-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να πως γινονται οι μειωσεις μισθων και στον ιδ. τομεα και πως παθαινει εγγεφαλικο ο πατερας μου
1460 καθαρος μισθος
440 ευρω ΙΚΑΚΑΙ 350 ευρω εφορια απο 160. Δηλαδη με το ετσι θελω ο Τζεφρυ και το επιτελειο του ,του κοβουν 200 ευρω!
Απο ποτε ρε παιδια αυξηθηκε η εφορια?
δεν αυξηθηκε, αλλα αποκλειεται με 1460καθαρα, αρα περιπου 1800μικτα, να πληρωνε μονο 160 εφορια.
Οχι. Του κρατουσαν 160ε για να μην δωσει πολλα στο τελος. Δεν ηταν δηλαδη το συνολο τα 160ε. Για παραδειγμα αν θυμαμαι καλα, πριν 2 βδομαδες πληρωσε και 500ευρω
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Να πως γινονται οι μειωσεις μισθων και στον ιδ. τομεα και πως παθαινει εγγεφαλικο ο πατερας μου
1460 καθαρος μισθος
440 ευρω ΙΚΑΚΑΙ 350 ευρω εφορια απο 160. Δηλαδη με το ετσι θελω ο Τζεφρυ και το επιτελειο του ,του κοβουν 200 ευρω!
δεν αυξηθηκε, αλλα αποκλειεται με 1460καθαρα, αρα περιπου 1800μικτα, να πληρωνε μονο 160 εφορια.
Οχι. Του κρατουσαν 160ε για να μην δωσει πολλα στο τελος. Δεν ηταν δηλαδη το συνολο τα 160ε. Για παραδειγμα αν θυμαμαι καλα, πριν 2 βδομαδες πληρωσε και 500ευρω
εαν του κρατουσαν λιγοτερα, τοτε προφανως θα επρεπε να δωσει περισσοτερα στο τελος! Που ειναι το περιεργο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
1460 καθαρος μισθος
εαν του κρατουσαν λιγοτερα, τοτε προφανως θα επρεπε να δωσει περισσοτερα στο τελος! Που ειναι το περιεργο?
Το περιεργο ειναι το ποσα δινει καθε μηνα. Για παραδειγμα εδινε 160ε καθε μηνα και 500ε στο τελος του χρονου. Τωρα δινει 350ε και λογικα αλλα 500ε στο τελος του χρονου
-
Μια χαρά είναι. Γίνονται οι κανονικές κρατήσεις 20% οπότε στο τέλος θα πάει για επιστροφή εφόσον δικαιούται. Φενικά καλύτερος τρόπος για το κράτος, γιατί πρέπει να αποδείξεις ότι δικαιούσε την επιστροφή (άρα πιο ισχυροί έλεγχοι) ενώ εάν πρέπει απλώς να επιστρέψεις, η εφορία το δέχετε πιο εύκολα ( λεφτά να πάρουμε....)
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Θα έχει επιστροφή από την εφορία .
Αλλά τα λεφτά τα προεισπράττει το κράτος . -
Θα χει επιστροφη βεβαια ο πατερας του και οσοι περιμενουμε με την προυποθεση οτι μεχρι τοτε θα χει λεφτα το κρατος και δεν θα χει αλλαξει κατι μεχρι τοτε στο τροπο φορολογησης ε!
-
Το Haagen Dazs και το Flocafe στο Παγκράτι στην οδό Υμηττού, έκλεισαν.
Πριν το καλοκαίρι , έκλεισε και το Starbuks, καθώς και 2-3 άλλα cafe στον ίδιο δρόμο-τετράγωνο.
Σήμερα τα ξημερώματα , κάηκε ... ... άλλο ενα cafe στον ίδιο δρόμο, πιο δίπλα από τα προηγούμενα.
Συνολικά, γύρω στις 50 θέσεις εργασίας χάθηκαν.
Κατά τα άλλα, οι καφετέριες συνεχίζουν να χρεώνουν τις ίδιες τιμές, με εκείνες πριν την κρίση -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το Haagen Dazs και το Flocafe στο Παγκράτι στην οδό Υμηττού, έκλεισαν.
