-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θέλω την βοήθεια σας :Η κοπέλα μου δουλεύει σε λογιστήριο εταιρείας. Πληρώνονταν στις καλές μέρες προ κρίσης και έως το 11 με 1200 ευρώ τον μήνα αλλά με δύσκολο ωράριο. Το αφεντικό της ξαφνικά αρχές του 12 της μείωσε το ωράριο με συνέπεια ο μισθός της να πέσει στα 660 καθαρά πάντα. Σήμερα έμαθα με λύπη μου ότι της πρότεινε 4ωρη εργασία δηλ θα δουλεύει 8ωρο μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα με μισθό 330 ευρώ προφανώς για να την αναγκάσει να παραιτηθεί μιας και σκοπεύουμε να παντρευτούμε και λογικά δεν θέλει γέννες και άδειες κυήσεως.
οι ερωτήσεις μου:
- Το επίδομα είναι 360 ευρώ. Μήπως είναι καλύτερο να παραιτηθεί;
- Της χρωστάει 17 ημέρες άδεια από το 2011. Λέει ότι ίσως τις πληρώσει. Πόσο δικαιούται για κάθε ημέρα; Γιατί σκέφτεται να τις πάρει και να λείψει 1,5 μήνα με 3 ημέρες που θα 'δουλεύει' τον μήνα...
- Μήπως είναι καλύτερο να επιδιώξει να απολυθεί;
- Για πόσο διάστημα μπορεί να βγει στο ανεργίας; (έχει περίπου 4 χρόνια συνεχόμενα δουλειάς)
Μας ξέσκισε ο φούστης! Η κοπέλα μου δεν μιλιέται και η ζωή μας ανατρέπεται σε πολλά που είχαμε υπολογίσει αλλιώς.
Δεν νομίζω ότι μας παραθετεις όλες τις λεπτομέρειες αλλα δεν θα έπρεπε να δεχτεί την πρώτη μείωση στα 660. Δεν έχει συμβόλαιο; Πως μπορει να της κατεβάζει της αποδοχές; Θα έπρεπε να ζητήσει απόλυση με αποζημίωση και εννοείτε ότι οι μέρες θα πληρώνονταν ανάλογα με το τυπικό ετησιο μικτο μισθό που επερνε το 2011 δια 252. τώρα θα χρησιμοποιηθεί ο τωρινος μισθός.
-
Δεν έχει συμβόλαιο. Τι λεπτομέρειες 'σας κρύβω' δηλ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- Το επίδομα είναι 360 ευρώ. Μήπως είναι καλύτερο να παραιτηθεί;
Παραίτηση και επίδομα δεν πάνε μαζί. Παραιτείσαι = δεν παίρνεις φράγκο.
- Μήπως είναι καλύτερο να επιδιώξει να απολυθεί;
Ίσως αλλά είναι σίγουρο οτι θα βρει δουλειά; Στο practiker της Αλεξ/πολης που άνοιξε πρόσφατα δουλεύουν με 4ωρα κοπέλες και για μισθό άκουσα οτι παίρνουν 230 ή 290e (από 2 διαφορετικά άτομα).
- Για πόσο διάστημα μπορεί να βγει στο ανεργίας; (έχει περίπου 4 χρόνια συνεχόμενα δουλειάς)
Λογικά 12 μήνες εφόσον απολυθεί και δεν παραιτηθεί μόνη της.
-
θενξ μουσατος!
για την άδεια που της χρωστά από το 11 , πόσο κοστολογείται η μέρα αν της την πληρώσει;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν έχει συμβόλαιο. Τι λεπτομέρειες 'σας κρύβω' δηλ;Πως δουλεύει; Πόσες είναι οι νόμιμες ώρες; 35 δεν ειναι στανταρ; Ασφάλεια έχει; Πόσο είναι ο μικτος μισθός;
-
Για τις άδειες, δες εδώ:
http://www.somtechnik.gr/Pravo/Adeies.htmΠρόκειται για περίπτωση μη λήψης άδειας μέχρι το τέλος του έτους (5.1.2).
