-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Τελικά, το τρολλάρισμα έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία...καλά ο συγκεκριμένος είναι και βλάκας.
με αυτά που λέει θα γελάνε και οι Βρυξέλλες...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Καιρος να θυμηθουμε τη σταση της Βουλγαριας στον 2ο ΠΠ.... τσιρακια του φασισμου.....Γιατί να γενικεύουμε και να ασχολούμαστε με συγκεκριμένα στερεότυπα ή ιστορικά γεγονότα (που ουδεμία σχέση έχουν με το παρόν) και απλά να μην δεχτούμε την πιο απλή και λογική εξήγηση;
καλά ο συγκεκριμένος είναι και βλάκας.
Για τη δική μου βλακεία σήμερα φταίει ο προπάππους του μπατζανάκη μου που στον πόλεμο χάριζε χαρούπια στους Γερμανούς;;;
-
Μηπως ειναι η ευκολη και βολικη αποψη να τον χαρακτηριζουμε βλακα??? Φανταζομαι και οι Γερμανοι που αιωνες τωρα προσπαθουν να κουμανταρουν την ευρωπη το κανουν απο βλακεια... Ο χρονος θα δειξει...
-
Μπορεί να μην είναι βλάκας, αλλά να κοιτάει το συμφέρον της χώρας του. Αυτό τι σχέση έχει με το ότι οι Βουλγαρία υποστήριξε τον άξονα στον ΒΠΠ;;;;;;
Για το βολική άποψη συμφωνώ, αλλά υπάρχει ισχυρός αντίλογος
Δεν είναι νόμος, απλά συνήθως δεν πέφτει έξω...
-
Η Βουλγαρια παραδοσιακα δινει πωπο στους Γερμανους,η δηλωση του ειναι δηλωση υποταγης και αρα εχει να κανει με το τι εγινε στον Β παγκοσμιο,προκειται για την συνεχιση μιας μακροχρονης διπλωματικης πολιτικης.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μπορεί να μην είναι βλάκας, αλλά να κοιτάει το συμφέρον της χώρας του. Αυτό τι σχέση έχει με το ότι οι Βουλγαρία υποστήριξε τον άξονα στον ΒΠΠ;;;;;;Για το βολική άποψη συμφωνώ, αλλά υπάρχει ισχυρός αντίλογος
Δεν είναι νόμος, απλά συνήθως δεν πέφτει έξω...
Μα και τοτε το συμφερον της χωρας τους κοιταξαν και πηγαν μαζυ με τους Ναζι... αλλα δεν τους βγηκε... οποτε και τωρα αυτο κανουν -- αυτο ξερουν να κανουν.... να γλυφουν τον υποτειθεμενο δυνατο παικτη.. = Μερκελινα... Ο.Κ. θα δειξει η νεκροψια... δεν αρεσει σε καποιους αυτη η ερμηνια ... σεβαστο, ομως ο χρονος ειναι αμιληκτος σε τετοια θεματα...
Για την προφανη αιτια=βλακεια.. που πιστευεις, ειναι θεμα προσωπικης αποψης.π.χ. οταν εγω διαβασα την ειδηση το μυαλο μου πηγε σε αυτο που ειπα πιο πανω... οχι στο οτι αυτος ειναι βλακας... σε αλλους πηγε στο βλακας ο.κ. ο χρονος θα δειξει..
-
@ markvag
Την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και χαρακτηρίζει τη χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.
Προτείνει σε άλλη χώρα να απολυθούν 100.000 (!!) άτομα ; Νταξ ούτε ο Τόμσεν τέτοια κυνικότητα.
Και σαν κερασάκι μας λέει ότι είναι και το υπόδειγμα η χώρα του και πρέπει να την μιμηθούμε; Σε τι; Σε μισθούς; Γιατί στην Βουλγαρία ευημερούν τα νούμερα , όχι οι άνθρωποι. Δεν λέω ότι δεν είμαστε για φτύσιμο. Αλλά έλεος με αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις από Σκοπια, Βουλγαρία, Τουρκία και λοιπούς. Κοιτάξτε τα του οίκου σας και αφήστε την Μέρκελ να μας τον φορέσει. Πόσα αγγούρια να αντέξουμε.Ο Βούλγαρος πρόεδρος εκφράζει τον θαυμασμό του για την «κουλτούρα σταθερότητας» της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ζητεί αυτή η κουλτούρα να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνει πεπεισμένος ότι «η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη».
Αηδίασα από το γλύψειμο. Κανένα άλλο σχόλιο. ΒΛΑΚΑΣ με περικεφαλαία αφού νομίζει ότι θα μας σώσει η Γερμανία όλους.
2 χρόνια σωζόμαστε και από την πολλή ευτυχία δεν ξέρω πως να πανηγυρίσω. -
μια βολτα στη Σόφια θα πεισει και τον πιο κακοπιστο για το ποσο 'καλα' τα παει η Βουλγαρια που κανει συστασεις...
-
H Βουλγαρία μια χαρά είναι και εμείς θα είμαστε τυχεροί αν ο πάτος (για μας) είναι το επίπεδο της Βουλγαρίας.
