-
Εχουμε μεχρι τωρα τα εξης :
**- fotis-84 ----------> ΑΧ 1400 ???
- passat1.8t -------> R5 1800 16v ???
- kpsig -------------> 205 1300 ???
- van ---------------> AX 1600 16v GrE
- stamelos ---------> AX ????????????
- maleleni ----------> AX ?????????????
- Takinennn --------> 205 ???????
- MAX106R16V -----> 106 S2 16v GrA
- timkoul ------------> 106 S2 16v GrA
- Lef205 -----------> 106 S2 16v GrA
- Nikos_Bugs ------> 106 S2 16v GrN ή GrA ???
**
Να συμμαζεψουμε-συμπληρωσουμε τη λιστα ?????
Ετσι να ξερουμε που βρισκομαστε .... -
Για το θεμα της ανάρτησης στο οποιο αναφερθηκατε..
Μια Proflex για κανένα λόγο δεν υπερτερεί λειτουργικά απο μία καλή Bilstein (φυσικά δεν μιλάω για την motorsport σειρά full ρυθμιζόμενη της Bilstein). Οπότε για κανένα λόγο δεν είσαι 2 ή 3 sec κάτω στο γύρο. Εκει που υπερτερεί όπως και κάθε άλλη καλή ρυθμιζόμενη είναι... οι ρυθμίσεις της..
Και δε νομίζω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες Proflex/Ohlins έχουν αχοληθεί τόσο με αυτο το ζήτημα, ή έχουν γνώσεις ώστε να εκμεταλευτουν στο έπακρο μία τέτοια αναρτηση.
Και πέραν αυτου, ακόμα κι οταν εκμεταλευτούν σίγουρα δεν θα είναι 2 και 3 δεπτερόλεπτα κάτω από τους υπολοιπους με μία καλο-σεταρισμένη αναρτηση.
Τωρα βεβαια, το πλεονέκτημα της ρυθμιζόμενης παραμένει αφου το μελλοντικό FMC θα περιλαμβάνει ιφορετικου είδους αγώνες. Εκεί έχεις πλεονέκτημα γιατί μπορείς να προσαρμόσεις την αναρτηση καλύτερα στις απαιτήσεις των συνθηκών.
Ομως τι θα κάνουμε? Αυτους που έχουν ρυθμιζόμενη αναρτηση που κονστίζει πάνω απο Χ χρήματα θα τος απαγορεύσουμε να την χρησιμοποιήουν? (σημειώνων ότι ΔΕΝ έχω τέτοια ανάρτηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεως όσων γράφω )Ο χρήστης APR έγραψε:
[
Δεν εχω δοκιμασει Proflex ή Ohlins, αλλα δεδομενου οτι εχουμε παραδειγμα απο 2-3 106 που με αναρτησεις του 1500ρικου, γυρνανε στο 1.11 (λιγο πανω ή λιγο κατω), μου φαινεται κουφο οτι τα ιδια αυτοκινητα με μια Proflex θα γυρισουν στο 1.08 (τρεμε Μιχελακακη δηλαδη ? ) ....ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΚΙΝΗΤΟ .....ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ 1.ΟΟ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 1.13,5 ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Ο , ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ 106 ΔΗΛ. ΣΧΕΔΟΝ Ν , ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ , ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ
ΠΩ ΠΩ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ , ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ .....
Ισως αυτός που κανει 1.11 με ένα Ν μοτερ, να μην του δοθηκε η ευκαιρία να τρέξει σε αγώνα και να διαπιστώσει ότι κάνει 1.13.5. Και η ευκαιρία ισως δεν του δοθηκε λόγω αυτου του σκεπτικου που κάνατε παραπάνω.
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Για το θεμα της ανάρτησης στο οποιο αναφερθηκατε..
Μια Proflex για κανένα λόγο δεν υπερτερεί λειτουργικά απο μία καλή Bilstein (φυσικά δεν μιλάω για την motorsport σειρά full ρυθμιζόμενη της Bilstein). Οπότε για κανένα λόγο δεν είσαι 2 ή 3 sec κάτω στο γύρο. Εκει που υπερτερεί όπως και κάθε άλλη καλή ρυθμιζόμενη είναι... οι ρυθμίσεις της..