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πως δουλεύει; Πόσες είναι οι νόμιμες ώρες; 35 δεν ειναι στανταρ; Ασφάλεια έχει; Πόσο είναι ο μικτος μισθός;
40 ώρες/εβδομάδα
ΙΚΑ
880€θενξ ernani
-
elteo, λες οτι της προτεινε 4ωρη εργασια με 330€. Η εναλλακτικη (αν δεν συμφωνησει δλδ) ποια ειναι;
Επισης: ποσα χρονια δουλευει στην εταιρια;Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να υπογραψει τιποτα προς το παρων (ας πει οτι θελει να το σκεφτει...) και φυσικα να μην παραιτηθει.
-
Βασικά κάτι τέτοιοι 'επιχειρηματίες' που βλέπουν ακόμα και τους λογιστές ως καθαρίστριες πρέπει να προσλάβουν αμούστακα παιδάκια με 300 ευρώ για να καυλώσουν ότι βάζουν 500 ευρώ το κεφάλι στην τσέπη τους σε σχέση με πριν και μετά να μην προλαβαίνουν να πληρώνουν πρόστιμα από λάθη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά κάτι τέτοιοι 'επιχειρηματίες' που βλέπουν ακόμα και τους λογιστές ως καθαρίστριες πρέπει να προσλάβουν αμούστακα παιδάκια με 300 ευρώ για να καυλώσουν ότι βάζουν 500 ευρώ το κεφάλι στην τσέπη τους σε σχέση με πριν και μετά να μην προλαβαίνουν να πληρώνουν πρόστιμα από λάθη.Βασικα...βρηκαν και τα κανουν. Πως ειναι δυνατον να χρωσταει 17 μερες αδεια στην κοπελα (υποθετω οτι αυτο σημαινει ή πολυ δουλεια ή λαμογια) και απο την αλλη να της κανει λογο για μειωση ωραριου...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
elteo, λες οτι της προτεινε 4ωρη εργασια με 330€. Η εναλλακτικη (αν δεν συμφωνησει δλδ) ποια ειναι;
Επισης: ποσα χρονια δουλευει στην εταιρια;Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να υπογραψει τιποτα προς το παρων (ας πει οτι θελει να το σκεφτει...) και φυσικα να μην παραιτηθει.
η εναλλακτική δεν ξέρω. Σωστή η ερώτησή σου! θα την ρωτήσω.
δουλεύει 4 χρόνια νομίζω.
για την άδεια γράφει :
ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές άδειας αυξημένες κατά 100%
πρακτικά τι σημαίνει; το ημερομίσθιο αυξημένο κατά 100% ;
eddie ...αυτό σκέφτηκα κι εγώ ,θα τα βάλει στον πάτο του. Και αν δεν σκίστηκε με ώρες που ποτέ δεν πληρώθηκε. Και αν δεν έκανε υπομονή, απόδειξη ότι έχει υπόλοιπο 17 ημέρες άδειας από το 11. Να ναι καλά το κρατός που προστατεύει τους εργαζόμενους γαμώ την ανταγωνιστικότητα μας γαμώ.
-
Σημαίνει ότι δικαιούται τις αποδοχές άδειας (προσοχή, όχι το επίδομα) επί δυο. Αποδοχές είναι οι συνήθεις αποδοχές (μισθός και επιδόματα). Θα πρέπει όμως να μπορεί ν' αποδειχθεί ότι για τη μη λήψη της άδειας ευθύνεται ο εργοδότης.
Κατά τ' άλλα, μ΄αρέσει που ο απαράδεκτος λέει ότι 'ίσως τις πληρώσει'.
-
Την πείραξε η δραματική μείωση του εισοδήματός της αλλά την πείραξε επίσης ΠΟΛΥ η αντιμετώπιση της εταιρείας.
Δεν πειράζει, μάθημα ζωής. -
Μαθε την 'εναλλακτικη' που υπαρχει αν δεν αποδεχτει την προταση η γυναικα σου και υπολογισε τα ποσα που προκυπτουν απο την απολυση:
Αποζημιωση απολυσης
Δεδουλευμενα
Δωρο Πασχα 2012
Επιδομα αδειας 2012
Αποζημιωση αδειας 2011
Αποζημιωση αδειας 2012 (υποθετω οτι για να μην εχει παρει αδεια το 11, δεν εχει παρει αδεια και το 12)
κτλΥπολογιστε επιπλεον 360€ το μηνα απο το επιδομα ανεργειας.
