-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**
Στο 82% των 25 γιατί στους 15 είμαστε στο 65-68%**ετσι, γιατι τελευταια μας ελεγαν το παραμυθι για το 82%
Όποιος έχει προσέξει τους ρυθμούς ανάπτυξης πχ της Σλοβενίας, θα καταλάβει τι έρχεται...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
**
Στο 82% των 25 γιατί στους 15 είμαστε στο 65-68%**ετσι, γιατι τελευταια μας ελεγαν το παραμυθι για το 82%
Όποιος έχει προσέξει τους ρυθμούς ανάπτυξης πχ της Σλοβενίας, θα καταλάβει τι έρχεται...
μολις παρουν και αυτοι το ευρω να δεις 'αναπτυξη' που θα δουν!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**
Και η Ισπανία που εήταν κάποτε στα ίδια επίπεδα με εμάς τώρα βρίσκεται στο 98% (!!)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλο κρατική εταιρεία και άλλο το δημόσιο. Οι κρατικές εταιρείες έχουν υψηλό μισθολόγιο, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι στον μέσο όρο (με διακυμάνσεις).Πραγματι....
Εγω ας πουμε με 17 χρονια προ'υ΄πηρεσια σε μεγαλη κρατικη εταιρεια αμοιβομαι με το ιλλιγγιωδες ποσον των 1100 ευρω.
Συναδελφος με 10 χρονια και χωρις το επιδομα θεσης που παιρνω εγω παιρνει το αστρονομικο ποσο των 730 ευρω..... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
**
Και η Ισπανία που εήταν κάποτε στα ίδια επίπεδα με εμάς τώρα βρίσκεται στο 98% (!!)
Λογω των υψηλων αμοιβων ομως η VW σκεφτεται να ανοιξει εργοστασιο σε αλλο κρατος με μικροτερο κοστος εργατικων και να κλεισει τα Ισπανικα εργοστασια.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Εγω ας πουμε με 17 χρονια προ'υ΄πηρεσια σε μεγαλη κρατικη εταιρεια αμοιβομαι με το ιλλιγγιωδες ποσον των 1100 ευρω.
Συναδελφος με 10 χρονια και χωρις το επιδομα θεσης που παιρνω εγω παιρνει το αστρονομικο ποσο των 730 ευρω.....Έπρεπε, τελικά, να γίνουμε όλοι συνεταιριστές και συνδικαλιστές.....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Πραγματι....
Συναδελφος με 10 χρονια και χωρις το επιδομα θεσης που παιρνω εγω παιρνει το αστρονομικο ποσο των 730 ευρω.....Σε ποια χώρα;
Τα έξτρα που δεν φαίνονται στο κανονικό μισθολόγιο τα συνυπολογίζεις; Οδοιπορικά, υπερωρίες κλπ; Τι κατηγορίας είσαι; ΠΕ, ΔΕ, ΤΕ;
Συγνώμη που είμαι δύσπιστος, αλλά εμένα για να μου πουν πόσα παίρνουν φίλοι σε δημόσιες υπηρεσίες συνολικά, έπρεπε να τους ρωτήσω 10 φορές. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πραγματι....
Συναδελφος με 10 χρονια και χωρις το επιδομα θεσης που παιρνω εγω παιρνει το αστρονομικο ποσο των 730 ευρω.....Σε ποια χώρα;
Eσυ σε ποια λες???
Τα έξτρα που δεν φαίνονται στο κανονικό μισθολόγιο τα συνυπολογίζεις; Οδοιπορικά, υπερωρίες κλπ; Τι κατηγορίας είσαι; ΠΕ, ΔΕ, ΤΕ;
Συγνώμη που είμαι δύσπιστος, αλλά εμένα για να μου πουν πόσα παίρνουν φίλοι σε δημόσιες υπηρεσίες συνολικά, έπρεπε να τους ρωτήσω 10 φορές.Ειλικρινα σου μιλαω, δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τη φραση 'τα εξτρα που δε φαινονται στο μισθολογιο' .
Αυτα ισως συμβαινουν στον ιδιωτικο τομεα.