Και δε νομίζω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες Proflex/Ohlins έχουν αχοληθεί τόσο με αυτο το ζήτημα, ή έχουν γνώσεις ώστε να εκμεταλευτουν στο έπακρο μία τέτοια αναρτηση.
Και πέραν αυτου, ακόμα κι οταν εκμεταλευτούν σίγουρα δεν θα είναι 2 και 3 δεπτερόλεπτα κάτω από τους υπολοιπους με μία καλο-σεταρισμένη αναρτηση.
Τωρα βεβαια, το πλεονέκτημα της ρυθμιζόμενης παραμένει αφου το μελλοντικό FMC θα περιλαμβάνει ιφορετικου είδους αγώνες. Εκεί έχεις πλεονέκτημα γιατί μπορείς να προσαρμόσεις την αναρτηση καλύτερα στις απαιτήσεις των συνθηκών.
Ομως τι θα κάνουμε? Αυτους που έχουν ρυθμιζόμενη αναρτηση που κονστίζει πάνω απο Χ χρήματα θα τος απαγορεύσουμε να την χρησιμοποιήουν? (σημειώνων ότι ΔΕΝ έχω τέτοια ανάρτηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεως όσων γράφω )- 1
Επειδή πολλά ακούγονται (αναμενόμενο φυσικά, σε forum είμαστε) θα πρέπει να συμπληρώσω λέγοντας ότι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά της proflex / ohlins / superduper από μια απλά καλή ανάρτηση είναι στη διάρκεια.
Έτσι σε πίστα, στους 5 πρώτους γύρους η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, στους 10 θα αρχίσει να φαίνεται και στους 15 οι πρωτες θα λειτουργούν όπως στον 3ο γύρο και οι δεύτερες θα αρχίσουν να γίνονται σούπα. Εκεί όμως εμείς στο FMC θα τερματίζουμε (αγώνας περίπου 30 χιλιομέτρων). Τώρα σε άλλους αγώνες πίστας που κάνουν 25-30 γύρους Μέγαρα (50-60 χιλιόμετρα) εκεί οι πολύ ακριβές αναρτήσεις κάνουν την διαφορά. Και που να δέιτε τι γίνεται σε 24ωρους αγώνες πίστας
Σε ανάβαση η διαφορά θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Σε rally sprint σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει.
Στο παραλληλοδρόμιο... δεν ξέρω/δεν απαντώ...
Γενικά θα έλεγα να μην μπαίνουμε στο tripάκι της βελτίωσης που επιτρέπουν οι όποιες ελευθερίες.
Οι ελευθερίες αυτές κύρια υπάρχουν για να μην αποκλείσουν συμμμετέχοντες.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ, την σοφή κουβέντα που είπε κάποιος από μας στην συνάντηση. 'Όποιος θέλει να τρέξει και ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ λεφτά θα το κάνει, αγοράζοντας ότιδήποτε ακριβότερο υπάρχει για οποιοδήποτε στοιχείο του αυτοκινήτου του. Στο τέλος της ημέρας όμως την πραγματική διαφορά θα την έχουν κάνει τα χέρια'. -
Καλα, ας πουμε οτι αναρτησεις αφηνουμε γιατι μερικοι απο μας που δεν τις εχουμε, δεν πιστευουμε οτι κανουν σημαντικη διαφορα (κακο του κεφαλιου μας στο κατω-κατω) και δεν θελουμε να κοψουμε καποιους που ηδη τις εχουν ή μπορουν να τις βρουν φτηνα....
Σχεσεις, εξαταχυτα, εγκεφαλους ομως .... ?