Με λιγα λογια, καντε ενα πλανο για το ποσο θα αντεξει οικονομικα ως ανεργη. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Κατά τ' άλλα, μ΄αρέσει που ο απαράδεκτος λέει ότι 'ίσως τις πληρώσει'.
Τους τελευταίους 18 μήνες περίπου, που λόγω δουλειάς έχω γνωρίσει πολλές επιχειρήσεις από τα μέσα, έχω απογοητευθεί όσο δεν παίρνει από τον 'Ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο'...
Ώρες ώρες δεν ξέρω αν αυτά που ακούω - βλέπω συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή πρόκειται για εφιάλτη...
Και το κορυφαίο είναι ότι υποτίθεται ότι αυτοί (με επενδύσεις και το μυαλό τους) θα μας βγάλουν από την κρίση...
Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά λίγες και συχνά παλεύουν να επιβιώσουν στη θάλασσα της βλακείας που έρχεται σε άπειρες δόσεις απ' όλες τις κατευθύνσεις...
-
Πρόπερσι έπαιρνα βασικά μισθό που ανέβαινε με τις 3 ετίες, με τα επιδόματα γάμου και ξένης γλώσσας, ανέβαινε με τις Κυριακές που δούλευα και ανέβαινε με τα ρεπό που δεν έπαιρνα αλλά τα δούλευα. Πέρυσι όλα κόπηκαν. Μας είπαν μισθός fix 900 ευρώ είτε δουλέψουμε 31 μέρες είτε 25, ούτε λόγος για Κυριακές, επιδόματα και 3ετίες!!!
Φέτος μας έκαναν κι άλλη μείωση. 800 ευρώ fix και... όποιος θέλει!!! Το ερώτημα τώρα είναι αν θα πάει ο μισθός του χρόνου στα 700 ή αν θα πάει εντός του 2012. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως δουλεύει; Πόσες είναι οι νόμιμες ώρες; 35 δεν ειναι στανταρ; Ασφάλεια έχει; Πόσο είναι ο μικτος μισθός;
40 ώρες/εβδομάδα
ΙΚΑ
880€θενξ ernani
Δηλαδή την πρώτη φορά της μείωσε το μισθο στο μισό; Και το δέχτηκε; Έχει δουλειά όταν παει εκει; Γιατι δεν τους λέει να την απολυσουν ώστε να πάρει την αποζημίωση και να βρει κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρόπερσι έπαιρνα βασικά μισθό που ανέβαινε με τις 3 ετίες, με τα επιδόματα γάμου και ξένης γλώσσας, ανέβαινε με τις Κυριακές που δούλευα και ανέβαινε με τα ρεπό που δεν έπαιρνα αλλά τα δούλευα. Πέρυσι όλα κόπηκαν. Μας είπαν μισθός fix 900 ευρώ είτε δουλέψουμε 31 μέρες είτε 25, ούτε λόγος για Κυριακές, επιδόματα και 3ετίες!!!
Φέτος μας έκαναν κι άλλη μείωση. 800 ευρώ fix και... όποιος θέλει!!! Το ερώτημα τώρα είναι αν θα πάει ο μισθός του χρόνου στα 700 ή αν θα πάει εντός του 2012.Το θέμα είναι τι δουλειά κανεις, πως παει η εταιρεία και τι εναλλακτικές έχεις . Το να παραθετεις ποσά βγάζεις δεν είναι αρκετό.
-
Ίσως επειδή έχει αναφερθεί μερικές φορές κατά το παρελθόν, δουλεύει 6-8μηνα σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
40 ώρες/εβδομάδα
ΙΚΑ
880€θενξ ernani
Δηλαδή την πρώτη φορά της μείωσε το μισθο στο μισό; Και το δέχτηκε; Έχει δουλειά όταν παει εκει; Γιατι δεν τους λέει να την απολυσουν ώστε να πάρει την αποζημίωση και να βρει κάτι άλλο;
Ξέρεις τι ανεργία υπάρχει εκεί έξω;
Anyway βρήκα το πολύ χρήσιμο http://www.kepea.gr (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων)
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....