Εμεις πληρωνομαστε βασει των δελτιων απασχολησης οπου εκει μεσα φαινονται τα παντα (υπερωριες νυχτερινα οδοιπορικα κλπ, που ετσι κι αλλιως εγω δεν εχω).
Οποιος σου λεει οτι υπαρχει εστω και ενα λεπτο του ευρω το οποιο δε φαινεται στη μισθοδοσια του (αρα δε παρακρατειται και φορος αρα δε φαινεται στην εφορια) και εργαζεται σε κρατικη εταιρεια, απλα σου λεει ψεμματα.Για να σου φυγει η δυσπιστια αυριο θα παρω ενα εκκαθαριστικο μισθοδοσιας , θα το σκαναρω και θα στο στειλω με πμ.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον KRIEZA. Δεν μπορείς να κρύψεις ούτε σεντ στο Δημόσιο. Ασε που καμιά φορά αναγκάζεσαι λόγω της φύσης της δουλειάς ( όπως η δική μου ) να χρησιμοποιείς το προσωπικό σου αυτοκίνητο με ότι αυτό συνεπάγεται , σε καθημερινή μάλιστα βάση , οπότε τα οδοιπορικα που παίρνεις (ο,12 ευρώ το χιλιόμετρο εδώ και περίπου 10 χρόνια ) φτάνουν τσίμα τσίμα για να καλύπτεις τα έξοδά σου.
Για τα 'μαύρα χρήματα του Δημοσίου' είναι μια άλλη αμαρτωλή ιστορία όπου δεν παίζει ρόλο μόνο η θέση , αλλά και ο χαρακτήρας και η συνείδηση του υπαλλήλου, η ποιότητα του ελέγχου που του ασκείται κατά περίπτωση από τους πιο πάνω, αλλά και οι προταιρεότητες που έχει βάλει στην ζωή του σε σχέση με την δουλειά που κάνει ! -
Δεν ανέφερα ότι χρήματα δεν εμφανίζονται στις μισθοδοτικές καταστάσεις, όμως υπάρχουν έξτρα που δεν αναγράφονται στη βασική μισθοδοτική κατάσταση (με τον βασικό μισθό, τα βασικά επιδόματα γάμου/τέκνων/σπουδών κλπ, αλλά πληρώνονται χωριστά (και ασφαλώς φορολογούνται). Όπως τα οδοιπορικά για παράδειγμα ή εκείνο το 2/1000 που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ (δεν ξέρω τι τοις χιλίοις είναι). Επίσης γνωρίζω ότι καθαρίστρια στον ΟΤΕ παίρνει μισθό Διευθυντή υπουργείου.
Επίσης δεν αναφέρθηκα (αλίμονο) σε 'μαύρα', γρηγορόσημα και λοιπές αλητείες. -
Από ότι ξέρω τα κάθε λογής επιδόματα ενσωματώνονται στο μισθό και δεν πληρώνονται ξεχωριστά. Στον ιδιωτικό τομέα γίνεται αυτό.
Επίσης πολύ θα ήθελα να ήξερα ποια καθαρίστρια στον ΟΤΕ παίρνει μισθό διευθυντού. Πόσα εννοείς?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν βέβαια κάποιος δεν εχει προσόντα (πτυχία κλπ.) το Δημόσιο συμφέρει 100%.
Δεν συμφωνω.Γνωστος μου αποφοιτος Λυκείου παιρνει περιπου 3000Ε το μήνα,δουλευοντας 12ωρα σε γραφείο.
Στο δημόσιο δεν θα τα επαιρνε ποτε (αν εμπαινε ποτε κιολας) γιατι εκει κανεις δεν κοιταει αν δουλευεις,εκει ο μισθος σου εξαρταται απο το αν εχεις πτυχιο,αν εισαι παντρεμενος,ποσα παιδια εχεις,αν εισαι πολυτεκνος,αν πινεις καφε χωρις γαλα,αν οδηγεις μονοκυκλο και διαφορα εντελως ασχετα με το εργο που παραγεις.Πήγαινε μια βόλτα σε Carrefour, Zara, Πλαίσιο και θα καταλάβεις τι εννοώ...
Από ότι ξέρω τα κάθε λογής επιδόματα ενσωματώνονται στο μισθό και δεν πληρώνονται ξεχωριστά. Στον ιδιωτικό τομέα γίνεται αυτό.
