-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αυτα τα ολιγα και ας ελπισουμε οτι καποιοι ανιστορητοι θα σταματησουν να χρησιμοποιουν την αγνοια και τα μαυρα μεσανυχτα που εχουν.Αν και οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ της ιστοριας της Αρχαιας Ελλαδας και της συγχρονης Πραγματικοτητας εκτος απο αδοκιμη και ιστορικα ανακριβης ειναι και εξαιρετικα απλο'ι'κη και μπορει να γινεται για λογους που οι περισσοτεροι κατανοουν καντε μια συγκριση των Αρχαιων Ελληνων και αυτα που αναφερονται πιο πανω και των Αμερικανων:
-Τι πολιτισμο μεταλαμπαδευσαν οι Αμερικανοι εκει που επεκταθηκαν.
(Βιετναμ-Αφγανισταν-Ιρακ κλπ)
-Τι συναισθηματα γενναει η Λεξη Ελληνας και Μ.Αλεξανδρος και ποια η λεξη Αμερικανος στους λαους ολου του κοσμου.Οι Αμερικάνοι μεταφέρουν το πολιτισμό τους σε όλο το πλανήτη. Το μπέιζμπολ, κόκα κόλα κλπ. Αυτόν έχουν, αυτόν μεταφέρουν.
Εγώ δε βλέπω καμία διαφορά μεταξύ των επεκτατικών πολέμων της Αρχαίας Ελλάδας και των σημερινών (π.χ. εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία). Ότι γινόταν τότε γίνεται και σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα έχουμε τον Ο.Η.Ε. που προβλέπει να μη γίνονται πόλεμοι με όπλα, μόνο με οικονομικά μέσα - μια μικρή τυπικότητα που παραβλέπεται.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μετα απο αυτο, νομιζεις οτι θα κατσω και θα διαβασω τι γραφεις παρακατω...
Το περιεργο θα ηταν να τα διαβαζες και ακομα πιο περιεργο να απαντουσες ......
Οχι βρε συ εχουν τη μεγαλυτερη πλακα.
Σοβαρα ε??
Ειναι απιστευτο τι θα σκεφτουν για να βγουν με το δικιο. Ανταλλαξε το Ελληνες με οτιδηποτε αλλο. Ρωμαιους, Βρετανους, Γερμανους κτλ.
**@ moderators
και ολους οσους πιστεψαν οτι μπορει να γινει σοβαρη συζητηση με τους δυο 'Εξ Αμερικης χρηστες:
**
Mετα την απαντηση αυτη ελπιζω να πεισθηκατε οτι μοναδικη επιδιωξη των περι ων ο λογος χρηστων ειναι αποκλειστικα το Flame Baiting και το TrollingΠροπαγανδα και τιποτε αλλο.
Νικος
Σωστα!!!!!
Η Αλεξανδρεια δεν υπηρξε ποτε....
Ουτε ο Ελληνιστικος Πολιτισμος
Ουτε το Κυμα'ι'κο Αλφαβητο
Ουτε ο Αρχιμηδης
Ουτε οι Καλάς
Ουτε η Ιωνια
Ολα ειναι Προπαγανδα.
Για ποιο λογο και απο ποιους δεν εχει σημασια....Εξαλλου ειπαμε:
Σκοπος δεν ειναι κανενος ειδους σοβαρη συζητηση.
Αυτο που προεχει ειναι το Τrolling.....@moderators:
Ετσι μπραβο παιδια.....
Προσεχετε τους κανονισμους.
H δημοτικοτητα να ανεβαινει και να μη βριζει κανεις.
Μιλησε κανεις για υποκρισια?? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωωωωπ!!! Τι εχουμε εδω??
Τrolling Flame Baiting του χειριστου ειδους και της ελεεινοτερης μορφης.
Ας απαντησουμε σε ανιστορητες κακιουλες με επιχειρηματα για να μη θιξουμε αυτους που βριζουν την ιστορια μας χρησιμοποιωντας το αφ υψηλου υφακι τους για να μας βριζουν εντος των οριων των κανονισμων.
