-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για χαρη της συζητησης μη χρησιμοποιειτε δυο μετρα και δυο σταθμά.
Οταν καποιοι ειπαμε, 'Τωρα θυμηθηκε την τεντα ο 30φ', λαβαμε την απαντηση 'σημασια εχει το τι λεει και οχι το πότε'Συμφωνώ! Και όσο επιμένουμε να αποφεύγουμε την ουσία τόσο θα πληθαίνουν τέτοιου είδους ατοπήματα, εκατέρωθεν.
edit: θεωρώ ότι δεν απευθύνεσαι σε μένα, μιας κι εγώ είμαι σταθερός από την αρχή σε όσα γράφω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για χαρη της συζητησης μη χρησιμοποιειτε δυο μετρα και δυο σταθμά.
Οταν καποιοι ειπαμε, 'Τωρα θυμηθηκε την τεντα ο 30φ', λαβαμε την απαντηση 'σημασια εχει το τι λεει και οχι το πότε'Αν αυτό πηγαίνει στο δικό μου τελευταίο μήνυμα, απαντώ λέγοντας ότι έχει σημασία το ότι οι ίδιοι οι δικηγόροι του ΔΣΑ δεν αντέδρασαν όταν βλάπτονταν από μέλη τους πολίτες σχετικά ανίσχυροι, αλλά αντέδρασαν με ανακοίνωση όταν άρχισαν να βλάπτονται τα ίδια τα μέλη τους.
Προσωπικά δεν διαφωνώ με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αλλά κατηγορώ την ύπαρξη άμεσου προσωπικού συμφέροντος. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ανεξαρτήτως κινήτρου των δημοσιογράφων που εγκαλείς, μπορείς να μας αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδείς; Και θα σε παρακαλέσω να μην επικαλεσθείς δικαστικές αποφάσεις, γιατί....
Αν δεν δεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, τι αποδείξεις θα μπορούσε κάποιος από εμάς να σου δώσει, βρε σκαλουάν;
Ας πούμε δημόσια έγγραφα, ορατές αποδείξεις παραβάσεων και παραβιάσεων.
- Πως μπορούνί να έλθουν στα χέρια μας Δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν παραβάσεις και παραβιάσεις;
- Άντε και έτυχε να έλθει ένα. Πως μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε;
Ο Δημοσιογράφος έχει βήμα. Εγώ δεν έχω. Αν πέσει κάτι στα χέρια μου, πως μπορώ να το δημοσιοποιήσω;
Απάντηση: ΔΕΝ μπορώ, εκτός και βολεύει κάποιον Δημοσιογράφο με βήμα!
Έχω προσωπική πείρα επί του θέματος, δυστυχώς. Κάτι εξόφθαλμα, υπερβολικά, απροκάλυπτα παράνομο, το οποίο 'τρέχει' εδώ και χρόνια και για το οποίο ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. Να φανταστείς ότι ζήτησα από εφημερίδες να το δημοσιεύσουν επί πληρωμή (και με τ' όνομά μου από κάτω) και αρνήθηκαν!
-
Μπορείς να κάνεις χρήση του συνταγματικού σου δικαιώματος για να έχεις πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα. Επίσης, συμβόλαια κλπ διαρρέουν κι από μέσα από τις επιχειρήσεις...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Φιλε migf1, ακομα δεν εχεις καταλαβει δυστυχως.Πρεπει να στο ζωγραφισω ισως;Οι ανθρωποι αυτοι κερδιζουν το παντεσπάνι τους εκβιάζοντας και κατασκευάζοντας σκευωρίες.Αν εσυ νομιζεις οτι βλεπεις τον Ρομπεν των Δασων εν Ελλάδι, μαλλον ειναι πιο πιθανον το δικο σου κριτήριο να είναι λάθος.
Θα σε προσκαλέσω/προκαλέσω να μου δέιξεις ένα έστω ποστ μου που να λέει ή να υπονοεί ότι θεωρώ τον ΜΤ Ρομπέν των Δασών εν Ελλάδι (για τους άλλους δεν έχω μιλήσει καθόλου).
Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν πολλές διαβαθμίσει του γκρι!