Ειδικα οι σχεσεις, σε μια αναβαση νομιζω κανουν μεγααααλη διαφορα. Και το 6αρι κατ' επεκταση ΚΑΙ στο ραλλυ. Τι λετε γι αυτα ? Μιλαμε για μεγαλο κοστος (χοντρικα 5000ευρο το 6αρι ή εναλλακτικα 2000ευρω οι 5 σχεσεις ? ).Edit: δεν ειχα δει το παραπανω post του Χρηστου. ΟΚ, συμφωνω κι εγω, η διαφορα ειναι στον οδηγο-εξελιχτη-μηχανικο-οργανωτη κλπ. Απλα προτεινω, αν δεν πεταμε καποιον εξω αποκλειοντας κατι απο τα παραπανω, να τα απαγορεψουμε για να αποτρεψουμε τους ηδη υπαρχοντες να τα αγορασουν εκ των υστερων.....!!
-
Sorry αλλά επανέρχομαι στη διαφορά των αναρτήσεων.
Επιμένω ότι θα είναι 2 με 3 δευτερόλεπτα σε σχέση με μια απλή sport ανάρτηση.Η διαφορά δεν είναι μόνο στις πολλαπλές ρυθμίσεις. Αν χρησιμοποιηθούν αγωνιστικά λάστιχα διαφορές του 1+ δευτερολέπτου θα είναι άμεσα εμφανής.
Αυτά ισχύουν βέβαια αν κάποιος μπορεί έστω και στα βασικά να ρυθμίση μια proflex-ohlins.
Όταν λέμε sport δεν εννοούμε pss9 βεβαίως.Μιλάμε για αναρτήσης χαμηλώματος με φαρδιά ελατήρια και χωρίς ρυθμίσεις. -
STAMELOS AX 1600 16V. group E
VAN AX 1600 16V. group B.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
**
- fotis-84 ----------> ΑΧ 1400 ???
- passat1.8t -------> R5 1800 16v ???
- kpsig -------------> 205 1300 ???
- van ---------------> AX 1600 16v GrE
- stamelos ---------> AX 1600 16v GrE
- maleleni ----------> AX ?????????????
- Takinennn --------> 205 ???????
- MAX106R16V -----> 106 S2 16v GrA
- timkoul ------------> 106 S2 16v GrA
- Lef205 -----------> 106 S2 16v GrA
- Nikos_Bugs ------> 106 S2 16v GrN ή GrA ???
**
Ενημερωθηκε απο stamelos...
Καμμια ανυσηχια για το GrB του van. Θα τον κερναμε ολοι πριν το αγωνα ταβερνα και θα ερχεται στα ισια του...
Κι αν του ρχετε και καμμια νυστα ακομα καλυτερα -
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Επιμένω ότι θα είναι 2 με 3 δευτερόλεπτα σε σχέση με μια απλή sport ανάρτηση.Η διαφορά δεν είναι μόνο στις πολλαπλές ρυθμίσεις. Αν χρησιμοποιηθούν αγωνιστικά λάστιχα διαφορές του 1+ δευτερολέπτου θα είναι άμεσα εμφανής.
Αυτά ισχύουν βέβαια αν κάποιος μπορεί έστω και στα βασικά να ρυθμίση μια proflex-ohlins.
Όταν λέμε sport δεν εννοούμε pss9 βεβαίως.Μιλάμε για αναρτήσης χαμηλώματος με φαρδιά ελατήρια και χωρίς ρυθμίσεις.Κατανοητο....
Απλα εμεις αναφερομαστε σε τετοιου τυπου (PSS9 ισως...) και κατα κανονα με αγωνιστικα ελατηρια. -
Όταν λέμε sport δεν εννοούμε pss9 βεβαίως.Μιλάμε για αναρτήσης χαμηλώματος με φαρδιά ελατήρια και χωρίς ρυθμίσεις.Κατανοητο....
