Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Για το θεμα της ανάρτησης στο οποιο αναφερθηκατε..
Μια Proflex για κανένα λόγο δεν υπερτερεί λειτουργικά απο μία καλή Bilstein (φυσικά δεν μιλάω για την motorsport σειρά full ρυθμιζόμενη της Bilstein). Οπότε για κανένα λόγο δεν είσαι 2 ή 3 sec κάτω στο γύρο. Εκει που υπερτερεί όπως και κάθε άλλη καλή ρυθμιζόμενη είναι... οι ρυθμίσεις της..
Και δε νομίζω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες Proflex/Ohlins έχουν αχοληθεί τόσο με αυτο το ζήτημα, ή έχουν γνώσεις ώστε να εκμεταλευτουν στο έπακρο μία τέτοια αναρτηση.
Και πέραν αυτου, ακόμα κι οταν εκμεταλευτούν σίγουρα δεν θα είναι 2 και 3 δεπτερόλεπτα κάτω από τους υπολοιπους με μία καλο-σεταρισμένη αναρτηση.
Τωρα βεβαια, το πλεονέκτημα της ρυθμιζόμενης παραμένει αφου το μελλοντικό FMC θα περιλαμβάνει ιφορετικου είδους αγώνες. Εκεί έχεις πλεονέκτημα γιατί μπορείς να προσαρμόσεις την αναρτηση καλύτερα στις απαιτήσεις των συνθηκών.
Ομως τι θα κάνουμε? Αυτους που έχουν ρυθμιζόμενη αναρτηση που κονστίζει πάνω απο Χ χρήματα θα τος απαγορεύσουμε να την χρησιμοποιήουν? (σημειώνων ότι ΔΕΝ έχω τέτοια ανάρτηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεως όσων γράφω )
Επειδή πολλά ακούγονται (αναμενόμενο φυσικά, σε forum είμαστε) θα πρέπει να συμπληρώσω λέγοντας ότι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά της proflex / ohlins / superduper από μια απλά καλή ανάρτηση είναι στη διάρκεια.
Έτσι σε πίστα, στους 5 πρώτους γύρους η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, στους 10 θα αρχίσει να φαίνεται και στους 15 οι πρωτες θα λειτουργούν όπως στον 3ο γύρο και οι δεύτερες θα αρχίσουν να γίνονται σούπα. Εκεί όμως εμείς στο FMC θα τερματίζουμε (αγώνας περίπου 30 χιλιομέτρων). Τώρα σε άλλους αγώνες πίστας που κάνουν 25-30 γύρους Μέγαρα (50-60 χιλιόμετρα) εκεί οι πολύ ακριβές αναρτήσεις κάνουν την διαφορά. Και που να δέιτε τι γίνεται σε 24ωρους αγώνες πίστας
Σε ανάβαση η διαφορά θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Σε rally sprint σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει.
Στο παραλληλοδρόμιο... δεν ξέρω/δεν απαντώ...
Γενικά θα έλεγα να μην μπαίνουμε στο tripάκι της βελτίωσης που επιτρέπουν οι όποιες ελευθερίες.
Οι ελευθερίες αυτές κύρια υπάρχουν για να μην αποκλείσουν συμμμετέχοντες.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ, την σοφή κουβέντα που είπε κάποιος από μας στην συνάντηση. 'Όποιος θέλει να τρέξει και ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ λεφτά θα το κάνει, αγοράζοντας ότιδήποτε ακριβότερο υπάρχει για οποιοδήποτε στοιχείο του αυτοκινήτου του. Στο τέλος της ημέρας όμως την πραγματική διαφορά θα την έχουν κάνει τα χέρια'.