Η apriori απόρριψη του οποιουδήποτε ή/και τις επιχειρηματολογίας του είναι η εύκολη επιλογή (μερικές τραβηγμένες φορές ίσως και θεμιτή). Η δύσκολη είναι να δεχτείς ότι όλοι ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τον πρώτερο (και μεταγενέστερο) βίο τους κάποιες στιγμές λένε/αποκαλύπτουν και αλήθειες. Και το ακόμα πιο δύσκολο είναι να προσπαθείς τουλάχιστον να τις εντοπίσεις!
Επί του θέματος μας σε προσκαλώ/προκαλώ επίσης να επιχειρηματολογήσεις στο ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο ΜΤ στις εκπομπές του για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα είναι κατασκευασμένα ή εκβιασμένα (δλδ ψευδή). Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θς είμαι από τους πρώτους που θα τον 'κράξουν' για το συγκεκριμένο θέμα!
ΥΓ. Οι ίδιες προσκλήσεις/προκλήσεις ισχύουν κια για τον ΑΣ!
Δεν υπαρχει κάποιος λόγος για μένα τουλάχιστον να μπω στη διαδικασία των προκλήσεων.Ο ΜΤ και αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι δεν ασκουν δημοσιογραφια IMHO.Εκβιαζουν όποιον θέλουν και υποκαθιστούν τους θεσμούς (που δεν λειτουργούν).Το κακό κατα τη γνώμη μου δεν είναι αυτό αλλα το οτι υπαρχουν συνανθρωποί μας που επικροτούν αυτη την τακτική
edit διόρθωσα ορθογραφικο λάθος
Στην διαδικασία των προΣκλήσεων (που προηγείτο και χρονικά των προκλήσεων στο ποστ μου) υπάρχει κάποιος λόγος να μπεις; Να υποθέσω πως επίσης όχι;
όχι βέβαια
απλά απάντησα γιατί αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε μένα. -
αυτό που ενοχλεί εμένα τουλαχιστον ΔΕΝ είναι το γεγονός οτι βγαίνουν στη φόρα αυτά που έκανε ο καθε φυντανίδης,αλλά ο τρόπος που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να εκβιασουν τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας και δεν τους ελέγχει κανένας.
Αν σε μια περίπτωση κάποιος που έχει κατηγορηθεί, καταδικαστεί απο τον φασίστα ΜΤ αποδειχτεί οτι είναι αθώος,ποινικά ηθικά ή οτιδήποτε άλλο ΠΩΣ θα αποκατασταθεί η υπολήψή του;
Θα πεί ποτε ο ΜΤ οτι:ναι κύριοι εχω κάνει λάθος και θα καταδικαστεί ποτε απο τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους;;;;Μερικοί απο μας έχουμε φτάσει σε σημείο να αμφισβητούμε ΟΛΟΥΣ τους θεσμούς και να πιστευουμε στο αλάθητο του ΜΤ.
Μ΄αυτό δεν λέω οτι δεν υπαρχουν διεφθαρμένοι δικαστές,πολιτικοί κ.α. αλλά άλλο ένας πεντε δεκα διεφθαμένοι άνθρωποι και άλλο η στάση : ευτυχώς υπαρχει και ο ΜΤ και λειτουργεί κάτι, όπως λέει (υπονοεί) ο skullone.
Δλδ αν δεν πιστευεις στα δικαστικό σύστημα και αμφισβητείς ΟΛΕΣ τις δικαστικές αποφάσεις πως δέχεσαι τα δημόσια εγγραφα που παρουσιαζει ο ΜΤ,αυτά ποιοί τα εκδίδουν; γιατί αυτά τα αποδέχεσαι εξ αρχής ως αξιοπιστα; -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ας σου απαντήσω skullone αφού δαπάνησες τόση ενέργεια και μου άνοιξες τα μάτια με τις εξαιρετικά απόρρητες πληροφορίες σου .
