-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δηλαδή, για να καταλάβω. Δεν έχεις να προσάψεις τίποτα λάθος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τον τελευταίο αιώνα? Είναι όλα σωστά καμωμένα?
Διότι δεν σε έχω δει 3 χρόνια τώρα σε κανένα θέμα να το κάνεις αυτό. Τι διάολο γμτ?Αγαπητε syele, ο λογος που δεν εχω γραψει για αρνητικα ή πραγματα που δεν συμφωνω με τις ΗΠΑ γενικα ειναι απλος. Κανενας δεν με ρωτησε μεχρι τωρα. Διοτι για να ρωτησει κατι τετοιο καποιος καπως αποδεχεται οτι θελει να κανει σοβαρη συζητηση με εναν φιλο-ΗΠΑμερικανο. Εμενα. Και κατι τετοιο για το 99% του φορουμ εδω οπως επισης και εξω απο το φορουμ, ειναι περα απο απαραδεκτο.
Σοβαρη συζητηση WITH CONSISTENCY κανεις απο εσας εδω δεν εχει αποδειξει οτι μπορει να κανει.
Ωχούουου! Ρε Γαβριήλ, καταλαβαίνεις τι γράφεις; ΚΑΝΕΙΣ από μας δεν μπορεί να συζητήσει και μπορείς μόνο εσύ!
Να σε πω και ένα ανέκδοτο για να σε βοηθήσω:
Ήταν, λέει, ο Γιωρίκας που πήγε διακοπές στην Αυστραλία. Νοίκιασε, λοιπόν ένα αυτοκίνητο για να κάνει τις εκδρομές του. Εκεί που ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο, ακούει απ' το ραδιόφωνο 'Προσοχή, φίλοι οδηγοί, ένας τρελός οδηγεί ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο Α12!' Και ο γιωρίκας μονολογεί: 'Τι ένας;;;Αυτοί είναι χιλιάδες!'
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Είναι σαν να διώχνεις κάποιον από το σπίτι σου και αυτός επιμένει να κάθεται...
Α! Τωρα καταλαβα γιατι με βριζουν τοσο μερικοι. ΕΙμαι 'μεσα στο σπιτι τους'
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ωχούουου! Ρε Γαβριήλ, καταλαβαίνεις τι γράφεις; ΚΑΝΕΙΣ από μας δεν μπορεί να συζητήσει και μπορείς μόνο εσύ!Μήπως ν'αρχίσουμε να μετράμε τις φορές που ο λόγος του γαβρίλη ήταν προσβλητικός απέναντι σε μεμονωμένα άτομα και στο σύνολο του φόρουμ;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δηλαδή, για να καταλάβω. Δεν έχεις να προσάψεις τίποτα λάθος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τον τελευταίο αιώνα? Είναι όλα σωστά καμωμένα?
Διότι δεν σε έχω δει 3 χρόνια τώρα σε κανένα θέμα να το κάνεις αυτό. Τι διάολο γμτ?Αγαπητε syele, ο λογος που δεν εχω γραψει για αρνητικα ή πραγματα που δεν συμφωνω με τις ΗΠΑ γενικα ειναι απλος. Κανενας δεν με ρωτησε μεχρι τωρα. Διοτι για να ρωτησει κατι τετοιο καποιος καπως αποδεχεται οτι θελει να κανει σοβαρη συζητηση με εναν φιλο-ΗΠΑμερικανο. Εμενα. Και κατι τετοιο για το 99% του φορουμ εδω οπως επισης και εξω απο το φορουμ, ειναι περα απο απαραδεκτο.
Σοβαρη συζητηση WITH CONSISTENCY κανεις απο εσας εδω δεν εχει αποδειξει οτι μπορει να κανει.
Ωχούουου! Ρε Γαβριήλ, καταλαβαίνεις τι γράφεις; ΚΑΝΕΙΣ από μας δεν μπορεί να συζητήσει και μπορείς μόνο εσύ!
You need to re-read my post above. Cos such a thing, I did not write.
-
Μια χαρά ξέρουμε να διαβάζουμε, Mr. Spin Doctor. You're saying that we have not proven we can discuss seriously with you and do so with consistency. Thus, you're saying that we cannot discuss seriously with you.
Which would be true, for no one here can take you seriously.
