-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Οι αμοιβες στο δημοσιο ηταν καλυτερες κυριως με την λογικη οτι πληρωνωσουν στην ωρα σου και ηξερες ποσες ωρες δουλευεις. απο κει και περα στην εποχη του μηνμονιου **μονο **οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι συνταξιουχοι ειδαν μειωσεις μισθων και παροχων.
.Kάνεις λάθος (αποτελώ εξαίρεση? ).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δλδ ΟΛΟΙ όσοι εργάζεστε στον ΙΤ δεν έχετε συνεργάτες, συνάδελφους κλπ που ψωλαρμενίζουν, είναι άχρηστοι κλπ κλπ.
Στην πραγματικότητα όλοι είναι τουλάχιστον όσο εργατικοί και άξιοι όσο είστε εσείς.Εγώ στην προηγούμενη εργασία μου είχα άτομο που ήταν πολλά χρόνια εκεί (στυλ 'παλιός' στον ΕΣ) και δεν τον άγγιζε τπτ. Εξαφανίζονταν με τις ώρες και ακόμα και στις αξιολογήσεις δεν τον πείραζαν γιατί '...τον ξέρω 8 χρόνια...'
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Οι αμοιβες στο δημοσιο ηταν καλυτερες κυριως με την λογικη οτι πληρωνωσουν στην ωρα σου και ηξερες ποσες ωρες δουλευεις. .
Κι επειδή...απλά ήταν καλύτερες.
πχ οδηγός ΕΘΕΛ 1500 ευρά
οδηγός σε περίπου αντίστοιχο όχημα (π.χ πούλμαν σε τουριστικό γραφείο) 800 ευρώΟ πρώτος, εφταωράκι (και αν...).
Ο δεύτερος, αν είναι τυχερός δεκάωρο, κατά κανόνα δωδεκάωρο.
Για τα υπόλοιπα, που ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, είναι ΟΛΑ υπέρ του δυ, καλύτερα μη μιλήσουμε...απο κει και περα στην εποχη του μηνμονιου **μονο **οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι συνταξιουχοι ειδαν μειωσεις μισθων και παροχων.
.Φυσικά αστειεύεσαι!
Το ένα εκατομμύριο άνεργοι σου λέει τίποτα; Που πάει προς ενάμιση; Είναι δυ σε αυτούς;
Οι διαρκώς αυξανόμενοι άστεγοι; Είναι δυ σε αυτούς;
Συσσίτια; Είναι δυ και 'κει;
Το ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώνονται συνεχώς από το 2008, χωρίς να περιμένουν κανένα νόμο και κανένα μνημόνιο σου λέει τίποτα;
Παροχές; What the fuck is this? A, a δυ word...
ΕΛΕΟΣ!Το ότι το δικό σας μαγαζί χρεοκόπησε, και για να συνεχίσουν να σας πληρώνουν μας έχουν πηδήξει το 'χεις καταλάβει; Μπάάααα εεε;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι αμοιβες στο δημοσιο ηταν καλυτερες κυριως με την λογικη οτι πληρωνωσουν στην ωρα σου και ηξερες ποσες ωρες δουλευεις. απο κει και περα στην εποχη του μηνμονιου **μονο **οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι συνταξιουχοι ειδαν μειωσεις μισθων και παροχων.
.Kάνεις λάθος (αποτελώ εξαίρεση? ).
Όχι βέβαια!
Εγώ είχα 10% μείωση αρχικά και μετά έναν μήνα υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών (δηλαδή, 1 ολόκληρος μισθός έφυγε...). Μείωση περίπου 20% δηλαδή (αλλά τουλάχιστον ξεκουράστηκα λίγο παραπάνω... ).Και προφανώς υπάρχουν και χειρότερα...
-
Εταιρεία επαναπροσλαμβάνει 17 απολυμένους που δε δέχτηκαν μείωση ωραρίου!