Η υπόθεση Κορκολή γιατί δεν αναφέρεται στην λίστα με τις μεγάλες αποκαλύψεις του κυριού που μου λές οτι δεν παρακολουθώ με την απαιτούμενη προσοχή τις εκπομπές του.Λοιπόν, στην υπόθεση Κορκολή:
- Η βιντεοκασέτα ήταν μαγνητοσκοπημένη από ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον κορκολή. Την χρησιμοποιούσε δε για να καμαρώνει με τους φίλους του για τα κατορθώματά του. Εδώ ο κορκολής δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα της κοπέλας που μαγνητοσκοπούσε εν αγνοία της;
- Όσο κατάπτυστο κι αν τον θεωρώ για το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του ως 'προτύπου' (να τα βράσω τέτοια πρότυπα) και ως 'σταρ' για να ρίξει ανήλικες, ΔΕΝ σπαταλά δημόσιο χρήμα ούτε δικάζει φουκαράδες.
Δηλαδή, όσο γελοίος κι αν είναι ο κορκολής, σε σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα ή την καλπονοθεία με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, είναι ένας φτωχοδιάβολος.
Στο ζήτημα του λαϊκισμού, ήδη έχεις πάρει νομίζω επαρκείς εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα, το μόνο που σου απομένει να κάνεις είναι να δαπανήσεις κι εσύ φαιά ουσία για να σκεφθείς μην τυχόν και κάπου κοιτάς το δέντρο και σου ξεφεύγει το δάσος.
skullone Δημοσιεύθηκε: 25/11/05 4:48 Θέμα δημοσίευσης:
manosk έγραψε:
Τώρα στενοχωρήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών;;;Όταν τα μέλη του έβγαιναν μεσούσης της ανάκρισης υποθέσεων που είχαν αναλάβει σε τηλεπαράθυρα και έλεγαν τα πάντα με το επιμύθιο (όταν δεν τους βόλευε) 'Όμως περισσότερα [ποια περισσότερα;] δεν μπορώ να πω γιατί είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης', όλα ήταν καλά;
Θυμήθηκαν τα περί δεοντολογίας όταν άρχισαν να είναι στόχοι των τηλεδικείων τα μέλη τους τα ίδια, όχι όμως όταν ήταν στόχος πολίτες που κατέφευγαν στη δικαιοσύνη.Ακριβώς! Τώρα τους έπιασε ο πόνος, που βγήκαν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα.
Τι είναι 10.000 δικηγόροι πνιγμένοι στον πάτο της θάλασσας;
Μια καλή αρχή.
τώρα κατάλαβα, χρειάστηκε να καταναλώσω πολύ φαιά ουσία.
Καλά κρασιά -
Κι εσένα ποιος σου λέει ότι όσοι αποκαλύπτουν τις βρωμιές των μεγαλόσχημων έχουν ως στόχο τον εκβιασμό; Βλέπω ότι σ'έχει πιάσει ένας οίστρος υπέρ των φυντανιών, των τεγοπουλαίων, όλων όσων τόσα χρόνια έχουν στήσει ένα διεφθαρμένο καθεστώς και λυμαίνονται αυτήν τη χώρα. Εγώ δεν έχω καμία ευαισθησία γι'αυτούς, όπως αυτοί δεν έχουν καμία ευαισθησία για μένα ή για οποιονδήποτε από εμάς. Γιατί λοιπόν να πάρω το μέρος τους;
Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των αποκαλύψεων... Αν ήταν ψέματα, δε νομίζεις ότι θα έσπευδαν να τα διαψεύσουν; Αλλά κι αυτό ακόμη δεν θα ήταν αρκετό πλέον, γιατί:
- Τους έχουμε πάρει πια χαμπάρι τους αριστερούς ψάλτες και τα μαντρόσκυλα.
- Πολλές φορές βγήκαν διάφοροι και διέψευδαν μέχρι που ήρθαν κι άλλες αποδείξεις για τη δράση τους και το βούλωσαν οριστικά.
Αν είσαι οπαδός της ελευθεροτρυπίδας, είναι πρόβλημά σου. Εγώ δεν είμαι οπαδός κανενός και εξοργίζομαι όταν το κάθε λαμόγιο μου παριστάνει τον 'αριστερό' και τον τιμητή των πάντων.
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
[snip]
Μερικοί απο μας έχουμε φτάσει σε σημείο να αμφισβητούμε ΟΛΟΥΣ τους θεσμούς και να πιστευουμε στο αλάθητο του ΜΤ.