Πριν το καλοκαίρι , έκλεισε και το Starbuks, καθώς και 2-3 άλλα cafe στον ίδιο δρόμο-τετράγωνο.
Σήμερα τα ξημερώματα , κάηκε ... ... άλλο ενα cafe στον ίδιο δρόμο, πιο δίπλα από τα προηγούμενα.
Συνολικά, γύρω στις 50 θέσεις εργασίας χάθηκαν.
Κατά τα άλλα, οι καφετέριες συνεχίζουν να χρεώνουν τις ίδιες τιμές, με εκείνες πριν την κρίσηΑν χρεωνουν το ιδιο,τοτε με μειωμενο τζιρο,με αυξημενο πληθωρισμο και αυξημενους φορους,εχουν σαφως χαμηλότερα εσοδα
-
Τότε, θα κλείσουν και άλλα. Περαστικά σε όλους μας.
-
Γενικα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα και το βιωνουμε ολοι μας...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
το βιωνουμε ολοι μας...Είμαι βέβαιος ότι εγώ, αν δεν διάβαζα ειδήσεις ή δε μού το είχε πει κάποιος, δε θα είχα πάρει χαμπάρι το τι γινόταν.
Το ίδιο και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.
Απ'την άλλη βέβαια μπορεί να υποψιαζόμουν κάτι από την τιμή της βενζίνης και τον συντελεστή ΦΠΑ που όλο ανεβαίνει μια-δυο βδομάδες κάθε δύο χρόνια
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
το βιωνουμε ολοι μας...
Είμαι βέβαιος ότι εγώ, αν δεν διάβαζα ειδήσεις ή δε μού το είχε πει κάποιος, δε θα είχα πάρει χαμπάρι το τι γινόταν.
Το ίδιο και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.
Απ'την άλλη βέβαια μπορεί να υποψιαζόμουν κάτι από την τιμή της βενζίνης και τον συντελεστή ΦΠΑ που όλο ανεβαίνει μια-δυο βδομάδες κάθε δύο χρόνια
Αν δεν κυκλοφορεις και πολυ...
Προχθες πηγα απο την αλλη πλευρα της πολης,ειχα να παω κανα μηνα.Ειχαν κλεισει πανω απο 10 εμπορικα μαγαζια. -
Δεν ξερω τι ηλικια εισαι avel αλλα ναι ειναι αρκετα πιθανο αυτο που λες...Τα ιδια βεβαια μου ελεγε ενας ξαδερφος μου που δουλευει στον ιδιωτικο τομεα πριν 7 μηνες 'οτι εγω και η οικογενεια μου δεν εχουμε καταλαβει τιποτα απο την κριση', τωρα βεβαια τρεμει με την κριση και την ακριβεια. Ευχομαι να μην ισχυσει και το ιδιο για σενα.
Γιατι Bill πρεπει να κυκλοφορεις για να το καταλαβεις; το καταλαβαινεις απο τη ψυχολογια που υπαρχει στη περιρεουσα ατμοσφαιρα και απο το ποσο γρηγορα αδειαζει η τσεπη (δεν αναφερομαι στο πως γεμιζει αυτο ειναι αλλη ιστορια)
-
Γιατι Bill πρεπει να κυκλοφορεις για να το καταλαβεις; το καταλαβαινεις απο τη ψυχολογια που υπαρχει στη περιρεουσα ατμοσφαιρα και απο το ποσο γρηγορα αδειαζει η τσεπη (δεν αναφερομαι στο πως γεμιζει αυτο ειναι αλλη ιστορια)
Πως να αδειασει περισσοτερο μια αδεια τσεπη οπως η δικια μου;
Την ξερω πολυ καλα την ατμοσφαιρα που υπαρχει,ειμαι θυμα της .Και ερχονται χειροτερα. -
Αν η τσεπη γεμιζει καθε 1η του μηνα, το ηθικο ειναι λογικο να παραμενει ακμαίο.
