-
Τωρα ειναι αργα γυρισε....οπως πολλοι την καναμε αυτη τη μαλακια....οτι και να σπουδασαμε!
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δεν ξερω ακριβως την περιπτωση σου, αλλα η προυπηρεσια σε Μηχανικους Πολυτεχνειου λαμβανεται υποψην απο το ετος κτησης του διπλωματος, ανεξαρτητως της εργασιας που εκανες μετεπειτα. π.χ. εστω οτι πηρες διπλωμα το 2000 και μετα πηγες φανταρος, δουλεψες ταξι και δουλευες μπαρμαν στην τζαμαικα: αν τωρα πιασεις δουλεια θα πρεπει να μπεις στο μισθολογικο κλιμακιο 6-9 ετη.Μπορείς να πεις περισσότερα γι' αυτό;
-
Οπως το γραφει. Η προυπηρεσια των μηχανικων οσον αφορα μισθολογικες κλιμακες (ελαχιστος μισθος αναλογα με χρονια προυπηρεσιας, επιδοματα κλπ κλπ) αρχιζει να μετραει απο την χρονια αποκτησης του πτυχειου. Αν δηλαδη παρεις το πτυχειο το 1990, μπεις στο ΤΕΕ το 2000, και σε προσλαβουν ως μηχανικο το 2007, θα πρεπει να σου δωσουν τον ελαχιστο μισθο που θα δωσουν σε μηχανικο με προυπηρεσια 17 χρονων, ακομα και αν εσυ δουλευες σουβλατζης απο το 1990. Αφου επελεξαν να σε χρησιμοποιησουν ως μηχανικο, πρεπει να σου δινουν αυτα τα λεφτα τουλαχιστον.
-
άσχετο επί του Thread αλλά δε ξέρω που αλλού να το γράψω:
Διάλογος μεταξύ εμού και ενός μάστορα σε μια έκθεση σήμερα:
περιγραφή πρώτα.
παρακολουθώ ένα πιτσιρίκι να κάνει μια ηλεκτροκόλληση live και δίπλα ο μάστορας(το αφεντικό της 'επιχείρησης') να τον κοιτάει.Όταν τελειώνει κάτι του λέει: Μπαίνω στο παιχνίδι:εγώ:Τι του είπατε? Παλμόρευμα?
Μάστορας: Ναι,παλμόρευμα
εγώ: Τι συσκευή χρησιμοποιεί? TIG ή MIG?
Μάστορας: To παλμόρευμα είναι στο ηλεκτρόδιο.
εγώ: μάλιστα.Μετά όταν έφυγε επεξεργάζομαι τη γεννήτρια συνεχούς ρεύματος και έγραφε πάνω TIG.
Που θέλω να καταλήξω, Ο ΞΕΡΟΛΑΣ -
«Χάσμα» της παραγωγικότητας μεταξύ των Ευρωπαίων εργαζομένων
Μεγάλες διαφορές εμφανίζει η παραγωγικότητα της εργασίας μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. Σε μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του εργατικού δυναμικού καλεί η Παγκόσμια Τράπεζα τις χώρες των ΕU8+2
-
Πώς μετριέται η παραγωγικότητα;
-
Στο συγκεκριμένο άρθρο με ...ευρώ.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Στο συγκεκριμένο άρθρο με ...ευρώ.Δεν το πρόσεξα.
Καμία σχέση με τις ώρες εργασίας κλπ, δηλαδή. Καλά το πάνε... -
Επομένως αν ο Χ έχει στη δούλεψή του τον Ψ και τον Ω και βγάζει 100.000 ευρώ το χρόνο, οι Ψ και Ω αποφέρουν 50.000 έκαστος (αν υποθέσουμε ότι ο Χ κάθεται σπίτι του και απλώς εισπράττει χωρίς να δουλεύει κι ο ίδιος).
Όμως αν ο Χ δηλώνει 30.000 το χρόνο, οι Ψ και Ω αποφέρουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 15.000 έκαστος. Αλλά αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιεί υποχρεωτικά κάθε έρευνα, ειδικά της Eurostat.
Συμπέρασμα: για χώρες με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως η Ελλάδα, τα ανωτέρω συμπεράσματα είναι για τα σκουπίδια. -
ένα καλό score σε GMAT είναι καλή 'συστατική ' για ένα μεταπτυχιακό ώστε να σε κάνουν δεκτό στο ΕΜΠ ή σε ελληνικό Πανεπ?
-
Το GMAT είναι για ΜΒΑ καταστάσεις και τέτοια συναφή.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το GMAT είναι για ΜΒΑ καταστάσεις και τέτοια συναφή.ψέματα to GRE εννοούσα
-
νταξει οι Σουηδιες, Δανίες, Φιλανδιες ειναι κοκκινες
στην νοτια Ιρλανδια τι πουλάνε και βγαζουν τόσα πολλά ?
και η Ανατολικη Γερμανια ψιλοχαλια
για την Ελλάδα δε το συζητώ στα νησιά βγαζουν αρκετα από τον τουρισμό
Ισπανία, Πορτογαλία στα ιδια επίπεδα με μας -
έχει δώσει κανείς GRE?
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
νταξει οι Σουηδιες, Δανίες, Φιλανδιες ειναι κοκκινες
στην νοτια Ιρλανδια τι πουλάνε και βγαζουν τόσα πολλά ?Οι Ιρλανδοί βγάζουν καλά λεφτά. Μέσο κατα κεφαλήν εισόδημα είναι περί τα 40000+$ Μου φένεται βασικός μισθός είναι 1300 ευρώ τον μηνα.
-
Η Ελλάδα ήταν το ΔΕΚΑΤΟ μέλος της ΕΟΚ το 1980 και πλουσιότερη από την τότε φτωχή και εκτός ΕΟΚ Ιρλανδία. Η επιτυχημένη σοσιαλιστική διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ τα άλλαξε αυτά.
ΑΛΛΑΓΗ ήταν το σύνθημα. -
'Εξω οι πολυεθνικές'
Οι Ιρλανδοί που είπαν 'Μέσα οι πολυεθνικές' πεινάνε τώρα, τους ρουφάνε το αίμα
-
θλίβομαι πραγματικά...είμαστε μια χώρα που δεν παράγει τίποτε...έστω και από πολυεθνικές...
-
τι οικονομικα εφαρμοσε η Ιρλανδια και ανεβηκε τοσο πολυ, τοσο γρηγορα;
-
Εξάγει την Guinness
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....