[snip]Μια επισήμανση σε ότι αφορά εμένα και μόνο εμένα. Δεν πιστεύω στο αλάθητο του ΜΤ, αλλά στο αλάθητο των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ εγγράφων που παρουσίασε στις εκπομπές του για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα (Βεντουράκη-Φυντανίδη).
Και φυσικά το πιστέυω μέχρις απόδειξης του εναντίου (κάτι που 10 μέρες τώρα όχι μοόνο δεν έχει αποδειχτεί ούτε διαψευσθεί, αλλά ούτε καν έχει σχολιαστεί από την μεριά των καταγγελμένων). -
Είναι το γνωστό 'δεν εστιάζω στο αν ισχύουν οι κατηγορίες αλλά στη... φινέτσα και στο κοινωνικό status του εγκαλούντος'. Αλλοίμονό μας αν λειτουργούσε έτσι η δικαιοσύνη και τα πολιτεύματα! Αποδεικνύουν το Φυντάνι και ο Τεγόπουλος, καθώς και οι απολογητές τους, πόσο ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι τελικά, γιατί έχουν την απαίτηση να μηδενίζουν οποιονδήποτε τους εγκαλέσει για ο,τιδήποτε (χωρίς - βεβαίως - ΠΟΤΕ να επιχειρηματολογήσουν ή να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους), έτσι ώστε να παραμένουν στο απυρόβλητο και να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.
-
Λοιπόν... παρακολουθώ κάποιο μέρος των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου(έχουμε και δουλειά το πρωί). Ενδιαφέροντα τα όσα μας λέει, καλά κάνει και βγάζει κάποια θέματα. Κρίμα που, μερικές φορές, χρειάζονται τέτοιου είδους εκπομπές για να επέμβει εισαγγελέας και να ψάξει την υπόθεση(βέβαια, σε ορισμένες υποθέσεις, σαν του 'θείου' Σωκράτη, ότι και να κάνει ο εισαγγελέας, η υπόθεση θάβεται με την σύμφωνη γνώμη του συνόλου των πολιτικών 'μας').
Δεν είναι όμως και κανένας άγιος ο κ.Μάκης: πότε έβγαλε τις βρωμιές των αφεντικών του; Γιατί καλεί πάντα στις εκπομπές του ανθρώπους που συμφωνούν με την πλειοψηφία των ιδεών του; Ο 'υπέρτατος Δημοκράτης' δεν αφήνει να μιλήσουν καλεσμένοι συνομιλητές ΑΝ πάνε να θίξουν και κάποιες άλλες πτυχές(άσε που δεν τους ξανακαλεί στις εκπομπές του).
Αυτό που κάνει ο Τριανταφυλλόπουλος είναι μια μίξη δημοσιογραφίας και κατάθεση-επιβολή προσωπικών πεποιθήσεων(σίγουρα, με πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και άλλες που μου φαίνονται τουλάχιστον υποκριτικές).
Εν κατακλείδι: καλό είναι να υπάρχουν εκπομπές που αποκαλύπτουν βρωμιές που κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά πάντοτε να κρίνετε ΚΑΙ εσείς, με το δικό σας προσωπικό κριτήριο, το τι σας σερβίρουν και το αν έχει κάποιος συμφέρον από αυτές τις αποκαλύψεις.
Για τον Ευαγγελάτο, τι να πω; Αναξιόπιστος ως δημοσιογράφος, κατά την άποψή μου(με αποκορύφωμα τα ψευδή ρεπορτάζ απ'τον πόλεμο του Ιράκ) και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για την αποκάλυψη πραγμάτων(φέρνουμε μια δημοσιογράφο ξεβράκωτη και με τα πόδια ανοιχτά για να ρίζει τα χαζοαρσενικά και να 'ανοιχτούν') είναι κατάπτυστες. Αυτό ΔΕΝ είναι σοβαρή δημοσιογραφία(μάλλον κάτι άλλο θυμίζει).