Δυστυχώς νομίζω ότι θα πάμε αρκετά πιο κάτω και γι αυτό μας δείχνει ο Βούλγαρος και προειδοποιεί τον λαό του να μη ζητάει αυξήσεις γιατί θα καταντήσει εκεί που θα φτάσουμε εμείς (ΠΕΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ).
Ας κόψουν 13ο, 14ο, ας κόψουν και 12ο και 11ο. Φτάνει να μην πάμε πιο κάτω αλλά δεν το βλέπω. Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα, αυτοί να βγούνε βουλευτές και υπουργοί κι εμείς ας τρώμε όταν πετάνε τα αεροπλάνα κιβώτια με βοήθεια.
-
απο Δανία του Νοτου, Βουλγαρια του Νοτου δηλαδη
μετα ποιος θα ειναι ο στοχος; Νιγηρια, Κινα, Αιθιοπια, Κονγκο;
-
Βουλγαρία; Τι κακό έχει η Βουλγαρία; Και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι και πολύ χειρότερα από την Ελλάδα; Όλες οι Βαλκανικές χώρες το ίδιο χάλι είναι. Ρουμανία να γίνουμε. Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ρουμάνικες πινακίδες στην Ελλάδα κάνουν την εμφάνιση τους οπότε είμαστε σε καλό δρόμο. Μάλιστα έτσι γλειτώνεις από τυχόν συμφωνία για τα τέλη μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
-
H Βουλγαρία έχει υποδομές, πχ γερανογέφυρες ακόμα και σε μικρούς σταθμούς τρένων. Στη Θεσσαλονίκη για να ξεφορτώσεις κάτι από το τρένο πρέπει να πληρώσεις να έρθει δικός σου γερανός - ο ξεφτιλισμένος ΟΣΕ δεν έχει.
Έτσι, για να έχεις την ίδια ανταγωνιστικότητα με τον Βούλγαρο θα πρέπει να παίρνει ο μισθωτός λιγότερα λεφτά, κάτω από 200 ευρώ θα πάνε οι μισθοί. -
γιατι να παμε στα 200€ και οχι στα 30€;
να ανταγωνιστουμε την Κινα απευθειας. -
Ναι απλά εκεί το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο ε; Δεν θες 1.000.000 διαφορετικούς φόρους μόνο για να ζεις.
-
γιατί με 200€ θα μπορείς να πληρώνεις τους φόρους που λες;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί με 200€ θα μπορείς να πληρώνεις τους φόρους που λες;Όχι και αυτό είναι το φοβερό (με τηγν κακή ένοια) θα έχουμε μισθους Λιβερίας και σε φόρους θα είμαστε 1οι στον Κόσμο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί με 200€ θα μπορείς να πληρώνεις τους φόρους που λες;Με 200 € βρίσκεσαι (??) κάτω από το αφορολόγητο !
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
γιατί με 200€ θα μπορείς να πληρώνεις τους φόρους που λες;
Με 200 € βρίσκεσαι (??) κάτω από το αφορολόγητο !
θα πανε το αφορολογητο στα 300€/χρονο
το οτι το ΑΕΠ θα πεσει κατα 400% και οτι το χρεος απο 200% (?) του ΑΕΠ που ειναι τωρα, θα παει στο 800% το σκεφτηκε κανενας;
οχι, γιαυτο αμολαμε κοτσανες περι 200€ κτλ κτλ... -
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ναι απλά εκεί το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο ε; Δεν θες 1.000.000 διαφορετικούς φόρους μόνο για να ζεις.Το κόστος ζωής στη Βουλγαρία ΔΕΝ είναι ανάλογα χαμηλότερο του ελάχιστου μισθού της χώρας (γύρω στα 200ευρώ) από αυτόν της Ελλάδας (νομίζω >600ευρώ, σωστά;). Π.χ.:
- Φαγητό έξω: Κατά μέσο όρο στη Σόφια τρώει κάποιος με το 50% των χρημάτων που απαιτούνται στην Ελλάδα.
- Είδη από supermarket: Αρκετά πιο φθηνά, κάποια (οδοντόβουρτσες, κολώνιες, κτλ) ίσως να φτάνουν το 50% σε σχέση με Ελλάδα.
- Ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί υπολογιστές, κτλ): Μετά βίας είναι φθηνότερες. Κάποιες ίσως και ακριβότερες από τα λίγα που έχω δει.
- Ταξί: Πολύ φθηνότερο από Ελλάδα, ίσως και περισσότερο από 50% (αρκεί να επιλέξεις 'σωστό' ταξί).
Τα παραπάνω από την προσωπική μου εμπειρία από σχεδόν μηνιαία επαγγελματικά ταξίδια στην χώρα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι, για να έχεις την ίδια ανταγωνιστικότητα με τον Βούλγαρο θα πρέπει να παίρνει ο μισθωτός λιγότερα λεφτά, κάτω από 200 ευρώ θα πάνε οι μισθοί.Το να βελτιώσεις την παραγωγικότητα δεν παίζει ως σενάριο;
Τζιμάνια όλοι, για IgNobel Οικονομίας...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....