-
Το άλλο, το ακούσατε? Μια κ κλείνουν Πρωτοδικεία, το Κράτος μας βρήκε τρόπο αποσυμφόρησης των προς εκδίκαση υποθέσεων του Μονομελούς: Έβγαλε ένα Νόμο, εκεί πέρα να πούμε, κ είπε ότι όσες έχουν κατατεθεί μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2011 ... παραγράφονται.
Στα Δικαστήρια, πλέον, κατεβαίνουν οι Δικαστές να δικάσουν κ ... όπως κατέβηκαν, ανεβαίνουν.Αλλά και
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το άλλο, το ακούσατε? Μια κ κλείνουν Πρωτοδικεία, το Κράτος μας βρήκε τρόπο αποσυμφόρησης των προς εκδίκαση υποθέσεων του Μονομελούς: Έβγαλε ένα Νόμο, εκεί πέρα να πούμε, κ είπε ότι όσες έχουν κατατεθεί μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2011 ... παραγράφονται.
Στα Δικαστήρια, πλέον, κατεβαίνουν οι Δικαστές να δικάσουν κ ... όπως κατέβηκαν, ανεβαίνουν.Αλλά και
Κατι δεν μεταφερεις σωστα..δεν γινεται αυτο που λες
-
Το άλλο, το ακούσατε? Μια κ κλείνουν Πρωτοδικεία, το Κράτος μας βρήκε τρόπο αποσυμφόρησης των προς εκδίκαση υποθέσεων του Μονομελούς: Έβγαλε ένα Νόμο, εκεί πέρα να πούμε, **κ είπε ότι όσες έχουν κατατεθεί μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2011 ... παραγράφονται. **
Στα Δικαστήρια, πλέον, κατεβαίνουν οι Δικαστές να δικάσουν κ ... όπως κατέβηκαν, ανεβαίνουν.Δεν τα περιγράφεις και πολύ καλά. Για την ακρίβεια (αν είναι αυτό που νομίζω φυσικά, αν είναι κάτι άλλο απλά δεν έχω ιδέα τι εννοείς) το bold είναι χοντροπαπαριά
Υποψιάζομαι ότι εννοείς για ποινικά και πιο συγκεκριμένα μια διάταξη (άρθρο 31) του Ν. 3904/2010 (νόμος Καστανίδη για αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης) η οποία προβλέπει ότι τιμωρούνται πλέον σε βαθμό πταίσματος αντί πλημμελήματος μια σειρά αδικημάτων που προβλέπονται από τον ΚΟΚ (οδήγηση χωρίς άδεια, μη συμμόρφωση σε σήμα τροχονόμου, μέθη, κυκλοφορία με ανασφάλιστο όχημα κλπ ), τον Υγειονομικό Κανονισμό, το νόμο περί χρονικών ορίων εργασίας, παράνομη πορνεία και διάφορα άλλα. Αυτό μετακυλίει ύλη από τα Πλημ/κεία στα Πταισματοδικεία και έγινε για την αποσυμφόρηση των Πλημ/δικείων αλλά μάλλον υπήρξε συμφόρηση στα Πταισματοδικεία
Ο χρόνος παραγραφής δεν άλλαξε ίδιος είναι αλλά τα πταίσματα έχουν ενιαύσια παραγραφή (1 έτος δηλ) ενώ τα πλημμελήματα 5ετή, με την αλλαγή λοιπόν του χαρακτηρισμού πολλές υποθέσεις παραγράφησαν...
Επίσης ο 'υποβιβασμός' σε πταίσμα επηρεάζει και τα αυτόφωρα δεδομένου ότι οι πταισματικές παραβάσεις δεν είναι αυτόφωρες οπότε τέλος και αυτό για τα περισσότερα αδικήματα του ΚΟΚ και τα άλλα που αφορά το άρθρο 31Οι δικαστές ανεβαίνουν (στην έδρα) να δικάσουν και μετά κατεβαίνουν, όχι ανάποδα
-
α) Ναι, ακριβώς. Ή, που είναι κ αυτό που προφανώς γίνεται, β) εξηγεί τους λόγους της πράξης του. Ενημερώνει μετά η επιθ εργασ τον εργαζόμενο, του εξηγεί τα δικαιώματά του κ όλα καλά.
Αν το συμβάν γίνει Σάββατο, ειδοποιείς την Δευτέρα. Αν πέσεις σε περίοδο απεργίας, στέλνεις φαξ. Αν δεν δουλεύουν ούτε τα φαξ, στέλνεις συστημένο. Αν είναι κλειστά και τα ταχυδρομεία, παίρνεις μαζί την δεύτερη μέρα έναν γνωστό σου για μάρτυρα. Αν είσαι μόνος κ έρημος στον κόσμο, τι διάολο την θέλεις την δουλειά?στο α)
Σε ποιο μου απαντας ναι ακριβως? Δυο σεναρια σου εχω δωσει κ μου λες 'ακριβως', ποιο απο τα δυο ισχυει?στο β) ποιος εξηγει τι?
