-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ελα τωρα, πιστευεις οτι θα αποπειραθει καποιος να αυτοκτονησει για να παρει αποζημειωση ?
Και αν δεν τον προλαβουν ?Πολλα μπορει να γινουν. Ποσοι κ ποσοι δεν εχουν 'απειλησει' οτι θα αυτοκτονησουν, μονο κ μονο για να ακουστει αυτο που θελουν να πουν, το προβλημα τους κλπ κλπ.
Αλλο απειλω, αλλο το κανω.
Η αυτοκτονια ειναι το απολυτως τελευταιο πραγμα που κανει καποιος και δεν το κανει για να περασει ενα μηνυμα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ελα τωρα, πιστευεις οτι θα αποπειραθει καποιος να αυτοκτονησει για να παρει αποζημειωση ?
Και αν δεν τον προλαβουν ?Πολλα μπορει να γινουν. Ποσοι κ ποσοι δεν εχουν 'απειλησει' οτι θα αυτοκτονησουν, μονο κ μονο για να ακουστει αυτο που θελουν να πουν, το προβλημα τους κλπ κλπ.
Αλλο απειλω, αλλο το κανω.
Η αυτοκτονια ειναι το απολυτως τελευταιο πραγμα που κανει καποιος και δεν το κανει για να περασει ενα μηνυμα.Κακως βεβαια, αλλα ο αρχικος προβληματισμος του Kacey νομιζω οτι εχει να κανει με το οτι τωρα ας πουμε 'υπαρχει και δευτερο τυρι' εκτος απο το 'θα με ακουσουν γιατι φωναζω και απειλω'
Γαιδουρινο σα σκεψη μεν, (γενικα, δε μιλαω για τον Kacey) αλλα πολυς κοσμος εχει πει ψεματα για να πετυχει πραγματα. Απλα μεγαλωνει το πεδιο ψεματων και ενεργειων.
-
nikospappas
Να το πω πιο απλα? Ολι ξερουμε οτι μερικες εκατονταδες εχουν αυτοκτονησει λογω χρεων, μη αξιοπρεπους διαβιωσης κλπ κλπ. Μερικοι απο αυτους ειχαν κ οικογενεια. Τωρα αυτοι (οι επομενοι μαλλον, αυτοι που αυτοκτονησαν δεν ξερουν τιποτα) ξερουν οτι καποια που αποπειραθηκε να αυτοκτονησει κ τελικα εζησε (φαντασου να πεθαινε κιολας) πηρε 60 χιλιαρικακια κ επαναπροσεληφθη. Για πες μου εσυ, το θεωρεις τοσο απιθανο το σεναριο? Αφου ηδη το κανουν καποιοι, τωρα εχουν κ πληρωμη να προσβλεπουν.
Γαιδουρινο ή η απλη κ σκληρη πραγματικοτητα? Ιδιο πραγμα με το 'τι αξια/κοστος εχει μια ανθρωπινη ζωη' κ αυτους που βγαινουν κ φωναζουν 'η ανθρωπινη ζωη ειναι ανεκτιμητη'. Δεν ειναι, εχει εκτιμηθει κ τιμολογηθει μια χαρα, πρωτα απ'ολα απο τις ασφαλιστικες κ μετα απο ολες τις κυβερνησεις του κοσμου...
-
Ισως ειναι και Η ΘΡΑΚΗ σαν αλλαντοποιια... αλλα μου κανει εντυπωση να μην αναφερεται η Βιομηχανια... ποσα πηραν οι εκει δημοσιογραφοι.... μας μαραναν τα προσωπικα δεδομενα...!!!
-
Εντάξει, σύμφωνα με τον kacey και τον hannibal πρέπει να καταργηθεί πλήρως η έννοια του εργατικού ατυχήματος, με την ίδια λογική μπορεί οτιδήποτε να συμβεί στον εργασιακό χώρο να γίνεται επίτηδες για να εισπράξει ο άλλος αποζημίωση.
Επίσης, η (απόπειρα για) αυτοκτονία είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας οποτεδήποτε.
2013
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
nikospappasΝα το πω πιο απλα? Ολι ξερουμε οτι μερικες εκατονταδες εχουν αυτοκτονησει λογω χρεων, μη αξιοπρεπους διαβιωσης κλπ κλπ. Μερικοι απο αυτους ειχαν κ οικογενεια. Τωρα αυτοι (οι επομενοι μαλλον, αυτοι που αυτοκτονησαν δεν ξερουν τιποτα) ξερουν οτι καποια που αποπειραθηκε να αυτοκτονησει κ τελικα εζησε (φαντασου να πεθαινε κιολας) πηρε 60 χιλιαρικακια κ επαναπροσεληφθη. Για πες μου εσυ, το θεωρεις τοσο απιθανο το σεναριο? Αφου ηδη το κανουν καποιοι, τωρα εχουν κ πληρωμη να προσβλεπουν.