Η απόφαση σταθμός της δικαιοσύνης έρχεται την ώρα που πλήθος επιχειρήσεων εφαρμόζει την πρακτική του μειωμένου ωραρίου και άρα των μειωμένων αποδοχών. Tι λέει στο Νewsit o δικηγόρος των απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης.
Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 739/2012 (κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) δικαίωσε 17 εργαζόμενους γνωστής εταιρείας τους οποίους απέλυσε το καλοκαίρι του 2011 επειδή δε δέχτηκαν μειωση του ωραρίου απασχόλησής τους.
Οπως δήλωσε στο Newsit o εργατολογος και δικηγόρος των 17 απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης 'το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψη 17 απολυμένων εργαζομένων που δε δέχτηκαν να αποδεχτούν μείωση του ωραρίου εργασίας τους και επομένως και των αποδοχών τους. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση γιατί έρχεται σε μια στιγμή πλήρους ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και του ωραρίου απασχόλησης και σημειωτέον. Η επιχείρηση υποχρεούται να επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους αυτούς. Εχουμε μια ρύθμιση άμεση και επείγουσα που δίνει απάντηση σε ένα μεγάλο εργασιακό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα'.
EDIT: >ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Λάβαμε και αναρτούμε την ακόλουθη ανακοίνωση από την ΕΤΕΡ:
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) δικαίωσε σήμερα δεκαεπτά εργαζόμενους της εταιρείας ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ οι οποία είχαν απολυθεί από την εταιρεία επειδή αρνήθηκαν να αποδεχθούν ως μονομερώς βλαπτική νέα (δεύτερη) μείωση του ωραρίου απασχόλησής τους και επομένως και των τακτικών αποδοχών τους. Πληρεξούσιος Δικηγόρος αιτούντων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ.
Η Απόφαση (739/2012) είναι εξαιρετικά σημαντική :
Ø Αφενός για τη διαμορφούμενη Νομολογία που αφορά στη δικαστική αξιολόγηση των νέων ευέλικτων σχέσεων εργασίας
Ø Τη δυνατότητα ελέγχου από τα Δικαστήρια και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας μονομερών εργοδοτικών πρακτικών
Ø Νομικά ενδιαφέρουσα είναι η Απόφαση καθόσον κρίνει την ακυρότητα απολύσεων που έχουν λόγο την άρνηση αποδοχής μονομερών βλαπτικών μεταβολών ειδικά ως προς το ωράριο εργασίας καθώς και το ότι εξίσου μονομερή βλαπτική μεταβολή συνιστά η επιβολή από μειωμένο ωράριο (σε σχέση με το κανονικό) σε ακόμη περισσότερο μειωμένο (πιο λίγες ώρες απασχόλησης άρα και αποδοχές), πρακτική που υιοθετεί πλήθος επιχειρήσεων αυτή τη περίοδο. -
Με ποιο σκεπτικό άραγε; Δεν είχε καταβάλει αποζημίωση; Δεν είχε τηρήσει όρους του νόμου σχετικά με μαζικές απολύσεις;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η εναλλακτική ποιά είναι, η επικράτηση του Χριστιανισμού?Ακριβώς.
- Όσο υπάρχει αγάπη με τη Μάρι Κυριακού.
Γιατί γίνονται εγκλήματα; Λόγω λανθασμένης πρόληψης και καταστολής. Το μυστικό της επιτυχίας είναι μέχρι να καταφέρουμε να τα προλαμβάνουμε (και να μην γίνονται) να μην κάνουμε το παραμικρό για να τα καταστείλουμε (τα όσα ήδη γίνονται).
Φταίει ο αγρότης που πήρε την επιδότηση (γιατί δεν έχει παιδεία, είναι δίδυμος με ωροσκόπο ταύρο κλπ).