Παμε λοιπον.....Μετα απο αυτο, νομιζεις οτι θα κατσω και θα διαβασω τι γραφεις παρακατω...
Οχι βρε συ εχουν τι μεγαλυτερη πλακα.
Ειναι απιστευτο τι θα σκεφτουν για να βγουν με το δικιο. Ανταλλαξε το Ελληνες με οτιδηποτε αλλο. Ρωμαιους, Βρετανους, Γερμανους κτλ.
Προπαγανδα και τιποτε αλλο.
Νικος
Σε ποιούς αναφέρεσαι?Γιατι όπως το έχεις γράψει μάλλον αδικείς και υποτιμάς πολλούς!
Nικο,
Αυτα τα διαβαζουμε στην ιστορια στο γυμνασιο και λυκειο. Που φυσικα δεν ειναι ποτε δυνατον να βγουνε οι Ελληνες τιποτα αλλο απο καταπιεσμενοι και εκπολιτιστες.
Και μην φοβαστε την ιστορια την διαβαζω και εγω πως ο Μεγ Αλεξανδος ισωπεδωσε την Θηβα και μετα την Τυρο. Λεμε τωρα οποιος του αντισταθηκε τους εδωσε και καταλαβαν. Και δεν λεω οτι δεν ηταν εκπολιτιστης αλλα .... (βλογαμε τα γενια μας κτλ )
Νικος
ΥΓ: Το ιδιο και οι Ρωμαιοι και μετα οι Βρετανοι και εφοσον το θελουμε και οι Αμερικανοι (που λεμε οτι θελουν να εκδημοκρατησουν το Ιρακ, αλλα ολοι μας λετε οτι δεν ειναι ετσι ειναι αποικιοκρατες/εισβολεις κτλ).
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
απλη απλουστατη ερωτηση απο εναν απλο και ταπεινο ανθρωπο:ο ΗΠΑμερικανος φυτρωνει εκει που δεν τον σπερνουν ναι ή οχι?
τη δουλεια εχει στο Ιρακ μπορεις να μου πεις?
με ποια δικαιοδοσια πηγε εκει?
με ποια δικαιοδοσια πηγε στη Βοσνια?
γιατι πηγε στο Βιετναμ? γιατι εριξε τις βομπες στη χιροσιμα και το ναγκασακι?
παρακαλω μια απαντηση, απλη και στρωτη.
Οταν μου απαντησεις στις εξης απλες ερωτησεις.
Ο Μεγας Αλεξανδρος τι δουλεια ειχε να παει στην Περσια.
Οι αρχαιοι υμων προγονοι γιατι πηγαν στην Σικελια και στην Μικρα Ασια.
Γιατι πηγαν στην Αλεξανδρια της Αιγυπτου;Με τι διακαιοδοσια πηγαν εκει;
Οι Αρχαιοι ημων προγονοι φυτρωνανε εκει που δεν τους σπερνανε η οχι;
(Η επειδη αυτοι ειναι πατριωτες μασς ειναι εξαιρεταιοι; )Νικος
-
αν και η ιστορια ειναι γνωστη, ο αλεξανδρος ηταν στρατηγος αυτοκρατωρ της συμμαχιας των ελληνων πλην λακεδαιμονιων που αποφασισε οτι ηταν καιρος να απελευθερωθουν οι ελληνες που ηταν υπο το ζυγο των περσων..εαν ο αλεξανδρος δεν κατελυε τη περσικη αυτοκρατορια μετα τις νικες του στις γνωστες μαχες ολα τα μερη που απελευθερωθηκαν θα ειχαν προβλημα...μη ξεχνας οτι ο αλεξανδρος μετα τη καταληψη της περσεπολης, κυνηγουσε περσες ευγενεις που προσπαθουσαν να οργανωσουν αντισταση...