-
Φιρί φιρί το πας εσύ
Κατ'αρχήν φίλε μου δεν είμαι αρχηγός επειδή το λες συνέχεια πάντως,όταν πουλάς ειρωνεία(επειδή αυτό προσπαθείς)να την εμπλουτίζεις λίγο γιατί καταντά αηδία
Στο συγκεκριμένο κωλοθέμα που έχει αηδίες όπως λες,έχεις κάνει συστάσεις επανηλειμμένως..συνήθως αόριστες.Σε ακούσαμε μια,σε ακούσαμε δύο..δεν καταλαβαίνω το νόημα να επαναλαμβάνεσαι..εμείς πάντως σε ακούσαμε,δεν ξέρω οι μοντς..
Όσον αφορά τα υπόλοιπα,επειδή είναι και πολλά και εμπαθή και αυθαίρετα πνευματικά σου πονήματα,λέω να μην πω στον κόπο να τα σχολιάσω(πολύ που χέστηκες κι εσύ).
Πάντως το μισό σου ποστ έτσι για την ιστορία,είναι τί πιστεύεις ότι θεωρώ εγώ..και ποια εντύπωση είχα,έχω,θα έχω ανα πάσα στιγμή...βάζοντας λόγια που δεν έχω πει.Καλό είναι να είσαι πιο προσεχτικός.Επειδή βλέπω όμως ότι γύρισε ο Γαβρίλης από τα ψώνια του και το γυμναστήριο και άρχισε την press conference και επειδή με έπιασε τσιγαρόβηχας και θα ξυπνήσω το τετράγωνο,το κλείνω εδώ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ,καλύτερα τώρα;φιρι φιρι για ΤΙ?
ηδη εχω ξεπερασει τα δυο ασχετα ποστ σε αυτο το θρεντ ασχολουμενος με την ευτραπελη ευθιξια σου τη στιγμη που κανεις δεν σου απηυθυνε το λογο
και ειναι λιγακι αστειο αυτο που συμβαινει...επισης, νομιζω οτι δε διαβαζεις καλα τα ποστ και λεω οτι ειναι οψιμα αυτα που λες γιατι σου αρεσει το στυλ
των αντιδικιων με ασχημο γραπτο λογο...αν το διασκεδαζεις αυτο,εγω σου λεω οτι δεν το διασκεδαζω να αναλωνομαστε ολοι σε τετοια! και δε προκειται να ανεχθω ως χρηστης να χαλαει μια καλη συζητηση...ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ με επιχειρηματα και οχι με μπινελικια!
στο προκειμενο σιγουρα δεν θα δωσω λογαριασμο σε σενα και σε κανεναν σαν και σενα οσο δε σκεφτεστε πριν μιλησετε...
επειδη βαριεμαι τις ανουσιες συζητησεις δε κραταω κακια,μαλλον αλλα ηθελες να πεις και αλλα ειπες...οποιος εχει διαφορετικη αποψη πανω στο θεμα ας τη γραψει στο θρεντ που ανοιξε ο aerandir! και ας μου πει να τη διαβασω...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
η αποψη funis ειναι και δικια μου αποψη, ετσι και αλλιως τα χω ξαναγραψει πριν μερικες μερες...
Δεν καταλαβαινει Μιλτο μου, νομιζει οτι ειναι καλυτερος απο τον γαβριηλ, δεν καταλαβαινει οτι ειναι τα ιδια.... απο την αλλη πλευρα!!
Μα σου είπα! Τον πληρώνω με το ίδιο νόμισμα! Κοροϊδία αυτός; Κοροϊδία κι εγώ! Αντί να κάθομαι και να σκάω με αυτά τα απίστευτα που γράφει, τον δουλεύω. Παλιά τον έπαιρνα στα σοβαρά. Ε, στην πορεία κατάλαβα πόσο μεγάλο λάθος έκανα. Και αποενοχοποίησα και την απέχθειά μου προς αυτόν!
Πηγες σε ψυχολογο ή την εκανες μονος σου αυτην την πρόοδο??
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μόνος μου! Σιγά μην κατέληγα σε ψυχολόγο για το γαβρίλη (αν και είναι ικανός γάιδαρο να σκάσει, όχι άνθρωπο).skullone εχεις την ικανοτητα να αποκαλεσεις το ονομα μου? Το ονομα μου ειναι Γαβριηλ. Ειναι τοσο δυσκολο για σενα να δειξεις τον καταλληλο σεβασμο ακομη και με αυτους που διαφωνεις?
-
Ι had treated you with respect long ago, Spin Doctor. Your behavior made sure that you lost my respect, as well as everybody's. Don't ask for respect when you show no such thing to those around you.