Γαιδουρινο ή η απλη κ σκληρη πραγματικοτητα? Ιδιο πραγμα με το 'τι αξια/κοστος εχει μια ανθρωπινη ζωη' κ αυτους που βγαινουν κ φωναζουν 'η ανθρωπινη ζωη ειναι ανεκτιμητη'. Δεν ειναι, εχει εκτιμηθει κ τιμολογηθει μια χαρα, πρωτα απ'ολα απο τις ασφαλιστικες κ μετα απο ολες τις κυβερνησεις του κοσμου...
Με την ιδια λογικη κανεις ασφαλεια ζωης και εχεις το ιδιο αποτελεσμα για τους οικειους σου.
Αν ηξερες ατομο που εκανε αποπειρα αυτοκτονιας και επεζησε, θα ηξερες οτι δεν τον νοιαζει το μετα.
Το κανει γιατι δεν βλεπει φως, ελπιδα απο πουθενα. Τα βλεπει ολα μαυρα και για αυτον τον λογο δεχεται ψυχολογικη η και ψυχιατρικη υποστηριξη για πολυ καιρο μετα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
nikospappas
Να το πω πιο απλα? Ολι ξερουμε οτι μερικες εκατονταδες εχουν αυτοκτονησει λογω χρεων, μη αξιοπρεπους διαβιωσης κλπ κλπ. Μερικοι απο αυτους ειχαν κ οικογενεια. Τωρα αυτοι (οι επομενοι μαλλον, αυτοι που αυτοκτονησαν δεν ξερουν τιποτα) ξερουν οτι καποια που αποπειραθηκε να αυτοκτονησει κ τελικα εζησε (φαντασου να πεθαινε κιολας) πηρε 60 χιλιαρικακια κ επαναπροσεληφθη. Για πες μου εσυ, το θεωρεις τοσο απιθανο το σεναριο? Αφου ηδη το κανουν καποιοι, τωρα εχουν κ πληρωμη να προσβλεπουν.
Με την ιδια λογικη κανεις ασφαλεια ζωης και εχεις το ιδιο αποτελεσμα για τους οικειους σου.
Αν ηξερες ατομο που εκανε αποπειρα αυτοκτονιας και επεζησε, θα ηξερες οτι δεν τον νοιαζει το μετα.
Το κανει γιατι δεν βλεπει φως, ελπιδα απο πουθενα. Τα βλεπει ολα μαυρα και για αυτον τον λογο δεχεται ψυχολογικη η και ψυχιατρικη υποστηριξη για πολυ καιρο μετα.Death of a salesman...
Σωστά αγαπητέ Νίκο, αλλα παραμενει δυστυχως η αμφοβολια για τους πολλους, οχι για τους λιγους που περιγράφεις. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εντάξει, σύμφωνα με τον kacey και τον hannibal πρέπει να καταργηθεί πλήρως η έννοια του εργατικού ατυχήματος, με την ίδια λογική μπορεί οτιδήποτε να συμβεί στον εργασιακό χώρο να γίνεται επίτηδες για να εισπράξει ο άλλος αποζημίωση.Επίσης, η (απόπειρα για) αυτοκτονία είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας οποτεδήποτε.
2013
Άλλα λεμε, αλλα καταλαβαινεις. Υπαρχει παντα ο κινδυνος να γινει αντικειμενο εκμεταλλευσης το πραγμα, αυτο λεμε. Τα υπολοιπα που λες ειναι λογικα αλματα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εντάξει, σύμφωνα με τον kacey και τον hannibal πρέπει να καταργηθεί πλήρως η έννοια του εργατικού ατυχήματος, με την ίδια λογική μπορεί οτιδήποτε να συμβεί στον εργασιακό χώρο να γίνεται επίτηδες για να εισπράξει ο άλλος αποζημίωση.Επίσης, η (απόπειρα για) αυτοκτονία είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας οποτεδήποτε.
2013
Ωπα ωπα..... Αλλα λεει η γιαγια μου αλλα ακουν τα αυτια μου.
Εννοω (φανταζομαι και ο Kacey) οτι οποιοσδηποτε δεν εχει στον ηλιο μοιρα, ειναι κουτοπονηρος κλπ θα χρησημοποιησει το δεδικασμενο για να βγαλει λεφτα. Πραγμα το οποιο ειναι ΛΑΘΟΣ. Tι σκατα σχεση εχει το εργατικο ατυχημα με το καποιου να του στριψη η βιδα και να αποπειραθει να αυτοκτονισει μονο το δικαστηριο που εξεδωσε την αποφαση ξερει.Και απο εκει και μερα. Για να δεις ποσο χοντρη μαλακια ειναι αυτη η αποφαση, θα στο χοντρυνω πιο πολυ.
