-
-
Σωκράτη περίμενες δηλ να απολύσουν από τους οργανισμούς και τα υπουργεία που έχουν όλα τα κομματόσκυλά τους ;
Λυπάμαι τους ΕΠΟΠ που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και έχουν και οικογένειες και έχουν φάει το ζόρι στην παραμεθόριο....τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σωκράτη περίμενες δηλ να απολύσουν από τους οργανισμούς και τα υπουργεία που έχουν όλα τα κομματόσκυλά τους ;Λυπάμαι τους ΕΠΟΠ που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και έχουν και οικογένειες και έχουν φάει το ζόρι στην παραμεθόριο....τίποτα άλλο.
Τους ΕΠΟΠ???
Μα αυτοί συγκαταλέγονται στα πιο χαλαρά επαγγέλματα! Από τις 30 μέρες του μήνα, τις μισές είναι στη δουλειά από τις 7-14:00 ή παίρνουν εξοδόχαρτο κ την κάνουν πιο γρήγορα... Είχα γνωρίσει εγώ ΕΠΟΠ!!! 'Γιατρέ γίνεται να με γράψεις ΕΥ ή άρρωστο?!!! Πως να το κανονίσουμε???'
-
Δεν είναι όλοι έτσι. Αλλά βαριέμαι να κάνω την ίδια συζήτηση. Deja vu.
-
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο επίπεδο των ΕΠΟΠ από το 2001 αλλά λόγω ειδικότητας στο στρατό είδα πολλούς τέτοιους από όλες τις μονάδες στους 2 από τους 4 νομούς που βρέθηκα κατά την θητεία μου...δεν θα γράψω ότι είναι τεμπέληδες διότι είναι γενίκευση που δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο, αλλά, σε δυστυχώς σεβαστό ποσοστό ήταν αρκετοί άξεστοι, ανεκπαίδευτοι, αντιπαραγωγικοί που απλά έδιναν το παρόν και έβγαζαν τα κόμπλεξ τους στους φαντάρους . Μακάρι αυτοί που ακολούθησαν ως επαγγελματίες οπλίτες να ήταν καλύτεροι από τις δικές μου εμπειρίες. Δηλώνω πάντως απαισιόδοξος...
-
Οι πρώτες φουρνιές ήταν καλές γιατί τα κριτίρια ήταν αυστηρά. Μπήκαν πολλά παιδιά που ακόμα έχω επαφές, μορφωμένα με πτυχία τεχνικών σχολών και όρεξη να δουλέψουν.
Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά έβαζαν ακόμα και απόφοιτους Β' γυμνασίου. Οποιος πέρναγε απέξω έμπαινε. Βάλε και τα κομματικά μέσα πιάσε το αυγό και κούρεψε το.
-
Με αλλά λόγια είναι και αυτοί ένας καθρέφτης της καταστασης που επικρατεί στο δημόσιο συνολικά...
Υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι... -
Mα εννοείται αυτό. Και ο ΕΣ είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας αφού αποτελείται από μέλη της.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
........
Επίσης, δεν μας ρωτάνε γιατί, όπως προανέφερα, είμαστε επαίτες. Για την ακρίβεια, είμαστε ένα πρόβλημα.
Δεν τους ενδιαφέρει το βιοτικό μας επίπεδο.
Όπως, ας πούμε, δεν ενδιαφέρει τον εργαζόμενο στον ΟΠΑΠ το αν θα γίνει ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα 400 ευρώ, αρκεί να μη χάσει το τριχίλιαρο ο ίδιος. Και μιλάμε για συμπολίτες του, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 'ξένους'.
........- την παράμετρο ότι οι διαπραγματευτές (από την πλευρά μας) προσπαθούν να ισορροπήσουν 'και την πίτα και τον σκύλο' για την επαγγελματικη-πολιτική τους επιβίωση....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mα εννοείται αυτό. Και ο ΕΣ είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας αφού αποτελείται από μέλη της.υποτίθεται ότι ο ΕΣ ως θεσμός που στο παρελθόν απολάμβανε της εμπιστοσύνης του λαού επηρεάζεται λιγότερο από τις στρεβλώσεις της ελληνικής κοινωνίας...υποτίθεται βέβαια! Η πράξη βέβαια είναι ανάλογη της γενικότερης θεώρησης του Έλληνα ότι το κράτος πρέπει να το αντιμετωπίζεις ως λάφυρο.
-
o EΣ είναι ο σάκκος του μποξ από το 74 και μετά.
-
...δικαίως και αδίκως.
-
Δικαίως για εκείνη την γενιά αξκων που μας έφερε στο σκοτάδι και αδίκως για όλες τις άλλες που ακολούθησαν και δεν φταίνε σε τίποτα.
-
Ο στρατος νομιζω οτι μεταλλαχθηκε σε δημοσιους υπαλληλους οποτε απεκτησε τετοια νοοτροπια και συμπεριφορες....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σωκράτη περίμενες δηλ να απολύσουν από τους οργανισμούς και τα υπουργεία που έχουν όλα τα κομματόσκυλά τους ;
Λυπάμαι τους ΕΠΟΠ που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και έχουν και οικογένειες και έχουν φάει το ζόρι στην παραμεθόριο....τίποτα άλλο.Δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένω. Σε οργανισμούς δεν έχω δουλέψει αλλά στο υπουργείο παιδείας που έχω άποψη, βλέπω κόσμο που δουλεύει πολύ και άλλο που δουλεύει ελάχιστα. Overall δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα.
Ας ξεκινήσει η αξιολόγηση, όπως τέλος πάντων την έχουν φανταστεί, σε όλους τους τομείς και βλέπουμε.