-
Απόβαση επί Ιαπωνικού εδάφους θα ήταν υπερβολικά παρακινδυνευμένη. Οι ΗΠΑ επέλεξαν - ορθώς - να διαλύσουν το Ιαπωνικό ναυτικό και την αεροπορική ισχύ της χώρας, ώστε να βομβαρδίσουν ανενόχλητοι, προκαλώντας τρομακτικές απώλειες στους αμάχους.
η αποψη scullone στηριζεται στο οτι οι κυριες μοναδες του ιαπωνικου στρατου βρισκονταν στην ηπειρωτικη ασια ενω στα νησια δεν υπηρχαν οργανωμενες εστιες αντιστασης! φυσικα,οι αμερικανοι το ξερανε οτι κατι τετοιο μπορει να σημαινε εκατομβη δικια οτυς και προτιμησαν αλλο τροπο!
-
Επιπλέον, μια απόβαση θα ήταν ανέφικτη.
- Κόστος χρήσης αποβατικών πλοίων
- Πρόβλημα κάλυψης των αποβατικών από τις επιθέσεις των Ιαπωνικών αεροσκαφών (αυτό δεν ήταν τραγικά δύσκολο να λυθεί, καθώς ήδη οι ΗΠΑ είχαν την αεροπορική υπεροχή στον Ειρηνικό)
- Περιορισμοί στη μεταφορική ικανότητα των αποβατικών πλοίων
Με στρατηγικά, τακτικά, οικονομοτεχνικά και εφοδιαστικά κριτήρια, δεν μπορούσε να γίνει απόβαση.
-
Όποιος ξέρει έστω και λίγη ιστορία, γνωρίζει πολύ καλά ότι στο Pearl Harbor οι ζημίες που υπέστη το αμερικανικό ναυτικό ήταν σχετικά μικρές.skullone που στο καλο διαβαζεις αυτην την so called 'ιστορια' μονο εσυ και μερικοι αλλοι εδω ξερετε.
Ή εγω ζω σε αλλη χωρα και οχι στις ΗΠΑ, ή ειμαι εντελως νεκρος, οχι απλα χαζος, ή εσυ δεν ξερεις τι λες. Ποιο απο τα παραπανω μπορει να ισχυουν?
By the way, δεν ρωταω εσενα....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
για οσους ενδιαφερονται υπαρχει η αποψη σε ιαπωνες και αμερικανους ιστορικους οτι η ιαπωνια μεχρι το σεπτεμβρη θα ζητουσε ανακωχη λογω εσωτερικων προστριβων των στρατιωτικων και των πολιτικων...επισης οι ιαπωνες λενε οτι μια αποβαση των αμερικανων πιθανον θα εκανε το ιαπωνικο συστημα να καταρρευσει,αν και γω τα ακουω βερεσε ολα αυτα αν λαβεουμε υποψη τη μαχητικοτητα αυτου του λαου και τη τυφλη πιστη στον χιροχιτο!Woulda, coulda, shoulda...
Κλασσικο μερος γλωσσας φιλελευθερων. They live in the land of Oz, while traditionalists and modeates are saving the world. The real world.
-
Απόβαση επί Ιαπωνικού εδάφους θα ήταν υπερβολικά παρακινδυνευμένη. Οι ΗΠΑ επέλεξαν - ορθώς - να διαλύσουν το Ιαπωνικό ναυτικό και την αεροπορική ισχύ της χώρας, ώστε να βομβαρδίσουν ανενόχλητοι, προκαλώντας τρομακτικές απώλειες στους αμάχους..
Οπα! Hold on, just one second here. Did you just say that there was something right that the USA did?
Did I just read that, or was I dreaming?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
για οσους ενδιαφερονται υπαρχει η αποψη σε ιαπωνες και αμερικανους ιστορικους οτι η ιαπωνια μεχρι το σεπτεμβρη θα ζητουσε ανακωχη λογω εσωτερικων προστριβων των στρατιωτικων και των πολιτικων...επισης οι ιαπωνες λενε οτι μια αποβαση των αμερικανων πιθανον θα εκανε το ιαπωνικο συστημα να καταρρευσει,αν και γω τα ακουω βερεσε ολα αυτα αν λαβεουμε υποψη τη μαχητικοτητα αυτου του λαου και τη τυφλη πιστη στον χιροχιτο!
Woulda, coulda, shoulda...
Κλασσικο μερος γλωσσας φιλελευθερων. They live in the land of Oz, while traditionalists and modeates are saving the world. The real world.
Σαν τους G.I.Joe ένα πράμα...