οι αθηναιοι στη σικελια πολεμησαν ελληνες,δεν πολεμησαν ξενους...ειχαμε εμφυλιο πολεμο...ο ζωτικος μας χωρος ξεκινουσε απο τη κατω ιταλια και σταματουσε στη κιλικια...
Γιατι πηγαν στην Αλεξανδρια της Αιγυπτου;
δεν πηγαν,την εχτισαν!
σε γενικες γραμμες και με τις δυναμεις που ειχαν τοτε, μπορω να πω οτι εκατσαν στα αυγα τους...αν θες να μιλησουμε για εμφυλιες συγκρουσεις πολυ ευχαριστως!
-
ok ειναι πολυ ευκολο να κανεις κουλουβαχατα την παγκοσμια ιστορια...
εγω ξερω οτι οπου και να πας να πεις οτι εισαι ελληνας στην ανατολη,θα σε δεχτουν σα φιλο...οπου και να πεις αμερικανος, κινδυνευεις...
και τα παιδια το ξερουν αυτο...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
1+1=2
2+1=3
3+1=4
.
.
.
Λοιπον παιδακια στο επομενο μαθημα θα μαθουμε την Αφαιρεση.Και του χρονου θα μιλησουμε για το Μεγαλο Αλεξανδρο που εχτισε
και την Αλεξανδρεια της Αιγυπτου. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αν και η ιστορια ειναι γνωστη, ο αλεξανδρος ηταν στρατηγος αυτοκρατωρ της συμμαχιας των ελληνων πλην λακεδαιμονιων που αποφασισε οτι ηταν καιρος να απελευθερωθουν οι ελληνες που ηταν υπο το ζυγο των περσων..εαν ο αλεξανδρος δεν κατελυε τη περσικη αυτοκρατορια μετα τις νικες του στις γνωστες μαχες ολα τα μερη που απελευθερωθηκαν θα ειχαν προβλημα...μη ξεχνας οτι ο αλεξανδρος μετα τη καταληψη της περσεπολης, κυνηγουσε περσες ευγενεις που προσπαθουσαν να οργανωσουν αντισταση...
οι αθηναιοι στη σικελια πολεμησαν ελληνες,δεν πολεμησαν ξενους...ειχαμε εμφυλιο πολεμο...ο ζωτικος μας χωρος ξεκινουσε απο τη κατω ιταλια και σταματουσε στη κιλικια...
δεν πηγαν,την εχτισαν!
σε γενικες γραμμες και με τις δυναμεις που ειχαν τοτε, μπορω να πω οτι εκατσαν στα αυγα τους...αν θες να μιλησουμε για εμφυλιες συγκρουσεις πολυ ευχαριστως!
Εσεις δεν χαμπαριαζετε.
Οριστε. Απο που εγινε το Μεγ. Αλεξανδος αυτωκρατωρ των Ελληνων;
Με το σπαθι του ισως; Ποιος τολμησε να του αντισταθει; (βλεπε οι Θηβαιοι). Τι τους εκανε; (κατεστρεψε την Θηβα φυσικα). Οποτε ψαρωσανε οι υπολοιποι και σκυψαν το κεφαλι.Λες οτι στην Σικελια δεν υπηρχε αλλη ανθρωπινη ψυχη; Ερημια; Εχω τις αμφιβολιες μου.
Δηλαδη λες οτι η απαντηση στο Περσικο επεκτατισμο ηταν ο Ελληνικος επεπεκτατισμος; χμμ... και εδω εχω τις αμφιβολειες μου.
Ο Μεγαλος Αλεξανδρος ηθελε την δοξα και ηθελε να κατακτησει αλλα μερη και κρατη. Οι Περσες φυσικα και ηταν παντα απειλη σε αυτο συμφωνω. Δεν ξερουμε τι θα γινοτανε αν δεν τους εκανε με τα κρεμυδακια ο Μεγ Αλεξανδος.