Όχι ο (δυ ) μισθωτός που παίρνει μισθό για να ελέγχει αν ο αγρότης καλώς ή κακώς παίρνει την επιδότηση.Επομένως, μέχρι η Μάρι Κυριακού βρει χρόνο κι αγάπη να συζητήσει με τον αγρότη, να τον θέσει με αγάπη προ των ευθυνών του και να τον κάνει να δουλεύει με αγάπη στο χωράφι του 18 ώρες/ημέρα για 3 και 60 ενδεχομένως, να τον αγαπήσει με δύο λόγια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με τον ελεγκτικό μηχανισμό που έχουν φτιάκσει χωρίς αγάπη οι μισθωτοί και παίρνουν και μισθό γι' αύτό.
ΥΓ:Από την άλλη θα βγουν οι μισθωτοί και θα παραπονεθούν για πιέσεις εκ των άνω, από τους προϊσταμένους τους, βουλευτές, υπουργούς, τον Ιησού Χριστό κα, προκειμένου να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ουδείς μισθωτός όμως έχει υποβάλει την παραίτησή του για τους λόγους αυτούς, να απελευθερωθεί, να γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ να χεστεί στο τάληρο. Κάθεται κι υπομένει στωικά τη μισθωτική μοίρα του.
-
GTI_
εσύ θες βούρδουλα πάνω από το σβερκάδι σου. Να μην κλέψεις την επιδότηση δεν περνάει από το μυαλό σου. Πρέπει να σε ελέγξει ο μπαμπούλας πρώτα. Οτι να ναι γενικώς...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ΥΓ:Από την άλλη θα βγουν οι μισθωτοί και θα παραπονεθούν για πιέσεις εκ των άνω, από τους προϊσταμένους τους, βουλευτές, υπουργούς, τον Ιησού Χριστό κα, προκειμένου να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ουδείς μισθωτός όμως έχει υποβάλει την παραίτησή του για τους λόγους αυτούς, να απελευθερωθεί, να γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ να χεστεί στο τάληρο. Κάθεται κι υπομένει στωικά τη μισθωτική μοίρα του.
Λειτούργημα κάνουν. Για την Ελλιάδα ρε γαμτο.
Αχάριστοι Ελ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
GTI_εσύ θες βούρδουλα πάνω από το σβερκάδι σου. Να μην κλέψεις την επιδότηση δεν περνάει από το μυαλό σου. Πρέπει να σε ελέγξει ο μπαμπούλας πρώτα. Οτι να ναι γενικώς...
Άρα, όταν γίνουμε τίμιοι όλα θα 'ναι καλά. Αυτό κάνουν στις σοβαρές χώρες, περιμένουν να γίνουν τίμιοι οι κλέφτες...
Δεν το λες και στην ΕE να μη μας ζητάει να επιστρέψουμε τις επιδοτήσεις; Οι μαλκες να ούμ'...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
GTI_
εσύ θες βούρδουλα πάνω από το σβερκάδι σου. Να μην κλέψεις την επιδότηση δεν περνάει από το μυαλό σου. Πρέπει να σε ελέγξει ο μπαμπούλας πρώτα. Οτι να ναι γενικώς...
Άρα, όταν γίνουμε τίμιοι όλα θα 'ναι καλά. Αυτό κάνουν στις σοβαρές χώρες, περιμένουν να γίνουν τίμιοι οι κλέφτες...
Δεν το λες και στην ΕE να μη μας ζητάει να επιστρέψουμε τις επιδοτήσεις; Οι μαλκες να ούμ'...
Μαζί τα φάγαμε .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
GTI_εσύ θες βούρδουλα πάνω από το σβερκάδι σου. Να μην κλέψεις την επιδότηση δεν περνάει από το μυαλό σου. Πρέπει να σε ελέγξει ο μπαμπούλας πρώτα. Οτι να ναι γενικώς...
Εγώ βασικά θέλω να ξεραθώ στο κρεβάτι μου. Αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι στο γραφείο (από τις 08.30) κι έχω ακόμα μέλλον μπροστά μου (φιλελεύθερος επεγγληματίας). Σήμερα μάλιστα πλήρωσα και το ΦΠΑ μου που ΔΕΝ το έχω εισπράξει.
