-
Ειδικα το golf ειναι ολα τα λεφτα καπου 3.000 παραπανω θα πηγαινει τελικα η διαφορα,τα οποια ειναι παρα πολλα σουβλάκια ως γνωστον
-
Περίπου 1500 σουβλάκια, με την ισοτιμία σουβλακίου κλειδωμένη στα 2 ευρώ!
-
1500 σουβλάκια, να πουμε περιπου απο 4 την ημερα για μια τριμελη οικογένεια,αμεσως-αμεσως εξασφαλίστηκε φαγητό για ενα ολοκληρο χρόνο,μπορούν να το βάλουν και στην διαφημιστικη τους καμπάνια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειδικα το golf ειναι ολα τα λεφτα καπου 3.000 παραπανω θα πηγαινει τελικα η διαφορα,τα οποια ειναι παρα πολλα σουβλάκια ως γνωστονAπο που συναγεται οτι η διαφορα θα πηγαινει 3.000 ευρω (ή 1500 σουβλακια με το δικο σου τροπο σκεψης) αν περιοριστεις στο επιπεδο εξοπλισμου που αναφερει ο τιμοκαταλογος??
Αν δεχτουμε οτι ετσι πραγματι ειναι με το (κατηραμενο 666 ου ου πάπας ιζ αντικρα'ι'στ ου ου) Golf υπαρχουν αλλα καμμια δεκαρια μοντελα που ανεφερα και αν μη τι αλλο ειναι ποιοτικοτερα και σιγουρα ομορφοτερα (ξερω, ξερω ειναι υποκειμενικο αυτο μπλα μπλα) απο τη ψησταρια (για σουβλακια) που μας ερχεται απο την Αμερικη....
Εξαλλου παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες των Αμερικανων με ενα αλλο 'εξευρωπα'ι'σμενο' εκπροσωπο τους που θα εκανε γιουρουσι στην Ευρωπη και θα αφηνε συξυλο τον ανταγωνισμο και αλλες τετοιες αμερικανικες βλακειες, και που ακουει στο ονομα Cadillac BLS, αλλα δεν καταφερε να πουλησει πανευρωπα'ι'κα ουτε 500 κομματια σε δυο μηνες, μαλλον για μια ακομα οικτρη αποτυχια θα μιλαμε σε λιγο καιρο, και οσοι το αγορασαν ας ετοιμαζονται για μια πολυυυυ μακρα συμβιωση (βλ.γαμο) με το Caliber....
-
Κοιτα,αν θεωρεις ομορφο το golf,τοτε πιστοποιεις αυτο που λεμε οτι η ομορφια ειναι υποκειμενικη.Το golf απο κουβας εγινε κουβας με στρογγυλοποιημένες γωνίες,αλλα αυτο δεν το κανει ομορφο.
Η διαφορα θα πηγαινει 3.000 γιατι...αμα πας να το αγορασεις θα μας το πεις και εσυ.Πχ ο Τσαουσης θα σου πει οτι 'εχω τωρα ενα με 12 ηχεια και παπαδες,παρτο αλλιως περιμενε 10 χρονια'.Μετα θα σου πουν οτι το τιμονι δεν περιλαμβανεται κτλ.Αν δε εισαι κανενας που το αυτοκινητο το βλεπει ως προεκταση του σπιτιου του και ζητησεις και χεστρες μεσα,παμε για 50.000
Το caliber δινει χωρους,δινει ξεχωριστη εμφανιση,δινει λιγο offroad,αυτα εχει αυτα δινει και ζηταει αναλογα,δεν ζηταει τα διπλά για να δωσει ενα αυτοκίνητο της σειρας.
-
Μα έκει είναι η διαφορά της GM με την Chrysler.
Δεν πάει να σου πουλήσει ένα χρέπι σε premium τιμή. (BLS)
Πάει να σου πουλύσει κάτι κάπως διαφορετικό σε τίμια τιμή.