Προσοχή: ΔΕΝ είπα ότι τα θέματα που θίγει δεν πρέπει να τα θίγει, αλλά, κουβέντες στο ρεπορτάζ, του τύπου: 'τι δουλειά έχει να είναι γενικός διευθυντής Οργανισμού άνθρωπος χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου', μου φαίνονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αστείες --- Όσα πτυχία και να έχει κάποιος, αν ΔΕΝ ξέρει την αγορά και πώς λειτουργεί και ΔΕΝ ξέρει να 'διαβάζει' τους ανθρώπους, κλάφτα Χαρίλαε που λένε(ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, μου θυμίζει Υπουργούς Οικονομικών - είτε κίτρινους είτε πορτοκαλί - που, χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ σε κάποια ιδιωτική-προσωπική εταιρεία τα μοντέλα που διδάχθηκαν σε κάποια σχολή, πάνε και τα εφαρμόζουν σε μια ολόκληρη χώρα, με καταστροφικές συνέπειες, τις περισσότερες φορές). -
-
Ξαφνικα 'θυμηθηκε' ο Μακης οτι ο Τεγοπουλος και ο Χρηστιδης ειναι συνέταιροι εχει καταντησει πολυ γελοίο το σκηνικο , τωρα φανταζομαι θα απαντησει η Ελευθεροτυπια με τις μισες σελιδες της να αναφερονται στο Ι5 του Μάκη.
Τα ΜΜΕ στην Ελλαδα ειναι τεραστιο μπουρδέλο. -
Αυτά να τα βλέπουν όσοι θεωρούν 'ποιοτική' την 'Ε'...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξαφνικα 'θυμηθηκε' ο Μακης οτι ο Τεγοπουλος και ο Χρηστιδης ειναι συνέταιροιΤο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ό,τι έχει 'ξεχάσει' ότι ο συνεταίρος του είναι τσάτσος του Κόκκαλη και πρωτοστάτης στο παιχνίδι που παίχτηκε από το Χρηματιστήριο στις πλάτες του 'λαουτζίκου'
Και ότι θα το 'θυμηθεί' όταν θα κρίνει εκείνος σκόπιμο ανάλογα με τις τότε συμμαχίες του...
Το επιχείρημα του Μάκη εναντίον του Φυντανίδη 'δεν μπορείς να είσαι πολέμιος της διαπλοκής και να είσαι ο ίδιος διαπλεκόμενος' (απόλυτα σωστά) εφαρμόζεται και στην περίπτωση του Μάκη, 'δεν μπορείς να είσαι ο τιμητής των πάντων και να είσαι συνεταίρος με τη λέρα'
Τα ΜΜΕ στην Ελλαδα ειναι τεραστιο μπουρδέλο.
Αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια. Δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι κάπου μπλεγμένος και διαπλεκόμενος και οι ανταγωνιστές του να βγάζουν σε βάρος του σκάνδαλα και 'σκάνδαλα'. Από Μπόμπολα και Κουρή μέχρι Αλαφούζο (που πήγαν τα χρήματα που έβγαλε από το Χρηματιστήριο για την 'Κ' ?) μέχρι Τεγόπουλο.
Απλά πιστεύω πως ο Μάκης είναι από τους χειρότερους.
Και κάτι ακόμα (πχ. προς το φίλο migf1): το αν ισχύουν όσα αποκαλύπτει δεν είναι το μοναδικό θέμα. Είναι σημαντικό και το δικαίωμα στην πληροφόρηση είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά όχι αρκετά, ώστε:
ο Να παραβιάζονται άλλα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα
ο Να χρησιμοποιούνται παράνομες μέθοδοι (απόφαση ΣτΕ)
ο Να δημοσιοποιούνται οι πληροφορίες επιλεκτικά (η ιστορία με τη γυναίκα του Φυντανίδη είναι 2,5 ετών παλιά)
ο Να καλλιεργείται ένα κλίμα απαξίωσης προς τη Δικαιοσύνη (το βλέπουμε πολλάκις και σε αυτό το θέμα, 'έλα μωρέ, και τι έγινε που τον αθώωσε το Δικαστήριο ?' ) και να αναγορεύεται ο ίδιος σε υπέρτατο κριτή
o Να μην τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία (ο Δώρος Γεωργιάδης αθωώθηκε, δεν είδα επανόρθωση... ομοίως και ο Κορκολής)O σεβασμός των παραπάνω δεν είναι 'φρου και αρώματα', είναι μέρος της ουσίας της Δημοκρατίας.