Νικος
-
Και μην φοβαστε την ιστορια την διαβαζω και εγω πως ο Μεγ Αλεξανδος ισωπεδωσε την Θηβα και μετα την Τυρο. Λεμε τωρα οποιος του αντισταθηκε τους εδωσε και καταλαβαν. Και δεν λεω οτι δεν ηταν εκπολιτιστης αλλα .... (βλογαμε τα γενια μας κτλ )Νικος
ΥΓ: Το ιδιο και οι Ρωμαιοι και μετα οι Βρετανοι και εφοσον το θελουμε και οι Αμερικανοι (που λεμε οτι θελουν να εκδημοκρατησουν το Ιρακ, αλλα ολοι μας λετε οτι δεν ειναι ετσι ειναι αποικιοκρατες/εισβολεις κτλ).
Έχει μεγάλη διαφορά η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου από τους άλλους που αναφέρεις. Πόσο στρατό είχε αυτός και πόσο οι αντίπαλοι που επιχειρούσε να κυριεύσει; Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτή την εκστρατεία εισβολή. Αντίθετα, η εισβολή στο Ιράκ είχε σα μοναδικό σκοπό το χρήμα από το πετρέλαιο, δυστυχώς απέτυχε και το Ιράκ τώρα είναι μια τεράστια και πλούσια τρομοκρατική οργάνωση.
Το ξέρεις ότι ο στρατός του (μιλάμε για τους Μακεδόνες) είχε μια μορφή ασφάλισης, πόσα παίρνουν οι οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώνονται ΤΩΡΑ; Μπορούν να ζήσουν μ' αυτά που παίρνουν;
Για να κλείσουμε τη θεωρητική συζήτηση, επειδή έγιναν στο παρελθόν επεκτατικοί πόλεμοι (από διάφορους) δεν νομιμοποιούνται οι σημερινοί. Ο Ο.Η.Ε. δημιουργήθηκε γι' αυτό το σκοπό αλλά συνέχεια ανακύπτουν (όλως τυχαία) θέματα αναξιοπιστίας και χρηματισμού των στελεχών του - είναι γνωστό ότι ο Ο.Η.Ε. είναι εμπόδιο στους πολέμους των Η.Π.Α.
-
το ξερω οτι δεν ειναι χαζοι
αυτο ειναι σιγουρο!
ελα ομως που ειναι παντελως ασχετοι και φαινεται σε καθε ποστ αυτο.
ασχετοι δεν ειναι, απλως εχουν πλεον αμερικανικη οπτικη των πραγματων κατι που δε ταιριαζει με την ευρωπαικη οπτικη και πολυ περισσοτερο με την ελληνικη...σε θεματα πλην εξωτερικης πολιτικης, δε κρυβω οτι συμφωνουμε σε μερικα πραγματα...αλλα στα πολιτικα μερα με τη νυχτα...
πριν απο αυτην την ιστορια ποτε μου δεν ειρωνευτηκα συναδελφο ή κοροιδεψα απαντησεις τους (εκτος αν εγινε, που ειλικρινα δε θυμαμαι, σε τελειως χαβαλε επιπεδο και το σηκωνε η φαση). τα λεω λαθος?
δε προσεχω τοσο πολυ,παντως σε μια στιγμη τα μπινελικια ξεπερασαν τα εσκαμμενα...οχι απο σενα,γενικα μιλαω!τωρα ειναι καλυτερα...
-
νικο την εχασες τη μπαλα μου φαινεται...
Με το σπαθι του ισως; Ποιος τολμησε να του αντισταθει; (βλεπε οι Θηβαιοι). Τι τους εκανε; (κατεστρεψε την Θηβα φυσικα). Οποτε ψαρωσανε οι υπολοιποι και σκυψαν το κεφαλι.στρατηγος-αυτοκρατωρ ηταν ο τιτλος που του εδωσε το συνεδριο της κορινθου...δεν αναγνωριστηκε απο κανεναν ελληνα εκτος μακεδονων βεβαια ως βασιλιας! η θηβα δεν ηταν μια οποιαδηποτε πολη,ηταν η τεως υπερδυναμη του ελλαδικου χωρου που ξεσηκωθηκε μονο και μονο στο ακουσμα φημων περι θανατου του αλεξανδρου στον δουναβη...ο αλεξανδρος ομως ζουσε και κατεβηκε και την ισοπεδωσε..το ιδιο θα μπορουσε να ειχε συμβει και στην αθηνα και ομως δεν συνεβη...