Ετσι ξεκίνησαν και oi κορεάτες/Ιάπωνες -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν δεχτουμε οτι ετσι πραγματι ειναι με το (κατηραμενο 666 ου ου πάπας ιζ αντικρα'ι'στ ου ου) Golf υπαρχουν αλλα καμμια δεκαρια μοντελα που ανεφερα και αν μη τι αλλο ειναι ποιοτικοτερα και σιγουρα ομορφοτερα (ξερω, ξερω ειναι υποκειμενικο αυτο μπλα μπλα) απο τη ψησταρια (για σουβλακια) που μας ερχεται απο την Αμερικη....Εξαλλου παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες των Αμερικανων με ενα αλλο 'εξευρωπα'ι'σμενο' εκπροσωπο τους που θα εκανε γιουρουσι στην Ευρωπη και θα αφηνε συξυλο τον ανταγωνισμο και αλλες τετοιες αμερικανικες βλακειες, και που ακουει στο ονομα Cadillac BLS, αλλα δεν καταφερε να πουλησει πανευρωπα'ι'κα ουτε 500 κομματια σε δυο μηνες, μαλλον για μια ακομα οικτρη αποτυχια θα μιλαμε σε λιγο καιρο, και οσοι το αγορασαν ας ετοιμαζονται για μια πολυυυυ μακρα συμβιωση (βλ.γαμο) με το Caliber....
Αν βγάλεις το οποιοδήποτε μένος μπορεί να υπάρχει ενάντια στην Αμερική, θα πρέπει να υπολογίσεις το γεγονός ότι το Dodge Caliber έρχεται να πασάρει αέρα διαφορετικό σε μια κατηγορία που ο ευρωπαίος καταναλωτής δεν έχει στη διάθεσή του BMW, Audi, Mercedes. Ο αμερικανικός κουβάς λόγω τιμής και μόνο σε συνδυασμό με την 'έξτρα' εμφάνισή του να γίνει αρεστός σε μερικές ομάδες καταναλωτών. Στα μεγάλα και πολυτελή, η αμερικανική βιομηχανία πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βγάλει από το μυαλό μας τις γερμανικές προτάσεις...
-
και στο κάτω κάτω, η Dodge στη γερμανική DaimlerChrysler ανήκει, άρα θεώρησε ότι την Ευρώπη ενισχύεις
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Για να δουμε ποσο ευκαιρια ειναι η αμερικανια που ακουει στο ονομα Dodge Caliber...Aπο τον τελευταιο δημοσιευμενο τιμοκαταλογο στα περιοδικα αυτοκινητου αντιγραφω τυχαια μερικα μοντελα:
Πόσα από τα μοντέλα που ανέφερες είναι 1.8/150 άλογα;
όλο κάτι 1.600άρια αναφέρεις πλην του ηλικιωμένου Octavia I.
Θα φανεί στο ταμείο αν θα το εκτιμήσουν
Άσε που πλέον φοράει τον ισχυρότερο αττμοσφαρικό στα 1.8 (ακόμα κι από Vectra )
-
Eταξει κυριοι με πεισατε....
Μαλλον οδηγειτε το απερχομενο PT Cruiser του οποιου τη ξεχωριστη εμφανιση και τον τιμιο χαρακτηρα εκτιμησατε και γιαυτο εξαλλου εχουν γεμισει οι δρομοι με αυτο σε αντιθεση με τα πολυ σπανιοτερα και ακριβωτερα Golf, Megane, Octavia, Astra κλπ κλπ....
Αντε να δω ρε μαγκες ποσοι απο εσας θα εκτιμησετε το Caliber και τις αρετες του οταν θα ψαχνετε αυτοκινητο, ωστε να επισκεφτειτε μια εκθεση για test drive και ποσοι τελικα θα πειστειτε απο τον ξεχωριστο του χαρακτηρα και τα 150 του αλογα ωστε να το παντρευτειτε-sorry-να το αγορασετε....
Μεχρι τοτε εγω παραδινομαι
-
To PT Cruiser δεν θύμιζε τζιπάκι, αλλά νεκροφόρα και γενικά πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να νιώθουν σαν κοράκια!