-
Ας φρόντιζαν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να μην την απαξίωναν με παραδικαστικά και άλλες τέτοιες αηδίες, για να μην έχουν να αντιμετωπίσουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Να θυμίσω μήπως τη διαπλοκή με τη Μητρόπολη Λαμίας που έφτασε να εκβιάζει και να χαρατσώνει δυο δήμους στην Αττική;
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Και όπου υπάρχουν μιλημένες αποφάσεις και ολιγωρίες δικαστηρίων (βλέπε παραίτηση του Δημοσίου από την περιουσία του για χάρη μοναστηριών και παπαδοκηφήνων, υπόθεση Κορκολή, υπόθεση ΠΣΕ Πολυτεχνείου Κρήτης), να βγαίνουν και να στηλιτεύονται. Και να βγαίνουν και στη σέντρα οι επίορκοι δικαστές.
Δεν σέβομαι κανέναν κρατικό λειτουργό ή έχοντα εξουσία, αν δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Και προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγγείλω κάθε κατάχρηση εξουσίας - εκτός κι αν η καταγγελία εις βάρος των διεφθαρμένων και των καταχρωμένων την εξουσία ονομάστηκε ξαφνικά... ρουφιανιά (ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ).
-
Και για να το κάνω φραγκοδίφραγκα αυτό που είπα προηγουμένως:
Όταν ανέρχεσαι σε μια θέση ευθύνης, δε σε βάζουν εκεί για να καμαρώνεις και να πουλάς μαγκιά. Έχεις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συγκεκριμένα καθήκοντα και θα πρέπει την εξουσία σου να την αντιμετωπίζεις ως ευθύνη και όχι ως μέσο για να πουλήσεις τσαμπουκά ή για να τ'αρπάξεις.
Αν όμως φερθείς σαν τον Καλούση, τον Ζήση, την Ηλία (και δεκάδες άλλους του συναφιού αυτού), τότε ΕΣΥ εξευτελίζεις και απαξιώνεις τον θεσμό που εκπροσωπείς. Δε μπορείς να παραπονιέσαι μετά για τους δημοσιογράφους ή για όποιον βγάλει στη φόρα τις βρωμιές σου.
ΌΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ αυτός που ξεσκεπάζει όσους καταχρώνται την εξουσία τους. Το καθήκον του ως πολίτης κάνει. Και δυστυχώς η ανοχή μας και ο φόβος 'μη μπλέξουμε' έχουν καλλιεργήσει αυτόν τον εσμό των δικτατορίσκων, των αναίσθητων, πωρωμένων υποκειμένων σε όλους τους χώρους:
Στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στο εμπόριο, στην αστυνομία, στα τελωνεία, στο διαδίκτυο, στις δισκογραφικές εταιρείες, στον Τύπο, παντού.
Αρκετά λοιπόν με την καραμέλλα 'είναι φασίστας/ρουφιάνος/καταδότης αυτός που έβγαλε στη φόρα το Νικολετάτο, τον Χρηστίδη, τον Τεγόπουλο, το Λαμπράκη, το Μπόμπολα, το Γιοσάκη, τον Καλούση, τον Παπαντωνίου, τη Σουλτάνα του Αιγαίου, το Μητροπολίτη Τάνγκα, τον Καλλίνικο, τον 'μην τολμήσεις να ξαναβάλεις κερί' (τον Αττικής ντε!!!), τον Χριστόδουλο'.
Και μόνον ότι τέτοια λαμόγια είναι οι εφευρέτες του όρου 'τηλεδίκη' μου αρκεί για να συμπεράνω ότι μιλούν εκ του πονηρού.
-
Δυο ψιλοασχετα μεταξυ τους ζητηματα:
- Χθες ζουγκλα ειδα μονο σε κατι διαλλειματα απο τα αθλητικα και αυτο που βασικα ειδα ειναι ενα 'καυτο' ρεπορταζ, οτι πριν απο 7 χρονια στο χωριο του Λαλιωτη αγορασε ενας εργολαβος 21 φωτιστικα απο εταιρια της Βεντουρακη.