Εγω σου λεω
Υπαλληλος: Ντριιιν
Επιθεωρηση: Παρακαλω?
Υπαλληλος: Γεια σας ειμαι ο ταδε, εργαζομαι εκει κ σημερα ο εργοδοτης μου δεν με αφησε να μπω μεσα.
Επιθεωρηση: Οκ θα το κοιταξουμε.Μετα, τι? Πανε επι τοπου/την επομενη μερα να δουν αν ειναι ετσι? Αμφιβαλλω εντονοτατα, με τις χιλιαδες καταγγελιες διαφορων μορφων κ τον αριθμο διαθεσιμων ελεγκτων, θα ειναι θαυμα αν το ελεγξουν γενικα, οχι την ιδια μερα.
Τηλ. στον εργοδοτη να τσεκαρουν? Τοτε
Επιθεωρηση: Γεια σας, ο ταδε λεει οτι ηρθε σημερα κ δεν τον αφηνετε να μπει μεσα.
Εργοδοτης: Εγω δεν ξερω τιποτα, ο κυριος δεν εχει εμφανιστει στην εργασια του.
Επιθεωρηση: Οκ. Ντριιιιν
Υπαλληλος: Τι εγινε?
Επιθεωρηση: Ο εργοδοτης λεει οτι δεν πηγες
Υπαλληλος: Λεει πιπες
Επιθεωρηση: -
2 τσεκαρισμένα νέα - κουτσομπολιά.
Το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου έκλεισε. Μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία, το κόστος βλέπετε. Επίσης, δεν ξέρω αν έχει ξαναφερθεί αλλά κάτι παίζει με το Καρφούρ ή Καρφούρ Μαρινόπουλος. Υπάρχει έλλειψη προιόντων στα ράφια πολλοί προμηθευτές έχουν σταματήσει να του δίνουν. Ακούω ότι τα οικονομικά του δεν είναι καθόλου καλά και να μην ξεχνάμε ότι είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
δεν ξέρω αν έχει ξαναφερθεί αλλά κάτι παίζει με το Καρφούρ ή Καρφούρ Μαρινόπουλος. Υπάρχει έλλειψη προιόντων στα ράφια πολλοί προμηθευτές έχουν σταματήσει να του δίνουν. Ακούω ότι τα οικονομικά του δεν είναι καθόλου καλά και να μην ξεχνάμε ότι είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.Το εχουμε αναφερει πολλες φορες στο σχετικο τοπικο.
Το καρφουρ πληρωνει στους 10 μηνες, οποτε και βεβαιος να εισαι οτι δεν θα κλεισει (που δεν εισαι) προτιμας να μην δωσεις εκει. -
Η ΦΑΓΕ πάντως επέστρεψε στα ράφια από όσο είδα προχθές. Παραεισαγωγή θα έγινε...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
δεν ξέρω αν έχει ξαναφερθεί αλλά κάτι παίζει με το Καρφούρ ή Καρφούρ Μαρινόπουλος. Υπάρχει έλλειψη προιόντων στα ράφια πολλοί προμηθευτές έχουν σταματήσει να του δίνουν. Ακούω ότι τα οικονομικά του δεν είναι καθόλου καλά και να μην ξεχνάμε ότι είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.
Το εχουμε αναφερει πολλες φορες στο σχετικο τοπικο.
Το καρφουρ πληρωνει στους 10 μηνες, οποτε και βεβαιος να εισαι οτι δεν θα κλεισει (που δεν εισαι) προτιμας να μην δωσεις εκει.Tiger δεν ειναι κανονας αυτο.Η εταιρια που δουλευει η γυναικα μου πληρωνεται απο το Καρφουρ σε 60 ημερες.
-
Πληρωνεται σε 60 ημερες αλλα μηπως τοτε παιρνει 6μηνη επιταγη;-)
δεν ειναι καλα τα πραγματα παντως,αυτο ειναι σιγουρο
http://vathikokkino.com/2012/02/έ% ... %83%CE%AF/ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πληρωνεται σε 60 ημερες αλλα μηπως τοτε παιρνει 6μηνη επιταγη;-)
δεν ειναι καλα τα πραγματα παντως,αυτο ειναι σιγουρο
http://vathikokkino.com/2012/02/έ% ... %83%CE%AF/οχι,μιλαω απο την ημερομηνια εκδοσης τιμολογιου.Τις τελευταιες 2 φορες αργησαν να πληρωθουν παντως,αλλα αργησαν 5-10 ημερες.