Σύντομα έρχεται οριζόντια μείωση αποδοχών 10-20% και όπως φαίνεται απολύσεις. Φαύλος κύκλος... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο στρατος νομιζω οτι μεταλλαχθηκε σε δημοσιους υπαλληλους οποτε απεκτησε τετοια νοοτροπια και συμπεριφορες....I beg to differ...
-
Ηταν που - για αλλη μια φορα - ελεγα πιπες...
Ο χρήστης Επιθεωρηση Εργασιας έγραψε:
...επιτρέπεται για μία χρονική περίοδο (περίοδος αυξημένης απασχόλησης) ο εργαζόμενος να απασχολείται δύο (2) ώρες την ημέρα πέραν των οκτώ (8) ωρών, με τη προϋπόθεση ότι οι επιπλέον ώρες εργασίας την εβδομάδα αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης χρονικής περιόδου (περίοδος μειωμένης απασχόλησης). Αντί της μείωσης των ωρών εργασίας, επιτρέπεται να χορηγείται στον εργαζόμενο ανάλογη ημερήσια ανάπαυση (ρεπό) ή συνδυασμός μειωμένων ωρών εργασίας και ρεπό...
Το αυτονοητο ρε πστ μου. Αλλα βεβαια, ξεκαθαρισαμε οτι το οτι προσφερει επιπλεον ο εργοδοτης ειναι δωρο κ δικο του προβλημα, ας προσεχε να μην το εδινε, αντιθετως οτι ζηταει επιπλεον απο τον εργαζομενο πρεπει να το πληρωσει (κ ας του εχει χαρισει ωρες), κ φυσικα νομος ειναι το δικιο του εργατη.
-
ε δεν έλεγες ακριβώς αυτό όμως
Δλδ τα κάπως σημαντικά στοιχεία ότι αυτό μπορεί να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους (και όχι διαρκώς ή όποτε σε βολεύει) όπως και ότι έχει πολύ πολύ περιορισμένη ισχύ (μέχρι 2 ώρες).
-
Τι ελεγα? Ελεγα οτι οταν εχει δουλεια θα κατσουν περισσοτερο, γιατι τις περισσοτερες μερες φευγουν νωριτερα. Ακριβως το ιδιο πραγμα δεν ελεγα?
Τα υπολοιπα δεν τα αναφερω γιατι δεν εφαρμοζουν στην περιπτωση μου: αντε να κατσουν ΜΙΑ ωρα παραπανω ΤΟ ΠΟΛΥ (συνηθως μιση), ΜΙΑ μερα την εβδομαδα, και μαλιστα οχι καθε εβδομαδα. Αρα τι να αναφερω απο τα υπολοιπα, ειμαι ανετα εντος 'οριων'.
Για την ακριβεια το 'δυο ωρες περισσοτερο' που εσυ αναφερεις ως 'πολυ πολυ περιορισμενη ισχυ', για την δικια μου περιπτωση ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Συμβαινει μονο μια φορα το χρονο, την παραμονη της Πρωτοχρονιας που κανουμε απογραφη αμεσως μετα το τελος της δουλειας (κ ενω εχουμε ενημερωσει τους πελατες οτι το μαγαζι αντι για 3:30 εκεινη τη μερα κλεινει στις 2, αρα τελειωνουμε νωριτερα). Εγω αναφερομουν σε κανα μισαωρο μια στο τοσο που θα τυχει να πεσει δουλεια, κ το θεωρουσα δεδομενο γιατι τις υπολοιπες μερες δεν κλεινουν 8ωρο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι ελεγα? Ελεγα οτι οταν εχει δουλεια θα κατσουν περισσοτερο, γιατι τις περισσοτερες μερες φευγουν νωριτερα. Ακριβως το ιδιο πραγμα δεν ελεγα?Τα υπολοιπα δεν τα αναφερω γιατι δεν εφαρμοζουν στην περιπτωση μου: αντε να κατσουν ΜΙΑ ωρα παραπανω ΤΟ ΠΟΛΥ (συνηθως μιση), ΜΙΑ μερα την εβδομαδα, και μαλιστα οχι καθε εβδομαδα. Αρα τι να αναφερω απο τα υπολοιπα, ειμαι ανετα εντος 'οριων'.
Για την ακριβεια το 'δυο ωρες περισσοτερο' που εσυ αναφερεις ως 'πολυ πολυ περιορισμενη ισχυ', για την δικια μου περιπτωση ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Συμβαινει μονο μια φορα το χρονο, την παραμονη της Πρωτοχρονιας που κανουμε απογραφη αμεσως μετα το τελος της δουλειας (κ ενω εχουμε ενημερωσει τους πελατες οτι το μαγαζι αντι για 3:30 εκεινη τη μερα κλεινει στις 2, αρα τελειωνουμε νωριτερα). Εγω αναφερομουν σε κανα μισαωρο μια στο τοσο που θα τυχει να πεσει δουλεια, κ το θεωρουσα δεδομενο γιατι τις υπολοιπες μερες δεν κλεινουν 8ωρο.
Kacey εχεις δίκαιο εδώ, αλλά είναι ίσως η νοοτροπία των υπαλλήλων σου ίσως που κάπου σκαλώνει...
Και εδώ 8ωρο δουλεύουμε θεωρητικά... Ωστόσο δουλεύουμε μέχρι να τελειώσει η δουλεία. Αν η δουλεία βγει στις 4 πας σπίτι. Υπάρχουν παρασκευές που έτυχε να φύγω στις 3. Υπάρχουν κ άλλες χωρίς εφημερία που έφυγα αργότερα. Χθες τελείωσα στις 22:45 το βράδυ... χωρίς εφημερία. Υπόψιν ότι ξεκίνησα να δουλεύω στις 6:40 το πρωί...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....