλούσιου μίγματος, σύμφωνα με το μηχανικό μου τουλάχιστον.
Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον link:
http://www.picotech.com/auto/lambda_sensor.html
που περιγράφει μια άλλη γενιά αισθητήρων 'λ' με καλύτερη συμπεριφορά από αυτούς με ζιρκόνιο. Αλλά και αυτοί δεν δίνουν 0 < v < 1V. Μήπως είναι αυτοί που λέγονται 'wide band lambda sensors';
Demetriades, τι αυτοκίνητο έχεις; Ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσω δικό σου 'λ' αντί για αυτούς που χρησιμοποιεί η AR (Bosch).
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
που περιγράφει μια άλλη γενιά αισθητήρων 'λ' με καλύτερη συμπεριφορά από αυτούς με ζιρκόνιο. Αλλά και αυτοί δεν δίνουν 0 < v < 1V. Μήπως είναι αυτοί που λέγονται 'wide band lambda sensors';Μπλέκεις σε πολύ δύσκολα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Αυτοί οι αισθητήρες δίνουν ακρίβεια μέτρησης και σε φτωχά και πλούσια μείγματα αλλά δεν μετράς τη τάση, μετράς το ρεύμα (mA) που χρειάζεται να τροφοδοτήσεις τον αισθητήρα ώστε να έχει μια συγκεκριμμένη τάση. Πολύ περισσότερα λεφτά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το 0.2 το μετρήσαμε σε συνθήκες πλούσιου μίγματος, σύμφωνα με το μηχανικό μου τουλάχιστον.Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον link:
http://www.picotech.com/auto/lambda_sensor.html
που περιγράφει μια άλλη γενιά αισθητήρων 'λ' με καλύτερη συμπεριφορά από αυτούς με ζιρκόνιο. Αλλά και αυτοί δεν δίνουν 0 < v < 1V. Μήπως είναι αυτοί που λέγονται 'wide band lambda sensors';
Demetriades, τι αυτοκίνητο έχεις; Ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσω δικό σου 'λ' αντί για αυτούς που χρησιμοποιεί η AR (Bosch).
Κyan το αυτοκίνητο είναι ένα Rover 2000Τc του 1972 (αυτό που έχω για avatar).
Απλά Πήρα ένα universal λ της ΝΤΚ -
Aπλός αισθητήρας λ(narrowband)= ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
Η 'φθηνή' λύση στο tuning:
http://www.innovatemotorsports.com/products/lc1.php
Το έχω δύο μήνες και είμαι υπερευχαριστήμενος.Κάνει log σε πραγματικό χρόνο,μπόρει να κάνει και προσομοίωση απλού 'λ',και σε περίπτωση που τα τινάξει ο αισθήτηρας,το κόστος είναι γύρω στα 80 εύρω,και μπορείς να τον αγοράσεις από την VW της γειτονίας σου.