-
Έβλεπα χθές μια διαφήμιση στην τηλεόραση, νομίζω ήταν για χαρτί υγείας Kleenex. Στο τέλος έλεγε 'Μόνο σε επιλεγμένα supermarket'.
Να φανταστώ οτι τα 'επιλεγμένα' είναι αυτά που πληρώνουν?
-
Ρε σεις τι γινετε με τις αναρρωτικες αδειες του ΙΚΑ?
Παίρνω χαρτί απο το γιατρο, συμβεβλημενο στο εοπυ, το παω στην υπηρεσια και λενε πως δεν ισχύει. Πάω στο ΙΚΑ σε γιατρο παθολογο και παραπέμπει στο προιστάμενο απο βδομάδα...Πάω σε ΕΣΥ σε ΙΚΑτζη που εχει υπηρεσία και δίνει παραπεμπτικό πάλι για επιτροπή απο βδομάδα...Τοσο σκατά η υγεία? Τι πρέπει να γράφει το κολοχαρτο αυτό και απο ποιον πρέπει να είναι για να ισχύει? Μηπς πρέπει να απευθηνθώ στον υπουργο? -
**Επιχειρήσεις: Υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη πλήττονται από την ανεργία (έρευνα PfB) **
Το 65% των στελεχών που συμμετείχε στην έρευνα βρίσκεται στην ανεργία τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ μόνο το 35% έχει διατηρήσει τη δουλειά του μέχρι τώρα, σύμφωνα με την έρευνα της PfB.Εργαζόταν ως υψηλόβαθμο ή μεσαίο στέλεχος σε μεγάλη ελληνική ή πολυεθνική εταιρία, είναι άνδρας, χωρίς δουλειά τους τελευταίους έξι μήνες, και έχει ηλικία από 38-41 ετών.
Πρόκειται για το προφίλ του σύγχρονου ανέργου, που προκύπτει από το δεύτερο μέρος της έρευνας της Εταιρίας Επιλογής Στελεχών, People for Business με θέμα «Αναζήτηση εργασίας, εν μέσω ύφεσης- Τι λάθος κάνουν τα στελέχη και παραμένουν εκτός αγοράς», που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2011 έως 25 Ιανουαρίου 2012 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 υψηλόβαθμων στελεχών.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112820263
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου έκλεισε. Μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία, το κόστος βλέπετε.....
Coca-Cola 3E: Μείωση 27% στα καθαρά κέρδη το 2011
Οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών, κυρίως της ρητίνης για την κατασκευή φιαλών PET, της ζάχαρης και των συμπυκνωμένων χυμών, επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία της εταιρείας. Αντίθετη πορεία ακολούθησαν κατά το εξεταζόμενο διάστημα τα καθαρά έσοδα του ομίλου που αυξήθηκαν κατά 1% και ανήλθαν σε 6,85 δισ. ευρώ από 6,79 δισ. ευρώ ενώ και ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1%, στα 2.083.000.000 κιβώτια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola 3E, Δημήτρης Λόης μιλώντας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δήλωσε πως ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στην αύξηση των καθαρών εσόδων, στην ενίσχυση των μεριδίων αλλά και στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους μέσα από τις πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112819998 -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ρε σεις τι γινετε με τις αναρρωτικες αδειες του ΙΚΑ?
Παίρνω χαρτί απο το γιατρο, συμβεβλημενο στο εοπυ, το παω στην υπηρεσια και λενε πως δεν ισχύει. Πάω στο ΙΚΑ σε γιατρο παθολογο και παραπέμπει στο προιστάμενο απο βδομάδα...Πάω σε ΕΣΥ σε ΙΚΑτζη που εχει υπηρεσία και δίνει παραπεμπτικό πάλι για επιτροπή απο βδομάδα...Τοσο σκατά η υγεία? Τι πρέπει να γράφει το κολοχαρτο αυτό και απο ποιον πρέπει να είναι για να ισχύει? Μηπς πρέπει να απευθηνθώ στον υπουργο?Δεν ξερω να σου απαντησω στο συγκεκριμενο που ρωτας, αλλα εχω να σου πω το εξης παρεμφερες:
Οταν εσπασα το σαγονι μου, μετα απο Οδυσσεια πηγαινε-ελα μεταξυ υπηρεσιων κ υπογραφων διαφορων 'αρμοδιων' κ επιτροπων ΙΚΑ, εφτασα στο σημειο να εχω καταφερει να μιλησουν στο τηλ. ο γναθοχειρουργος του ΙΚΑ κ ο διευθυντης/υπευθυνος να εγκρινει το χρηματικο ποσο που θα επαιρνα ως εργαζομενος ασφαλισμενος στον κλαδο υγειας του ΙΚΑ. Ακολουθησε ο εξης διαλογος:
Διευθυντης: Αν δεν υπογραψεις αυτο το χαρτι ο ασφαλισμενος δεν παιρνει τα λεφτα του για τις μερες αναρωτικης που του εχουμε γραψει. Αυτη ειναι η ΣΤΑΝΤΑΡ διαδικασια.