Εφ οσον η κυρια δεχοτανε τοσες πολλες πιεσεις και τελικα εσπασε και ειπε να κοψει τις φλεβες της (που εκ των πραγματων ειναι ο πιο ηληθιος και ο περισσοτερο αναποτελεσματικος τροπος να αυτοκτονισεις) επρεπε κιολας να παραπεμψουν σε δικη και τους υπευ8υνους για αποπειρα ανθρωποκτονιας εξ αμελειας. Ε πως σου φαινεται και αυτο το σεναριο.....Oχι οχι. Κατσε σου εχω καλυτερο σεναριο.... Γραμματεας ειχε εργατικο ατυχημα στο γραφειο του εργοδοτη οπου επεσε απο το γραφειο του την ωρα που την πηδαγε και χτυπησε το κεφαλι της....
Οποτε μην βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα. Αλλο το εργατικο ατυχημα, πχ να πεσω απο σκαλωσια, γλυστρισω στην σκαλα που σφουγγαρισα, παω απο ασφυξια επειδη εκανα ηλεκτροσυγκοληση σε κλειστο χωρο κλπ κλπ. και αλλο το να λες εκοψα τις φλεβες μου γιατι η πιεση ηταν πολυ μεγαλη και αυτο ηταν εργατικο ατυχημα..... Στην Ελλαδα οτιδηποτε εχει να κανει με εργατη, υπαλληλο κλπ το εχουμε παραγαμισει και του δινουμε δικιο εξισονοντας διαφορετικα πραγματα χανοντας την ουσια....
Ασε που στανταρακι θα το εκμεταλευτουνε παρα πολλοι αυτο το δεδικασμενο (το ξαναλεω για να μην υπαρχει αμφιβολια του λογου του αρχικου μου σχολιου)
-
Ναι σιγουρα οτι λεει ο Αννιβας ισχυει στο θεμα εκμεταλλευση γεγονοτος... ομως και οι διευθυνταδες - 'επιχειρηματιες' εχουν ξεσαλωσει με συμπεριφορες... σιγουρα η συγκεκριμενη ηταν ευαλωτη.. ψυχολογικα και εκανε μια τρελλα.... (να μην πω οτι εποχη 70 μια γνωστη μου εκοψε φλεβες για γκομενο!!! και πηγε σε παρτυ μετα δειχνοντας τους επιδεσμους!!! με υπερηφανεια...) πολυ πιεση παντως στον κοσμο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2013
Αυτα καταλαβες απο αυτα που λεμε? Καλα. Στα εξηγησα αναλυτικοτατα κ στα ξαναλεει κ ο Hannibal πιο μετα.
Το κανει γιατι δεν βλεπει φως, ελπιδα απο πουθενα. Τα βλεπει ολα μαυρα και για αυτον τον λογο δεχεται ψυχολογικη η και ψυχιατρικη υποστηριξη για πολυ καιρο μετα.α) απ΄οτι ξερω οι περισσοτερες ασφαλειες ζωης εξαιρουν ρητα κ κατηγορηματικα την αυτοκτονια.
β) Μπορει να μην τον νοιαζει το μετα, αλλα παραμενει το λογικο επιχειρημα: αν τωρα αυτοκτονουν καποιοι που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, αυτοι θα γινουν πολλοι περισσοτεροι αν ξερουν οτι μπορει να πληρωθουν οι οικειοι τους απο την πραξη αυτη. Ειναι τοσο απλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
παραμενει το λογικο επιχειρημα: αν τωρα αυτοκτονουν καποιοι που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, αυτοι θα γινουν πολλοι περισσοτεροι αν ξερουν οτι μπορει να πληρωθουν οι οικειοι τους απο την πραξη αυτη. Ειναι τοσο απλο.
Εσπασαν τα κοντερια της λογικης..
Ημαρτον,καταρχην καθε δικαστικη αποφαση προσβαλλεται,εφεσιβάλλεται,καθυστερει,ο χαμενος μπορει να μην εχει λεφτα να πληρωσει κτλ, κατα δευτερον, κανεις στον πλανητη γη δεν θα σκεφτει ετσι οπως περιγραφετε (ας κανω αποπειρα αυτοκτονιας,που ξερεις-ισως παρει λεφτα η οικογενεια μου) -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Tι σκατα σχεση εχει το εργατικο ατυχημα με το καποιου να του στριψη η βιδα και να αποπειραθει να αυτοκτονισει μονο το δικαστηριο που εξεδωσε την αποφαση ξερει.Αλλο το εργατικο ατυχημα, πχ να πεσω απο σκαλωσια, γλυστρισω στην σκαλα που σφουγγαρισα, παω απο ασφυξια επειδη εκανα ηλεκτροσυγκοληση σε κλειστο χωρο κλπ κλπ. και αλλο το να λες εκοψα τις φλεβες μου γιατι η πιεση ηταν πολυ μεγαλη και αυτο ηταν εργατικο ατυχημα.....