A! είναι και φουλ προγραμματιζόμενος ωστέ να βλέπεις είτε λάμδα είτε στοιχειομετρικό από πετρέλαιο μέχρι μεθανόλη!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μαζί με το μηχανικό μου προσπαθούμε να τοποθετήσουμε ένα HAL meter στην Αλίκη. Έχει τοποθετηθεί 'μούφα' στην εξάτμιση, στην οποία βιδώθηκε αισθητήρας 'λ' τον οποίο συνδέσαμε με το όργανο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια ένδειξη.Απ'ό,τι έχω καταλάβει μετά από κουβέντα με το ΒΑΣΙΛΗ και διαβάζοντας αυτό ένας αισθητήρας 'λ' με τέσσερα καλώδια έχει ένα ρεύμα/σώμα 12V για την προθέρμανσή του και ένα ρεύμα/σώμα με τον οποίο συνδέεται στον εγκέφαλο στον οποίο δίνει το σήμα που δημιουργεί. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο εγκέφαλος δίνει κάποιο 'ρεύμα αναφοράς' στον 'λ', περιμένοντας από αυτόν να το τροποποιήσει ή αν στηρίζεται μονάχα στην τάση που δημιουργεί ο 'λ'. Οι αισθητήρες 'λ' με τρία καλώδια απλά χρησιμοποιούν την εξάτμιση και το σασί του αυτοκινήτου ως σώμα για το σήμα που στέλνουν στον εγκέφαλο. Ξέρει κανείς πώς μπορούμε να μετρήσουμε το τυχόν ρεύμα αναφοράς που δίνει ο εγκέφαλος χωρίς να τον κάψουμε; Και πώς μπορείς μετά να αναπαράγεις αυτό το ρεύμα αναφοράς με μια ηλεκτρική διάταξη ώστε να στείλει σωστό σήμα ο 'λ' (0V < λ < 1V);
Μα είναι τόσο απλό βρε Κώστα.... Αρχικά βγάζεις τα ζιγκλεράκια του ρελαντί, τα φυσάς δυνατά για τυχόν βουλώματα, τα τοποθετείς πάλι, ρυθμίζεις λίγο την παλάντζα μέχρι να βρεις καλό ρελαντί, βιδώνεις/ξεβιδώνεις αντίστοιχα λίγο και τις βίδες του ρελαντί, δοκιμάζεις κάλάμια F16 ή F9 συνδυάζοντάς τα με διάφορα ζιγκλέρ βενζίνης μέχρι να βρεις το επιθυμητό 'τράβηγμα' και γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τους ρύπους και τα μίγματα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Απλά Πήρα ένα universal λ της ΝΤΚΧμμμ... ενδιαφέρον. Φαίνεται πως αυτός δίνει ρεύμα Η 'φθηνή' λύση στο tuning:
Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.
και μπορείς να τον αγοράσεις από την VW της γειτονίας σου.
Σοβαρά; Είναι 'εργοστασιακό' ανταλλακτικό; Πώς το ζητάς; Εσύ από πού το πήρες; lkaaaaaaaaar;!
Μα είναι τόσο απλό βρε Κώστα.... Αρχικά βγάζεις τα ζιγκλεράκια του ρελαντί, τα φυσάς δυνατά για τυχόν βουλώματα, τα τοποθετείς πάλι, ρυθμίζεις λίγο την παλάντζα μέχρι να βρεις καλό ρελαντί, βιδώνεις/ξεβιδώνεις αντίστοιχα λίγο και τις βίδες του ρελαντί, δοκιμάζεις κάλάμια F16 ή F9 συνδυάζοντάς τα με διάφορα ζιγκλέρ βενζίνης μέχρι να βρεις το επιθυμητό 'τράβηγμα' και γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τους ρύπους και τα μίγματα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
Απολύτως.
Όμως όλα αυτά τα ωραία πράγματα δυστυχώς απορρυθμίζονται και είχα την ελπίδα πως θα μπορούσα να δω πότε συμβαίνει αυτό. Επίσης ήθελα να κλείσω το κενό στην κεντρική κονσόλα της Αλίκης που προέκυψε μετά την αφαίρεση του κασσετοφώνου (τι να το κάνω όταν υπάρχει ο μπόξερ; ;))
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Aπλός αισθητήρας λ(narrowband)= ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑΗ 'φθηνή' λύση στο tuning:
http://www.innovatemotorsports.com/products/lc1.php
Το έχω δύο μήνες και είμαι υπερευχαριστήμενος.Κάνει log σε πραγματικό χρόνο,μπόρει να κάνει και προσομοίωση απλού 'λ',και σε περίπτωση που τα τινάξει ο αισθήτηρας,το κόστος είναι γύρω στα 80 εύρω,και μπορείς να τον αγοράσεις από την VW της γειτονίας σου.
A! είναι και φουλ προγραμματιζόμενος ωστέ να βλέπεις είτε λάμδα είτε στοιχειομετρικό από πετρέλαιο μέχρι μεθανόλη!
staz φαίνεται αρκετά καλό!!! το εργαλείο.