Στον δημόσιο είναι χωριστά και μάλιστα δεν υπολογίζονται για τον 13ο και 14ο μισθό.
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Από ότι ξέρω τα κάθε λογής επιδόματα ενσωματώνονται στο μισθό και δεν πληρώνονται ξεχωριστά. Στον ιδιωτικό τομέα γίνεται αυτό.Επίσης πολύ θα ήθελα να ήξερα ποια καθαρίστρια στον ΟΤΕ παίρνει μισθό διευθυντού. Πόσα εννοείς?
1150-1250 καθαρά.
-
Σίγουρα όμως με 15+ χρόνια υπηρεσίας, έγγαμη (με παιδί) ή κάτι τέτοιο. Επειδή δουλέυω σε θυγατρική του ΟΤΕ και συναναστρέφομαι με ΟΤΕτζήδες όλη μέρα μπορώ με βεβαιότητα να σου πώ ότι οι πιο πολλοί με κάπου 20 - 25 χρόνια προυπηρεσία καθαρίζουν 1300 περίπου καθαρά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα επιδόματα θέσης τα οποία όμως είναι για λίγους
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο Αμέρικα ή στην Ευρώπη πόσοι είναι οι αντίστοιχοι μισθοί (μέσος όρος);Αντιστοιχοι για ποιο επαγγελμα?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Στο Αμέρικα ή στην Ευρώπη πόσοι είναι οι αντίστοιχοι μισθοί (μέσος όρος);
Αντιστοιχοι για ποιο επαγγελμα?
δωσε μας εσυ 2-3 αντιπροσωπευτικα παραδειγματα, οπως και αν υπαρχει διαφορα δημοσιου- ιδιωτικου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο Αμέρικα ή στην Ευρώπη πόσοι είναι οι αντίστοιχοι μισθοί (μέσος όρος);
Αντιστοιχοι για ποιο επαγγελμα?
δωσε μας εσυ 2-3 αντιπροσωπευτικα παραδειγματα, οπως και αν υπαρχει διαφορα δημοσιου- ιδιωτικου
Στις ΗΠΑ το δημοσιο ειναι πολυ μικρο σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα (και μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανω μετοχικες εταιριες). Σιγουρα, μεσο ορο, το δημοσιο πληρωνει λιγοτερα απο οτι η ιδιωτικος τομεας.
Ενας μεσος μισθος για ενα μεσο υπαλληλο σε μια μεση εταιρια σημερα ειναι περιπου $55Κ τον χρονο μεικτα.
-
Για ΗΠΑ για να παρει κανεις μια ιδεα αυτο το λινκ ειναι αρκετα ακριβες
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επισης στις ιδιωτικες εταιρειες πολλα λεφτα ειναι 'μαυρα',οπου ο εργοδοτης πληρωνει λιγοτερες εισφορες και ο μισθωτος παιρνει περισσότερα στο χέρι.
Έχω την αίσθηση πως αυτό πια δεν ισχύει. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. Απ'την άλλη βέβαια παίζουν διάφορες παροχές σε είδος (αυτοκίνητο, κινητό, γεύματα, ταξιδάκια κλπ.), φυσικά μονάχα για ήδη υψηλόμισθα στελέχη τα οποία δεν αποτελούν τυπικά μέρος του μισθού.
Και ομως ισχυει, υπαρχουν εταιρειες (για Πληροφορικη θα μιλησω γιατι ειμαι του χωρου) που ειτε εχουν offshore εταιρειες στον Παναμα (π.χ) και σου πληρωνουν τις υπερωριες ή τα bonous μαυρα, είτε σου δινουν τα λεφτα αυτα 'κατω απο το τραπεζι'. Αυτα τα εχω δει και δεν μου τα εχουν πει, και μιλαμε για μερικες απο τις μεγαλυτερες εταιρειες του χωρου....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ενας μεσος μισθος για ενα μεσο υπαλληλο σε μια μεση εταιρια σημερα ειναι περιπου $55Κ τον χρονο μεικτα.Καθαρά; Γιατί έχετε και μεγάλη φορολογία...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....