ξανασκέψου τα παραπάνω πολυ καλά και μην απλοποιείς πράγματα όντας εξωτερικός παρατηρητης...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Tι σκατα σχεση εχει το εργατικο ατυχημα με το καποιου να του στριψη η βιδα και να αποπειραθει να αυτοκτονισει μονο το δικαστηριο που εξεδωσε την αποφαση ξερει.
Αλλο το εργατικο ατυχημα, πχ να πεσω απο σκαλωσια, γλυστρισω στην σκαλα που σφουγγαρισα, παω απο ασφυξια επειδη εκανα ηλεκτροσυγκοληση σε κλειστο χωρο κλπ κλπ. και αλλο το να λες εκοψα τις φλεβες μου γιατι η πιεση ηταν πολυ μεγαλη και αυτο ηταν εργατικο ατυχημα.....
ξανασκέψου τα παραπάνω πολυ καλά και μην απλοποιείς πράγματα όντας εξωτερικός παρατηρητης...
τι σημαινει το 'εξωτερικος παρατηρητης'? να δοκιμασει να κοψει φλεβες και μετα να μιλαει?
-
Στο μεταξύ αυτό δεν είδα να συζητιέται....
Νόμο για μισθούς 300 ευρώ ώστε να προσλαμβάνουν νέους άνεργους ζήτησαν οι πολυεθνικές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2013 10:46Εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».
Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε μεταξύ άλλων στον Κωστή Χατζηδάκη : «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».
Οι εκπρόσωποι των 11 πολυεθνικών εταιρειών επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.
«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» φέρεται να απάντησε ο Κωστης Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Από εδώ:
http://www.tanea.gr/news/economy/articl ... yethnikes/ -
Περι βιογραφικων, καταραμενη υπερβολη, αλλα θα το βαλω...
http://www.buzzfeed.com/h2/shfke/bennyjohnson/masterfully-creative-resumes
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Οποτε μην βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα. Αλλο το εργατικο ατυχημα, πχ να πεσω απο σκαλωσια, γλυστρισω στην σκαλα που σφουγγαρισα, παω απο ασφυξια επειδη εκανα ηλεκτροσυγκοληση σε κλειστο χωρο κλπ κλπ. και αλλο το να λες εκοψα τις φλεβες μου γιατι η πιεση ηταν πολυ μεγαλη και αυτο ηταν εργατικο ατυχημα..... Στην Ελλαδα οτιδηποτε εχει να κανει με εργατη, υπαλληλο κλπ το εχουμε παραγαμισει και του δινουμε δικιο εξισονοντας διαφορετικα πραγματα χανοντας την ουσια....Στην Ελλάδα ο υπάλληλος είναι σε πλεονεκτική θέση;
Τέλοσπάντων, τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ σοβαρό θέμα για να τα πάρουμε στο ψιλό:
κατα δευτερον, κανεις στον πλανητη γη δεν θα σκεφτει ετσι οπως περιγραφετε (ας κανω αποπειρα αυτοκτονιας,που ξερεις-ισως παρει λεφτα η οικογενεια μου)
-
@trident
Πολύ ωραίες ιδέες! Δεν με χαλάει καθόλου σαν υπερβολή, αλλά είναι λογικό να έχουν επιτυχία σε δημιουργικές -μόνο- θέσεις εργασίας. +1 για το λινκ από μένα, θα το επιστρατεύσω! -
@zorz
που τον θυμηθηκες τον Klaus.... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οποτε μην βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα. Αλλο το εργατικο ατυχημα, πχ να πεσω απο σκαλωσια, γλυστρισω στην σκαλα που σφουγγαρισα, παω απο ασφυξια επειδη εκανα ηλεκτροσυγκοληση σε κλειστο χωρο κλπ κλπ. και αλλο το να λες εκοψα τις φλεβες μου γιατι η πιεση ηταν πολυ μεγαλη και αυτο ηταν εργατικο ατυχημα..... Στην Ελλαδα οτιδηποτε εχει να κανει με εργατη, υπαλληλο κλπ το εχουμε παραγαμισει και του δινουμε δικιο εξισονοντας διαφορετικα πραγματα χανοντας την ουσια....
Στην Ελλάδα ο υπάλληλος είναι σε πλεονεκτική θέση;
Ειπα πουθενα οτι ειναι σε πλεονεκτικη θεση? Ειπα οτι σε οτι αφορα εργατικα θεματα εξισονουμε διαφορτεικα πραγματα και χανουμε την ουσια τους.
Τέλοσπάντων, τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ σοβαρό θέμα για να τα πάρουμε στο ψιλό:
Αυτο ακριβως λεω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....