Ακολουθούσε έναν πολύ διαφορετικό δρόμο και δεν ήταν τόσο φθηνό, επίσης δεν πρόσφερε 1800αρι με 150 άλογα σε τέτοια τιμή. Σου το λέω και το υπογράφω, πολλοί θα τσιμπήσουν. Σίγουρα δεν θα πάει για ρεκόρ πωλήσεων, μια που σε πολλούς δεν θα κάνει κλικ, αλλά δουλεύει σαν Δούρειος Ίππος για τα επερχόμενα μοντέλα...
-
Να πω και γω τη γνωμη μου...
Κατ'αρχην η Dodge ειναι θυγατρικη της DaimlerChrysler, γι'αυτο -αναγκαστικα- ξεκινουν οι πωλησεις του απο τις εδω αντιπροσωπειες (Λ.Κιφησιας, Γλυφαδα, Σαλονικα). Αν κρινω απο τις πωλησεις και κρατησεις που ειδα με τα ματια μου στην αντιπροσωπεια, μαλλον θα αναγκαστει η Dodge (και με τα επερχομενα μοντελα), να ανοιξει αποκλειστικα νεες αντιπροσωπειες.
Για το αυτοκινητο μπορω να πω πολλα, πρωτα απ'ολα ομως δεχομαι ευχες, ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ χεχεχε. Τεταρτη θα το εχω.
Εχουμε και λεμε, οι 3 κατηγοριες των 1800cc που εχουν ερθει στη χωρα μας ειναι οι εξης S, SE και SXT. Οι διαφορες τους ειναι στα εξτρα που θα εχουν, τιμες στις 17.500, 18.500 και 21.500 - με στανταρτ αρκουδισιον, ραδιο-cd με 6 ηχεια (8+1subwoofer το SXT), 17αρες ατσαλινες ζαντες (οι 18αρες αλουμινιου ειναι στο SXT και τα διλιτρα που θα ακολουθησουν), ανακλινομενα καθισματα (εκτος S) και αλλα πολλα που δεν ειναι αναγκαιο να γραψω
Στην οδηγηση μου φανηκε πολυ καλο, ουτε θορυβος, πολυ καλο στα κρατηματα, το μονο αρνητικο ειναι η ορατοτητα πισω γιατι εχει μικρο -πισω- παρμπριζ. Καθρεφτες, εργονομια, πολλοι χωροι για μικροαντικειμενα, ανετο για μπρος και πισω επιβατες (ποδια και κεφαλι), λιτο ταμπλο και τα πλαστικα... Τα πλαστικα... Εχετε μπει σε Cherokee??? Ιδια πλαστικα χρησιμοποιουν, στο 'ματι' φαινεται φθηνο, ευτυχως ομως ειναι καλο (θα δειξει και μετα απο λιγο καιρο)
Φρενα πολυ καλα, επιταχινει γραμμικα απο ψηλα, ΔΕΝ εχει την τρελη ροπη, παρ'ολα αυτα τα 150 ατια χωνουν σε ανηφορα, και πολυ 'ασχημα' κιολας
Εκανα 2 φορες test drive απο το καταστημα της Λ. Κιφησιας, τη μια μεσα στο Μαρουσι και στην Κιφησίας και την αλλη μερα Αττικη Οδο, μεχρι Κορωπι και πισω (το ανοιξα μεχρι 175 με αρκουδισιον, ειχε και κινηση λεμε)
Η εταιρια 'δινει' μεση καταναλωση τα 7.3lt/100km.
Λαδια πανε γυρω στα 65 με 70 ευρωπουλα, και το μεγαλο σερβις κοντα στα 350.. Τα κυβικα, τα αλογα, ΟΙ ΧΩΡΟΙ (ενας απο τους πιο σημαντικους λογους που το πηρα), τα εξτρα και η διαφορετικοτητα (αμερικανικο με κινητηρα συνεργασιας Chrysler/Mitsubishi/Hiunday) κανουν τη τιμη να φαινεται υπερβολικα ΤΕΛΕΙΑ. Μη το παρετε, απλα οδηγειστε το...
-
Ξεχασα να αναφερω, πως ημουν, ειμαι και θα μεινω λατρης των γερμανικων αυτοκινητων (εχω οδηγησει πολλα), απλα αυτο μου 'πηρε' τη καρδια απο τη στιγμη που το ειδα και το οδηγησα.