Εμένα περνάει από το μυαλό μου να μην κλέψω την επιδότηση και δεν την κλέβω. Γι αυτόν που δεν του περνάει έχεις να προτείνεις κάτι;
Κι άσε το κούτελό σου ήσυχο. Αρκετά το χεις ταλαιπωρήσει με τα όσα γράφεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
GTI_
Μαζί τα φάγαμε .
Εκτός από το θάνατο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
-
@GTI
Κλασσικός κλάψας...Αντί να βρεις κανά καλό άνθρωπο να σε γνωρίσει σε κανάν άλλο καλόν άνθρωπον που να σε καλύπτει όταν θα δηλώνεις ετήσιο εισόδημα 1000 ευρώ να κονομήσεις και κανά επίδομα ενίσχυσης απόρων, μπαίνεις στα φόρα να κράξεις τον εργάτη του μόχθου που παράγει τον pluto αυτής της χώρας (that is the greek eforiakos).
Σε παραδίδω στη χλεύη του λαού του φόρουμ...
-
Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν! (Αυτόν)
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
GTI_
Εγώ βασικά θέλω να ξεραθώ στο κρεβάτι μου. Αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι στο γραφείο (από τις 08.30) κι έχω ακόμα μέλλον μπροστά μου (φιλελεύθερος επεγγληματίας). Σήμερα μάλιστα πλήρωσα και το ΦΠΑ μου που ΔΕΝ το έχω εισπράξει.
Εμένα περνάει από το μυαλό μου να μην κλέψω την επιδότηση και δεν την κλέβω. Γι αυτόν που δεν του περνάει έχεις να προτείνεις κάτι;
Κι άσε το κούτελό σου ήσυχο. Αρκετά το χεις ταλαιπωρήσει με τα όσα γράφεις.
378.876 δήλωσαν το 2009 μέσο εισόδημα 10.477 και το 2010 11.481 όλως τυχαίως κάτω από το αφορολόγητο. Το 2009 κυρίως δεν είχαμε καταλάβει ακόμα την κρίση. ΕΣΥ και ο κάθε ένας που γράφει εδώ μέσα θεωρεί ότι επειδή αυτός είναι εντάξει με το κράτος είναι εντάξει και το συνάφι του. Προφανώς και δεν είναι.
Τα ίδια ισχύουν προφανώς και για τους ΔΥ και για τους ΙΥ αλλά και για τους αγρότες. Το να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλάκι και να χλευάζουμε τους άλλους δεν βοηθάει σε κάτι. Πολλά είναι τα στραβά στην Ελλάδα αδερφέ. Οπως θα έλεγε και ο ποπολάρος ...ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ είμαστε.Μαζί τα φάγαμε .
Εκτός από το θάνατο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
-
Είναι μια συζήτηση που 'χουμε κάνει χιλιάδες φορές.
Αλήθεια, νιώθεις ήρωας; Και μάλιστα με 'παντούφλες';
Έχεις τον οίκτο μου. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Είναι μια συζήτηση που 'χουμε κάνει χιλιάδες φορές.Αλήθεια, νιώθεις ήρωας; Και μάλιστα με 'παντούφλες';
Έχεις τον οίκτο μου.o ήρωας σου έμεινε εσένα από την συγκεκριμένη σκηνή του 1958;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι μια συζήτηση που 'χουμε κάνει χιλιάδες φορές.
Αλήθεια, νιώθεις ήρωας; Και μάλιστα με 'παντούφλες';
Έχεις τον οίκτο μου.o ήρωας σου έμεινε εσένα από την συγκεκριμένη σκηνή του 1958;
Δεν το είδα, αρκέστηκα στον τίτλο.
Σε παρακαλώ, μην μου απαντήσεις.
Ας τελειώσει εδώ ο 'διάλογος'. -
Για αυτό το έβαλα με time-stamp .... έχεις κ άποψη για όλα ...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....