Απλα εμεις αναφερομαστε σε τετοιου τυπου (PSS9 ισως...) και κατα κανονα με αγωνιστικα ελατηρια.Η συζήτηση όμως άρχισε σαν απάντηση στον passat1.8 ο οποίος δεν έλεγε για pss9
-
Θεωρω ότι θα επρεπε να υπαρχει μια πλατφορμα που να δημιουργει προυποθεσεις συναγωνισμου και μεταξυ των διαφορετικων κατηγοριων. Θεωρωντας ότι τα 106 είναι το ανω ακρο από απψη αποτελεσματικοτητας, σαν πακετο, καπως θα πρεπει να να κλεισει η ψαλιδα. Θα μπορουσε καλλιστα αυτό να είναι το βαρος. Στον έναν να επιτρεπεται το μπλοκε, σε αλλον όχι. Μπορει να μην είναι ο στοχος να μεινει απ εξω αυτος που εχει ηδη φτιαξει το αυτοκινητο του ή εχει proflex. Αλλα μην ξεχναμε ότι εμμεσα οι περισσοτεροι θα ψαχνομαστε προς την ιδια κατευθυνση, η οποια θα είναι και ακριβουτσικη…
Αυτό που λεει ο Τιμος να παιξουν μονο γραναζωματα και κωρονοπηνια από αλλα μοντελα είναι μια καλη και σχετικα οικονομικη λυση, αλλα προσωπικα ένα μεγαλο μερος της χαρας, βρισκεται στις σχεσεις. Προς θεου βεβαια δεν μιλαμε για 6 αρια.
Τώρα αναφορικα με το θεμα αναρτησεις, αν καποιος εχει οδηγησει 106 με Proflex
καλα στημενο και δεν καταλαβε διαφορα από αγωνιστηκα bilstein (στο βουνο) παω πασο. Εγω όμως την ειχα ακουσει. Σε σκαλοπατακια και σε off- balance καταστασεις, είναι απλα αντε γεια. Μην τα εξισώνουμε κ όλα. Οσο για το στησιμο 106, μην τρελαθουμε το 106 club πχ εχει περασει απειρες ωρες από την θεωρια στην πραξη..
Αληθεια τα καρμπυρατερ επιτρεπονται;;Εγω ειμαι στο ψαξιμο για ΑΧ gt μκ1 όμως.. μεχρι 1989. Αν καποιος ξερει κατι…
Τώρα το τι μοτερ θα φοραει, αγνωστο, -
Οι περισσοτεροι απο μας που εχουμε τα αυτοκινητα μας για παιχνιδι, κυριως σε πιστα, εχουμε μεν Bilstein GrN , PSS9, Osrav (εγω και ο Lef205, δεν ξερω για αλλον) κλπ, με αγωνιστικα ελατηρια και χρησιμοποιουμε αγωνιστικα λαστιχα, αν και οχι ολοι full slick. Ο Lef205 και ο Max106R16v τα τρεχουν σε αναβασεις ηδη.
Ποσο θα ευνοουμασταν με μια αλλαγη σε Proflex ? -
Οι περισσοτεροι απο μας που εχουμε τα αυτοκινητα μας για παιχνιδι, κυριως σε πιστα, εχουμε μεν Bilstein GrN , PSS9, Osrav (εγω και ο Lef205, δεν ξερω για αλλον) κλπ, με αγωνιστικα ελατηρια και χρησιμοποιουμε αγωνιστικα λαστιχα, αν και οχι ολοι full slick. Ο Lef205 και ο Max106R16v τα τρεχουν σε αναβασεις ηδη.
Ποσο θα ευνοουμασταν με μια αλλαγη σε Proflex ?Περίπου -2 δευτερόλεπτα(τουλάχιστον)στο γύρο και λίγο λιγότερο με την pss9 και νομίζω και την gr n bilstein .
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Αυτό που λεει ο Τιμος να παιξουν μονο γραναζωματα και κωρονοπηνια από αλλα μοντελα είναι μια καλη και σχετικα οικονομικη λυση, αλλα προσωπικα ένα μεγαλο μερος της χαρας, βρισκεται στις σχεσεις. Προς θεου βεβαια δεν μιλαμε για 6 αρια.Παιζεις με το κορωνοπηνιο σε σχεση με τη συνολικη διαμετρο των τροχων και τη φυση του αγωνα....
Θες να παιξεις δυνατα σε αναβασεις ? Επιλεγεις το κοντυτερο.