Ε - Λ - Ε - Ο - Σ - Επειδη εχω ενα ψιλοκολλημα με τη στρατηγικη, δεν περναμε και στο δια ταυτα; Ποιος ειναι δηλαδη ο απωτερος σκοπος του Δημοσιογραφου; Να διασυρθει η Ελευθεροτρυπιδα; Αντε και τα καταφερε. Ποια ειναι η γνωμη σας; Η Ελλαδα θα γινει καλυτερη, χειροτερη ή ιδια; Αντεχει το συνολικο επιπεδο των εντυπων στη χωρα, την απωλεια της Ελευθεροτυπιας; Απο την αλλη, θα ενοιαζε κανεναν αν το ΘΕΜΑ εκλεινε αυριο κιολας;
- Χθες ζουγκλα ειδα μονο σε κατι διαλλειματα απο τα αθλητικα και αυτο που βασικα ειδα ειναι ενα 'καυτο' ρεπορταζ, οτι πριν απο 7 χρονια στο χωριο του Λαλιωτη αγορασε ενας εργολαβος 21 φωτιστικα απο εταιρια της Βεντουρακη.
-
Όποια κι αν έκλεινε, εμένα ΝΑ και ΝΑ.
Βέβαια, έχω δηλώσει πολλάκις τη θέση μου ότι οι posers καλόν είναι να εξαφανίζονται από προσώπου γης...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[snip]
Αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια. Δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι κάπου μπλεγμένος και διαπλεκόμενος και οι ανταγωνιστές του να βγάζουν σε βάρος του σκάνδαλα και 'σκάνδαλα'. Από Μπόμπολα και Κουρή μέχρι Αλαφούζο (που πήγαν τα χρήματα που έβγαλε από το Χρηματιστήριο για την 'Κ' ?) μέχρι Τεγόπουλο.Απλά πιστεύω πως ο Μάκης είναι από τους χειρότερους.
Και κάτι ακόμα (πχ. προς το φίλο migf1): το αν ισχύουν όσα αποκαλύπτει δεν είναι το μοναδικό θέμα. Είναι σημαντικό και το δικαίωμα στην πληροφόρηση είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά όχι αρκετά, ώστε:
ο Να παραβιάζονται άλλα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα
ο Να χρησιμοποιούνται παράνομες μέθοδοι (απόφαση ΣτΕ)
ο Να δημοσιοποιούνται οι πληροφορίες επιλεκτικά (η ιστορία με τη γυναίκα του Φυντανίδη είναι 2,5 ετών παλιά)
ο Να καλλιεργείται ένα κλίμα απαξίωσης προς τη Δικαιοσύνη (το βλέπουμε πολλάκις και σε αυτό το θέμα, 'έλα μωρέ, και τι έγινε που τον αθώωσε το Δικαστήριο ?' ) και να αναγορεύεται ο ίδιος σε υπέρτατο κριτή
o Να μην τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία (ο Δώρος Γεωργιάδης αθωώθηκε, δεν είδα επανόρθωση... ομοίως και ο Κορκολής)O σεβασμός των παραπάνω δεν είναι 'φρου και αρώματα', είναι μέρος της ουσίας της Δημοκρατίας.
Μα δεν διαφωνώ (ύτε διαφώνησα ποτέ) με τα παραπάνω φίλε nass! Διαφωνώ με το να κλείνουμε apriri τα μάτια στην αλήθεια (από όπου κι όπως κι αν προέχρεται).
Σε δεύτερο επίπεδο φυσικά και θα ασχοληθούμε με τον χρόνο, τον τρόπο και την πηγή προέλευσής της. Στο τέλος όλα τα ζυγίζουμε, αλλά να μην δεχόμαστε την αλήθεια ως τέτοια επειδή την έβγαλε ο ΜΤ ή η 'Ε' είναι συνειδητός αποπροσανατολισμός (πάντα κατά την άποψή μου).
Η σημειολογία μιας εκπομπής του Μάκη και ο Φασισμός...!!!