Λες οτι στην Σικελια δεν υπηρχε αλλη ανθρωπινη ψυχη; Ερημια; Εχω τις αμφιβολιες μου.
υπηρχαν και καρχηδονιακες πολεις στη δυτικη σικελια που δεν αναμειχτηκαν στην εμφυλια συρραξη...
Δηλαδη λες οτι η απαντηση στο Περσικο επεκτατισμο ηταν ο Ελληνικος επεπεκτατισμος; χμμ... και εδω εχω τις αμφιβολειες μου.
οι περσες αναμειγνυονταν παντα στις εμφυλιες διαμαχες με τον εναν τροπο η τον αλλον...μολις βρεθηκε ισχυρη ηγεσια και στρατος καπως ικανος,οι ελληνες αποφασισαν να απωθησουν τους περσες απο τη μ.ασια...τα σχεδια αλλαξαν μετα τη μαχη της ισσου...
-
Εσεις δεν χαμπαριαζετε.
**1oν)Απο το συνεδριο των Ελληνικων Αμφικτυονιων (κατι σαν τις δικες σου states) το 338 π.Χ. στη Βοιωτια.
2ον)Απο τους αντιπροσωπους ολων των Ελληνικων Πολεων πλην των Λακεδαιμονιων το 336 π.Χ. στη Κορινθο ονομαστηκε Στρατηγος-Αυτοκρατωρ των Ελληνων και Αρχηγος τους ενατιον των Περσων. **Με το σπαθι του ισως; Ποιος τολμησε να του αντισταθει; (βλεπε οι Θηβαιοι). Τι τους εκανε; (κατεστρεψε την Θηβα φυσικα). Οποτε ψαρωσανε οι υπολοιποι και σκυψαν το κεφαλι.
Oι ΘΗΒΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ.Εξεγερθηκαν (αφου κυκλοφορησε η φημη οτι ο Αλεξανδρος πεθανε) παραβιαζοντας τη συμφωνια που οι ιδιοι ειχαν υπογραψει κατα το Συμεδριο των Αμφικτυονιων λιγο καιρο πριν.
Λες οτι στην Σικελια δεν υπηρχε αλλη ανθρωπινη ψυχη; Ερημια; Εχω τις αμφιβολιες μου.
Καλο θα ηταν να αναφερεις εναν πολεμο που εγινε με γηγενεις πληθυσμους κατα τη διαρκεια των αποικισμων.
-
Εγώ αυτό που ήξερα είναι ότι έστω κι ένα ποστ να είναι άσχετο με το τόπικ μεταφέρεται.Μιλάμε για 28 σελίδες με απίστευτα άσχετα ποστς,το τόπικ παραμένει ανοιχτό,κανείς ουδέποτε μίλησε για το πού στέκεται πολιτικά και τώρα το μπάχαλο μαίνεται μεταξύ Περσίας και New York γωνίας.Μπαίνουν νέα μέλη κάθε ημέρα και αυτό που βλέπουν είναι μια απίστευτη σύγχυση.Αλλού μπαίνουν και άλλα διαβάζουν.
Αν κατασταλλάξαμεσ'αυτό το θέμα Μέγας Αλέξανδρος vs.Μέγας Ηλίθιος τουλάχιστον ας αλλάξει κάποιος τον τίτλο.