Εγω πολυ περισσοτερο απορω με κατι τυπους που μεσα σε αυτο τον χαμο πανε και ανοιγουν κατι συνοικιακα μαγαζάκια του πωπου:ρουχα,βιολογικα προϊοντα,διακοσμηση σπιτιου και γενικως πραγματα που δεν θα εχουν επιτυχια ουτε εαν ερθει να δουλεψει υπαλληλος στο μαγαζι τους η Madonna. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν η τσεπη γεμιζει καθε 1η του μηνα, το ηθικο ειναι λογικο να παραμενει ακμαίο.τι να λεει αν 'γεμιζει' στην 1η; μεχρι την αλλη 1η τι γινετε;
-
Αν η τσεπη γεμιζει καθε 1η του μηνα, το ηθικο ειναι λογικο να παραμενει ακμαίο.
τι να λεει αν 'γεμιζει' στην 1η; μεχρι την αλλη 1η τι γινετε;
Μεχρι την αλλη 1η υπαρχει παντα η ελπιδα για κατι καλυτερο.
Αν ομως την 1η δεν μπαινει τιποτα στο σακουλι υπαρχει προβλημα καθως οι λογαριασμοι συνεχιζουν και τρεχουν. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
....Εγω πολυ περισσοτερο απορω με κατι τυπους που μεσα σε αυτο τον χαμο πανε και ανοιγουν κατι συνοικιακα μαγαζάκια του πωπου:ρουχα,βιολογικα προϊοντα,διακοσμηση σπιτιου και γενικως πραγματα που δεν θα εχουν επιτυχια ουτε εαν ερθει να δουλεψει υπαλληλος στο μαγαζι τους η Madonna.Το έχω παρατηρήσει και εγώ και έχω την ίδια ακριβώς απορία.
Βέβαια σε 3-4 μήνες, κλείνουν και αυτά. Αλλοίμονο στους ιδιοκτήτες τους που (προφανώς μέσα στην απόγνωσή τους) διέθεσαν έστω και ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο, αλλά αλλοίμονο και στους προμηθευτές τους!!!! -
Οντως τοτε ειναι οι πραγματικα δυσκολες καταστασεις!
Και δυστυχως πληθαινουν...Χθες γνωστος της οικογενειας επαθε εμφραγμα λογω της καταστασης! Δε ξερω τι γινετε με σας αλλα εμενα μ εχει παρει φουλ απο κατω μ ολ αυτα που ακουω...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.
Κατά τα άλλα, οι καφετέριες συνεχίζουν να χρεώνουν τις ίδιες τιμές, με εκείνες πριν την κρίσηΞερετε σε τι υψη ειναι τα ενοικια ? τα δημοτικα τελη ? οι αδειες ? τα εξοδα του προσωπικου ? η εφορια ? οι προμηθευτες ? και η..... προστασια ?
Πριν κανα μηνα μιλαγα με εναν ιδιοκτητη cafe και πραγματικα ο ανθρωπος εχει πελαγωσει απο τα εξοδα και την μειωση της καταναλωσης , εχει κανει μια μειωση στις τιμες του καταλογου και εχει και μερικες προσφορες ( συμμαχια κατα της ακριβειας , προσφορες σε ανεργους , μαθητες ,ζευγαρια κ.λ.π ) , επισης εχει κανει και μειωση στο μεροκαματο του προσωπικου και κατα τα λεγόμενα του δεν βγαινει , υπαρχουν μερες που κλεινει με ζημια και αλλες απλα βγαζει τα εξοδα της ημερας , κερδη πλεον εχει μονο καθε Σαββατο και αυτο στις αρχες του μηνα που εχει πληρωθει ο κοσμος , απο αυτα τα κερδη μπαλωνει την ζημια των προηγουμενων ημερων και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτιο ιδιοκτητης του ακινητου οχι μονο δεν του κανει μια μειωση στο ενοικιο ή τουλαχιστον να το αφησει σταθερο αλλα ειναι στα μαχαιρια γιατι τωρα που μπηκε το 2011 θελει να του κανει την προβλεπόμενη αυξηση ! Ε λοιπον ποσο αλλο να ριξει τις τιμες του ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ? αφου απο τωρα μπαινει μεσα , οχι βεβαια πως δεν υπαρχουν μαγαζια που αισχροκερδουν , τα παραλιακα και τα μπουζουκια συνεχιζουν τον χαβα τους
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....