Συνολικό κόστος ομως πώσο έχει??$200 δεν είναι μόνο το καλώδιο και ο αισθητήρας???
Πώς παίρνεις τις ενδείξεις??
Συγγνωμη αν ροτάω πολλά αλλά φταίει και η κούραση και δεν βγάζω άκρη μεσα στο site τους...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όμως όλα αυτά τα ωραία πράγματα δυστυχώς απορρυθμίζονται και είχα την ελπίδα πως θα μπορούσα να δω πότε συμβαίνει αυτό.Πάντως Κώστα να ξέρεις πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ελέγχεις το μίγμα. Ένας πολύ καλός και πρακτικός είναι χρησιμοποιώντας το 'Colortune' της Gunson. Ουσιαστικά πρόκειται για μπουζί το οποίο έχει μια διαφανή επιφάνεια στο πάνω μέρος του απ'όπου μπορείς να βλέπεις real time τη φλόγα στο θάλαμο καύσης! Από το χρώμα της φλόγας -και συμβουλευόμενος τις οδηγίες- μπορείς να ρυθμίσεις τα καρμπιρατέρ σου και να αλλάξεις ζιγκλέρ ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή το ιδανικό μίγμα. Βέβαια είναι μια λύση προσωρινή, το βάζεις, ρυθμίζεις και ξαναβάζεις το κανονικό μπουζί. Φυσικά δεν μπορείς να το ελέγχεις όταν οδηγείς όπως με το Halmeter αλλά είναι πανεύκολο και δεν μπλέκεις με καλώδια και αισθητήρες.
http://www.gunson.co.uk/item.aspx?item=1822&cat=439
http://www.ldrider.ca/techpages/colortune.htmΌσο για το ξερύθμισμα, τα Dell'orto που είχα δούλευαν υπέροχα, μου ξερυθμίστηκαν μόνο μία φορά και τα ρύθμισα απλούστατα με την 'παλάντζα' που τα συγχρονίζει μεταξύ τους. Για να δεις αν έχουν ξερυθμιστεί, πρώτον θα το καταλάβεις αφού θα έχει χαλάσει το ρελαντί σου και δεύτερον βγάζεις με τη σειρά ένα ένα τα μουζί με τον κινητήρα σε λειτουργία και βλέπεις αν οι στροφές πέφτουν. Αν πέφτουν το ίδιο σε όλα είσαι τέλειος. Αν όχι θέλει ρύθμισμα.
Σκέφτομαι να αγοράσω το Colorune (είναι λίγο ακριβό) γιατί τα καινούργια Weber που αγόρασα, αν και έχουν κάνει το αυτοκίνητο να πετάει, μου μπερδεύουν αρκετά στο ρελαντί και στα πολύ λίγα γκάζια. Λύσιμο, καθάρισμα, καινούργιες φλάντζες κτλ. Colortune και ίσως και Carb balancer για τέλεια δουλειά. Αδύνταον να δώσω 150 Ευρώ που ζητάει ο καρμπιρατεράς για να τα καθαρίσει ...
-
Colortune, ε; Χμμμ... κάπου είχα ακούσει για αυτά τα διαφανή μπουζί.
Έχεις μαμά εκκεντροφόρους; Μήπως χρειάζονται και αυτοί κάποια ρύθμιση; Το απόλυτο καθάρισμα των καρμπ βέβαια είναι με υπερήχους, όπως τα μπεκ.
Τα δικά μου απορρυθμίζονται πάντως και δεν φαίνεται στο ρελαντί αλλά στη λειτουργία του κινητήρα στις ψηλές στροφές, όπου γίνεται τραχύς ο ήχος του και πέφτει η απόδοσή του. Ίσως να είναι φθαρμένα τα καρμπ και πρέπει να τα αλλάξω.
-
Ναι, οι εκκεντροφόροι είναι μαμά. Δεν πρέπει να φταίνει οι εκκεντροφόροι γιατί ψηλά δουλεύει μια χαρά.