**Ειδικά boys εσείς από το Αμέρικα δεν θα έπρεπε να μιλάτε για τον Μεγάλο Αλέξανδρο,όταν ως χώρα τον μόνο ''μεγάλο''που γνωρίζετε είναι ο BIG BROTHER **
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
**Ειδικά boys εσείς από το Αμέρικα δεν θα έπρεπε να μιλάτε για τον Μεγάλο Αλέξανδρο,όταν ως χώρα τον μόνο ''μεγάλο''που γνωρίζετε είναι ο BIG BROTHER **
Oxι ρε συ εχουν και το BIG MAC
Eν πασει περιπτώσει Αμερικη και Ιστορια ειναι εννοιες ασυμβατες.....
Μέγας Αλέξανδρος vs. Μέγας Ηλίθιος
GTI ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Εγώ αυτό που ήξερα είναι ότι έστω κι ένα ποστ να είναι άσχετο με το τόπικ μεταφέρεται.Μιλάμε για 28 σελίδες με απίστευτα άσχετα ποστς,το τόπικ παραμένει ανοιχτό,κανείς ουδέποτε μίλησε για το πού στέκεται πολιτικά και τώρα το μπάχαλο μαίνεται μεταξύ Περσίας και New York γωνίας.Μπαίνουν νέα μέλη κάθε ημέρα και αυτό που βλέπουν είναι μια απίστευτη σύγχυση.Αλλού μπαίνουν και άλλα διαβάζουν.Αν κατασταλλάξαμεσ'αυτό το θέμα Μέγας Αλέξανδρος vs.Μέγας Ηλίθιος τουλάχιστον ας αλλάξει κάποιος τον τίτλο.
Έχεις δίκιο.. το παρόν τόπικ ήταν ευκαιρία για πολύ καλή, ουσιαστική κουβέντα.
Αλλά πρέπει να'σαι αφελής αν δεν το περίμενες ότι θα εξελιχθεί έτσι -
Εγώ πάλι, ένα δεν κατάλαβα:
Συγκρίνουμε τον επεκτατισμό των Αρχαίων Ελλήνων, με τον πόλεμο στο Ιράκ.
Άρα, αποδέχονται **όλοι **ότι οι ΗΠΑμερικάνοι κάνουν στο ΙΡΑΚ επεκτατικό πόλεμο;
-
Συγνώμη.. καταλαβαίνει κανείς (ή μονο εγώ είμαι ο βλαξ) πόσο ΑΚΥΡΗ είναι μια τέτοια σύγκριση;
Χαίρω πολύ..
και το 234325 πΧ οι ιθαγενείς στο νησί μούτζα-μούτζα τρώγανε ο ένας τον άλλο..
να ανοίξουμε ένα topic με τις διατροφικές συνήθειες στο πέρασμα του χρόνου..
τι λέμε τώρα ρε παιδιά;
Άλλο τότε, άλλο τώρα.
Άλλη η λογική του τότε, άλλη του τώρα.
Άλλη η κατάσταση του κόσμου, άλλη τώρα.
Άλλη η μόρφωση και οι γνώσεις τότε, και άλλη τώρα.
Θέλετε να με στείλετε στο Ιατρικό πρωί-πρωί;
Επίσης, πολύ βασικό: Άλλα τα μέσα τότε, άλλα τώρα (βλ. βρώμικος πόλεμος..)
Τότε οι μάχες γινονταν σώμα με σώμα και όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται..
Τώρα τί ευκαιρίες αντίστασης έχουν οι... αδύναμοι της υπόθεσης;
Τελοσπάντων, ας μάθουμε να κρίνουμε με βάση το χρόνο..
γιατί αλλιώς καταντάμε γραφικοί ρίχνοντας το μπαλάκι και στέλνοντας αλλού τη συζήτηση..
δηλαδή για να καταλάβω..
για να παραδεχτείτε Νίκο (titsataki) ότι οι ΗΠΑμερικανοί τα τελευταία 60 χρόνια έχουν κάνει ένα σωρό εγκλήματα, περιμένετε να πούμε ότι τα κάνανε ή θα τα κάνανε και οι έλληνες αυτά αν μπορούσαν;
Ναι, οποιος έχει δύναμη τη χρησιμοποιεί. Αυτό τώρα τί είναι; Άλλοθι; Δικαιολογία;
Είναι μία μ@λακία και μισή, να έχει ο καθέ παραλίας που δεν κάνει τίποτα για να επέμβει στις αποφάσεις αυτών που τον κυβερνάνε και να αλλάξει τα πράγματα.