-
Απόβαση επί Ιαπωνικού εδάφους θα ήταν υπερβολικά παρακινδυνευμένη. Οι ΗΠΑ επέλεξαν - ορθώς - να διαλύσουν το Ιαπωνικό ναυτικό και την αεροπορική ισχύ της χώρας, ώστε να βομβαρδίσουν ανενόχλητοι, προκαλώντας τρομακτικές απώλειες στους αμάχους.Εδώ θα παραθέσω και ένα γνήσιο αμερικανικό δείγμα γενναιότητας:
Όπως γνωρίζετε, οι εκρηκτικές βόμβες ήταν παντελώς άχρηστες εναντίον των Ιαπωνικών πόλεων, μια και τα σπίτια ήταν φτιαγμένα από ξύλο. Για να καταστρέψουν τις πόλεις, οι 'γενναίοι' αμερικανοί χρησιμοποίησαν εμπρηστικές βόμβες.
Ιδού τώρα πώς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ οι 'γενναίοι' αμερικανοί φρόντιζαν να μεγιστοποιήσουν τις απώλειες μεταξύ των αμάχων (αυτά τα είπαν οι ΙΔΙΟΙ οι πιλότοι των αμερικανικών βομβαρδιστικών):
Δυο σειρές βομβαρδιστικών (αποτελούμενες από ένα ως τρία αεροσκάφη) ξεκινούσαν και με τις εμπρηστικές βόμβες δημιουργούσαν δυο παράλληλες γραμμές φωτιάς στο έδαφος. Άλλες δυο σειρές πετούσαν κάθετα προς τις δυο πρώτες ώστε να δημιουργηθεί ένα πύρινο τετράγωνο στο έδαφος. Τέλος, άλλες δυο σειρές φτιάχνανε τις διαγωνίους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι άμαχοι εγκλωβίζονταν μέσα σε μια πύρινη περίφραξη, οπότε τα υπόλοιπα βομβαρδιστικά του σχηματισμού 'γέμιζαν' αυτό το τετράγωνο.
Επαναφέρω την άποψή μου πως όποιος εσκεμμένα προκαλεί απώλειες αμάχων για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι μόνον εγκληματίας πολέμου (όπως ορίζει το πολεμικό δίκαιο), αλλά ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Εννοείται πως αυτός που υποστηρίζει και δικαιολογεί τέτοιες μεθόδους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΔΕΝ έχει τα δικαιώματα που έχουν τα ανθρώπινα όντα. Μάλιστα, είναι κατώτερος κι από τα ζώα, γιατί σε κανένα ζώο δε βρίσκεις τόση κακία. Φυσικά, εάν ένας άνθρωπος ή ένα ζώο συναντήσει ένα τέτοιο πλάσμα οφείλει να απαλλάξει τον πλανήτη από τη ρυπαρή αυτού παρουσία.
Μαλιστα. Να σε προσλαβουμε στο Υπουργειου Αμυνης εδω μιας και εισαι αναλυτης πολεμων και γενικα στρατηγικης αυτων, να μας πεις πως να βγουμε απο το Ιρακ χωρις περεταιρω απωλειες.
-
Τι περιμένεις από ένα πράγμα που δεν έχει ιδέα από στρατηγικά σενάρια βρε charmak66;
Σωστά διάβασες, τον αποκάλεσα 'πράγμα', γιατί υπερασπίζεται τις σφαγές αμάχων.
Και το 'ορθώς' που έγραψα αναφέρεται στο ότι αυτή η πρακτική έφερε το για τις ΗΠΑ επιθυμητό αποτέλεσμα. Προφανώς δεν μπορώ να θεωρήσω - ως άνθρωπος και ουχί γαβρίλης - ηθικά σωστές τέτοιες πράξεις.
-
Μια χαρά ξέρουμε να διαβάζουμε, Mr. Spin Doctor.
Wrong! I am the No Spin Zone. Not sure if you've heard that before. ALghouth that's not a fair question to you.
You're saying that we have not proven we can discuss seriously with you and do so with consistency.
Correct!
Thus, you're saying that we cannot discuss seriously with you.
Wrong!
-
The only thing I've seen you do so far is SPIN.
To provide an interpretation of (a statement or event, for example), especially in a way meant to sway public opinion: “a messenger who spins bogus research into a vile theology of hatred” (William A. Henry III).
-
Ελληνιστί, αυτό που κάνει ο γαβρίλης λέγεται παράθεση σοφισμάτων ή σοφιστειών.
Επεκτατισμός-Τότε και Τώρα [διάσπαση]