Δεν μπορείς να καθαρίσεις τα καρμπιρατέρ με υπερήχους γιατί τα κανάλια του είναι μεγάλης διατομής, καμία σχέση με αυτό των μπεκ. Χρειάζεται βούτηγμα σε βενζίνη για αρκετές ώρες και μετά φύσημα στα κανάλι με αέρα πεπιεσμένο ή με μια σύριγγα με βανζίνη μπορείς να καθαρίσεις τα λούκια. Όσο για τα ζιγκλέρ που έχουν μιρκή διατομή μπορέις να πάρεις καινούργια για σιγουριά ( φαντάσου να έχει καθαρίσει τέλεια το κυρίως καρμπιρατέρ και να είναι βουλωμένα τα ζιγκλεράκια.... ) χωρίς να μπλέξεις με υπερήχους.Weber ή Dellorto έχεις; Τί τύπο;
Είναι πολλά που μπορεί να φταίνε στα carbs. Ζιγλέρ βενζίνης, ο αέρας βενζίνης, τα φλοτέρ, το επίπεδο της βενζίνης στα φλοτέρ...
Για αρχή βγάλε τα καλάμια της βενζίνης και φύσα δυνατά τα ζικγλέρ μήπως έχουν βουλώσει. -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Δεν μπορείς να καθαρίσεις τα καρμπιρατέρ με υπερήχους γιατί τα κανάλια του είναι μεγάλης διατομής, καμία σχέση με αυτό των μπεκ. Χρειάζεται βούτηγμα σε βενζίνη για αρκετές ώρες και μετά φύσημα στα κανάλι με αέρα πεπιεσμένο ή με μια σύριγγα με βανζίνη μπορείς να καθαρίσεις τα λούκια. Όσο για τα ζιγκλέρ που έχουν μιρκή διατομή μπορέις να πάρεις καινούργια για σιγουριά ( φαντάσου να έχει καθαρίσει τέλεια το κυρίως καρμπιρατέρ και να είναι βουλωμένα τα ζιγκλεράκια.... ) χωρίς να μπλέξεις με υπερήχους.Στα δικά μου που είχαν μείνει εκτός αυτοκινήτου για ένα χρόνο και είχαν σκουριάσει τα λούκια τους μόνο οι υπέρηχοι έκαναν δουλειά.
Weber ή Dellorto έχεις; Τί τύπο;
Dellorto DRLA40.
Είναι πολλά που μπορεί να φταίνε στα carbs. Ζιγλέρ βενζίνης, ο αέρας βενζίνης, τα φλοτέρ, το επίπεδο της βενζίνης στα φλοτέρ...
Για αρχή βγάλε τα καλάμια της βενζίνης και φύσα δυνατά τα ζικγλέρ μήπως έχουν βουλώσει.Τα φλοτέρ και τα ζιγκλέρ είναι ΟΚ. Αυτό που υποπτευόμαστε είναι ότι η άρθρωση της πεταλούδας έχει αποκτήσει ανοχές λόγω παλαιότητας και 'παίζει'. Απ'ό,τι έχω καταλάβει αυτό δεν αλλάζεται.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τα φλοτέρ και τα ζιγκλέρ είναι ΟΚ. Αυτό που υποπτευόμαστε είναι ότι η άρθρωση της πεταλούδας έχει αποκτήσει ανοχές λόγω παλαιότητας και 'παίζει'. Απ'ό,τι έχω καταλάβει αυτό δεν αλλάζεταιΑρθρώσεις υπάρχουν σίγουρα, όμως για Dellorto DHLA και Weber DCOE που είναι και τα πιο δημοφιλή. Για τα DRLA δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο.
Μπορείς να βρεις DRLA40 έτοιμα ανακατασκευασμένα από επαγγελματία, αλλά θα χρειαστείς τουλάχιστον 250 Ευρώ (αν θες στείλε pm)...
Αισθητήρας "λ" σε αυτοκίνητο χωρίς εγκέφαλο