Και σ'αυτόν τον κόσμο, ας μάθουμε κάποια στιγμή ότι ο παράγοντας άνθρωπος δεν είναι τόσο προβλέψιμος και τόσο κοπάδι όσο νομίζουμε, και όπως λέτε κ εσείς what goes around just comes around.. αν καταλαβες τι θέλω να πω.. -
Η πολιτική έχει παραμείνει ίδια και απαράλλαχτη από τότε μέχρι τώρα.
Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές.
Ο άνθρωπος δεν έχει εξελιχθεί τόσο όσο νομίζουμε.Αν συμφωνούμε στα παραπάνω, να πω την γνώμη μου.
Οι Αθηναίοι, στην επίθεση εναντίον της Μήλου, χρησιμοποίησαν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με αυτή των Αμερικανών στο Ιράκ, των Αγγλων στα Φώκλαντς, των Ισπανών στην Βραζιλία κλπ κλπ.
Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσία γιατί έπρεπε να επεκτείνει το βασίλειο του. Και οι Ελληνικές πόλεις ήταν κράτη. Μην το ξεχνάμε αυτό. Οι πόλεμοι ήταν συνεχείς για το ποιός είναι ο ισχυρότερος αρα έχει και τα μεγαλύτερα οικονομικά προνόμια (φόροι κλπ)Το να λέμε ότι οι κάτοικοι της Τύρου π.χ. που σφάχτηκαν μετά από 7μηνη πολιορκία υποδέχθηκαν τους Έλληνες σαν απελευθερωτές είναι άτοπο. Μην ξεχνάτε ότι στον αντίπαλο στρατό (των Περσών) περιλαμβανονταν και Έλληνες.
Ο Αλέξανδρος κατέκτησε, αφομοίωσε και οι Έλληνες παρέμειναν εκει για αιώνες (Ελληνιστική περίοδος). Η Αίγυπτος από τότε και μέχρι την Κλεοπάτρα, διοικείτο από Έλληνες (τους απογονους του Πτολεμαίου).Μπορεί ο πολιτισμός που διέθεταν οι Ελληνες να ωφέλησε κάποιος λαούς (αν και χάθηκε τελείως όταν οι Ελληνες έφυγαν απο εκει). Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν κατακτητές.
Και η εκστρατεία δεν έγινε για να τους κάνει καλύτερους ανθρώπους αλλά για να μεγαλώσει η Ελληνική επικράτεια.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...Οι Αθηναίοι, στην επίθεση εναντίον της Μήλου, χρησιμοποίησαν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με αυτή των Αμερικανών στο Ιράκ, των Αγγλων στα Φώκλαντς, των Ισπανών στην Βραζιλία κλπ κλπ....ΒΡΕ ΣΥ!!!!!!!
Οι Αμερικάνοι στο Ιράκ κάνουν επεκτατικό πόλεμο;
Και συμφωνούν με αυτό και οι εξ Αμερικής συνομιλητές μας;
Να τρελαθώ σήμερα ή να τ' αφήσω για επόμενη ευκαιρία; -
Τουλάχιστον έπεσαν οι μάσκες. Ως τώρα μας τσαμπούναγαν κάτι περίεργα για δημοκρατίες και άμυνα κατά τρομοκρατών. Αμήν!
Πάντως άρχισε να τα χώνει μέχρι και ο Κλίντον.
http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/ ... ress.shtmlΟι Αμερικανοί τα έπαιξαν και μαλώνουν τους Ιρακινούς που βασανίζουν κρατούμενους στις φυλακές τους.
http://www.bbc.co.uk/greek/worldnews/st ... iraq.shtml
Επεκτατισμός-Τότε και Τώρα [διάσπαση]