Γιατρος ΙΚΑ: Εγω αυτο το χαρτι το βλεπω πρωτη φορα στη ζωη μου, 16 χρονια που ειμαι στο ΙΚΑ. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν τα περιγράφεις και πολύ καλά. Για την ακρίβεια (αν είναι αυτό που νομίζω φυσικά, αν είναι κάτι άλλο απλά δεν έχω ιδέα τι εννοείς) το bold είναι χοντροπαπαριάΥποψιάζομαι ότι εννοείς για ποινικά και πιο συγκεκριμένα μια διάταξη (άρθρο 31) του Ν. 3904/2010
N. 4043 / 13.02.12. ΦΕΚ Α25. Για κοίτα κ πες, δεν προλαβαίνωωωωωωωωωωω.........
Οι δικαστές ανεβαίνουν (στην έδρα) να δικάσουν και μετά κατεβαίνουν, όχι ανάποδα
Ρε πούστη μου, στην επόμενη ζωή μου πρέπει να σπουδάσω Νομική. Γκαυλώνω (που λέει κ ένας φίλος μου) με την ακρίβεια στις εκφράσεις σας.
Είπα 'κατεβαίνουν στην έδρα' γιατί τα γραφεια τους είναι στον πάνω όροφο κ η έδρα στον κάτω. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
στο α)
Σε ποιο μου απαντας ναι ακριβως? Δυο σεναρια σου εχω δωσει κ μου λες 'ακριβως', ποιο απο τα δυο ισχυει?Το τελευταίο.
στο β) ποιος εξηγει τι?
Εγω σου λεω
Υπαλληλος: Ντριιιν
Επιθεωρηση: Παρακαλω?
Υπαλληλος: Γεια σας ειμαι ο ταδε, εργαζομαι εκει κ σημερα ο εργοδοτης μου δεν με αφησε να μπω μεσα.
Επιθεωρηση: Οκ θα το κοιταξουμε.Μετα, τι? Πανε επι τοπου/την επομενη μερα να δουν αν ειναι ετσι? Αμφιβαλλω εντονοτατα, με τις χιλιαδες καταγγελιες διαφορων μορφων κ τον αριθμο διαθεσιμων ελεγκτων, θα ειναι θαυμα αν το ελεγξουν γενικα, οχι την ιδια μερα.
Τηλ. στον εργοδοτη να τσεκαρουν? Τοτε
Επιθεωρηση: Γεια σας, ο ταδε λεει οτι ηρθε σημερα κ δεν τον αφηνετε να μπει μεσα.
Εργοδοτης: Εγω δεν ξερω τιποτα, ο κυριος δεν εχει εμφανιστει στην εργασια του.
Επιθεωρηση: Οκ. Ντριιιιν
Υπαλληλος: Τι εγινε?
Επιθεωρηση: Ο εργοδοτης λεει οτι δεν πηγες
Υπαλληλος: Λεει πιπες
Επιθεωρηση:Δεν υπάρχει περίπτωση να πει έτσι ο εργοδότης, αν πήγε ο εργαζόμενος κ του απαγόρευσε την είσοδο. Είπαμε είναι μαλάκες οι εργοδότες, αλλά όχι κ έτσι!
-
Είπα 'κατεβαίνουν στην έδρα' γιατί τα γραφεια τους είναι στον πάνω όροφο κ η έδρα στον κάτω.Δεν πιστεύω να κατεβαίνουν από ανεμόσκαλα ή κυκλική σκάλα κατευθείαν στην έδρα.
Μάλλον κατεβαίνουν στον όροφο και μετά ανεβαίνουν στην έδρα, που είναι πάντα υπερυψωμένη. -
Οι δικοί μας μπαίνουν από πίσω πόρτα, υπερυψωμένη κ αυτή. :funis:
-
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231166467
Άλλη μια νίκη.
Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Χαζοί δικαστές;
Πώς τους υποχρέωναν, όταν ήταν παράνομη η επανάληψη υπογραφής δεύτερης, πόσο μάλλον διαδοχικής, σύμβασης;
cc: troika
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....