Πιστευεις οτι τα ραλλυ ειναι το δυνατο σου σημειο? Επιλεγεις ενδιαμεση λυση.
Εχεις βρει κατι διαφορετικο που να σε βολευει στην πιστα ? Πας σε αυτο που εχεις βρει (καποια παιδια απο το 106sportclub βρηκαν οτι με το μαμα κορωνοπηνιο ηταν πιο γρηγοροι στην πιστα, καποια αλλα οχι).
Αναλογα με το στυλ οδηγησης, τον τροπο λειτουργιας του μοτερ και το στησιμο και το βαρος του αυτοκινητου.... -
[b]- fotis-84 ----------> ΑΧ 1400 ???
Ετσι να ξερουμε που βρισκομαστε ....
βρε ολοκληρη φωτογραφια εχω στο avantar....
-
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Ποσο θα ευνοουμασταν με μια αλλαγη σε Proflex ?Περίπου -2 δευτερόλεπτα(τουλάχιστον)στο γύρο και λίγο λιγότερο με την pss9 και νομίζω και την gr n bilstein .
Τι να σου πω, ας ξεκινησουμε και βλεπουμε....
-
Διευκρινίζω ,όπου λέμε proflex μπορει να είναι και άλλη πολυρυθμιζόμενη ανάρτηση π.χ ohlins, για αγωνιστική χρήση.
-
Ο χρήστης fotis-84 έγραψε:
Sorry !!!
Ειναι 205 Gti ??? 1900 ή 1600 ? - fotis-84 ----------> ΑΧ 1400 ???
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Επειδή πολλά ακούγονται (αναμενόμενο φυσικά, σε forum είμαστε) θα πρέπει να συμπληρώσω λέγοντας ότι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά της proflex / ohlins / superduper από μια απλά καλή ανάρτηση είναι στη διάρκεια.
Έτσι σε πίστα, στους 5 πρώτους γύρους η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, στους 10 θα αρχίσει να φαίνεται και στους 15 οι πρωτες θα λειτουργούν όπως στον 3ο γύρο και οι δεύτερες θα αρχίσουν να γίνονται σούπα. ....
Εδώ θα διαφωνησω Χρήστο.
Οπως επίσης και να διευκρινήσω σ'αυτο που είπε ο Agis ότι σπορτ ανρτηση δεν εννοώ ένα σετ αμορτισερ με φαρδιά με ελατηρια χαμηλώματος, όπως έγραψε ότι εννοεί αυτό.
Αυτό δεν είναι καν αναρτηση που προορίζεται για αγωνιστική χρήση -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Έτσι σε πίστα, στους 5 πρώτους γύρους η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, στους 10 θα αρχίσει να φαίνεται και στους 15 οι πρωτες θα λειτουργούν όπως στον 3ο γύρο και οι δεύτερες θα αρχίσουν να γίνονται σούπα. ....
Εδώ θα διαφωνησω Χρήστο.
Νίκο να διαφωνήσεις όσο θες. Δικαίωμά σου και η άποψή σου σεβαστή. Αλλά για να με πείσεις και εσύ και ο φίλος μου ο Ζιζάς θα πρέπει να μου φέρετε στοιχεία, μετρήσεις, logs και γενικότερα αποδείξεις.
Οπως επίσης και να διευκρινήσω σ'αυτο που είπε ο Agis ότι σπορτ ανρτηση δεν εννοώ ένα σετ αμορτισερ με φαρδιά με ελατηρια χαμηλώματος, όπως έγραψε ότι εννοεί αυτό.
Αυτό δεν είναι καν αναρτηση που προορίζεται για αγωνιστική χρήσηΚαι να επιβεβαιώσω ότι ποτέ δεν αναφερόμουν σε εντελώς απλή ανάρτηση με φαρδιά ελατήρια, και mea culpa που δεν το διευκρίνισα έγκαιρα
-
Sorry !!!
Ειναι 205 Gti ??? 1900 ή 1600 ?205 gti 1.6 8v ......
FRENCH MAKERS CUP (FMC)