Το Caliber ΔΕΝ εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το PT Cruiser, oυτε με τη Chrysler.
Μιλαμε το ενα ειναι 'νεκροφορα', αγγλικο ταξι και το αλλο κατι σε χατσμπακ και SUV...
-
Οτι αρνητικο εχω διαβασει μεχρι στιγμης απο τον ειδικο τυπο αναφερεται σε υπερβολικα 'μουτρα' και παρωχημενα πλαστικα.
Βεβαια το μεν πρωτο ειναι εξαιρετικα ευκολο να το πετυχεις με οποιοδηποτε προσθιοκινητο μεσα σε πιστα,το μεν δευτερο χρησιμοποιείται ως πασπαρτού απο τους δημοσιογραφους
-
Συγχαρητήρια, καλοτάξιδο φίλε μου!
-
ovelixxx το SXT τι είχε παραπάνω που σε έκανε να το προτιμήσεις απο το SE? Επίσης απο άποψη διαθεσιμότητας τι εντύπωση σχημάτισες?
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και απο εμένα
-
Ωραίο είναι...σε αυτή την τιμή βεβαίως!
-
Ο χρήστης ovelixxx έγραψε:
Τα κυβικα, τα αλογα, ΟΙ ΧΩΡΟΙ (ενας απο τους πιο σημαντικους λογους που το πηρα), τα εξτρα και η διαφορετικοτητα (αμερικανικο με κινητηρα συνεργασιας Chrysler/Mitsubishi/Hiunday) κανουν τη τιμη να φαινεται υπερβολικα ΤΕΛΕΙΑ. Μη το παρετε, απλα οδηγειστε το...Hyundai!
Με γεια και καλοτάξιδο. Πόση εγγύηση δίνει η αντιπροσωπεία;
-
Hyundai σωστα, με συγχωρεις.. Κεκτημενη ταχυτης
Σας ευχαριστω και για τις ευχες.. Λοιπον:
Εγγυηση, δινουν 2 χρονια για μηχανικα και ηλεκτρονικα μερη και 7 χρονια για το χρωμα -το οποιο ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ 500 ευρω το μαυρο (απλο) και 900 ευρω τα υπολοιπα μεταλλικα...
Εγω, απο τις εκδοσεις S, SE και SXT, πηρα την SE (μεσαια), κι αυτο γιατι δεν ειχε την SXT (πληρη εκδοση) και επειδη η S (απλη) δεν επεφταν τα πισω καθισματα, πραγμα που με ενδιαφερει.
Θα σας γραψω τα χαρακτηριστικα και τον εξοπλισμο τους παρακατω..
-
Το εκλεισα τη περασμενη Τεταρτη, Πεμπτη και Παρασκευη εκανα test drive και -πρωτα ο Θεος- Τεταρτη θα το εχω στα χερια μου..
Λοιπον, χαρακτηριστικα:
Τυπος κινητηρα: Ι-4 DOHC 16V VVT
Kυβισμος: 1798cc
Iπποδυναμη/Στροφες: 150@6500
Ροπη/Στροφες: 168@5200
Τροφοδοσια/Αναφλεξη: Ελεγχομενη απο υπολογιστη/Διαδοχικος ψεκασμος πολλαπλων σημειων
Κιβωτιο Ταχ: 5+1
Αναρτησεις: Mc Pherson, μονοκομματα κατω ψαλιδια, αντιστρεπτικη δοκος / Πολλαπλων συνδεσμων
Φρενα: Αερ Δισκοι/Δισκοι
Διαμετρο Στροφης: 10.8μ
Διαστασεις Ελαστικων: 215/60 R17
Ρεζερβουαρ: 51lt
Μηκος: 4.415
Πλατος: 1.8
Υψος: 1.535
Αποσκευες: 524 εως 1585lt (τα καθισματα που σας ελεγα!!!)επιταχυνση: 10.9
τελικη: 185
καταναλωση (εντος, εκτος, μεση): 9,6/6/7,3
ρυποι: 174 γρ/χλμ
Dodge Caliber 2006